Gość: Nelka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 19:59 Jem to już od kilku lat, jest naprawde pyszne. Na "bruskietkach" można podawać nie tylko pomidory, ale również zapiekac ser, czy jeść z samym czosnkiem i oliwą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: brightfuture Re: Bruschetta IP: *.chello.pl 11.07.06, 12:49 Jeszcze lepsze z kilkoma kroplami octu balsamicznego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dar a Re: Bruschetta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 18:01 a co to jest w ogóle...? bardzo mnie zaintrygowało :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boleau Re: Bruschetta IP: *.icpnet.pl 15.07.06, 15:45 Preferuję troszkę zmodyfikowany przepis niż ten. Taka bruschetta podawana jest na sycylii. Bagietkę w kawałkach grubości 3 kromek chleba saży się z obydwu stron na oliwie z oliwek, a pomidory z pokrojona w kosteczkę cebulą i na drobno posiekanym ząbkkiem czosnku, posiekaną bazylią, rozmarynem, tymiankiem i oreganą, szczypta soli i pieprzu do smaku podgrzewa się do miękkości w rondelku a nastepnie układa na bagietki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Bruschetta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 15:49 ja zamiast bazyli używam pietruszki (oczywiście natki), do tego dodaje czosnek drobno pokrojony. Całość mieszam i podaje na chrupiącej (zwykle w tosterze) bułce. Banalne, ale robi wrażenie i bardzo smakuje - przede wszystkim mojej dziewczynie :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Bruschetta IP: *.57.jawnet.pl 13.12.06, 16:16 robiłam te kanapeczki na technice w szkole wyszły przepyszne,pozatym brushetta to chyba coś najlepszego co jadłam:) w dodatku zamiast oliwę można polać sosem czosnkowym i wtedy ma dopiero wyśmienity smak:) Goraco Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Bruschetta IP: 212.182.117.* 19.04.07, 12:18 a je się palcami czy nożem i widelcem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nuna Re: Bruschetta IP: *.acn.waw.pl 21.04.07, 21:06 A jak się czyta tę nazwę? Jak powinna brzmieć prawidłowa wymowa? Z góry dzięki za odpowiedź :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swede Re: Bruschetta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 22:20 [Brusketta] tak sie powinno poprawnie wymawiac. Pozdrawiam i smacznego zycze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Bruschetta IP: *.toya.net.pl 31.08.07, 15:02 Uwielbiam to:) pierwszy raz jadłam właśnie we Włoszech. ja kroję bagietkę, angielkę... itp smaruje oliwką wymieszaną ze zgniecionym ząbkiem czosnku i na chwilkę do piekarnika. a do tego pokrojone w 0,5cm plastry pomidory posypane bazylia,pieprzem solą i co kto woli. jedzonko po prostu miodzio:) można zrobić na grillu. polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irka Bruschetta IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.08, 17:40 Wyśmienita jest również w wersji na ostro: z dodatkiem papryki chili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mona Re: Bruschetta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.08, 08:20 Uwielbiam bruschette,ale z zapieczonym serem plesniowym (typu lazur) Pyyycha :) Odpowiedz Link Zgłoś
very_famous Re: Bruschetta 19.02.08, 10:43 Ja bruschettę piekę w piekarniku. Jako że za bardzo wtedy wysycha to blachę przykrywam folią aluminiową, którą zdejmuję 2 minuty przed końcem pieczenia. Lubię też bruschettę z plasterkiem szynki szwardzwaldzkiej. Idealnie do tego pasuje sałatka na wzór greckiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnese Bruschetta IP: *.w83-196.abo.wanadoo.fr 25.07.08, 13:50 całkiem zapomniałam o jej istnieniu,jest super polecam wszystkim!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agus Bruschetta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 18:20 włosi jedzą częściej raczej z oregano nie z bazylią... polecam! Odpowiedz Link Zgłoś