GoĹÄ: grue IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 22:18 Zdaje się, iż czeka mnie samotna noc z litrem żubrówki... Macie jakieś pomysły? Soku jabłkowego nie mam, niestety, a z colą już próbowałam i niezbyt mi przypadła. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: zły gosc Re: Żubrówka - z czym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 23:29 kurcze nie masz soku ?? to z czym chcesz pic ?? schłodzone z sokiem extra jest żubrówka the best !! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pawel Re: Żubrówka - z czym? IP: *.york.ac.uk / *.york.ac.uk 30.07.05, 21:18 Piliśmy z Peruwiańczykami żubrówkę, ja samą, a oni sobie rozcieńczali fantą i tak im smakowała:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: krakus Re: Żubrówka - z czym? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.05, 21:57 proponuję z tonikiem "schweps" ,a cytryny więcej niż w innych koktailach Odpowiedz Link Zgłoś
morimoto34 Re: Żubrówka - z czym? 23.07.05, 16:22 Jak byli u mnie Rosjanie to pili Żubrówkę z piwem. Pół na pół. Ruscy nazywali to piwo z bykom. Powiem Wam, że całkiem dobre tylko starsznie mocne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sancha Re: Żubrówka - z czym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 00:13 ja proponuje : 1 szklaneczke no 2 , gora 3 żubrówki dodac 1 szklaneczke no 2 gora 3 szklaneczki spirytusu i 1 szklaneczke no2 gora 3 szklaneczki winka bialego wytrawnego i polecam wypic 1 szklaneczke no 2 a gora 3 i wtedy mozna zrobic no 1 ,2 no gora 3 kroki ): Odpowiedz Link Zgłoś
konkursowo Re: Żubrówka - z czym? 30.07.05, 00:51 no ja sie zgadzam na całej lini z poprzedniczką (Sancha). Szczególnie jeżeli chodzi o te 1, no góra 2-3 kroki... To z doświadczenia... A o Żubrówce to znam z autopsji smieszną historię. Bliska mi koleżanka przebywając już kilka miesięcy za granicą zatęskniła za tym, jakże narodowym napojem. Poprosiła mamę o przesłanie pół litra. Ta (mama) nieopatrznie napisała na "spisie rzeczy" co jest w paczce, więc Żubrówka tydzień szła do zimnych krajów a następny tydzień grzała się na cle. Po czym koleżanka dostała wezwanie po odbiór upragnionej.... i zapłaciła 10E cła!!! Za pół litry!!! Za to wypiła Żubróweczkę solo i samotnie, a jaka była przy i po tym szczęśliwa!! Ho! Ho! I tego wszystkim spożywającym życzę. Dzika Wiśnia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Hans ZAPISZ SIĘ DO AA :D:D:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 01:58 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DZEKSON Re: Żubrówka - z czym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 14:08 najlepiej pić żóbrówkę z blondynką może nie całkiem ubraną hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MarzenaZCB Re: Żubrówka - z czym? IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.13, 23:37 A ja wolę pić Żubrówkę Paloną z wysokim brunetem :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Koneser Re: Żubrówka - z czym? IP: *.devs.futuro.pl 30.07.05, 18:57 Żubrówka + np.Dębowe Mocne lub Okocim Mocny z dużą ilością lodu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: melisa Re: Żubrówka - z czym? IP: *.aster.pl 24.07.05, 21:33 Z sokiem jabłkowo-miętowym. Odpowiedz Link Zgłoś
aamg Re: Żubrówka - z czym? 28.07.05, 11:32 eni7.08 napisała: > z sokiem gruszkowym otóż to! polecam! precz z miętą od żubrówki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tu.joanna Re: Żubrówka - z czym? 28.07.05, 19:43 tylko z sokiem z gruszeczki! Precz z sokiem jabłkowym! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tijo SOK GRUSZKOWY!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 30.07.05, 10:35 bez konkurencyjny do zubrowki.....kto wymyslil, ze niby jablkowy (totalny brak smaku) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: markfromNorthbrok Re: Żubrówka - z czym?---z Tonic water IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 29.07.05, 19:48 tonic i jeszcze raz tonic Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rysiu Re: czysta i ciepla IP: *.pub1.ino.tvknet.pl 30.07.05, 22:10 mam nadzieję,że była to chodzi NIEWIASTĘ ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marcin Re: Żubrówka - z czym? IP: *.taconic.net 30.07.05, 11:23 A dlaczego w ogole psuc smak. Dla mnie szklanka z lodem i zubrowka jest najlepsza Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: def Re: Żubrówka - z czym? IP: *.15.79.83.cust.bluewin.ch 31.07.05, 22:50 Po co lod. Zamrazalnika nie masz? U mnie jest dyzurna mala butelka w zamarzalniku wraz z kielonkami. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bizon Re: Żubrówka - z czym? IP: *.dsl.hstntx.swbell.net 31.07.05, 17:43 pij z.. gwinta Odpowiedz Link Zgłoś
lilarose Re: Żubrówka - z czym? 25.07.05, 12:42 Najlepsza byłaby z sokiem jabłkowym, cynamonem i kawałkami jabłek, które zjada się po wypiciu drinka Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Żubrówka - z czym? 27.07.05, 00:40 ja uwielbiam z sokiem jabłkowym i gałązką świeżej mięty Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: Żubrówka - z czym? 28.07.05, 10:05 przy swoim dośc intensywnym smaku, nie wymaga soków najlepiej bardzo zimna woda mineralna GAZOWANA (2/3) i wóda + sporo lodu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dudek Re: Żubrówka - z czym? IP: *.fbx.proxad.net 28.07.05, 12:23 najlepiej sie pije sama zubrowke bez zadnych dodatkow, tylko dobrze schlodzona. Przeciez ona ma tak dobry smak, ze nie trzeba jej "ulepszac" !! Odpowiedz Link Zgłoś
kimmy1 Re: wylacznie sama 28.07.05, 13:50 A na zagryzke tradycyjnie - sledzika:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rysiu Re: wylacznie sama IP: *.pub1.ino.tvknet.pl 30.07.05, 22:11 ........i zasmażkę!!!!! koniecznie!!!!!!!!:-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lasminute Re: Żubrówka - z czym? IP: *.crowley.pl 29.07.05, 18:04 A my sądzimy, że najlepiej z sokiem jabłkowym Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lastminute Re: Żubrówka - z czym? IP: *.crowley.pl 29.07.05, 18:05 a my sądzimy, że najlepiej z sokiem jabłkowym Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hutafak Re: Żubrówka - z czym? IP: 213.17.208.* 28.07.05, 13:56 ja lubie ze SPRITE :) Odpowiedz Link Zgłoś
bazylissa Re: Żubrówka - z czym? 28.07.05, 14:07 Sałatka owocowa - dużo arbuza i innych fruktów + żubrówka i na godzinę do lodówki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ZeNo Re: Żubrówka - z czym? IP: *.76.classcom.pl 28.07.05, 14:11 Wersja damska - mliko i trochę cukru (coś jak malibu). Całkiem niezłe toto wychodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: q Re: Żubrówka - z czym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 14:30 drink z sokiem jabłkowym ale z wrzuconym do szklaneczki plasterkiem świeżego ogórka, można się spić w ogóle o tym nie wiedząc :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: koneser Re: Żubrówka - z czym? IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 29.07.05, 18:05 a ten ogorek do czego? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: edith Re: Żubrówka - z czym? IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 28.07.05, 14:39 Z sokiem z czarnej porzeczki, równie dobre jak z jabłkowym !! mniam, mniam Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dupekzoledny Re: Żubrówka - z czym? 28.07.05, 20:05 żeby toto krzepę miało można dolać do połówki 100gram śpyrtu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jesteś dhe best! Dupek! IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 28.07.05, 22:48 a tak w ogóle to jakies horrory ludzie piją.Te wszystkie soki tak nieznosnie zasładzają tę przepyszną wódeczkę.Ludzie jeśli już musicie cuś dodawać to pijta z tonikiem. Vudzia-brudzia Odpowiedz Link Zgłoś
evollution Re: Żubrówka - z czym? 29.07.05, 04:14 Gość portalu: edith napisał(a): > Z sokiem z czarnej porzeczki, równie dobre jak z jabłkowym !! A już się bałam, że nikt nie zna tego drinka :) To tzw Tatonka - rzeczona żubrówka, rzeczony sok z czarnej porzeczki i lód, oczywiście. Naprawdę dobre - zdecydowanie wolę od nieco mdłej żubrówki z jabłkiem. --------- :: evo :: --------- Odpowiedz Link Zgłoś
angels_dont_kill Re: Żubrówka - z czym? 29.07.05, 20:56 dajżesz spokoj- fuj fuj! probowalam i nie wyszlo. ja glosuje na jablko, teraz jak pije sam sok jablkowy to i tak juz czuje żubruffke. gruszka tez moze byc. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lucyfera Re: Żubrówka - z czym? IP: *.chello.pl 31.07.05, 17:02 Jak to z czym???? z Kuną Wydrą Uasicą!!! NAjlepsza podczas seansów kinowych :] z sokiem jakim nie bądź :] Odpowiedz Link Zgłoś
angels_dont_kill Re: Żubrówka - z czym? 31.07.05, 17:06 dajzesz spokoj, precz z zubruffka od kina- zle sie konczy. mozna wypic ze smakiem, jak juz ktos napisal Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mig Re: Żubrówka - z czym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 21:56 Spróbujcie z sokiem żurawinowym. Można to serwować jako bardzo polski drink Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: cracovia Re: Żubrówka - z czym? IP: *.35-65.tampabay.res.rr.com 31.07.05, 05:18 Czytajac opinie prawie wiekszosci uczestikow forum dochodze do wniosku, ze zubrowka to rodzaj trucizny ktory najlepiej smakuje z dodatkiem soku jablkowego czy tez innego dodatku smakowego. Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze na drugi dzien po degustacji przysiegam sobie, ze wiecej tego do ust nie wezme.Ostatni raz mialem to w ustach wiecej niz 30 lat temu.Polecam czysta ze zboza. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: def Re: Żubrówka - z czym? IP: *.15.79.83.cust.bluewin.ch 31.07.05, 22:56 E tam polski, w swiecie anglosaskim pije sie duzo wiecej Cranberry Juice niz w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: batafuko Re: Żubrówka - z czym? IP: *.chello.pl 29.07.05, 01:12 Nie po to ten "bison" sika w tą trawę, żeby to potem mieszać z jakimiś wynalazkami.No ale jak samotna noc, to można zrobić wyjątek :). Chyba gruszka najlepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
voytecq Re: Żubrówka - z czym? 29.07.05, 09:49 Dołączam się do zwolenników żubrówki saute. Czysta zmrożona... mniam mniam... Na zdrowie! Odpowiedz Link Zgłoś
lilarose Re: Żubrówka - z czym? 29.07.05, 13:47 Słyszałam też taki motyw: do dużego arbuza powstrzykiwać strzykawką żubrówkę w kilku miejscach i mocno schłodzić. potem pokroic i podać gościom. Nie próbowałam, ale podobno niezłe i można się nieźle spic jedząc arbuza :)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Judasz Re: Żubrówka - z czym? IP: 212.11.57.* 30.07.05, 00:47 Toż to zamach na gości :) Odpowiedz Link Zgłoś
evollution Re: Żubrówka - z czym? 02.08.05, 02:11 lilarose napisała: > Słyszałam też taki motyw: do dużego arbuza powstrzykiwać strzykawką żubrówkę w > kilku miejscach i mocno schłodzić. potem pokroic i podać gościom. A ja owszem - ze zwykłą wódką... I lepiej nie wlewać strzykawkami, tylko po prostu - zrobić dziurę w 'sklepieniu' arbuza i nasączyć. Dobre - polecam :) --------- :: evo :: --------- Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ryszard Re: Żubrówka - z czym? IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.05, 18:48 Ze smakiem. Sama zubrowka + kostka lodu. Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: AgaU Re: Żubrówka - z czym? IP: *.acn.waw.pl 29.07.05, 21:10 cos autor watku nie odpowiedzial czy skorzystal z rad czy nie.. i wydaje mi sie malo prawdopodobne, zeby nie miec soku jablkowego ale miec wszystkie inne;) i nie moc sie zdecydowac i pytac o rade. czy to marketing zubrowkowy?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rysiu Re: Żubrówka - z czym? IP: *.pub1.ino.tvknet.pl 30.07.05, 22:17 Z KIM? Z Cimoszewiczem. Z "CZYM"? Z giertychem. Na zdrowie!!!! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jas Re: Żubrówka - z czym? IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 30.07.05, 23:51 Sa ludzie co ulepszja szklanke herbaty 11 lyzeczkami cukru i jest to dla nich wspaniale. Jak siegasz po Zubrowke to delektuj sie jej smakiem, ulepszenia stosuj z czysciocha. Odpowiedz Link Zgłoś
evollution Re: Żubrówka - z czym? 02.08.05, 01:38 Gość portalu: rysiu napisał(a): > Z "CZYM"? Z giertychem. > Na zdrowie!!!! Z giertychem to na pewno na zdrowie Ci nie wyjdzie ;) --------- :: evo :: --------- Odpowiedz Link Zgłoś
muklo Z lodem. 29.07.05, 21:12 Najlepiej taką szeroką szklankę (jak do whiskey) wypełnić do połowy kostkami lodu i zalać Żubrówką. Mi tak najbardziej smakuje. Dobrym pomysłem też jest wstawić mokrą szklankę do zamrażalnika (tak żeby była oszroniona) - świetnie to wygląda i jest na prawdę zimne ;) Ostatnio też zauważyłem wiele osób pije z sokiem ananasowym (najlepszy Hortex i nie wiem czy nie jedyny). Odpowiedz Link Zgłoś
muklo A w ogóle to dlaczego sam pijesz? 29.07.05, 21:13 Litrem się zabijesz :) Daj namiary ;) może pomożemy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: edith Re: Z lodem. IP: *.com.pl / 62.233.185.* 29.07.05, 22:11 ....co do soku ananasowego, to z hortexu nie jest jedyny na naszym rynku ! - pychotaaaaa z serii soków Clippo. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: edkaa Re: Z lodem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 22:43 A ja wrócę do tego ananasa. Serio jest SOK Clippo??? Ja rzeczywiście spotkałam się w Polsce wyłącznie z Hortexem, który jest ciut przysłodki. Tymczasem we Włoszech soki ananasowe są na porządku dziennym, jest w czym wybierać, pyyycha! :P Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: czarek Re: Z lodem. IP: *.fastres.net 31.07.05, 00:02 za to nie ma we wloszech klarownego soku jablkowego!!! tylko geste, jak gerber dla dzieci!!! z tego wzgledu pijemy zubrowke z lodem, solo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Judasz Re: Z lodem. IP: 212.11.57.* 30.07.05, 00:49 To w sokach hortezu mozna znaleźć zwierzęta? A nie, to w mrożonkach sie połówki szczura trafiają... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Judasz Re: Z lodem. IP: 212.11.57.* 30.07.05, 00:49 To w sokach hortexu mozna znaleźć zwierzęta? A nie, to w mrożonkach sie połówki szczura trafiają... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sliwka Re: Z lodem. IP: *.adsl.inetia.pl 29.12.13, 17:47 No właśnie mnie też sama taka z lodem najlepiej smakuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_mrozek Re: Żubrówka - z czym? 29.07.05, 22:10 jak nie masz soku to rozcieńcz sobie wodą Odpowiedz Link Zgłoś
coocolooco Re: Żubrówka - z czym? 29.07.05, 22:16 prowokacja i tyle. to przeciez reklama matolki. link do tematu zamieszczony na glownej stronie hehe.... prymitywne to Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Matysiorek Re: Żubrówka - z czym? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 22:29 Najlepiej z kobietą. A jak jej nie masz, to idź do wyrka i nie przątaj sobie łba. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: degrengolada Re: Żubrówka - z czym? IP: *.telia.com 29.07.05, 22:31 popij smietana,ta kwasna Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: widz Re: Żubrówka - z czym? IP: *.aster.pl 29.07.05, 22:47 Z piwem! Tylko nie w drinku. Żubrówka 'straight on' z kieliszka i piwo 'straight on' z butelki. Efekt murowany! A rano na kaca to już tylko piwo (straight on), nie ważne jakie, byleby zmrożone! Chyba, że w telewizorze nuda, to rano do piwa kieliszek Żubrówki. Odpowiedz Link Zgłoś
dupekzoledny Re: Żubrówka - z czym? 29.07.05, 22:59 przecież nikt nie pije zeby smakowało tylko żeby SPONIEWIERAŁO. Odpowiedz Link Zgłoś
jorg234 Re: Żubrówka - z czym? 30.07.05, 09:58 Jak ma sponiewierać to tylko samogon. Polecam przerobić swojskie wino (ja ostatnio przerobiłem wino ze starych kompotów ze śliwek), Żubrówka nie umywa się. Jeśli już Żubrówka to tylko z lodem. Odpowiedz Link Zgłoś
evollution Re: Żubrówka - z czym? 02.08.05, 01:47 dupekzoledny napisał: > przecież nikt nie pije zeby smakowało tylko żeby SPONIEWIERAŁO. Och, wypraszam sobie. Ja piję właśnie dlatego, że smakuje i zdecydowanie unikam sponiewierania, dlatego też piję niewiele. Nie sądź innych podług siebie - nikt to bardzo duże słowo. --------- :: evo :: --------- Odpowiedz Link Zgłoś
dziwnym.nie.jest Re: Żubrówka - z czym? 29.07.05, 23:05 a ja polecam 1/3 żubrówki, 1/3 martini bianco i 1/3 sprite'a - no poezja:-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jacek Re: Żubrówka - z czym? IP: *.netbooster.a1.net / 84.20.161.* 29.07.05, 23:29 ja tam pije ze smakiem ze smakiem i juz Odpowiedz Link Zgłoś
wladbaran21 Re: Żubrówka - z czym? 29.07.05, 23:52 Ha, jestem w podobnej sytuacji. Ja i połówka żubrówki w lodówce + - zero soku, napojów, mięty i mnóstwa rzeczy o których współpisacze napisali - wódka ciepła (pomimo, że w lodówce - ciepło dzisiaj jakoś jest) Pierwsza próba: żubrówka + woda + lód (czyli niby też woda) - ledwo umoczywszy usta od razu pomyślałem o potrzebie modyfikacji w drinku Druga próba: powyższy, ledwie naruszony mix + sok wyciśnięty z cytryny - w porównaniu do poprzedniego - bomba Jestem aktualnie przy 4 i musze stwierdzić, że - koniec cytryny - resztka lodu - mnóstwo wody (w kranie) - 3/4 z /5 żubrówki adam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: grue Re: Żubrówka - z czym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 23:59 Żadna prowokacja. Piłam czystą, skończyło się nie najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nie A ja nie lubię żubrówki, czy jestem sam ??? IP: *.chello.pl 30.07.05, 00:09 Szczerze mówiąc to nie lubię żubrówki i nie znam też żadnych osób (a paru 'wódczanych' znajomych mam ;) ) które by to piły. A sądząc po tym wątku to sami fani tej napitki... Dla mnie to zwykły kiepski bełcior, czy są osoby zgadzające się ze mnę? :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Judasz Re: Żubrówka - z czym? IP: 212.11.57.* 30.07.05, 01:01 Znajomi francuzi zrobili sobie konkurs. W meksyku jest jakiś trunek z robalem/kokonem robala na dnie. Kto pije ostatniego kielonka - musi zeżreć robala czy jakoś tak. W przypadku żubrówki ostatni musiał zeżreć tego trawiastego badyla ze środka. Zrobili parę butelczyn tego żużlu, bo była spora ekipa (głowy słabiutkie...) - pod koniec jeden się prawie udławił, bo za słabo przeżuł to zielsko, cala banda się śmiała, a jemu to w gardle gdzies stanęło. Skończyło się na waleniu łopatami po plerach... Reasumując - nie jedzcie tego zielska! Odpowiedz Link Zgłoś
hadassa79 z Kubusiem! 30.07.05, 02:13 ja tam ostatnio z Kubusiem ja pilam, tzn z tym z Olsztynka, z najlepszych warmińskich marchewek zrobionym, ale kupionym u Ruska w sklepie. a bylo to w Dublinie, w towarzystwie pewnego sexy Południowoafrykańczyka. Jeeeezu, jak smakowała!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rysiu Re: z Kubusiem! IP: *.pub1.ino.tvknet.pl 30.07.05, 22:24 To ten Południowoafrykańczyk miał KUBUŚ na imię? Odpowiedz Link Zgłoś