Gość: ich bin IP: *.chello.pl 09.05.06, 19:43 jeśli to ma być kuchnia śląska to KARMINADLE !!! rzatelności !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tomasz Re: Karbinadle z młodą kapustą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 21:55 czym to danie różni się od klopsa z kapustą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była Ślązaczka Re: Karbinadle z młodą kapustą IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 30.05.06, 22:18 To jak w końcu karbinadle, czy karminadle. Ja uważam, że to pierwsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pyjter Re: Karbinadle z młodą kapustą IP: *.ists.pl / *.ists.pl 30.05.06, 23:04 To som karbinadle a nie karminadle! Szacunku troche jak juz piszecie to niech to ma rece i nogi Odpowiedz Link Zgłoś
fauna444 Re: Karbinadle z młodą kapustą 30.05.06, 23:27 Chyba nazwa tego dania jest związana z konkretnym miejscem na Śląsku.A gdyby tak spróbować stworzyć mapę występowania karbinadla vel karminadla ? Chorzowianin głosuje na KARBINADLA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ich bin Re: Karbinadle z młodą kapustą IP: *.chello.pl 31.05.06, 14:41 KARMINADLE(tak przynjamniej zwie się to danie w Piekarach Śl.) ale z pewnością nie jest to jakiś klops!!! W końcu to Śląsk, a nie "za rzeką" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joasia33 Re: Karbinadle z młodą kapustą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 14:58 Karminadle! No przeca, że tak. Do tego (u nas w domu - Lubliniec) obowiązkowo ciap-kapusta;-DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kt Re: Karbinadle z młodą kapustą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 08:45 W Radzionkowie tys karminadle.Za to nie cierpia modry kapusty i klozek, mimo że pochodzynie mom bez zarzutu. Chyba dlo tego że uwielbio je moja szwagierka- gorolica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ich bin 11.08 2006 Re: Karbinadle z młodą kapustą IP: *.pools.arcor-ip.net 12.08.06, 22:27 unos w pyskowicach godalo sie kardynadle bardzo dobre zkapusta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raflo Karbinadle z młodą kapustą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 12:55 u mnie w cieszynie to są faszyrki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Karminadle z młodą kapustą IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.09, 12:23 To pyszne danie mam dzisiaj na obiad. Ciekawe jak będzie smakować xd . W garnku wygląda przepysznie.! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ht Re: Karbinadle z młodą kapustą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 15:43 Dyć godo się karminadle (Ruda śląska) Odpowiedz Link Zgłoś