Gość: koko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 21:48 witam czy ktos moglby mi podac przepis na jakis smaczny i prosty drink z bacardi? dostalam w prezencie a nie wiem z czym to se pije Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: krakus Re: drink z bacardi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 16:40 Nie wiem jak sie moje propozycje nazywają ale polecam: 1. 50ml bacardi + 150ml coca-coli + plaster cytryny + lód. Zamieszać i na zdrowie. 2. 50ml bacardi + 2łyżeczki płaskie cukru (najlepiej brązowego) + 150ml wody mineralnej gazowanej + cała gałązka mięty + 1/2 limonki(wszorowana i pokrojona na na kawałki ze skórką) + lód (dużo i koniecznie tłuczony) Całość mieszać do momentu rozpuszcenia się cukru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gbm Re: drink z bacardi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.08, 12:13 1 to cuba libre tylko zamiast cytryny limonka 2 to mojito Odpowiedz Link Zgłoś
al.1 Re: drink z bacardi? 02.02.07, 23:25 Gość portalu: koko napisał(a): > witam > czy ktos moglby mi podac przepis na jakis smaczny i prosty drink z bacardi? > > dostalam w prezencie a nie wiem z czym to se pije Ja bym nie mogl. Raz pilem rum Bacardi i wiecej tego do geby nie wezme. Bo... w smaku wyczuwalem aromat grzybowy, a nie mialem w planie chlipac zupy grzybowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewam172 Re: drink z bacardi? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.02.07, 17:55 bakardi,lod,gesty sok wisniowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: drink z bacardi? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.07.14, 18:15 a moze byc wisniowka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janko Re: drink z bacardi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.08, 00:15 Porównujesz rum bacardi do zupy grzybowej?? Toż to swiętokradztwo:) Bardzo lubie rum bacardi i moim zdaniem nie ma nic wspólnego z grzybowym posmakiem. A do drinków jak znalazł - mojito to mój ulubiony:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snatch Re: drink z bacardi? IP: *.chello.pl 05.04.08, 14:28 al.1 - stuknij sie w głowę, bacardi porównywać do zupy grzybowej. Jak pijesz jakieś szczochy to nie dziwie sie że twój język nie może poczuć smaku dobrego alkoholu, dla mnie bacardi z colą lub mojito to jedne z najlepszych drinków jakie mozna sobie wyobrazić. Polecam wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: drink z bacardi? IP: *.16-1.cable.virginm.net 06.09.15, 21:06 No wlasnie bacardi jest rewelacyjne !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: drink z bacardi? IP: *.xdsl.centertel.pl 19.01.08, 17:56 mojito - W szklance typu highball rozgnieść listki mięty z limonką i dwoma łyżeczkami cukru. zasypać tłuczonym lodem. nasttępnie wlać trochę bacardi i zalać do pełna wodą sodową jak nie ma gazowaną wymieszaj i gotowe .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dbbd Re: drink z bacardi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.08, 12:12 wy znawcy hehe jeśli chodzi o bacardi to pseudo badziewie a nie rum jeśli rum to tylko havana club Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: drink z bacardi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 21:49 bacardi + sprite + trochę soku z limonki + lód smacznego;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: drink z bacardi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 00:58 Czesc znawco! Blysnales intelektem niesamowicie! Nie dosc, ze gardzisz tym, co powszechnie dobre to jeszcze podajesz niesamowicie wyszukany substytut! No kurde, w swojej wsi musisz robic kariere barmanska godna Pana Dziadkowca! Bacardi to obecnie najlepiej sprzedajacy sie alkohol na swiecie i choc sam nie jestem sympatykiem to nie glosilbym takich durnot jak kolega od grzybow czy specjalista od havany - to, ze Bacardi sprzedaje sie lepiej niz np. Jack Daniels czy Smirnoff jednak o czyms swiadczy - jest to obecnie najbardziej popularna marka i jedna z najlepszych, powstala tuz po "selekcji" kiedy to bylo ponad 100 roznych firm produkujacych rum (w 1951). Drinkow z Bacardi mozna zrobic cale mnostwo! Oczywiscie najbardziej znane jest Cuba Libre oraz Mojito (prawidlowo robione, ktos tu podawal zly sposob przygotowania Mojito). Proponuje jednak jak zawsze bawic sie, eksperymentowac i znalesc swoj drink :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: only fresh Re: drink z bacardi? IP: *.lublin.mm.pl 07.09.09, 19:08 ty marokański połykaczu koziej spermy, ale ześ dojebał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piśmienny Re: drink z bacardi? IP: *.adsl.inetia.pl 05.12.11, 19:21 Havana Club to rum produkowany od 94 roku po długiej przerwie z którego zyski czerpie reżim na kubie . Prawdziwe Havana Club przestało istnieć w momencie rewolucji na kubie kiedy to firma została odebrana właścicielom przez Fidela i spółkę . Bacardi tą rewolucje przetrwało i do dzisiaj pozostało w rękach prawdziwych właścicieli twórców tego rumu . Havana Club z oryginałem wspólnego nie ma nic . Doucz się szmaciarzu a nie wygłaszaj takie teorie żeby błysnąć że ty to pijesz niby lepszy rum niż inni . Odpowiedz Link Zgłoś
brendaa Re: drink z bacardi? 18.03.13, 21:08 ja niezbyt lubię rum ale ostatnio na jakiejs imprezie dostałam drinka z tym własnie alkoholem i był przesmaczny:) znalazłam pozniej w internecie klub you r you youryou.pl/start.aspx?id=1 gdzie po zapisaniu dostaje maile z przepisami na naprawde fajne drinki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarynka Re: drink z bacardi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 22:56 Mojito jest wspaniałe! Załączam link do swietnego (i bardzo dokładnego) przepisu :) www.originalmojito.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natt Re: drink z bacardi? IP: *.gdynia.mm.pl 18.05.08, 11:44 Najlepszy moim zdaniem jest z pepsi , lodem i plasterkiem cytrynki ;D Odpowiedz Link Zgłoś
singollo Re: drink z bacardi? 02.06.08, 12:13 Jeszcze jest najbardziej klasyczny z klasycznych: daiquiri 50 ml rumu 20 ml soku z limonki 30 ml syropu (ew. cukier - jeśli nie masz syropu i nie chce ci się go robić) oczywiście na lodzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: drink z bacardi? IP: 195.116.133.* 25.07.08, 22:27 bacardii tylko z coca cola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewola Re: drink z bacardi? IP: *.zone3.bethere.co.uk 19.08.08, 19:37 sam rum bacardi zagryzany arbuzem (zamiast popitki)mniam :) Odpowiedz Link Zgłoś
agusia19788 Re: drink z bacardi? 10.09.08, 14:28 bacardi? najgorsza woda jaką kiedykolwiek mialam okazję sie napic ,nie polecam, Odpowiedz Link Zgłoś
hajdowka Re: drink z bacardi? 09.10.08, 09:15 swego czasu bacardi sponsorowało film Miami Vice (2006), jak się nie mylę to właśnie ta reklama była na oficjalnych stronach filmu www.youtube.com/watch?v=kJGSZxZvpPk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andgu Re: drink z bacardi? IP: *.upc-k.chello.nl 09.05.09, 14:19 Nie polecasz, bo nigdy prawdzwej Bacardii nie piłaś(łeś) jak należy Odpowiedz Link Zgłoś
wujek_gambit Re: drink z bacardi? 23.12.08, 19:21 Rozumiem, ze masz na mysli rum bialy Bacardi? :) Bo Bacardi to marka a nie konkretny produkt, ale zakladam, ze dostales popularny rum bialy :) mozesz z tego mase rzeczy wyczarowac, na start polecam popularne mojito - przepis znajdziesz w internecie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-na-drzewie Re: drink z bacardi? 21.06.09, 21:26 najlepsze znalazlem na www.mojito.pl nieporownywalie lepsze niz np na onecie Odpowiedz Link Zgłoś
sakiko Re: drink z bacardi? 07.04.09, 20:53 Koktajl Bacardi: 1,5 miarki białego rumu Bacardi, 1 miarka soku limonowego/cytrynowego, 1/2 miarki syropu cukrowego, 1 łyżeczka grenadyny Koziołek Bacardi: 2 miarki białego rumu Bacardi, 1/2 miarki tripe sec (np Cointreau), sok z połówki cytryny, 4 miarki ginger ale powyższe pochodzą z książki "Koktajle. Ponad 200 drinków" wyd. Delta życze miłego picia :) przy okazji, czy biały rum Bacardi różni sie czymś od innych białych rumów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: drink z bacardi? IP: *.zone6.bethere.co.uk 12.04.09, 19:18 pije wlasnie bacardi z cola -wstretne w grecji pija z sokiem malinowym lub wisniowym ,lod lisc miety pycha!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-na-drzewie Re: drink z bacardi? 21.06.09, 21:43 sakiko napisała: > > przy okazji, czy biały rum Bacardi różni sie czymś od innych białych rumów? jaką różnice masz na mysli? Odpowiedz Link Zgłoś
iom Bacardi + Elite limonka 26.05.09, 14:49 W związku ze zbliżającym się latem polecam coś orzeźwiającego i prostego w wykonaniu: 40 ml bacardi 20 ml syropu smakowego Elite limonka 100 ml wody gazowanej kilka truskawek kilka listków miety dużo lodu (rumu i syrop wlać do szklanki, dodać listki mięty, pokrojone truskawki i kilka kostek lodu, a na końcu dopełnić wodą mineralną). Pozlecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-na-drzewie Re: Bacardi + Elite limonka 21.06.09, 21:27 syrop limonkowy zamiast soku wyciskanego z limonki, to chyba lekka profanacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropidlak Re: drink z bacardi? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 20.06.09, 18:01 Polecam mojito, bo z bacardi najlepsze - na lato idealne i dodatkowo nie czuć tak bardzo alkoholu Tutaj pokazane jak zrobić mojito - bardzo proste! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryrek Re: drink z bacardi? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.07.09, 11:26 ale proste to mojito, nawet nie wiedzialam, juz wiem co bede pic na dzisiejszym grillu ze znajomymi, dzieki;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaw Re: drink z bacardi? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 10.07.09, 15:34 Tak, mojito to prosty drink, jednak warto pamiętać, że przy jego przyrządzaniu trzeba uważać na miętę, bo podczas za energicznego ugniatania może wypuścić gorzkie soki. A wtedy już nie jest takie dobre Odpowiedz Link Zgłoś
kopula Re: drink z bacardi? 20.07.09, 11:52 Dobrym i bardzo prostym drinkiem z rumem bacardi jest również cuba libre, albo inaczej zwany bacardi & coke. Czyli limonka, coca-cola i oczywiście rum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janko-muzykant Re: drink z bacardi? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.07.09, 17:57 ja polecam Bacardi Daiquiri: Bacardi, sok z limonki i cukier puder, wszytsko dobrze wymieszac w shakerze- bardzo proste i smaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edawrd_R Re: drink z bacardi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.09, 19:31 Bacardi Daiquiri jest rzeczywiście bardzo dobre ... ja rzadko pije ale jak pije to właśnie Bacardi Daiquiri, smaczne dobre i stosunkowo nie drogie, pozdrawiam serdecznie fanatyków tego trunku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: drink z bacardi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.09, 10:55 z gwinta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: braman Re: drink z bacardi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.09, 17:44 ej specjalisci jak mjito to z bacardi .. FAkt ale jak cuba libre to koledzy tylko z havanna club która bije na głowe popularne bacardi. najlepsza 3 letnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: drink z bacardi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.09, 11:51 dobre z cola lub sok cytynowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: havanaclub.com.pl Re: drink z bacardi? IP: 79.110.192.* 20.06.10, 20:11 Więcej drinków z rumem Bacardi, Havana Club czy Captain Morgan (i innymi alkoholami) na stronie www.havanaclub.com.pl , zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mojito Re: drink z bacardi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.10, 11:37 mpjito tylko tak kochanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziggy DRINK IP: *.gdynia.mm.pl 01.05.11, 20:43 Bakardi z jinem pepsi i plaster cytryny z lodem super drin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: DRINK IP: *.ethnet.com.pl 14.05.11, 12:51 Polecam stronę: url=%2fHome.aspxTrueOriginals Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesiek Re: drink z bacardi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.11, 22:12 sok pomarańczowy 100%, proporcja zaleznie od tego jak ma byc mocny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Bacardi IP: *.brhm-bam-3.brhm.adsl.tesco.net 04.10.11, 12:49 bacardi+lemoniada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Suzi Re: drink z bacardi? IP: *.gdynia.mm.pl 19.12.11, 14:17 Cuba libre :P w szklance long 3 kostki lodu, 4cl bacardi, 3 ćwiartki limonki wycisnąć i popełnić colą/pepsi Odpowiedz Link Zgłoś
barman-wesele Re: drink z bacardi? 27.03.13, 13:54 przepisy na drinki i na grilla w blogu Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
uk.az drinkoholicy.pl - Co myślicie? 20.11.14, 23:52 Witajcie :) co myślicie o drinkoholicy.pl? strona na fejsie LINK też niczego sobie, ale czy ich brać? Odpowiedz Link Zgłoś