karolcian 09.09.05, 16:32 Mój TM przecieka. Staruszek działal sparawnie przez 6 lat nalezy mu sie Jednak chcialabym cos z tym zrobic, bo bez niego to tak jakby bez reki pomozcie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
atunia Re: awaria:( 09.09.05, 18:47 Na uszczelce noża przecieka? Obawiam się, że musisz namierzyć, co padło i dokupić brakującą część. Pozdrawiam Atunia Odpowiedz Link
karolcian Re: awaria:( 09.09.05, 20:04 dzieki tak wlasnie planuje - moj chlopak wybiera sie z garnkiem w poniedzialek do serwisu Ciekawe ile mnie bedzie ta impreza kosztowala? A woda wylewa sie spodem i zostaje na stole, tak ze podejrzewam ze to łozysko pod nożami, ale zobaczymy co fachowcy powiedza pozdr pa Odpowiedz Link
battlestar Re: awaria:( 11.05.06, 00:05 Witam, Tak jest to awaria i to niestety noża (wymiana uszczelki nic tu nie pomoże), który to wymienia się wraz z zamocowaniem (zazwyczaj) cena takiej imprezy to 225zł nóż i 25zł uchwyt noża, o ile nic się w cenniku nie zmieniło . Należy jak najszybciej skontaktować się z serwisem, w celu przeglądnięcia CAŁEGO URZĄDZENIA!!! Dlaczego całego? Pod nożem gdy położymy garnek w jego "siedlisku" jest druga para łożysk w tzw. chassis (szasi ), które również mogły uledz zniszczeniu (przez przypadkowe zalanie). W takim przypadku, wymiana noża, zapobiegnie przeciekaniu, ale uszkodzone łożyskowanie we wspomnianym chassis może spodować uszkodzenie silnika (z powodu stawianego przez łożyska oporu)!!! Mogę polecić serwis, w którym z mojego polecenia (sam już nie pracuję jako serwisant - dłuuuga historia!) przegląd zostanie wykonany nieodpłatnie! Pozdrawiam SerwisVorwerk Odpowiedz Link
migotka34 Re: awaria:( 17.07.06, 10:49 Witam Nie długo cieszyłam sie moim najlepszym przyjacielem w kuchni ... kupiłam używany ...chociaż jeszcze nie ma dwóch lat czyli powienn być na gwarancji. Nie gotuje - tak jakby wysiadła grzałka - dział sie to stopniowo najpier rozgrzewał sie do ok 50 stopni teraz nie grzeje już wcale a to co najgorsze to nie sieka. Tylko po wlanu wody/mleka kręcą sie noże przy jakimkolwiek stałej substancji noże stoją w mejscu chociaż silnik pracuje. Czy to podlega gwarancji i ewe.ile ta impreza może mnie kosztować . Odpowiedz Link
atunia Re: awaria:( 17.07.06, 17:34 Przede wszystkim pytanie, czy masz pisemną gwarancję z numerem faktury. Bo bez tego to ani rusz. A na pozostałe pytania, to obawiam się, że najszybciej serwis odpowie . W sklepiku online vorwerka widać przykładowe ceny elementów, ale nie ma łożysk itp. to już serwis wie. Pozdrawiam Atunia Odpowiedz Link
migotka34 Re: awaria:( 18.07.06, 08:19 Dzeki za zaintersowanie moim problemem . Mam fakturę zakupu ale nie mam karty gwarancyjnej . Dziś zadzwonie do serwisu zobaczę co mi powiedzą . Sprzedający mieszka w Rzeszowie ja we Wrocławiu. Odpowiedz Link
atunia Re: awaria:( 19.07.06, 14:30 O tyle masz łatwiej, że serwis na miejscu, nawet rozmowa lokalna . Powodzenia - i jeśli znajdziesz chwilkę, skrobnij tu informację o tym, jak podeszli do problemu. Bo wprawdzie przepisy na cincinie chyba będą lepsze, to dyskusje tutaj może zostaną . Atunia Odpowiedz Link
migotka34 Re: awaria:( 21.07.06, 14:11 Dzwoniłam do serwisu - Pani powiedzała że faktura jest wystarczająca i przyjeła zgłoszenie usterki. Dzwonił do mnie serwisan - narazie wypytał o problem i obiecał że po niedzeli skontaktuje się ze mną aby umówić sie na konkretny dzeń. Tak więc jak narazie bardzo pozytywne wrażenia .... szkoda że tylko moje cudo stoi a tak bardzo już go polubiłam. Napisze po naprawie .Basia Odpowiedz Link
migotka34 uszkodzony nóż 02.08.06, 16:14 Thermomix został naprawion bez jakich kolwiek problemów mimo że faktura zakupu figurowała na kogoś innego. Miałam urwaną ośke noża Odpowiedz Link
atunia Re: uszkodzony nóż 03.08.06, 09:39 Dziękuję za informacje . Mam nadzieję, że pomoże innym - lepiej zadzwonić do serwisu, szybciej działają niż forum . A, ta ośka to tam głębiej, nie przy nożu? Atunia Odpowiedz Link
migotka34 Re: uszkodzony nóż 04.08.06, 13:09 to była oska przy nożu - serwisant wymienił cały nóż i poradził aby teraz nie oszczędzać urządzenia dopóki jest na gwarancji , udzeli mi też kilka wskazówek - bardzo jestem zadowolona z obsługi chociaż długo czekałam Odpowiedz Link
baterma11 Re: awaria:( do załatwienia 04.08.06, 15:14 Nic bardziej prostego. Jeżeli był nabyty u przedstawiciela firma gwarantuje serwis wcześniejszych urządzeń. Trzeba zadzwonić do regionalnego przedstawiciela albo do Vorwerka we Wrocławiu (Centrala) i tam poprosić o kontakt z przedstawicielem regionalnym. Przyjadą na umówiony dzień z serwisem cześci , kwota prawdopodobnie niewielka a następne 6 lat "do przodu". Jeżeli był nabyty w inny sposób to mogą być kłopoty z serwisem ale.... pewnie da się i to załatwić Odpowiedz Link
atunia Re: awaria:( do załatwienia 04.08.06, 18:39 6 lat? Na nóż jest 6 lat gwarancji jakiejś osobnej? Bo na całe urządzenie przecież 2 lata? Atunia Odpowiedz Link