Gość: Taurus IP: 62.233.181.* 11.02.07, 08:24 Teraz modne ( dlatego takie niestrawne i niedobre )są kartofle w sweterkach ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cyndyndanda kacze kartofle - czy musza obrzydzac moje ulubione 11.02.07, 08:52 warzywo?! Uwielbiam kartofelki pod kazda pastacia - z wyjatkiem kaczej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe :( IP: *.cust.tele2.se 11.02.07, 09:30 nie masz ci jedzenia nad polski chleb i kartofelki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rex Re: :( IP: *.telia.com 11.02.07, 11:45 Gość: qwe 11.02.07, 09:30 + odpowiedz nie masz ci jedzenia nad polski chleb i kartofelki chlebek,kartofelki ,zupka ,rosolek,kotlecik,sosik,rybeczka z ruszciku........ ple ple ple. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: kacze kartofle - czy musza obrzydzac moje ulu IP: *.acn.waw.pl 11.02.07, 15:20 Ziemniaki w mundurkach, a nie "w sweterkach". Odpowiedz Link Zgłoś
almagus W nazikatolicji deerektora kartofelków cała sfora 11.02.07, 10:02 W nazikatolicji deerektora zidiociałych cała sfora! Miały być trufle, a to tylko kartofle. Nalali Lesia do zbyt dużego kufla Podali kartofla, a miała być trufla. W dodatku tak był pompowany zamiast lany, że za mało trunku , a zbyt dużo piany. Truflę kartoflaka ryły polskie świnie, a pianki brakuje przecież w mszalnym winie. Idzie reklamacja, nie chcę tego kufla, Nie chcę kartoflaka, bo miała być trufla. Przeryły za truflami świniaków watachy, wyryły kartofla i to z bożej łachy. Truflę kartoflaka ryły polskie świnie, a pianki brakuje przecież w mszalnym winie. Tak to mało piwka, piana reszta kufla, zaś dwa kartoflaki to jest polska trufla. Jak nie chcesz piweczka i tego obiadu, to żeś łżepolakiem, no i spieprzaj dziadu. Truflę kartoflaka ryły polskie świnie, a pianki brakuje przecież w mszalnym winie. Za sprawką świń polskich piana po szczyt kufla, Szuflują kartofle, jeszcze jedna szufla. Polskie świnie chcąc przytyć, żrą kartoflaki, byle wydęty bandzioł i napchane flaki. Trufle kartoflaki ryły polskie świnie, a pianki brakuje przecież w mszalnym winie. Pomyśl, że w Europie leją pełne kufle, francuskie świnki wynajdują im trufle. Ta francuska świnka nie jest debiutantka, polska z gnojowicy wieczna aspirantka. Trufle kartoflaki ryły polskie świnie, a pianki brakuje przecież w mszalnym winie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liberał PiS jest bliżej do SLD niż myślisz . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 11:48 PS . Nie ma w Polsce prawicy i nigdy nie było . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe a ja myślałem że to o naszych braciach piszą IP: *.146.196.112.ip.airbites.pl 11.02.07, 10:49 hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niuniuś Żeby pisać coś o ziemniakach i kuchni... IP: *.chello.pl 11.02.07, 11:12 .... trzeba się na tym znać. Ziemniaki mają różne odmiany i trzeba kupować tam gdzie są one podane, a wybierać te które się lubi. Jeśli kupujemy w hipermarkecie to zawsze kupimy najtańsze gó..... efekty minimalizacji kosztów. A jeśli pieczemy ziemniaki w folii to jesteśmy debilem, piecze się normalnie na smalcu, ew, wcześniej podgotowując. Mamy wtedy cudowną rumianą skórkę. Co do mleka... hm... trzeba zdobyć niepasteryzowane, a to już problem, problem kretyńskich przepisów. Odpowiedz Link Zgłoś
velda Re: Żeby pisać coś o ziemniakach i kuchni... 11.02.07, 12:57 Gość: niuniuś 11.02.07, 11:12 + odpowiedz A to typowy przyklad belkotu: .... trzeba się na tym znać. Ziemniaki mają różne odmiany i trzeba kupować tam gdzie są one podane, a wybierać te które się lubi. I co niunius chciala powiedziec? Toz to glupsze od najglupszego gara !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
markusxp5 Re: Żeby pisać coś o ziemniakach i kuchni... 13.04.07, 12:38 cze! mam pytanie co zrobić,żeby ziemniaki po utarciu nie były ciemne? pozdro MA:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drygantynkowinka Re: Kartofelków! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 11:20 Ja wole kartofelki w gumiaczkach, dobre to i tanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goral Wiem kogo zapytać IP: *.chello.pl 11.02.07, 11:26 A nie lepiej zapytać GO? On musi to wiedzieć bo przećwiczył! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: craplover Re: Kartofelków! IP: *.ipt.aol.com 11.02.07, 13:22 Wyjatkowej niestrawnosci mozna dostac po kartoflach w kaczym sosie. Od razu sie chce zygac. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur kto zna niemiecki - życzę miłej lektury 11.02.07, 15:03 Kartoffel-Lied 1. Alle Menschen, groß und kleine, leben nicht vom Brot alleine, auch Kartoffeln müssen sein, denn die schmecken immer fein. Refrain: Trulla, trulla trulla la, trulla trulla trulla la Auch Kartoffeln müssen sein, denn die schmecken immer fein. 2. Montag weiß ich was ich koche, es ist der erste Tage der Woche. Montags gibt's Kartoffelbrei, Speck und Zwiebel mit dabei. 3. Dienstag möchte ich euch vertellen, muß ich die Kartoffel pellen, Dienstag schmeckt ganz delikat die Kartoffel als Salat. 4. Mittwoch woll'n wir mal versuchen den Kartoffelreibekuchen. Mittwoch steht auf unserm Tisch leck'rer Puffer, groß und frisch. 5. Donnerstag, da koch ich Klöße, alle von egaler Größe, Donnerstag schmeckt tadellos die Kartoffel nur als Kloß. 6. Freitag brauch ich die Friteuse, daß ich drin das Fett auflöse. Freitag, ja das ist kein Witz, gibt's Kartoffeln als Pommes frites. 7. Samstag essen Ruth und Stoffel gerne unsre Bratkartoffeln. Samstags putzen alle weg Bratkartoffeln mit viel Speck. 8. Und am siebten Tag der Woche ich mal Salzkartoffeln koche. Sonntag gibt's zum Mittagsmahl Salzkartoffeln auch einmal. 9. Mancher rührt mit vielen Worten auch noch die Kartoffelsorten. Alle sehen wir daran, was man mit Kartoffeln kann. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyKartofel niby o kuchni, ale wiadomo o co chodzi wyborczej.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.07, 15:08 a te buraki z niemiec to nie wiedzą nawet, że u nas nie mówi się kartofle tylko buraki.... np. o autach niemieckich dość często mówi się burakowozy... Odpowiedz Link Zgłoś