Gość: m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 11:03 A mołdawskich win nikt w redakcji nie pije??? Są, moim zdaniem, co najmniej równie dobre, jak wymienione w artykule. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: niki Re: Tanie wino jest dobre, bo jest dobre i tanie IP: *.stacje.agora.pl 20.04.09, 17:37 Cześć, a jakie konkretnie? Ja bym chętnie spróbowała, ale coś nie mogłam się zdecydować... Może coś doradzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cenzor Re: Tanie wino jest dobre, bo jest dobre i tanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 08:45 www.logo24.pl/Logo24/1,86375,5873397,Tanie_wino_jest_dobre__bo_jest_dobre_i_tanie.html w kolko ten sam artykuł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia snobowanie się na kwasiory IP: 78.133.231.* 23.04.09, 11:23 Czy naprawdę wszyscy piją tylko wytrawne kwasiory? Pólsłodkich albo półwytrawnych już nie polecają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ann Re: snobowanie się na kwasiory IP: 188.33.25.* 21.05.09, 20:40 Basiu, absolutnie się z Tobą zgadzam. Polecam IMIGLYKOS, półsłodkie lub słodkie. Odkryłam przez przypadek, kupując na prędce jedyne półsłodkie wino, jakie stało na półce stacji BP. O dziwo kosztowało 16 zł, w sklepie od 12 do 15, ale strasznie trudno je kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: snobowanie się na kwasiory IP: *.sileman.net.pl 22.05.09, 09:00 Jeśli IMIGLYKOS to grecki, nie cypryjski. Różnica OGROMNA. Jest w Tesco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seq Tanie wino jest dobre, bo jest dobre i tanie IP: *.hstl4.put.poznan.pl 22.05.09, 13:44 Szkoda tylko, ze dla "logo" tanimi winami sa te, ktorych cena zaczyna sie od 24zl... Jest duzo win dobrych, ktore kosztuja 9-16zl. No ale skoro wedlug "logo" wszyscy ubieraja sie w ciuchy diesla, lacoste czy mexxa, to sie nie dziwie, ze nazywaja to "tanim winem". Ja sobie popijam swoje winko za 12zl i mi smakuje. Wino za 30zl przez gardlo za bardzo chyba by mi nawet przejsc nie chcialo jakbym mial wyliczyc cene kazdego jego lyka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 16F84 Tanie to jest do 20zł IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.09, 14:36 Oczywiście że tanie wino wg Logo to tak naprawdę wino ze średniej półki. Na dodatek te wymienione tutaj są co najwyżej przecietne - wyjatek - znakomita Roija Monte Haro. Ale nie zapominajmy że to w końcu pismo dla snobów.. Sytuacja na rynku naprawdę tanich win jest zupełnie inna. Za 6-15zł mozna kupić butelkę naprawdę dobrego wina, najczęściej z Włoch lub Hiszpanii. Przyzwoita Bułgaria ostatnio kosztuje niestety więcej. Mołdawia ma problem: za dużą uwagę przykładaja do wygladu butelki za mało do jakości win. Wytrawne bywaja potwornie wytrawne a reszta to słodkie landrynki dobre dla egzaltowanych panienek. Kupić zwykłego wytrawnego Tokaja Furmint'a ostatnio nie sposób, a Chile udaje coś czym chciałoby być ale tak na prawdę zabija kubki smakowe, jest nużace i kacogenne. Pewnie wynik "nowoczesnej produkcji"! Trzeba zapoznać się z pólkami w Lidlu ( ostatnio kiepsko ale bywaja prawdziwe rodzynki za smieszne pieniadze ) Tesco ( coraz lepiej ) Auchan i Carrefour ( dobre francuzy ). Nawet Biedronka czasem cos ma ( omijac portugalskie ) Niestety, prawdziwie dobre wino kosztuje od 50zł w zwyż, ale trzeba pamietać że cena niczego nie gwarantuje. I z doświadczenia - w specjalistycznych sklepach za te pieniadze mozna kupic gniota a w markecie raczej nie. Odpowiedz Link Zgłoś
sonieczka600 Re: Tanie to jest do 20zł 31.05.09, 01:46 takie wina zazwyczaj sa z siarka i nie smakuja mi za bardzo. ale polecam rosyjskiego szampana! a z tanim winem jest jak z piwem mozna napic sie krolewskiego i jakos smakuje ale i tak najlepszy jest kozlak albo ale. bylam ostatnio na degustacji win zorganizowanej przez naspolke.pl/ ale haha chyba nie jestem jakims koneserem :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał A moje ulubione to IP: *.chello.pl 27.06.09, 18:56 Carlo Rossi Cabernet Sauvignon (czerwone, wytrawne, kalifornijskie oraz Senorio de Valan (białe, słodkie, hiszpańskie). Z szampanów zaś do włoski Martini Asti. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nixia Re: A moje ulubione to IP: *.tczew.net.pl 26.03.10, 23:23 też uwielbiam Carlo Rossi ale ostatni skusiłam się na Fresco (Kaufland) w smaku nie czuje różnicy a jest ciut tańsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RozyCzka Tanie wino jest dobre, bo jest dobre i tanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.09, 13:12 burżuazja... tanie wino kosztuje 4,60 z butelką... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Tanie wino jest dobre, bo jest dobre i tanie IP: *.adsl.inetia.pl 21.12.09, 17:40 Ludzie co wy mówicie, że dobre wina są już od 4,50 - śmiech na sali. No chyba, że piszą tu osiedlowe pijaczki co piją całe hektolitry alkoholu. Takie rzeczy pije się okazyjnie i z umiarem. Mój profesor mawiał, żeby korzystać w pełni z życia a alkohol wbrew pozorom to uniemożliwia, zabiera nam cenny czas i odbiera świadomość. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Tanie wino jest dobre, bo jest dobre i tanie 21.12.09, 21:44 śpyrt z landrynkami. Odpowiedz Link Zgłoś