Dodaj do ulubionych

Zdjecie Dutkiewicza w tramwaju - bezcenne!

24.11.09, 13:11
No wlasnie, zdecydowalem sie ufundowac nagrode w wysokosci 1000 zlotych
polskich dla pierwszej osoby, ktora podesle mi zdjecie prezydenta Rafala
Dutkiewicza (Polska XXI) zrobione w czasie normalnego kursu tramwajem.

Jestem przekonany, ze moja deklaracja to tylko poczatek, ze znajda sie inni,
ktorzy dorzuca sie do nagrody!
Obserwuj wątek
    • Gość: ` Re: Zdjecie Dutkiewicza w tramwaju - bezcenne! IP: *.finemedia.pl 24.11.09, 15:02
      Równie dobrze mógłbyś zaoferować za to milion. Albo dwa za załatwienie Ci randki
      z Nicole Kidman.
      Zapamiętać- wyborca/wrocławianin/pasażer jest od tego żeby na Sternika oddawać
      swoje głosy, a nie spoufalać się z nim poprzez jazdę tramwajem!
      • Gość: Platformers Re: Zdjecie Dutkiewicza w tramwaju - bezcenne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.09, 15:44
        Pan prezydent z uwagi na nawał obowiązków nie ma czasu na przejażdżki
        tramwajami. Pewne jest natomiast, że po przecięciu wstęgi odbędzie pierwszy kurs
        tramwajem Plus na otwarcie dużego EXPO.
    • czarny.maryjan Re: Zdjecie Dutkiewicza w tramwaju - bezcenne! 24.11.09, 15:42
      Pomyślę nad fotomontażem :)
      Bo w realu to niemożliwe.
    • Gość: zblazowany tylko 1000??????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.09, 16:43
      cieniutko dajesz jak na kogos, kto nie ma wiary w słowa prezydenta.
      • Gość: rekareke Re: tylko 1000??????????????? IP: 67.159.5.* 05.12.09, 01:25
        tylko zauwaz, ze oferta dotyczy prywatnych pieniedzy, a prezydent pozycza nasze
    • map4 Re: Zdjecie Dutkiewicza w tramwaju - bezcenne! 24.11.09, 17:04
      pupasumak napisała:

> No wlasnie, zdecydowalem sie ufundowac nagrode w wysokosci 1000 zlotych
      > polskich dla pierwszej osoby, ktora podesle mi zdjecie prezydenta Rafala
      > Dutkiewicza (Polska XXI) zrobione w czasie normalnego kursu tramwajem.

No to nieźle wtopiłeś. Nie znasz najwyraźniej możliwości programu photoshop.
      Popatrz sobie na billboardy Kaczyńskiego z okazji ostatniej kampanii
      prezydenckiej i porównaj je z rzeczywistością :-)
    • zbycho_z_bogdanca No cóż. Takie zdjęcie gdzieś jest. 24.11.09, 18:26
      Z tego, co pamiętam prowadził kiedyś "nowoczesną" skodę na inauguracyjnej jeździe, żeby PRem nadrobić wyrzucone w błoto, a właściwie w krzywe tory pieniądze.
      • map4 Re: No cóż. Takie zdjęcie gdzieś jest. 24.11.09, 18:45
        zbycho_z_bogdanca napisał:

> Z tego, co pamiętam prowadził kiedyś "nowoczesną" skodę na inauguracyjnej jeźdz
        > ie,

bez uprawnień ? Człowieku, toż to kryminał !
    • Gość: Rycyk Takie zdjecie nie istnieje IP: 67.159.5.* 25.11.09, 00:39
      Dutkiewicz nie wsiada do tramwaju - tam smierdzi!
      • Gość: bryzalokk Re: Takie zdjecie nie istnieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.09, 11:36
        To za higienę pasażerów MPK, też odpowiedzialny jest Dutkiewicz???
        • Gość: Leszcz z tramwaja Re: Takie zdjecie nie istnieje IP: 67.159.5.* 25.11.09, 18:08
          Nie, Dutkiewicz zagadkę z logiki "Jak upchnąć 300 pasażerów do jednego wagonu"
          rozwiązuje spokojnie w klimatyzowanej furze którą mu kupiliśmy :)
          • Gość: Platformers Re: Takie zdjecie nie istnieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.09, 19:28
            Fura furą. Ojciec dyrektor KUL-u nie kończył, a Maybachem jeździ.
          • map4 Re: Takie zdjecie nie istnieje 25.11.09, 19:47
            W szczegółowych warunkach zamówienia na skodę dla Dutkiewicza jednym z punktów
            była klimatyzacja automatyczna.

W szczegółowych warunkach zamówienia na skody dla wrocławian klimatyzacji nie było.

Ciekawe ...
        • klaudiuszyn Re: Higiena pasażerów MPK 26.11.09, 09:05
          Gość portalu: bryzalokk napisał(a):

> To za higienę pasażerów MPK, też odpowiedzialny jest Dutkiewicz???

Dutkiewicz jest odpowiedzialny za wszystko! Nawet za to, że właśnie skończyła mi
          się benzyna do zapalniczki. KUR...a mać
          • Gość: Platformers Re: Higiena pasażerów MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.09, 10:51
            Nie wiedziałem, ze wróciła moda na zapalniczki na benzynę i to w dodatku wśród
            pasażerów tramwajów. A przy okazji. Dlaczego Skoda pana prezydenta ma klimę, a
            Skody MPK, którymi jeżdżą mieszkańcy są bez klimy?
            • map4 Re: Higiena pasażerów MPK 26.11.09, 11:02
              Gość portalu: Platformers napisał(a):

> Nie wiedziałem, ze wróciła moda na zapalniczki na benzynę i to w dodatku wśród
              > pasażerów tramwajów. A przy okazji. Dlaczego Skoda pana prezydenta ma klimę, a
              > Skody MPK, którymi jeżdżą mieszkańcy są bez klimy?

Ponieważ taką decyzję podjął zamawiający, czyli władze gminy Wrocław.
              • embriao Re: Higiena pasażerów MPK 15.06.10, 09:01
                Słowa jakiś jajogłowych z MPK wypowiedziane podczas prezentacji skody dla notabli:
                "Ta klimatyzacja to nie potrzebna, działa kilka miesięcy w roku a trzeba ją
                wozić cały rok". :)))
            • Gość: genuf badacz Czi on czisty Polak ? IP: *.dip.t-dialin.net 27.11.09, 00:27

Gość portalu: Platformers napisał(a):

> Nie wiedziałem, ze wróciła moda na zapalniczki na benzynę i to w
              dodatku wśród
              > pasażerów tramwajów. A przy okazji. Dlaczego Skoda pana prezydenta
              ma klimę, a
              > Skody MPK, którymi jeżdżą mieszkańcy są bez klimy?

A ja sie pytam, dlaczego ten czlowiek nazywa sie Dutkiewicz? Czi on
              czisty Polak, ma papiery od 5 generacji wstecz? A moze on ma
              zabrudzone geny? Warto sprawdzic, bo tylko cisty Polak moze byc
              prezydentem
    • mary.nara Re: Zdjecie Dutkiewicza w tramwaju - bezcenne! 03.12.09, 00:38
      podnosze watek, bo warto:)
      oze sie znajdzie ktos kto zechce startowac w konkursie:)
      • Gość: jupasumak a moze chociaz w autobusie? IP: 67.159.5.* 03.12.09, 00:49
        a moze chociaz w autobusie? np 128?
        • Gość: Platformers Re: a moze chociaz w autobusie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.09, 13:08
          Poza przedwyborczymi bilboardami przewidujemy umieszczenie portretów pana
          prezydenta w wagonikach kolejki gondolowej, która będzie uruchomiona na EXPO.
        • mary.nara Re: a moze chociaz w autobusie? 03.12.09, 23:26
          nie, nie, lepiej w 406 na lotnikso, o 8.45 w sobote, albo jeszcze
          lepiej w o tej porze w niedziele, do autobusu nie da sie wsiasc juz
          koło PDTu, a potem jest coraz gorzej, na szczescie kolo
          Swiebodzkiego zacznaja sie cyrki, wiec mozna zluzowac bycie na czas
          w pracy:))
          • Gość: marianna studnicka spokojnie, expo poczeka :) IP: 67.159.5.* 04.12.09, 03:53
            panek prezydentos nie musi byc nigdzie na czas, expo poczeka :)
    • zbycho_z_bogdanca Ja daję 200 za zdjęcie Dutkiewicza na rowerze 05.12.09, 09:39
      na trasie z Ramiszowa do Wrocławia. :)
      • Gość: offerta dorzucam 50 IP: 67.159.5.* 08.12.09, 13:31
        ja tez chce miec takie zdjecie - dorzucam 50!
        • Gość: Emeryt Re: a zdjęcie na sankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.09, 21:26
          Pan prezydent jako elf u Św. Mikołaj był zatrudnion przy zapalaniu choinki.
          • Gość: aaaaaa Re: a zdjęcie na sankach IP: 67.159.5.* 09.12.09, 11:47
            mnie chodzi o jedno zdjecie serio, a nie kiedy prezio sie wyglupia
      • kokowalski Re: Ja daję 200 za zdjęcie Dutkiewicza na rowerze 09.12.09, 12:33
        No to bardzo proszę o wypłatę należnych mi 200 zł - mam akurat
        zdjęcie naszego burmistrza na rowerku i to jeszcze w Rynku.
        • Gość: Emeryt Re: Ja daję 200 za zdjęcie Dutkiewicza na rowerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 12:59
          Przecież w Rynku obowiązuje zakaz jazdy na rowerach. Mogą tylko jeździć
          Mercedesy panów ministrów.
        • zbycho_z_bogdanca Re: Ja daję 200 za zdjęcie Dutkiewicza na rowerze 09.12.09, 15:08
          Chodzi mi o zdjęcie z trasy do pracy, a nie z sesji zdjęciowej (nieudanej, dzięki złośliwym i roszczeniowym rowerzystom) na rynku. Serio płacę, mogę nawet założyć specjalne konto na ten cel.
          • Gość: cyklista Re: Ja daję 200 za zdjęcie Dutkiewicza na rowerze IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.09, 15:38
            To tak jakbyś dawał milion za to że facet urodzi dziecko!
            Dutkiewicz mieszka tak daleko od Rynku i miałby rowerem tak
            niebezpieczną drogę do pracy, że gdyby to robił byłby wariatem.
            Zresztą akurat nie wymagajmy by szef takiego dużego miasta tracił
            czas (w jego wypadku ponad godzinę w jedną stronę) na dojazd do
            pracy rowerem - lepiej żeby w tym czasie myślał nad rozwijaniem
            ścieżek rowerowych, czego zdaje się nie czyni....
            • Gość: miś Re: Ja daję 200 za zdjęcie Dutkiewicza na rowerze IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.12.09, 20:49
              W Sztokholmie, który jest większym chyba miastem od Wrocławia , nie tylko
              burmistrz i nie tylko latem jeździ do pracy na rowerze. Nawet zimą jazda
              samochodem jest raczej źle widziana przez współpracowników i polityków.
            • paciffic Re: Ja daję 200 za zdjęcie Dutkiewicza na rowerze 16.12.09, 13:21
              Znam gościa, co do pracy przyjeżdża zimą 15 km, z jednego końca Wrocławia na drugi. I coraz więcej jest takich ludzi co jeżdżą około 10 - 15 km, głownie latem, ale i teraz, przy -5, dziś rano centrum było pełne rowerzystów.
    • Gość: furora papasumak, a ile płacisz za wiceprezydenta? ;-) IP: *.magma-net.pl 15.12.09, 20:28
      wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/3292000,35751,5721802.html?back=/wroclaw/1,35751,5721643,wroclawskie_megakorki_w_dniu_bez_samoch
      odu.html
      • Gość: firdzyk Re: papasumak, a ile płacisz za wiceprezydenta? ; IP: 67.159.5.* 15.12.09, 22:37
        no niezle, niezle - ale to chyba fotomontaz? bo zwykle ilosc pasazerow
        przekracza nominalne mozliwosci wagonu...
      • Gość: Emeryt Re:To sie nie liczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.09, 12:13
        Pan prezes z MPK ma teczkę z "kwitami". Wydaje się więc, ze pan wiceprezydent
        był zaszantażowany i zmuszony do wejścia do tramwaju. Wygląda na przestraszonego.
        • map4 Re:To sie nie liczy 16.12.09, 12:30
          Gość portalu: Emeryt napisał(a):

> Wydaje się więc, ze pan wiceprezydent
          > był zaszantażowany i zmuszony do wejścia do tramwaju. Wygląda na
          > przestraszonego.

Skórzana kurtka zarzucona na gajer ... brak mi słów.
          • mary.nara Re:To sie nie liczy 16.12.09, 13:20
            a niech se nosi co chce, byle działał skutecznie jak vice-prezydent!
            a jak nie działa skutecznie to mu i płaszczyk od Gucciego nie
            pomoże...
            • map4 Re:To sie nie liczy 16.12.09, 13:46
              mary.nara napisała:

> a niech se nosi co chce, byle działał skutecznie jak
              > vice-prezydent!

Ubiór świadczy o horyzontach intelektualnych człowieka. Nie chodzi mi przy tym o
              cenę noszonych ciuchów, tylko o ich dobór. Skórzana kurtka do krawatu pasuje
              mniej więcej tak, jak busola casio do koszuli z mankietami albo białe adidaski
              do spodni z materiału zaprasowanych w kancik. Niektórzy "eleganci" noszą jeszcze
              białe skarpetki do czarnych półbutów - ciekawe, czy zalicza się do nich również
              Adamski ...
    • max.bigos Dorzucam kolejne 1000zł do nagrody za zdjęcie! 13.02.10, 20:47
      Witajcie, chciałbym dorzucić kolejne 1000zł - zatem suma rośnie do 2000zł!
      • azboxik Re: Dorzucam kolejne 1000zł do nagrody za zdjęcie 14.02.10, 17:55
        www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/63cdec49faa59fa6.html
        • embriao Re: Dorzucam kolejne 1000zł do nagrody za zdjęcie 15.06.10, 09:11
          Ale urwał, ale to było dobre. A za zdjęcie Czuryły - szefa komunikacji zbiorowej
          jadącego do pracy swoim autem ile dostanę?
          matomi.dolnoslazacy.info/2010/05/zarzadzanie-komunikacja-to-niewdzieczne.html
          Mam zdjęcie z twarzą frontem ale nie umieszczam bo będzie większa draka.
          Ale muszę powiedzieć, że widziałem Zbigniewa Komara (pełnomocnika d/s tramwaju+)
          w tramwaju nie plus. Nawet jakiegoś leszcza strofował co nie chciał babci
          miejsca ustąpić.
          A dla Dutkiewicza mam przecież idealne połączenie do pracy:
          6:20 - 130 przystanek Pawłowicka a następnie wysiadka o 6:39 na "placu" Kromera
          i zajęcie o 6:48 miejsca w tramwaju numer 6 i już o 7:06 jest na przystanku
          Rynek skąd do Rynku tylko 10 minut spaceru. Mogę nawet prezydenta odprowadzić -
          ktoś chętny?
      • azboxik Re: Dorzucam kolejne 1000zł do nagrody za zdjęcie 14.02.10, 17:56
        www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/63cdec49faa59fa6.html
        • Gość: prezydent Re: Dorzucam kolejne 1000zł do nagrody za zdjęcie IP: *.wroclaw.mm.pl 14.02.10, 19:17
          Prezydent nie jeździ tramwajem, bo mieszka na zadupiu, gdzie nie ma
          torów tramwajowych.Musi więc jeździć autem, a jak już jedzie, to bez
          sensu przesiadać się na najbliższej pętli tramwajowej do tramwaju,
          bo co zrobć z autem?
          • Gość: psiepole Re: Dorzucam kolejne 1000zł do nagrody za zdjęcie IP: 109.243.174.* 14.02.10, 19:42
            > Prezydent nie jeździ tramwajem, bo mieszka na zadupiu, gdzie nie ma
            > torów tramwajowych.Musi więc jeździć autem, a jak już jedzie, to bez

to niech się albo przeprowadzi do Wrocławia, albo wybuduje tramwaj na
            Psie Pole!
            • Gość: sąsiadzbloku Re: Dorzucam kolejne 1000zł do nagrody za zdjęcie IP: *.wroclaw.mm.pl 14.02.10, 19:50
              Gość portalu: psiepole napisał(a):

>"to niech się albo przeprowadzi do Wrocławia"

We Wrocławiu są drogie mieszkania. Każdy z prowincji już dawno by
              się przeprowadził, gdyby nie ta bariera cenowa.
          • Gość: olka Re: Dorzucam kolejne 1000zł do nagrody za zdjęcie IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.02.10, 00:17
            po 1 pan prezydent sam wpadł na genialny pomysł aby ludzie do jeżdżający do pracy do Wrocławia a mieszkający poza granicami miasta, zostawiali samochody na rogatkach i przesiadali się do komunikacji miejskiej albo korzystali z wypożyczalni rowerowych (coś o nich cicho ostatnio)
            po 2 jest zameldowany we Wrocławiu (bo musi być) więc niech korzysta z tego mieszkania w tygodniu a na weekend do domku na wsi;-)
    • gw_wroclaw Dla porównania- major Londynu nie boi się tramwaju 15.02.10, 12:09
      Major
      Londynu, Boris Johnson, nie boi się wsiąść do metra
      • Gość: gogo Re: Dla porównania- major Londynu nie boi się tra IP: *.wroclaw.mm.pl 16.02.10, 21:56
        No to jest niezłym hardcorem
    • kingusia711 Re: Zdjecie Dutkiewicza w tramwaju - bezcenne! 17.02.10, 11:03
      Za mala nagroda chyba a o takie zdjecie bedzie ciezko :)
      • dr.cool Dorzucam kolejne 300 zł 05.05.10, 13:08
        zbliżają się wybory, może dutkiewicz zdecyduje się z tej okazji wsiąść do
        trawmaju? miejcie aparaty w gotowości!
        • teraz12 Re: Dorzucam kolejne 300 zł 15.06.10, 12:16
          Koniecznie niech wsiądzie w tramwaj do Leśnicy my do już tam
          odpowiednio przywitamy.
    • Gość: eee Re: Zdjecie Dutkiewicza w tramwaju - bezcenne! IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.05.10, 18:41
      eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
    • Gość: KRK Wybory IP: 149.156.14.* 14.06.10, 21:13
      zbliżają się wybory, czy dutkiewicz wsiądzie do tramwaju?
      • Gość: Złotniczanin Re: Wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.10, 22:55
        Pan prezydent nie może obecnie wsiadać do tramwaju z uwagi na zagrożenie
        poślizgnięcia się na smole.
        • embriao Re: Wybory 15.06.10, 09:11
          A smoła to produkt piekielny więc absolwenta KULu i prawdziwego chrześcijanina
          może porazić.
    • Gość: gurt tram check IP: *.Red-88-26-194.staticIP.rima-tde.net 04.07.10, 10:12
      (opłacony dziennikarzyna gw): Słyszałem też, że dużo chodzi pan po mieście?

(Wielki Sternik): Chodzę, jeżdżę, staram się cały czas patrzeć na Wrocław. W
      biznesie jest zasada, że jak się czymś handluje, to szef firmy robi co jakiś
      czas store check. Nie kieruje się wyłącznie raportami sprzedaży, które dostaje,
      tylko sam dwa razy do roku chodzi do sklepu, aby zobaczyć, jak jego towar jest
      eksponowany. I tak trzeba też robić w mieście. Należy wyjść z gabinetu i
      przekonać się, jak jest rzeczywiście.

CZY KTOS JUZ ZROBIL ZDJECIE JAK PREZIO ROBI "TRAM CHECK"?
    • Gość: Leśniczanin Re: W Leśnicy to niemożliwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.10, 21:16
      Pan prezydent zaczyna kasować tramwaje bo a nuż ktoś zrobi zdjęcie.
      • Gość: qoprt kampania IP: 92.8.149.* 04.08.10, 16:25
        kto da wiecej? kampania nibywyborcza sie zbliza, moze PRezydent wsiadzie?
    • dr.cool 3 Wielka Kampania Wyborcza (WKW) i nic?? 27.08.10, 03:20
      Dutkiewicz ciągle się chowa po krzakach???
    • Gość: KRK Wciąż nic???? IP: 149.156.14.* 24.10.10, 21:11
      Nikt nie ma takie zdjęcia? Byłby to biały kruk, warty sporo pieniędzy.
      • lemingogrod Re: Wciąż nic???? 28.01.11, 19:12
        znalazlo sie to zdjecie? bialy kruk!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka