Dodaj do ulubionych

Osiemnastka

20.06.11, 17:16
Witam. Czy zna ktoś naprawdę dobrą miejscówkę gdzie warto byłoby zrobic osiemnastkę? Mam na myśli jakąś salę z cateringiem. Impreza miałaby maksymalnie pomiescic 150 osób, no i żeby cena nie przekroczyła 30 pln/os. Z góry dziękuję za pomoc :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Re Re: Osiemnastka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.11, 13:03
      18nastka na 150 osób?? o.O i za 30zł za osobę? hahhahahahahahahah
    • Gość: WK może jednak trochę umiaru? IP: 156.17.73.* 21.06.11, 15:56
      150 osób na "18"? No, no.. Na imprezę po obronie dyplomu potrzebna będzie pewnie Hala Ludowa a na wesele - nowy stadion :)
      Rozumiem, że kasę rodziców wydaje się łatwo ale czy aby na pewno warto tyle przepuścić z takiej nieistotnej okazji? "18" nie ma żadnego znaczenia.
      BTW, syn znajomych był na Sylwestra u koleżanki, gdzie skrzyknęło się w sumie ok.150 osób. O ile mi wiadomo, właściciele domu (czyli jej rodzice) za samo gruntowne sprzątanie domu (plus naprawienie powstałych mimowolnie szkód i to bez jakiegokolwiek wandalizmu) wydali sporo ponad tysiąc złotych (czyli ok.10 zł/os.).
      • Gość: macias_m Re: może jednak trochę umiaru? IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.11, 21:59
        osiemnastki w klubach odbywają się średnio przy powiedzmy 200 obecnych, czyli nawet gdyby było 100 osób przypadających na trzech solenizantów nie wydaje mi się aż tak zatrważająco dużą liczbą osób.
        • Gość: WK Re: może jednak trochę umiaru? IP: *.internetia.net.pl 21.06.11, 23:27
          OK. Rozumiem - taka nowa, świecka tradycja :)
          Każdy pretekst jest dobry by poimprezować. Coś mi się zdaje, że banalizacja matury i likwidacja egzaminów na wyższe uczelnie wyszła bokiem - przynajmniej młodzi ludzie mogli się cieszyć z jakiegoś własnego sukcesu a tak pozostaje im świętować urodziny, czyli - jakby nie było - osiągnięcie swoich rodziców :)
      • Gość: hk Re: może jednak trochę umiaru? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.11, 11:33
        Marudzisz. Na mojej osiemnastce było ponad 300 osób, starzy zapłacili chyba dwadzieścia kilka patoli, a może trochę więcej. Impreza była udana. Nie widzę w tym nic złego, że młodzież się bawi. Za 30 zł od osoby to można się bawić w domu, tak jak starzy za komuny, teraz nawet w najgorszej stodole trzeba wydać stówkę, a nawet więcej, jeśli się chce dobrej zabawy. Wyluzujcie!
        • Gość: macias_m Re: może jednak trochę umiaru? IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.11, 12:15
          Czyli mimo wszystko twierdzisz, że nie da rady zorganizowac takiej imprezy za taką kwotę. Byłem niedawno u znajomego w Wałbrzychu i stąd tak widocznie abstrakcyjne pojęcie na temat. Wrocław to mimo wszystko inna bajka pod względem cenowym. Szkoda, bo liczylem, że uda się coś takiego zrobic, bo te wszystkie osiemnastki w klubach trochę mi już bokiem wychodzą.
          • gonzales.wroclaw Re: może jednak trochę umiaru? 03.08.11, 16:35
            > Czyli mimo wszystko twierdzisz, że nie da rady zorganizowac takiej imprezy za t
            > aką kwotę. Byłem niedawno u znajomego w Wałbrzychu i stąd tak widocznie abstrak
            > cyjne pojęcie na temat. Wrocław to mimo wszystko inna bajka pod względem cenowy
            > m. Szkoda, bo liczylem, że uda się coś takiego zrobic, bo te wszystkie osiemnas
            > tki w klubach trochę mi już bokiem wychodzą.

Da się. Wszystko kwestią wyszukania ofert. Podstawowy koszt to sala - poszukaj sal na działkach, będzie taniej.
            Catering - przejedź się po uczelniach wyższych i popytaj na stołówkach/barach. Teraz mają sezon ogórkowy, więc mogą być zainteresowani obrotem, nawet po cenie niższego zysku.
    • Gość: Magda Re: Osiemnastka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.11, 09:34
      30 zł x 150 osób = 4 500 zł.
      Ja bym wolała by rodzice dali mi tą kasę a nie wydali na 18nastkę. No chyba, że masz tak dzianych rodziców, że Twoje miesięczne kieszonkowe to 3-4 tysiaki.
      Powodzenia w życiu.
      • Gość: macias_m Re: Osiemnastka IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.11, 15:09
        Ehhhh szkoda, że nie chce Ci się przeczytac to co pisałem wyżej... jeśli jest trzech organizatorów to cena rozkłada się na każdego po MAX 1,5k. Szkoda, że próbujesz sobie poprawic humor jakimś smiesznym komentarzem 'powodzenia w życiu'. Dziwi mnie to, a czy kolwiek zastanawiam się jak sama myślałaś mając ukonczone 18 lat (o ile już je masz ...).
        Dobrze, widzę, że cały temat jest bez sensu, gdyż wszyscy wylewają swoje ubolewania na temat obecnej młodzieży...
        • Gość: WK Re: Osiemnastka IP: 156.17.73.* 22.06.11, 17:55
          Coś drażliwy jesteś, młody człowieku. A temat - przeciwnie - ma sens. Skoro "18" stała się znacznie ważniejszym wydarzeniem w życiu młodego człowieka niż była kiedyś, to znaczy, że inne wydarzenia, relatywnie straciły na znaczeniu. Postawiłem powyżej tezę, że były nimi uprzednio: trudniejsza matura (z obowiązkową matematyką i to nie na humorystycznym poziomie dzisiejszej matury w stopniu podstawowym) i progowy egzamin wstępny na studia, na które w dodatku nie można było składać kilku kompletów podań (nie było "wyjścia awaryjnego" w razie porażki). Ten niewątpliwy próg dorosłości był dużo trudniejszy niż jest dzisiaj (konsekwencją niepowodzenia dla mężczyzn były 2 lata w wojsku). Było się z czego cieszyć i to ze świadomością, że jest to sukces własny. [Bolesna realność PRL-u uderzała trochę później.]
          Uważam, że odsuwanie trudności na przyszłość jest błędem dzisiejszej szkoły. Na studiach niemało jest np. studentów skrajnie zestresowanych sesją, gdyż ta "przyjazna" szkoła nie nauczyła ich rzetelnie pracować, koncentrować się, a zamiast tworzenia samodzielnych rozwiązań wyuczyła tylko zakreślania prawidłowych odpowiedzi z kilku gotowych.
          BTW, co to znaczy "a czy kolwiek"?
          • Gość: macias_m Re: Osiemnastka IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.11, 18:16
            Wszystko fajnie, lecz wydaje mi się, że mimo wszystko można oddzielić sprawy szkolne od pozaszkolnych.
            Co do formy matury, a następnie egzaminów na studia - niestety nie mogę nic zrobic, tak już zostało zatwierdzone. Racja, matura z matematyki podstawy nie należy do trudnych, lecz proszę pamiętac, że trochę trwała ta przerwa, gdzie nie każdy musiał ją pisac i obecnie widac po wynikach, że ten oto przedmiot został z lekka zaniedbany. Powoli, powoli. Tak na boku mówiąc matematykę rozszerzoną na pewno będę pisał, gdyż na PWr jest konieczna. Mimo wszystko wydaje mi się, że tematyka została zdecydowanie zmieniona. Zaczęło się od osiemnastek, natomiast teraz kilka osób gdyba jaka to się zrobiła obecna młodzież, jaki teraz to jest zły system szkolnictwa, jakie PODOBNO złe wartości młodzi wynoszą z domu. Teoretycznie każdy może pisac sobie o wszystkim nawet w dziale o zmienionej tematyce, ale po prostu nie widzę sensu. Czyż nie lepiej byłoby popisac z ludźmi o podobnych poglądach w osobnym dziale, gdzie będzie pisal każdy, kto chce się wypowiedziec na dany temat? Mam nadzieję, że tym razem nikogo nie obraziłem, ani nie będę traktowany jako rozdrażniony dzieciak, bo nie to miałem na celu tylko po prostu sądzę, że w danym temacie wypowiadają się ci, którzy chcieliby pomóc w rozjasnieniu jakiegoś problemu niż rozbijac go na tematy poboczne :)
            Co do 'aczykolwiek'. Trudno, przepraszam jeśli zabolało to oczy, ale napisałem tak jak myślałem - najwidoczniej źle myślałem.
          • piotr_ze_wsi Re: Osiemnastka 23.06.11, 19:54
            Pamiętam jak przed dwudziestu laty sam organizowałem osiemnastkę, choć płacili rodzice, rzecz jasna, bo do dwudziestego piątego roku życia nie skalałem się pracą. Nająłem wiejską świetlicę, zaprosiłem około trzydziestu osób. Piliśmy wódkę, parzyliśmy się, wymiotowaliśmy - było cudownie.
            Niech się młodzież bawi w mniejszym lub większym gronie - nie wzbraniajmy. Ilość zaproszonych osób nie ma znaczenia.
        • Gość: Magda Re: Osiemnastka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.11, 19:13
          Witam. Czy zna ktoś naprawdę dobrą miejscówkę gdzie warto byłoby zrobic osiemnastkę? Mam na myśli jakąś salę z cateringiem. Impreza miałaby maksymalnie pomiescic 150 osób, no i żeby cena nie przekroczyła 30 pln/os. Z góry dziękuję za pomoc :)

Gdzie jest napisane, że impreza ma 3 organizatorów?

Na mojej osiemnastce bawiło 20 osób. Mieliśmy wynajęte dwa domki nad jeziorem. Cały koszt mojej 18nastki wyniósł ok. 500zł. No, ale to było 4lata temu wiadomo czasy się zmieniły i impreza na mniej niż 100osób to siara ;)
          Jeśli stać Twoich rodziców wydać tyle na 18nastkę to ok.
          • Gość: psychiatra Re: Osiemnastka IP: *.e-wro.net.pl 23.06.11, 19:45
            a nie lepiej będzie jak swoja "osiemnastkę" spędzisz na wyciskaniu pryszczy w ciemnym pokoju?
            • Gość: ;o Re: Osiemnastka IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.11, 20:20
              kolego, takie posterów szukają na innych portalach -.-
    • Gość: Caffeine Re: Osiemnastka IP: *.bazapartner.pl 03.08.11, 16:21
      Chłopak sie kulturalnie pyta czy ktoś zna jakieś miejsce a wy zaraz do niego z pyskiem że płacą rodzice -.o Dobrze to rozwiązali, bo robią to we 3 osoby zmniejszając koszty i zapraszaja wspólnych znajomych. A czy płacą oni czy rodzice, nie rozumiem w czym tkwi problem. Jeżeli rodzice chca zapłacić - zapłacą tak czy siak.

Jeżeli chodzi o miejsce proponowałabym poszukać na obrzeżach Wrocławia, po jakichś knajpach. Ja znam tylko miejsca na max 30, 40 osób. Podejrzewam, że gdybyś podbił do Caffe Kulisy w Teatrze Polskim na Zapolskiej i spytał czy w ogóle da się coś takiego zorganizować to pan właściciel Darek powiedziałby ci jak to mniej więcej wygląda w naszym województwie.
      Pozdrawiam,
      C.
      • c2h6 Re: Osiemnastka 03.08.11, 16:31
        Gość portalu: Caffeine napisał(a):

> Chłopak sie kulturalnie pyta czy ktoś zna jakieś miejsce a wy zaraz do niego z

Pyta się kulturalnie tylko że takie "świętowanie" to szczeniactwo, dlatego śmieszne.
        150 gości? To chyba zgarniętych szuflą z listy znajomych na fb. Też mi przyjaciele do świętowania.
        • Gość: Caff Re: Osiemnastka IP: *.bazapartner.pl 03.08.11, 16:40
          On ma 18 lat, chcesz wymagac od kazdego 18stolatka zeby poscił i rezygnował z zabawy gdy ktos mu daje taka mozliwosc? Teraz mogą wiec tak robią - składają sie po 300 zł we 4 osoby i wynajmują w niedziele klub, zapraszają ile osób się da żeby wyszło taniej, bo kluby dają taką możliwość. Jeżeli ktoś nie może w ten sposób to jedzie gdzies z 20stką znajomych albo zaprasza 15 osób do domu, koszt za zniszczenia wychodzi podobny.
          On chce inaczej i woli zrobić impreze w jakiejś sali, nie w klubie, co jest mniej szczeniackie i wciąż ok. 3 osoby po 50 znajomych - 20 osób z klasy, 10 z jakiejś grupy treningowej, 10 z jakiejś innej szkoły typu języki, muzyczna, cokolwiek, kuzyni, sąsiedztwo. Nie wiem po co taka krytyka, skoro was w żaden sposób to nie dotyczy.
        • Gość: kukułko Re: Osiemnastka IP: *.play-internet.pl 04.08.11, 09:25
          c2h6 napisała:

> Gość portalu: Caffeine napisał(a):

> Pyta się kulturalnie tylko że takie "świętowanie" to szczeniactwo, dlatego śmie
          > szne.
          > 150 gości? To chyba zgarniętych szuflą z listy znajomych na fb. Też mi przyjaci
          > ele do świętowania.

to ze Ty jestes smutnym starym zrzędą nie znaczy ze inni też chorują ta taka przypadłość...
          weż się za siebie... poznaj jakąś kobietę (mężczyzne), życie nie jest takie straszne...
    • lisciasty_pl Re: Osiemnastka 04.08.11, 07:58
      W takiej cenie może być ciężko, ja robiłem na spółkę z 3 osobami i też nie śmierdzieliśmy groszem, wynajęliśmy jakiś klub studencki tuż obok Akademii Ekonomicznej (nie pamiętam jak mu tam było i czy on jeszcze działa), żarcie w 80% we własnym zakresie. Za 30 zeta/os. wynajem sali + wyżerka może być przymało w dzisiejszych czasach :/
      • Gość: macias_m Re: Osiemnastka IP: *.adsl.inetia.pl 07.08.11, 16:44
        Dziękuję za odpowiedzi. Pozwolicie, że nie będę wracał do tych wcześniejszych komentarzach. Niedawno próbowałem to komuś wyżej wytłumaczyc, ale jednak każdy chce poczuc się lepiej i pobawic w mentora życiowego jak postępowac ... Szkoda, bo takie przyjęcie w jakiejś sali we Wrocławiu byłoby dużo ciekawszym i bardziej oryginalnym, ale kwestie ekonomiczne nie pozwolą na wydanie 50pln/os.
    • Gość: lightdjs Re: Osiemnastka IP: *.dynamic.chello.pl 24.08.11, 01:00
      Ja tam ogę polecić jak coś swoje usługi. Szukasz czegoś wyjątkowego na osiemnastkę, studniówkę, sylwestra czy inny event? Zmienimy Twoją imprezę nie do poznania! Światlo, nagłośnienie, DJ, maszyny do dymu, baniek, piany, confetti. Architektoniczna oprawa świetlna... Zapraszamy :).... www.lightdjs.pl
      Pozdrawiam:)
      • Gość: munek Re: Osiemnastka IP: 77.242.232.* 15.10.11, 20:41
        Miejsca konkretnego nie polecę, ale mogę polecić zaczepiste zaproszenia . Spojrz na te zaproo.pl/sklep/zaproszenie-1-kopia-2/ . Jak na koncert rockowy. A sala, hmmm, to moze jakis maly klub skoro ma byc 150 osob?
    • redutaclub Re: Osiemnastka 03.06.13, 02:21
      Troszkę odkopię ale może ktoś będzie potrzebował takiej informacji.

Zapraszam na
      www.ema117.wix.com/reduta

Przez tą stronę możecie skontaktować się z klubem Reduta. Można go wynająć w każdy dzień tygodnia i mieć klub tylko dla siebie:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka