Dodaj do ulubionych

Inwestycje drogowe zimą

IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 14.12.04, 19:04
no to chyba jednak znowu przesiadam sie z tramwaju na rower... jestem ciekaw
jak sie zmieszcza te tiry na nowowiejskiej, szeroka to ona nie jest. czy w
tym miescie kiedys remonty sie skoncza???
Obserwuj wątek
    • Gość: W. Pozdrawiam rowerzyste IP: *.ugent.be 14.12.04, 20:25
      Ja tez zapieprzam na rowerze, codzinnie we mgle mzawce i super wietrze znad
      M.Polnocnego. Zreszta jak okolo 25 tys innych osob ..:D Pozdrawiam
      • Gość: studenciak Re: Pozdrawiam rowerzyste IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 21:12
        a ja z Różanki na Psie Pole - Litewską
        też daleko w dodatku od dziś bardzo zimno
    • Gość: taxi 9622 Zrobcie Klecinska, a nie Pl. 1 Maja co 2 lata!! IP: 212.214.13.* 15.12.04, 00:13
      Zrobili kurna estakade, ktora ląduja na działkach, zrobili Most Tysiąclenia,
      który prowadzi do nikąd... Kurna, szkoda slow
      • Gość: Olga Zrobcie lepiej anarchię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 02:35
        Ten kto wymyślił budowanie mostu donikąd, powinien dostać komplet medali:

- Nobla,
        - Kisiela,
        - Kanclerza Kurii Diecezji Radomskiej,

no i przede wszystkim: - Oscara
        • almac Re: Zrobcie lepiej anarchię 15.12.04, 03:52
          Gość portalu: Olga napisał(a):

> Ten kto wymyślił budowanie mostu donikąd, powinien dostać komplet medali:
          >
          > - Nobla,
          > - Kisiela,
          > - Kanclerza Kurii Diecezji Radomskiej,
          >
          > no i przede wszystkim: - Oscara
          Powiem wprost: pieprzycie bez sensu. A gdyby zamiast mostu "donikąd" powstał
          następny odcinek obwodnicy: Osobowicka - Żmigrodzka? Komu by teraz ta droga
          służyła? To by była dopiero droga "donikąd" (no chyba, że jeździcie amfibią i
          przepłynięcie Odry nie jest dla Was problemem, ale jednak 99,99% ludzi
          amfibiami nie jeździ).
        • sstes Re: Zrobcie lepiej anarchię 15.12.04, 22:00
          A zobacz sobie, ile samochodow tamtedy codziennie juz teraz jezdzi! Nie wiem, czy dalej bedziesz pieprzyl, ze jest donikad!
          Dokads oni chyba jezdza...
          • 2w Re: Zrobcie lepiej anarchię 16.12.04, 07:58
            sstes napisał:

> A zobacz sobie, ile samochodow tamtedy codziennie juz teraz jezdzi!
            Zgoda, a później porównaj ich ilość z ilością aut przemierzających codziennie Klecińską.
    • Gość: Neo[EZN] Re: Inwestycje drogowe zimą IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.12.04, 01:23
      Może i nie jest szeroka ale nie jest też wąska. Wystarczy postawić zakazy
      zatrzymywania się i postoju na jezdni i problem z głowy. Narazie jeden pas jest
      często blokowany przez parkujące samochody albo przez dostawcze vany.
    • Gość: timtam a samochód to będę parkował 500m od domu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.12.04, 09:07
      no to od stycznia samochód parkuję w okolicy Bema, bo szybciej do niego dojdę
      niż uda mi się wyjechać z mojej ulicy. Ale i tak się cieszę z remontu bo jak na
      razie moja kamienica, która jest kawałek od Sienkiewicza trzęsie się przy
      każdym TIRze;
      • Gość: marnad Burzenie tych kamienic to zbrodnia !!!!! IP: 147.162.125.* 15.12.04, 16:07
        Barbarzynstow burzyc stare kamienice narozne i rozszerzac drogi w miescie. Na
        Zachodzie drogi szerokie buduje sie miedzy maistami, a nie w centrach miast.
        Znowu bezmyslni urzednicy, holdujacy przestarzalym rozwiazaniom komunikacyjnym
        (z lat szescdziesiatych, szeroko stosowane w PRL-u, zburzyc wszystkie domy,
        ulice szerokie, piesi do przejsc podziemnych) zwyciezyli. I zamiast na
        dwujezdniowe drogi miedzy miastami (np. do Lodzi lub Poznania) pieniadz eida na
        niszczenie tkanki miejskiej.
        • Gość: Rafis Re: Burzenie tych kamienic to zbrodnia !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 17:05
          Pomyśl, jak najłatwiej wyciągnąć kasę, stopa zwrotu na w kieszeń musi być
          odpowiednia, duże inwestycje dają możliwości łatwych przekrętów.

Z tych mostów i dróg mamy już niejeden basen na Żernikach i Zalesiu :(

A przecież wrocławski urzędnik nie będzie robić drogi poza Wrocławiem,
          musimy zatem dać się okradać przynajmniej dwa razy, to nie tylko z pieniądzy,
          ale również z wrażliwości na piękno.
        • svarte_sjel Re: Burzenie tych kamienic to zbrodnia !!!!! 15.12.04, 22:17
          Gość portalu: marnad napisał(a):
          > Zachodzie drogi szerokie buduje sie miedzy maistami, a nie w centrach miast.

Wyobraź sobie, że jest tylko jeden skuteczny sposób zabrania ruchu z centrum --
          budowa obwodnic. To właśnie jest (a raczej będzie) jedna z nich.
          • Gość: Rafis Re: Burzenie tych kamienic to zbrodnia !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 19:40
            Obwodnic w środku miasta?
            • svarte_sjel Re: Burzenie tych kamienic to zbrodnia !!!!! 16.12.04, 21:37
              Gość portalu: Rafis napisał(a):
              > Obwodnic w środku miasta?

A jak sądzisz gdzie może przebiegać Obwodnica Staromiejska?

Wewnątrz Obwodnicy Śródmiejskiej jest jeszcze ogromna masa ludzi (na południu
              miasta na przykład więcej ludzi mieszka wewnątrz obwodnicy niż na zewnątrz), jak
              i docelowych punktów podróży (pl. Grunwaldzki choćby). Tych potokół nie wywalisz
              na OŚ, o obwodnicy miasta (przeznaczonej dla tranzytu) już nie wspominając.
              Obwodnica Staromiejska ma za zadanie wyrzucić te potoki ze ścisłego centrum.
    • Gość: zdzisław Re: Inwestycje drogowe zimą IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.12.04, 17:43
      to wstyd żeby remontować 100m poniatowskiego około 3-ch miesięcy ale zdik się
      tym nie przejmuje bo poco można jeszcze nastepne pół roku
      • Gość: a Re: Inwestycje drogowe zimą IP: *.amsnet.pl / *.amsnet.pl 17.12.04, 18:59
        a wracając do rzekomego mostu ,,do nikąd"" to ja się nie zgadzam, jeździ nim
        duzo aut, ja tez z niego krzystam. A jezeli juz to w wawie są mosty do nikąd.
        np. Świętokrzyski - szeroki most ale na obo brzegach wąźiutkie uliczki i korki.
        A most Siekierkowski, wygląda tak jak Milenijny , kończy się zjazaem a sluzy
        innym mieszkancom

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka