Dodaj do ulubionych

nie ma PKS-u?

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.01.03, 19:26
Dziś usłyszałem informacje,że nie ma już firmy PKS a jest niejaki Polbus
jednak nie wiem czy oznacza to prywatyzacje naszego przewoznika.Jesli to
prywatyzacja to urealnia sie plany budowy nowego dworca autobusowego,o
którym pisał Breslau-ma go wybudowac firma ECE(wybydowała u nas Galeria
Dominikanską).
Obserwuj wątek
    • Gość: GREG Re: nie ma PKS-u? IP: 195.205.117.* 03.01.03, 07:14
      We Wroclawiu ma byc nowy dworzec PKSu? Przeciez obecny jest calkiem nie-stary.
      Pomijam fakt jego wygladu bu u nas utrzymanie czegos publicznego w czystosci
      graniczy z cudem.
      • Gość: Rafis Re: nie ma PKS-u? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.01.03, 11:43
        Gość portalu: GREG napisał(a):

> We Wroclawiu ma byc nowy dworzec PKSu? Przeciez obecny jest calkiem nie-
        stary.
        > Pomijam fakt jego wygladu bu u nas utrzymanie czegos publicznego w czystosci
        > graniczy z cudem.

Tak,poniżej przedstawiam link do wypowiedzi Breslaua,który zna się na
        inwestycjach i ma tą informacje chyba z pewnego zródła skoro podał takie
        szczegóły.
        Dworzec wrocławski był swego czasu największy i najnowocześniejszy w
        Polsce.Jednak jak zobaczysz ten plan to przekonasz się,że przy nim dzisiejszy
        jest niczym :-)

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=72&w=4074965
        • Gość: GREG Re: nie ma PKS-u? IP: 195.205.117.* 03.01.03, 11:58
          No, no... Calkiem ciekewy i odwazny plan. Gdyby to wypalilo to byloby naprawde
          super. Teraz sobie przypominam ze juz chyba ponad rok temu slyszalem o jakichs
          planach zadaszenia placu postojowego autobusow na PKSie. Pomysl polaczaenia PKP
          i PKS jest jak najbardziej trafiony.
          W kazdym razie trzymam kciuki i mam nadaieje ze doczekamy sie tego jeszcze w
          tej dekadzie.
          • Gość: Rafis Re: nie ma PKS-u? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.01.03, 12:07
            Gość portalu: GREG napisał(a):

> No, no... Calkiem ciekewy i odwazny plan. Gdyby to wypalilo to byloby
            naprawde
            > super. Teraz sobie przypominam ze juz chyba ponad rok temu slyszalem o
            jakichs
            > planach zadaszenia placu postojowego autobusow na PKSie. Pomysl polaczaenia
            PKP
            >
            > i PKS jest jak najbardziej trafiony.
            > W kazdym razie trzymam kciuki i mam nadaieje ze doczekamy sie tego jeszcze w
            > tej dekadzie.

Ja mam nadzieje,że doczekamy sie tego w najbliższych 3 latach :-)
            Tylko żeby ten PKS wreszcie sprywatyzowali!
        • Gość: P.B Re: nie ma PKS-u? IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 03.01.03, 12:16
          Gość portalu: Rafis napisał(a):

> Gość portalu: GREG napisał(a):
          >
          > > We Wroclawiu ma byc nowy dworzec PKSu? Przeciez obecny jest calkiem nie-
          > stary.
          > > Pomijam fakt jego wygladu bu u nas utrzymanie czegos publicznego w czystos
          > ci
          > > graniczy z cudem.
          >
          > Tak,poniżej przedstawiam link do wypowiedzi Breslaua,który zna się na
          > inwestycjach i ma tą informacje chyba z pewnego zródła skoro podał takie
          > szczegóły.
          > Dworzec wrocławski był swego czasu największy i najnowocześniejszy w
          > Polsce.Jednak jak zobaczysz ten plan to przekonasz się,że przy nim dzisiejszy
          > jest niczym :-)
          >
          > <a href="www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?
          f=72&w=4074965"ta
          > rget="_blank">www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=72&w=4074965</a>

A tak wygląda projekt dworca PKS w Poznaniu, który również ma wybudowac ECE,
          inwestycja może ruszyć w tym roku.

www.free.of.pl/c/czerwonak/z1237337G.jpg
          • Gość: Rafis Re: nie ma PKS-u? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.01.03, 12:19
            Gość portalu: P.B napisał(a):

> A tak wygląda projekt dworca PKS w Poznaniu, który również ma wybudowac ECE,
            > inwestycja może ruszyć w tym roku.
            >
            > <a
            href="http://www.free.of.pl/c/czerwonak/z1237337G.jpg"target="_blank">www.fr
            > ee.of.pl/c/czerwonak/z1237337G.jpg</a>

widziałem ale właśnie jest warunek,że PKS musi byc sprywatyzowany.Wiesz coś o
            prywatyzacji?

P.S. Mógłbyś być tak uprzejmy i wpisać się w wątku "admin co z forum
            inwestycyjnym?" hehe ?
            • Gość: P.B Re: nie ma PKS-u? IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 03.01.03, 12:23
              Gość portalu: Rafis napisał(a):

> widziałem ale właśnie jest warunek,że PKS musi byc sprywatyzowany.Wiesz coś o
              > prywatyzacji?
              >
              > P.S. Mógłbyś być tak uprzejmy i wpisać się w wątku "admin co z forum
              > inwestycyjnym?" hehe ?

Przetarg na wybór inwestora w urzędzie wojewódzkim został już ogłoszony,
              czekamy na wynik.
              • Gość: Rafis Re: nie ma PKS-u? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.01.03, 13:03
                Gość portalu: P.B napisał(a):

> Gość portalu: Rafis napisał(a):
                >
                > > widziałem ale właśnie jest warunek,że PKS musi byc sprywatyzowany.Wiesz co
                > ś o
                > > prywatyzacji?
                > >
                > > P.S. Mógłbyś być tak uprzejmy i wpisać się w wątku "admin co z forum
                > > inwestycyjnym?" hehe ?
                >
                > Przetarg na wybór inwestora w urzędzie wojewódzkim został już ogłoszony,
                > czekamy na wynik.

To dobrze,ciekawe jak u nas hmmmmm
                Dzięki za wpis :-)
    • Gość: Rafis to jest wątek o inwestycjach!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.01.03, 16:36

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka