Gość: gościówa Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 08:56 Jo sem za rowerami :)Nawet na zakorkowany obecnie Muchobór da sie dojechać rowerem do pracy. Jeżdzę tak nawet, jak leje deszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3h Cały Wrocław stoi w korkach IP: 193.0.242.* 04.10.06, 09:02 Dojezdzam do Wroclawia ze strony Warszawy. Prawdziwy koszmar... od korony dojazd do centrum zajmuje nawet 2h - praktycznie o kazdej porze i w kazdym wariancie. Z powrotem jest identycznie. Jak tak dalej pojdzie to mnie z pracy wyrzuca, bo nigdy nie jestem na czas, nie wspominajac, ze przesiedze 4h dziennie w aucie. Chetnie skorzystalbym z innych srodkow transportu, ale mam do wyboru tylko PKS, ktory ma ten sam problem co ja :/ Jak te wszystkie remonty sie rozpoczynaly to bylo do przewidzenia, ze w pazdzierniku nastapi krach na drogach. Korki widze nawet po 20.00 Odpowiedz Link Zgłoś
tora_tora Re: Cały Wrocław stoi w korkach 04.10.06, 09:07 wczoraj przejazd z jedności na psie pole ok 19.30 zajmował blisko godzinę, tak nie da się żyć Odpowiedz Link Zgłoś
daria2910 co do prostych rozwiazan 17.10.06, 09:06 jestem wroclawianka z krwi i kosci, kocham to miasto ale szlag mnie trafia jak tylko tam przyjezdzam,chwilowo od prawie 2 lat mieszkam w Helsinkach i widzac jak tu to jest rozwiazane , normalnie zalamuje rece... w Helsinkach mieszka tyle samo ludzi co we wrocku( male zadupie hehe jak na stolice)ale obok (nad)sa Espoo i Vantaa, miasta bedace tak naprawde sypialnia Helsinek..co daje laczna liczbe ludnosci ok.1,2 mlni..wiecie ze tu wogole nie ma korkow!! jak to mozliwe nie? autobus ma swoj pas(prawy)i nigdy nie wiedzialm zeby ktos nim jechal( finowie sa bardzo prawi)chyba ze zaraz przed skretem, we wrocku kazdy by sie wpychal , szczegolnie mlodzi popisujacy sie kolesie, a duzo takich.. bilety sa tu bardzo drogie!bardziej oplaca sie szczerze mowiac jezdzic autem, ja jezdze, ale jest spora grupa ktora nie jezdzi, pewnie wynika to tez z tego ze tu sa podatki na auta i tak prawde posiadanie auta to droga sprawa( np za diesla trzeba placic 600e rocznie, taki podatek od tak), za to sa ulgi dla volvo( bo od sasiadow, trzeba sie popierac:)).. godziny odjazdow autobusow ukladja sie w piramidke, najczesciej jezdza wtedy gdy najwiecej ludzi jedzie do pracy, wiec dzieki temu nigdy nie ma tlokow w autobusach i sa zawsze wolne miejsca, placisz masz!hehe no i najwazniejsze maja trzy ringi(obwodnice), wskazkujesz i za 5 min jestes na drugim koncu, ringi sa 3 pasmowe, jedziesz sobie 110km/h ( czasem 140 a co)i masz wszystko gleboko gdzies...ja jezdzilam do pracy z Hel do Espoo, a mieszkam na drugim koncu Hel wiec o 7.30 musialm przejechac cale Hel( miastem nie obwodnica)zeby wjechac na autostrade, zajmowalo mi to od 15 do 20 min! szok! nie? i mowie, jak tylko odwiedzac wrocek do kur..e w aucie, jaram szlugi z nerwow(obecnie nie bo mam bobaska w brzuszku), to jest maskar co sie dzieje, i jeszcze paliwo takie drogie, nic tylko sie powiesiec;) niech ktos cos w koncu zrobi w tym wrocku bo...bo...bo wszyscy uciekna stamtad tak jak ja!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo[EZN] Re: Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 09:43 > Dojezdzam do Wroclawia ze strony Warszawy. Prawdziwy koszmar... od korony > dojazd do centrum zajmuje nawet 2h - praktycznie o kazdej porze i w kazdym > wariancie. Bzdura. Po południu na Kochanowskiego nie ma żadnych korków. Wracam z pracy po 17:00 z Kochanowskiego na Gajowice i nigdzie w centrum nie stoję dłużej niż 1 cykl świetlny. Czas jazdy - średnio 25 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
wrocek71 Re: Cały Wrocław stoi w korkach 04.10.06, 10:07 Gość portalu: Neo[EZN] napisał(a): > > Dojezdzam do Wroclawia ze strony Warszawy. Prawdziwy koszmar... od korony > > > dojazd do centrum zajmuje nawet 2h - praktycznie o kazdej porze i w kazdy > m > > wariancie. > > Bzdura. Po południu na Kochanowskiego nie ma żadnych korków. Wracam z pracy po > 17:00 z Kochanowskiego na Gajowice i nigdzie w centrum nie stoję dłużej niż 1 > cykl świetlny. Czas jazdy - średnio 25 minut. Ale po co pisać takie rzeczy? To Cię kręci?:P Codziennie jeżdże własnie tą trasą i codziennie stoję godzinami w korkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo[EZN] Re: Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 11:49 > > 17:00 z Kochanowskiego na Gajowice i nigdzie w centrum nie stoję dłużej n > > cykl świetlny. Czas jazdy - średnio 25 minut. > > Ale po co pisać takie rzeczy? To Cię kręci?:P > Codziennie jeżdże własnie tą trasą i codziennie stoję godzinami w korkach. No bo jeździsz tą trasą w zupełnie innych godzinach. Domyślam się że jeździsz od Psiego Pola rano a wracasz na Psie Pole po południu ;] Ja codziennie mam taki sam czas jazdy na trasie o której wspomniałem. Wydłużył mi się natomiast czas jazdy na Kochanowskiego z Gajowic o 8:30. Zamiast 25 minut jadę 40-50. Powrót - 25minut. Odpowiedz Link Zgłoś
wrocek71 Re: Cały Wrocław stoi w korkach 04.10.06, 14:53 Gość portalu: Neo[EZN] napisał(a): Ja codziennie mam > taki sam czas jazdy na trasie o której wspomniałem. Wydłużył mi się natomiast > czas jazdy na Kochanowskiego z Gajowic o 8:30. Zamiast 25 minut jadę 40-50. > Powrót - 25minut. O której ten powrot? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo[EZN] Re: Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.dialog.net.pl 04.10.06, 18:29 > > czas jazdy na Kochanowskiego z Gajowic o 8:30. Zamiast 25 minut jadę 40-5 > > Powrót - 25minut. > > O której ten powrot? Wyjeżdżam między 17:00 a 17:30. Bardzo rzadko stoję gdziekolwiek w korku. Wraca mi się lepiej niż przed zamknięciem m.Szczytnickiego bo mniej aut jeździ ulicą Sienkiewicza od Biskupina. Dzisiaj jechałem 22 minuty. Wyjazd 17:15, na miejscu 17:37. Najgorzej jest w mieście między 16:15 a 16:45 - po tym czasie ruch stopniowo maleje choć to nie znaczy że korki nagle znikają ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Koszmar i na Borowskiej IP: *.iel.wroc.pl 04.10.06, 09:24 Po godzinie siódmej przejazd autobusem od przystanku "Borowska" (przystanek na przeciw wzgórza Andersa) od Dworca zajmuje ponad 20 minut - normalnie max. 4. Czy nie można udostępnić autobusom torowiska? To by przecież ułatwiło życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marqin Trzeba troche myśleć!!! IP: *.in.gazownia.pl 04.10.06, 09:26 skoro w miescie sa korki to wystarczy ruszyc glowa zeby je ominac! Wiekszosc posiadaczy aut nie wyobraza sobie jezdzenia tramwajem czy autobusem i koniecznie musi swoje 4 litery wozic autem, najczesciej jezdzac w pojedynke. I tak robi mnostwo ludzi. A wystarczy sie umowic ze znajomymi i zamiast czterech aut moze pojechac jedno z 4 osobami, nie prosciej tak? A najlepiej pojechac tramwajem (w wiekszosci omija sie korki) albo nawet podejsc na piechote! Tylko ze wtedy nogi bola wiec lepiej stac w korku przez 2 godziny i narzekac... Odpowiedz Link Zgłoś
wrocek71 Re: Trzeba troche myśleć!!! 04.10.06, 09:48 Te wszystkie rady świetne są w teorii. Moi sąsiedzi pracują w rożnych miejscach i wychodzimy z domu o różnych godzinach, a i wracamy o rożnych, co chyba nie dziwi szczególnie. Cięzko zmontować jakąs ekipę. Nie za bardzo widze też sens przesiadania sie na anutobus, skoro tyle z tego co widzę i co czytam tu o komunikacji miejskiej, i tak samo stałbym w korku, tylko w zatłoczonym autobusie. Tu gdzie pracuję tramwaje nie dojeżdżają. Naprawdę nie stoimy w korku po to, żeby narzekac, tylko dlatego, że nie mamy wyjścia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Trzeba troche myśleć!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 08:13 Nie każdy może jeździć tramwajem - są ludzie niepełnosprawni, którym pozostaje TYLKO samochód!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej. Cały Wrocław stoi w korkach przez studentów. IP: *.ar.wroc.pl 04.10.06, 09:27 Studentów we Wrocławiu mamy około 150 tysięcy. Niech tylko co piąty ma samochód, to we Wrocławiu przybyło około 30 tysięcy samochodów. A może by tak zabronić studentom wiazdu do Wrocławia, tak jak Tirom?. I co wy na to?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeaggg popieram! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 09:40 studentom i kominiarzom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stavage Re: popieram! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.06, 10:09 i masonom! nie zapominajmy też o cyklistach! Odpowiedz Link Zgłoś
violla7 Re: Cały Wrocław stoi w korkach przez studentów. 04.10.06, 10:23 POPIERAM!ze względu na tak liczne remonty do końca 2007 roku studenci powinni mieć zakaz wjazdu samochodami do Wrocławia.Nic im się nie stanie jak trochę pochodzą i tak mają dużo wolnego czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 09:36 1. zamknąć miasto dla ruchu osobowego 2. ceny biletów MPK o połowe obniżyć 3. tylko osoby zameldowane i z kwitami przewoźniczymi wpuścić do miasta. 4. i po korkach :-D d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dardos Re: Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 10:12 Jam mnie cieszy, ze ta propaganda sukcesu uprawiana do tej pory na temat remontow sie konczy. Pisalo wielu madrych ludzi juz w czerwcu o porazce logistycznej tych wszystkich remontow, broniac to konkretnymi argumentami, jednak to byla mniejszosc. Wiekszosc to wierzy w propagande sukcesu i w to, ze jak te niby remonty sie skoncza to bedzie lepiej. Nie nie bedzie lepiej!!! Ludzie zacznijcie myslec, sa miasta, ktore maja wszystko: drogi w centrum, obwodnice srodmiejskie takie jak trzeba i obwodnice autostradowe. Tam tez sa korki! Tak tylko, ze mniejsze, bo wiecej osob jezdzi na rowerach (spadlo pare kropli deszczu i juz pisk, podobnie zachowuja sie niektorz kierowcy we Wro jak spadnie troche deszczu sniegu, to paraliz miasta, bo ludzie jezdzic nie potrafia, nie mowiac juz o dynamice) oraz komunikacja miejska. Ile to razy pisano o cenach biletow (raczej braku systemu poruszajac sie roznymi autobusami i tram) I NIC. Mozna tak do wieczora. Zbilzaja sie wybory, smutne jest to, ze nie widze nikogo naprawde godnego jedynie jak na poziomie parlamentu mozna wybrac mniejsze zlo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierownictwo gminy zamknac pyski i grzeczniej sie odzywac! IP: 83.125.32.* 04.10.06, 09:51 macie zamknac ryje i grzecznie wybierac nas na kolejna kadencje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk odwodnica srodmiejska podziurawiona jak sito i IP: *.fermat.ba.gtsi.sk 04.10.06, 09:52 jest efekt. Kiedy w koncu zacznie sie budowa tejze obwodnicy za mostem Milenijnym??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Re: odwodnica srodmiejska podziurawiona jak sito IP: *.eranet.pl 04.10.06, 10:04 Wieczorem, około 19-20 przez całą Warszawę od Huty na Zoliborzu do Okęcia przejeżdża się w 25 minut. Ile czasu zabiera przejazd z Psiego Pola do Leśnicy? Myslę, że tylko zorganizowanie Expo tu pomoże, buahahahahahahaha!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płatnik Re: Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.06, 10:12 Hola hola kolego, nie po to wszyscy płacą całą litanię podatków, żeby jeździć na rowerach po mieście. Może to rzeczywiście jest dobry pomysł, ale jest (i to nie jedno) ale. Przede wszystkim brak tras rowerowych. Po ulicy rowerami jeżdżą raczej desperaci, a na chodnikach pierwszeństwo mają piesi, którzy i tak krzywo patrzą na cyklistów. Prawdziwe błędne koło. Przecież nie jesteśmy temu winni, że całe lata nic się nie robiło i że teraz robi się na gwałt jednocześnie w tak wielu miejscach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macgorka Re: Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.10.06, 10:44 Oczywiście, nie każdy może wsiąść na rower. Są sytuacje (tak jak Pani z córką) gdzie rower się nie sprawdzi. Tu chodzi raczej o tych, którzy mają taką możliwość, myślę, że jest ich wiele. Lepiej jechać na rowerze niż stać w korku dlatego, że się płaci podatki. Poza tym, żeby to miasto zaczęło funkcjonować potrzebne są: 1. Obwodnica Autostradowa + łączniki na Bielanach i w Długołęce; 2. Obwodnica Śródmiejska (Klecińska + od Mostu Milenijnego do Al. Sobieskiego; 3. Obwodnica Wschodnia 4. Szybkie tramwaje z wydzielonymi torowiskami; 5. Zwarty system ścieżek rowerowych (odśnieżanych w zimie); 6. Plac Grunwaldzki, Most Szczytnicki i drugi Most Warszawski po remoncie; Wszystko razem zajmie jakieś 15 lat. A co do remontów, to uważam, że lepiej je robić wszystkie na raz niż rozbijać na lata. To nie jest tylko kwestia ilości remontów, to jest też kwestia ilości samochodów (330 tys. i rośnie). Nie można odwlekać remontów myśląc, że będzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
violla7 Re: Cały Wrocław stoi w korkach 04.10.06, 10:15 teraz się obudzili??!!Nie mogli tego przewidzieć wczeniej?Mieszkam na Biskupinie-zamknęli nam DWA mosty i dziwią się ,że są korki??!Boże,co za ludzie pracują w tych urzędach?Przez tyle lat nic nie robili i było dobrze,a teraz chcą nadrobić 15 lat w 2. Ciekawa jestem co wymyślą;zostaje tylko transport powietrzny; Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Ci ludzie tam w wiekszosci nie mieszakają 04.10.06, 10:27 a ponadto mają to kompletnie w nosie. Dowodem tego jest chocby istniejąca organizacja ruchu na Biskupinie. Ale zaraz sie pojawi jakis mądrala typu tego sjela i wytłumaczy, ze wszystko jest w njawiekszym porządku. A rada miasta moze dowiedziec sie, jakie jest przełozenie skomasowania remontów na mozliwosc wygranej w wyborach. Jezeli niejaki Dobrosz miałby kontynuowac ten bałagan - to Boze miej nas w swej opiece, ale tak moze sie stac........ A swoją drogą sytuacja porzypomina przezycia osob po obozach koncentracyjnych, ze uzyje tego drastycznego porównania. Cała lata głodzono ich, kiedy pierwszy raz najedli sie do syta - organizmy wiekszosc tego nie wytrzymywały. Ktos mogl sie nad tym zastanowic......... Ilosc inwestycji jest bezwzglednie powodem do dumy, ale ewidentnie stanowi też o bezhołowiu planistów!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Jeszcze tak niedawno niejaki Zipser............... 04.10.06, 10:16 mowił, że samochód to jedyny logiczny środek transport. Ten gosc doradzał władzom miasta. Kiedy wreszcie ta gwiazda uda sie na zasłużoną emeryturę!!!! Dlaczego nie mozna zrewitalizować sieci kolejowej do celów transportu publiczengo - przeciez infrastruktura torów po porzednich włodarzach miasta jak najbardzie na to pozwala.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZOO Re: Jeszcze tak niedawno niejaki Zipser.......... IP: *.server4you.de 04.10.06, 10:28 Zipser to prawdziwy Mozg, co widac po jakosci architektury kosciola, ktory zaprojektowal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POZNANIAK pytanie - prośba IP: 150.254.112.* 04.10.06, 10:19 Witam Wrocławian. W piątek muszę jechać do Waszego pięknego miasta, które bardzo lubię i chciałem zapytać jak wygląda obecnie wjazd od Trzebnickiej. Muszę się dostać w okolice Starego Rynku. Ile mi zejdzie przejazd od rogatek miasta tak żeby być koło Rynku na 17? Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
adwo-kat Re: pytanie - prośba 04.10.06, 10:31 Jeśli będziesz chciał dojechać do Rynku (nie Starego Rynku bo takowy jest w Poznaniu:-) to musisz liczyć się z tym że postoisz z dobrą godzinę w korkach nim dojedziesz do centrum.Jednak może się zdażyć że przed godz.17.00 potrwa to nawet 2 godziny-jak bedziesz jechał głównymi ulicami:-) Odpowiedz Link Zgłoś
nie.basia.tylko.ketoprom Re: pytanie - prośba 04.10.06, 16:00 Bzdura! Od skrzyzowania Kasprowicza/Zmigrodzka do centrum korkow nie ma albo sa niewielkie wiec zajmuje to gora 20-30 min. Korki moga sie zdarzyc pomiedzy Kamienskiego a tymze skrzyzowaniem. Nie polecam jazdy przez Baltycka bo tam akurat korki sie zdarzaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Cały Wrocław stoi w korkach IP: 213.17.165.* 04.10.06, 10:19 Na korki jest łatwe rozwiązanie - ograniczyć ruch pojazdów i surowo karać za naruszenie zakazu. Dodatkowo wprowadzić naprzemiennie rejestracje parzyste i nieparzyste. Pomoże jak ręką odjął. Pomogło w Paryżu, w Londynie - pomoże i u nas! Odpowiedz Link Zgłoś
adwo-kat Re: Cały Wrocław stoi w korkach 04.10.06, 10:27 Gość portalu: Janek napisał(a): > Na korki jest łatwe rozwiązanie - ograniczyć ruch pojazdów i surowo karać za > naruszenie zakazu. Dodatkowo wprowadzić naprzemiennie rejestracje parzyste i > nieparzyste. Pomoże jak ręką odjął. Pomogło w Paryżu, w Londynie - pomoże i u > nas! Ty to jesteś chyba z pisuu ! takie pomysły to ich brak! surowo karać to powinno się za złe pomysły! W Paryżu W XVIIIwieku tak tak przebudowano miasto tak by ulice były szersze i podziemią poprowadzono wszytskie media!!! labirynt korytarzy jest ogromny ale teraz nie ma problemu z np. kopaniem czy rozkopem ulic, które we Wrocławiu jest nagminne. W Londynie jest co innego,we Wrocławiu musi być też coś innego dostosowanego do obecnych realiów:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?! Re: Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.06, 10:26 wal sie z tym rowerem, po 15 km dziennie w jedna strone mam jeb.. w deszczu? walnij sie w ten pusty łeb i pomysl troche że nie każdy może sobie pozwolic zasówać rowerem do pracy, szkoły czy na uczelnie. Mam śmierdzieć jak mamut w pracy, moze Ty to lubisz, koledzy jeszcze nie uciekają od Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?! Re: Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.06, 10:27 to wyzej to do tego geniusz -analogowy Odpowiedz Link Zgłoś
wroclawjacek Wprowadza się stan wyjątkowy na drogach. 04.10.06, 10:29 Sztab kryzysowy a więc radykalne środki. 200 osób z farbą i polikwidować podwójne pasy ruchu na drogach. Na uwolnionych pasach puścić ruch autobusów, taksówek i karetek ( można też rowerzystów) . Zakazać stawania na torowiskach. Na początku korki się zwiększą ale szybko ludzie przesiądą się na szybsze środki lokomocji. Ubędzie aut , przybędzie wolnych miejsc parkingowych. Ubędzie wściekających się ludzi. Brakuje autobusów ? Zaraz pojawią się prywatne busy . Ludzie jeżdżą autami bo to ciut szybciej niż KM. Ludzie jeżdżą autami bo się boją rowerami. Ludzie jeżdżą autami bo na krótkich odcinkach to tańsze niż KM. WYSTARCZY TO ZMIENIĆ. Uczmy się na błędach zachodu. Tam wyburzano dzielnice aby zbudować ośmiopasmowe drogi i skończyło się to tylko wzrostem ilości samochodów. Moskwa ma 6 wielopasmowych obwodnic. Traciłem dziennie kilka godzin aby się po tych obwodnicach przemieszczać. Ludzie nie wierzcie w obwodnice. Jak otworzyli obwodnicę śródmiejską na Hallera to nie dało się nią w 30 minut dojechać na Muchobór. Wtedy zacząłem jeździć ul.Inżynierską lub rowerem , inaczej nigdy bym nie był na czas. Kocham korki bo to jedyne miejsce gdzie panuje demokracja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WK Re: Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.ig.pwr.wroc.pl 04.10.06, 10:41 A jeszcze parę tygodni temu, gdy ktokolwiek na forum oburzał się, że remonty w lecie są wykonywane tylko na jedną zmianę (i bez sobót) przez co na pewno nie będą zakończone przed jesienią to stado klakierów Urzędu Miejskiego i Dutkiewicza wymyślało mu od trolli. A dzisiaj problem zauważył sam Pierwszy (zapewne dlatego, że jego limuzyna też utknęła w korku a to już jest skandal). Do wyborów! Odpowiedz Link Zgłoś
adwo-kat Re: Cały Wrocław stoi w korkach 04.10.06, 10:44 Problem jest bo zbliżają się wybory! Po wyborach problem zniknie:-) Po prostu nie bedzie się mówiło. A Urząd można przenieść w rejon gdzie korków brak:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WK Re: Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.ig.pwr.wroc.pl 04.10.06, 10:49 To smutne, że pewnie masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dek Re: Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 11:07 To jest efekt czasów PRL -u kiedy w swerze komunikacji nic się nie robiło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qel Re: Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 11:09 Swoją drogą skąd ci biedni studęci mają kasę na samochody chyba ze stypendium socjalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Cały Wrocław stoi w korkach 04.10.06, 14:11 Nie Twój [***] ineteres. A skąd ty masz kasę na kompa i internet? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dek Re: Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 11:00 Te remonty trzeba było kiedyś zrobić, bo czekanie aż rząd Kaczyńskiego zacznie budować AOW to marzenie ściętej głowy,trudno musimy się jakoś przemęczyć a nie tylko narzekać na Dutkiewicza przecież to dzięki niemu mamy kasę z UE na te wszystkie inwestycje, bo warszawka to nas olewa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk zBiskupina Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.chello.pl 04.10.06, 10:52 Dać nagrodę mędrcom co wymyślili takie remonty naraz .Teraz tylko zamknąć most Szczytnicki i Biskupin Zacisze i jesteśmy odcięci od wszelkich kontaktów z miastem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CivitVratis Re: Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.chello.pl 12.10.06, 20:12 Trzeba sie było zgodzic na budowe drogi przez Biskupin... chcieliście to macie... i tyle :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk zBiskupina Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.chello.pl 04.10.06, 10:52 Dać nagrodę mędrcom co wymyślili takie remonty naraz .Teraz tylko zamknąć most Szczytnicki i Biskupin Zacisze i jesteśmy odcięci od wszelkich kontaktów z miastem. Odpowiedz Link Zgłoś
zpq1 Korki są największym sukcesem Dutkiewicza 04.10.06, 10:52 Nasz Ukochany przywódca, prezydent Dutkiewicz od początku swojej kadencji usilnie pracował na ten sukces. I udało się! Całkowicie zakorkował miasto pomimo, że ruch tranzytowy ciężarówek i tak wyprowadzono z Wrocławia. Mamy teraz "korek Dutkiewicza" - tak w świecie od tej pory będą nazywali komunikacyjny paraliż w mieście. A przecież to tylko jedeno z wielu osiągnięć Naszego Prezydenta. Np. remont 200 m chodnika na Placu Grunwaldzim przy klinikach Akademii Rolniczej (który przed remontem był w stanie o jakim mogą tylko marzyć mieszkańcy wielu "ulic" w innych rejonach miasta) pochłonął grubo ponad 1 mln zł (słyszałem, że nawetr 4 mln). Itd. itp. Zamiast na początku myśleć o stworzeniu objazdów pod przyszłe inwestycje w centrum to w 2002 roku zaczęto "łatać dziury". A nowy (nowe) most na wylocie na Warszawę może będzie przed 2010 rokiem. Ale "osiągnięcia" Pana Prezydenta to także np. zmniejszenie liczby mieszkańców Wrocławia (potwierdzone mnijszą liczbą radnych, których będziemy wybierać już niedługo). Już kończę - nie jestem sadystą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: To fakt Re: Korki są największym sukcesem Dutkiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 10:58 Trzeba powiedziec, ze ten koles zupelnie stracil mozliwosc zarzadzania miastem, kompletnie nie kontroluje swoich podwladnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qel Re: Korki są największym sukcesem Dutkiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 11:04 Ruch tzanzytowy wyłączony to bzdura TIR-y dalej pchają się przez miasto a polcja udaje że nie widzi czy mają takie rozkazy od Dorna? Odpowiedz Link Zgłoś
zpq1 Re: Korki są największym sukcesem Dutkiewicza 04.10.06, 11:19 Pisałem o ruchu TRANZYTOWYM cięzarówek. Stanowi to około 40% dotychczasowego ruch tych samochodów. 60% i tak musi wjechać do miasta (np. pocztek lub koniec trasy, obsługa miasta -zaopatrzenie, obsługa budów itp.). Pomyśl zanim coś napiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dek Re: Korki są największym sukcesem Dutkiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 11:22 40 % to według czyich obliczeń no chyba naszej policji. Odpowiedz Link Zgłoś
zpq1 Re: Korki są największym sukcesem Dutkiewicza 04.10.06, 11:26 Pofatyguj się na trasy objazdowe, porozmawiaj z mieszakańcami i wtedy uwierzysz w te 40% - niewierny Tomaszu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dek Re: Korki są największym sukcesem Dutkiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 11:29 Ci ludzie mają we krwi narzekanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dek Re: Korki są największym sukcesem Dutkiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 12:12 EXPO to promocja dzęki temu mamy pracę w regionie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hujk Re: Korki są największym sukcesem Dutkiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 12:18 prace? za 1200 brutto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jop Re: Korki są największym sukcesem Dutkiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 12:21 1200zł dostaje pracownik niewykfalifikowany fachowiec na maszynie budowlanej wyciąga ponad 3000. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klops Re: Korki są największym sukcesem Dutkiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 12:22 o ile wiem, zadna firma budowlana nie zainwestowala we wroclawiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dek Re: Korki są największym sukcesem Dutkiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 12:25 Wrocław to magnes dla całego regionu bez Wrocka wszystkie okoliczne gminy były by zadupiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadup Re: Korki są największym sukcesem Dutkiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 12:28 zadupiem jest wroclaw, piata liga swiatowa, fatalne zarzadzanie miastem, a wlasciwie jego brak, bez obwodnicy, z mostem donikad, komunikacja miejska na wykonczeniu, zadluzenie maksymalne - tam mozna wymieniac bez konca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CivitVratis Wracaj do domku... IP: *.chello.pl 12.10.06, 20:14 na swoje morgi jak ci sie we Wrocławiu nie podoba...siądź na miedzy i płacz dalej... żegnam !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKI_BO Re: Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 10:58 No no, dobry pomysł. Na bagaznik można wziąć dwójke dzieci, które po drodze odwozi się do szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
abox1703 czekamy na Chińczyków 04.10.06, 11:06 nasi budują Irlandię i Niemcy. A za chwilę staniemy w kilometrowych kolejkach w marketach itd - bo nikt już nie chce pracować za 5 zł/godz. Dziwne, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sarna Re: czekamy na Chińczyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 11:16 To wszystko to wina układu WSI no i oczywiście PO jak będzie dyktatura faszyzującego PISu to kraj będzie rósł w siłę a ludziom będzie się żyło dostatniej. Odpowiedz Link Zgłoś
zpq1 Re: czekamy na Chińczyków 04.10.06, 11:21 Dutkiewicz jest podobna niezależny a i tak nic niczy nie wyróznia się do prezydentów Krakowa, Poznania czy Łodzi. Taki "chłopek z Ramiszowa". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dek Re: czekamy na Chińczyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 11:25 Żaden z dotychczasowych prezydentów tyle nie zrobił dla Wrocławia, co Dutkiewicz z Ramiszowa.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NONO Krol Dutkiewicz z Ramiszowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 11:30 A co zrobil Krol Dutkiewicz z Ramiszowa? EXPO?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 11:08 Ruch tranzytowy nie zostal wstrzymany tylko kierowcy tirow maja lewe papiery przewozowe niby docelowo jada do Wroclawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dek Re: Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 11:11 A co robi policja żeby sprawdzać te lewe dokumenty a może to część gry przed wyborami bo po pisie to wszystkiego się morzna spodziewać. Odpowiedz Link Zgłoś
zpq1 Re: Cały Wrocław stoi w korkach 04.10.06, 11:23 Piszesz tak bo nie było cię we Wrocławiu w czerwcu czy lipcu. Ruch ciężarówek jest zdecydowanie mniejszy, a jak nie wierzysz to skontaktuj się z mieszkańcami tych miejscowości, których tymi samochdami "uszczęśliwiono. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qel Re: Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 11:28 Gdyby to była prawda, że tiry jeżdżą objazdem to mieszkańcy tych mieścin dawno wyleźliby na drogi i blokowaliby je a tu proszę cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
zpq1 Re: Cały Wrocław stoi w korkach 04.10.06, 11:54 Z ciebie to chyba taki miś, tylko, że ty śpisz we wrześniu. Przecierz w radiu, telewizji iprasie aż chuczało o tym. Mowet wojewoda nic nie potrafił załatwić, bo ludzie grozili blokadami. Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Cały Wrocław stoi w korkach 04.10.06, 11:15 W piątek skrzyżowania były obstawione policjantami, tam gdzie pracowali z głową, ruch był stosunkowo płynny, bo wszędzie gdzie mongoły za kółkiem wjeżdzały bez pomysłu na środek skrzyżowań, powstawały gigantyczne korki. Fakt rozkopania całego miasta to jedno, ale próżnia między uszami to drugie. Widac to na wylocie z ul. Krasińskiego/skrzyżowaniu koło poczty głównej. Jadący od strony miasta w kierunku estakady skutecznie blokowali tych od strony Traugutta, a policjant tylko sobie stał i podziwiał. Remonty w tym mieście doprowadzają mnie już do szału, iloś czasu, pieniędzy i nerwów jakie straciłem, potęguje tylko to uczucie. Do istniejących remontów wspaniale dokładają się idioci, którzy w samym środku dnia łatają dziury na wiadukcie prowadzącym na brohów. Czy nie można malowac pasów, zasypywa dziurek w nocy?? Zostawcie te resztki dróg dla ludzi. Skończą się remonty, będziemy mieli piekne skrzyżowanie na Powstańców, paskudny betonowy wyprysk na Grunwaldzkim, poprawioną nawierzchnię na Grabiszyńskiej oraz kilka innych fajerwerków, podczas kiedy cała reszta miasta nie będzie nadawała się do niczego innego poza tłem dla filmów o II WŚ czy ataku marsjan. Powiecie MPK jest rozwiązaniem? 2x 114zł = 228zł to daje mi ~55l benzyny- miesiąc dojazdów bez potrzeby stania wprasowanym w drzwi. O punktualności nawet nie wspomnę. Z pewnością zwróce uwagę na rozwiązania komunikacyjne w mieście przy okazji najbliższych wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łośsuperktoś Re: Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 11:22 pewnie weźmiemy, ale chyba nie sądzisz, że na przykład pan Czarnecki kandydat SO nagle sprawi, że nagle będzie płynnie i przyjemnie, tego samego nie zrobi a ni PIS, ani PO, ani LPR, ani lewica Odpowiedz Link Zgłoś
sajm Cały Wrocław stoi w korkach 04.10.06, 11:20 wg mnie to korki potęguja kierowcy, którzy wieżdżaja na skrzyzownaie nawet jesli nie mją gdzie z niego zjechać. WIele razy miałem zielone i miejsce do jazdy, ale skrzyzownaie było zawalone samochodami jakiś patałachów, którzy po prostu jak maja zielone to jadą, niezaleznie od tego, czy mają możliwość kontynuacji jazdy. Dzięki temu na jednej zmianie zamiast przejechać 50 samochodów przejeżdzą 5. Zacznijcie myśleć jak jeździcie szanowni kierowcy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buahahah Re: Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 11:21 jasne, i bede kwitl na drodze pietnascie cykli swiatel tylko dlatego, zebys ty mogl przejechac... Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Cały Wrocław stoi w korkach 04.10.06, 11:41 Gość portalu: buahahah napisał(a): > jasne, i bede kwitl na drodze pietnascie cykli swiatel tylko dlatego, zebys ty > mogl przejechac... O odezwał się jeden z idiotów. Skoro wjeżdżasz na tym cyklu i blokujesz drogę innym, to znaczy, że na następnym przejechałbyś normalne. Nie gadaj więc o 15 cyklach bo robisz z siebie idiotę. 15 cykli to czekałem kilka tygodni temu pod arkadami, żeby skręcić w prawo w objazd, bo tacy jak ty blokowali skrzyżowanie tramwajom i innym uczestnikom ruchu. Pomyśl, na początku może trochę boleć bo jesteś nieprzyzwyczajony, ale potem docenisz jakie to fajne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buahahhaa Re: Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 11:57 nie przejechalbym, bo ulica naprzeciw jest zatkana przez tych, ktorzy akurat wjezdzaja na zielonym wtedy, kiedy ruszaja samochody. czy naprawde trudno ci to sobie wyobrazic, ze cykl swiatel wymusza takie akcje? Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Cały Wrocław stoi w korkach 04.10.06, 12:20 Czyli oni też łamią przepisy o ruchu drogowym. Problem w tym, że dużo osób myśli tak jak ty, gdyby na jakiś czas postawić policję na skrzyżowaniach i zacząc egzekwować przepisy, może jakiś procent zrozumiałby jak jeździ się samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buahahah Re: Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 12:24 nie, oni nie lamia, jada na zielonym, a ze akurat wtedy nastepuje cykl zmiany na kolejnym skrzyzowaniu, to sobie wjezdzaja zgodnie z prawem. no i blokuja calosc drogi, u ciebie zapala sie sie zielone, a wjechac nie mozesz, bo jest zablokowane. policjant na takim skrzyzowaniu spowodowalby gigantyczny korek na jedej z drog, i tyle, nic wiecej... Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Cały Wrocław stoi w korkach 04.10.06, 12:37 ART. 25 . Kierującemu pojazdem zabrania się: 1. wjeżdżania na skrzyżowanie, jeżeli na skrzyżowaniu lub za nim nie ma miejsca do kontynuowania jazdy; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buahahah Re: Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 12:50 no tak, ale skoro nie ma innej mozliwosci, to wybieram wpieprzenie sie na chama... wybacz, ze chce dojechac do domu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CivitVratis Re: Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.chello.pl 12.10.06, 20:19 Daj spokoj chłopaczynie... on u siebie na wiosze nigdy w życiu nie widział swiateł na skrzyżowaniu to sie pogubił... takim idiotom jak on gliny "na wejscie" powinni jeba.. mandaty po 500 złotych, za "wjazd na skrzyzowanie bez mozliwosci opuszczenia go" i nie dyskutować. NIE MA Z KIM !! Odpowiedz Link Zgłoś
chomikdc Re: Cały Wrocław stoi w korkach 04.10.06, 11:45 buahaha jesteś kolejnym argumentem za obowiązkowym testem na IQ dla każdego egzaminowanego na prawo jazdy. Mniej takich jak = płynniejsza jazda po mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo[EZN] Re: Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.dialog.net.pl 04.10.06, 18:38 > samochodów przejeżdzą 5. Zacznijcie myśleć jak jeździcie szanowni kierowcy! Ty też pomyśl o tym że są takie skrzyżowania że jak się nie władujesz na jego środek to będziesz stał w jednym miejscu przed światłami przez 20 minut bo na twoim czerwonym świetle - puste miejsce które się robi za skrzyżowaniem zajmą ci, którzy jadą z innych kierunków ruchu. Wczoraj stałem na ulicy Górnickiego przed światłami na Sienkiewicza. Przede mną stał autobus który próbował skręcić w lewo. Zielone światło - nie ma jak wyjechać bo na Sienkiewicza korek. Czerwone, sznur aut się rusza ale puste miejsce zapełniają kolejne auta jadące od pl.Bema i tak przez 2 cykle świetlne. Na trzecim kierowca wjechał na środek skrzyżowania i dobrze zrobił bo nie doczekałby się pustej drogi. Także nie ma co generalizować - są różne sytuacje na drodze... Odpowiedz Link Zgłoś
sajm Re: Cały Wrocław stoi w korkach 05.10.06, 16:27 jasne lepiej sie władowac, no bo w końcu zaraz przejedziesz, ale 50 innych samochodów, będzie stało bo własnie stoisz na srodku. proponuję obejrzeć w godzinach szczytu pl. Legionów(grabiszyńska/piłsudskiego) albo skrzyżowanie Podwale/krupnicza.Zwłaszacza pas ciągnący na południe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Wrocław nie jest zakorkowany wg wiceprezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 18:11 Wojciecha Adamskiego - sam słyszałem jak kłamał na kładce nad ul. Grabiszyńską przed chwilą w Faktach. Są jedynie "utrudnienia" w kilku miejscach... Czy on lata helikopterem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo[EZN] Re: Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 12:27 Ja nie pisałem o tym, że zawsze należy to robić nie można tylko GENERALIZOWAĆ i wkładać wszystkich kierowców blokujących skrzyżowania do jednego worka. Autobus o którym pisałem przyblokował na 20 sekund kilkanaście aut jadących od m.Szczytnickiego w kierunku pl.Bema i nic wielkiego się nie stało a jest wiele miejsc we Wrocławiu w którym jak się nie władujesz to będziesz stał w jednym miejscu przez kilkanaście minut kiedy ci z bocznych będą się wciskać na puste miejsce za skrzyżowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coolper Re: Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.10.06, 20:08 Tylko że jak ulica w którą jedziesz jest zapchana całkowicie i nie wjedziesz na krzyżówkę to owszem te samochody którę ją korkują przesuną się do przodu i zrobią miejsce na następny cykl tylko nie dla Ciebie a dla tych którzy w tą ulicę jadą z prawo i lewoskrętu. I fajnie bo oni przejadą tylko że przy następnym cyklu Ty znowu stoisz i kwitniesz bo dla Ciebie znów brakuje miejsca. Dlatego ludzie się pchają. Bo nic tan nie wkurza jak to że widzisz że inni jadą a ty stoisz ( jeszcze z własnej naiwności ) Odpowiedz Link Zgłoś