Dodaj do ulubionych

Bierzmowanie!!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.06, 18:45
Witam, czy ktoś może mi powiedzieć gdzie we Wrocławiu można się wybierzmować
szybko i bez kłopotów? chodzi mi o bierzmowanie dla dorosłych... dziękuję za
odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • Gość: XXX Re: Bierzmowanie!!! IP: *.chello.pl 27.12.06, 00:01
      RAZ W MIESIACU W KATEDRZE MALY SPRAWDZIAN Z PACIERZA
      • Gość: ala Re: Bierzmowanie!!! IP: *.dialog.net.pl 02.03.07, 21:12
        najpierw się zastanów po co chcesz sie bierzmowac jeśli piszesz że chcesz
        szybko i sprawnie. Szybko i sprawnie to znaczy prawie zawsze byle jak.
        Bierzmowanie to nie papierek lecz SAKRAMENT, w którym otzymujesz DARY DUCHA
        ŚWIĘTEGO. I to nie są jakieś bajki.
        Jak potrzebujesz do ślubu to zastanów się po co z takim podejściem bierzesz
        ślub kościelny. Dla Białej sukni panny młodej, bo co powiedzą rodzice,
        sąsiedzi....Bylejakich chrześcijan Kościołowi nie potrzeba. Trzeba być zimnym
        albo gorącym. A jak mniemam jesteś osobą dorosłą więc podejdz do sprawy
        POWAŻNIE jak dorosły człowiek. W kościele jest coś takiego jak Neokatehumenat,
        można się nawet przygotować w każdej parafii tylko trzeba to ROBIĆ ŚWIADOMIE,
        NIE DLA PAPIERKA.

jeżeli chodzi o mnie to mam 23 lata, męża (tzn. nie jestem księdzem ani
        dewotką),ale denerwuje mnie kiedy mówi się że Polska to taki katolicki kraj
        gdy w rzeczywistości naprawdę wierzy i żyje po chrzścijańsku może z 20%
        Polaków, a reszta chodzi do kościoła z przyzwyczajenia lub bo co ludzie
        powiedzą. pzdr. życze owocnych skutków bierzmowania
        • Gość: Aneta Re: Bierzmowanie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 11:39
          nikt nie broni Tobie Twojej postawy, ale nie każdy musi żyć tak jak Ty. Ja wierzę w Boga, ale nie jest mi do tego potrzebny ani ksiądz ani kościół. Modlić mogę się wszędzie i na wszystkie sposoby. Spowiedź też mi jest niepotrzebna, bo moje grzechy znam i ja i Bóg - ksiądz nie musi.

A co do wyżej wspomnianego bierzmowania może to jest ateistka, która na śmierć się zakochała w katoliku, który chce pięknego kościelnego ślubu hmm? A potem będą sobie żyć tak jak się umówią. Masz męża, nie zrobiłabyś dla niego wszystkiego, hmm?

Nie oceniaj.
          • Gość: Kaśka Re: Bierzmowanie!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.07, 22:06
            Przecież katolik może poślubić ateistę w kościele nikt tego nie zabrania. Tyko
            wtedy przysięga ta jedna strona więc bierzmowanie nie potrzebne..
            • Gość: ala Re: Bierzmowanie!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.03.07, 19:55
              No właśnie
              Należy skończyć z obłudą. Jeżeli ktoś zakłada że nie będzie zył/ zyła zgodnie z
              nauką kościoła to niech ma te odwagę i nie udaje katolika biorąc ślub
              kościelny.
              Moja koleżanka poślubiła niekatolika (Szkota) i składała przysięgę
              jednostronną. I przynajmniej było to szczere.
              To że się bierze ślub tylko po to aby drugiej stronie nie było przykro zakrawa
              na hipokryzję.
              Albo po to aby nie mieć problemów z ochrzczeniem dzieci... To też jest często
              spotykane, że rodzice którzy żyją w konkubinacie nagle chcą chrzcić dziecko,
              zapominając że zobowiązują się na chrzcie wychować dziecko po katolicku ( sami
              nie żyjąc jak katolicy) I ile wtedy słychać głosów oburzenia, gdy ksiądz nie
              zgadza się na chrzest, albo stawia warunek, że najpierw rodzice mają wziąść
              ślub! Sakramenty to nie towar, który się kupuje w sklepie
              pzdr
          • doda123451 Re: Bierzmowanie!!! 15.04.07, 09:14
            Mówicie że papierek jest nie wazny?????????To sie nie zgodze ja byłam
            bierzmowana a Ksiadz tego nie odnotował????i wygląda na to ze bierzmowana nie
            byłam teraz ico drugi raz mam sie bierzmowac?
            • Gość: gosc Re: Bierzmowanie!!! IP: 194.187.183.* 02.05.07, 12:52
              "wybierzmowac" - dobre :-D
              -----------------------

Ja osobiscie bardzo sie wystraszylem Kosciola.
              Jak chodzilem na bierzmowanie to byl istny 'Mortal Kombat' z Ksiedzem. Poza tym wulgaryzmy, rzucanie sie roznymi przedmiotami ...
              Slowem chamstwo i obled.

Zdaje sobie sprawe, ze to wina patologicznej mlodziezy, ale jak to mozliwe ze nie zgloszono tego na Policje, albo gdzies.
              • Gość: gosc Re: Bierzmowanie!!! IP: 194.187.183.* 02.05.07, 13:20
                ... i to wszystko w domu Bozym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka