Gość: ayvi IP: 92.61.196.* 13.01.10, 23:45 Mam prpśbę do osób ,które kupiły dom w Irlandii, proszę podzielcie sie swoim doświadczeniem, jaki bank jakie formalności itp , pozdrawiam i dziękuję za wskazówki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: majkel Re: kupno domu w Irlandii IP: 195.188.191.* 14.01.10, 14:19 napisz do posrednika, dostaniesz liste papierow do zdobycia , zbierasz, wysylasz posrednikowi , on ci odsyla oferty z bankow , jak ci nie pasuje mozesz isc sama do banku zapytac , jak ci pasuje to bierzesz kredyt kupujesz dom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ayvi Re: kupno domu w Irlandii IP: 92.61.196.* 14.01.10, 23:22 witaj , dziękuję za odpowiedz, to co napisałeś jest dla mnie oczywiste, lecz chodzi mi o bardziej szczegółowe porady.Byliśmy już w kilku bankach i pomimo 25% wpłaty własnej , oraz stałej pracy ( na cały etet, mój mąż od ponad 3 lat, a ja mam kilkanaście godz, w tyg, od ponad 2 lat, odpowiedzi banków są negatywne, a potrzeba nam się dofinansować w kwocie 120 tys. euro.Może ktoś zna jeszcze inne instytucje? proszę o poważne/konkretne odpowiedzi, dziękuję za pomoc :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: kupno domu w Irlandii 16.01.10, 01:51 trudno wyczuc , idz do brokera w longford paru jest ,byc moze cos z wnioskiem , bo jakos ciezko mi sobie wyobrazic ze 120 k to jakis problem, bycmoze macie slaby credit score jakies zalegle kredyty czy cos no nie wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ayvi Re: kupno domu w Irlandii IP: 92.61.196.* 20.01.10, 19:49 Witam , jestem zaskoczona Twoją wiedzą , co Cię naprowadziło na Longford? jeżeli chodzi o zaległości kredytowe, to wszystko mamy ok płacone ,przypuszczam ,że teraz jest poprostu zły /trudny czas na kredyty hipoteczne,ale dziękuję za podpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś