15.04.04, 22:08
jako ze z legalna robota jestem na bakier nie posiadam IN. powiedzcie mi jaka
jest tu procedura ? kumpel mi mowil ze trzeba wystapic o IN tylko nie
wiedzial dokladnie gdzie. mozecie pomoc ?
Obserwuj wątek
    • lol21ndm Re: IN 16.04.04, 00:46
      Wybacz moja ignorancje, ale co to jest IN? Czy chodzi o NI?
      • aniaheasley Re: IN 17.04.04, 14:54
        Na pewno chodzi o NIN po prostu.

Jobcentreplus w twojej dzielnicy wydaje teraz NIN.

www.jobcentreplus.gov.uk - wpisz swoj pelny kod i dostaniesz adres
        najblizszego biura.
        • neeki Re: IN 17.04.04, 22:51
          no dokladnie o tomi chodzilo :)
          wymieniaja tam kilka dokumentow miedzy innymi akt urodzenia to rzeczywiscie
          potrzebne ? czy wystarczy tylko poszport ?jak ta procedura wyglada w praktyce?
          • kingaolsz Re: IN 18.04.04, 19:59
            Przed 1 maja nic chyba nie wskurasz. Najpierw trzeba zlozyc papiery o biznes
            wize albo miec inne pozwolenie na prace. A po 1 maja, jak znajdziesz prace i
            dostaniesz zaswiadczenie ze Cie zatrudnia to mozesz slkadac podanie. Poza tym
            do teraz ( z tego co wiem) bardzo dokladnie sprawdzaja a i potrafia sie
            poczepiac i odmowic. Zadaja pytania na wszystkie tematy. Wcale nie jest tak
            prosto przejsc ich wywiad.
            Jesli sie myle niech mnie ktos poprawi ( pisze z doswiadczen meza).

Kinga
            • neeki Re: IN 19.04.04, 21:48
              ja mysle po 1 maja. ale sorry jezeli potrafia odmowic to na jakiej podstawie ?
              jezeli mamy prawo do pracy to maja chyba obowiazek wydac NIN ? rozmawialam z
              kumplem z UE to jemu nie robili zadnych problemow
              • mrufkaa Re: IN 28.04.04, 17:16
                Nie no, po 1 maja, to juz w ogole problemow robic nie powinni... No, moze w
                koncu umra te opowiesci jak to ciezko tu jest cokolwiek dostac Polakom... Jest
                tutaj gdzies na tym forum post Tomziczka, ktory pomagal jakies pannie dostac
                NIN w grudniu, a panna byla na turystycznej wizie. Dali i sie nie czepiali.
                czasy sie zmieniaja, naprawde...
                A ja znam kilku Polakow, ktorzy juz od kilku lat NIN maja i dostali bez
                problemu - na wizach studenckich i biznesowych. A sama nie poszlam, bo mnie
                zezlili, ze sie do nich dodzwonic nie mozna i do konca pracowalam na
                temporary... wtedy jeszce nie mozna tego bylo zalatwic w job centres.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka