IP: *.know.cable.virginmedia.com 23.04.12, 22:47
Pytam osoby zorientowane, jako że google nie przyniosło rozstrzygającej odpowiedzi; czy do podjęcia kursu nvq 4 potrzebne jest zatrudnienie w roli odoby nadzorującej innych pracowników, czy można też zrobić ten dyplom z pozycji 'niemanagerskiej'?
Obserwuj wątek
    • Gość: Leszek Re: NVQ 4 IP: *.barn.cable.virginmedia.com 24.04.12, 00:36
      Z tego co wiem NVQ 4 jest potrzebne do sprawowania funkcji team leader czyli trzeba je miec aby tam sie znalezc. Za kurs placi pracodawca wiec zwykle kolejnosc jest odwrotna. Jak awansujesz, to Cie wysla abys spelnial wymagania. Wczesniej musialbys bardzo dobrze rokowac aby wylozyli pieniadze. Zreszta nie wiem czy to nawet jest mozliwe jako ze trzeba przeciez przechodzic przez kolejne rozdzialy z pracami pisemnymi z punktu widzenia team leadera. Wykluczam robienie tego prywatnie jako zbyt kosztowne przy niewielkiej szansie korzysci. Czyli... chyba tez nie rozstrzygnalem. Pozdrawiam
      • Gość: liptak Re: NVQ 4 IP: *.know.cable.virginmedia.com 24.04.12, 13:08
        Dzięki za odpowiedź. Rzeczywiście podobne informacje znalazłem na city and guilds więc moich wątpliwości nie rozwiałeś. Chciałbym nieco się wspiąć po drabinie zawodowej, niestety bez doświadczenia na stanowisku zarządczym nie mam szans podczas rekrutacji, a z drugiej strony w obecnej firmie awans wydaje się jest zarezerwowany dla osób z największym stażem i kółko się zamyka.
        • Gość: Leszek Re: NVQ 4 IP: *.barn.cable.virginmedia.com 25.04.12, 23:33
          Doswiadczenie nauczylo mnie, ze nie zawsze oficjalne kwalifikacje sa potrzebne, raczej staz ale w konkretnym kierunku. Ostatnio przegralem rywalizacje o awans nie dlatego, ze mialem krotszy staz, bo dluzszy, ale dlatego, ze konkurent na ochotnika robil rzeczy zarezerwowane dla pracownikow na tym wlasnie wyzszym stanowisku. Porownal sobie job description i zglaszal sie do roznych projektow aby potem na interview wykazac, ze on juz to wszystko robil i sie sprawdzil. Ja staralem sie skoncentrowac na jakosci swoich i to nie wystarczylo, Problem taki, ze trzeba sobie brac na glowe dodatkowe nieplatne obowiazki ale.. jest kryzys wiec czasem trzeba nadstawic drugi policzek. Inicjawywa zawsze w cenie. Powodzenia.
          • Gość: oloa Re: NVQ 4 IP: *.range109-157.btcentralplus.com 25.04.12, 23:51
            U mnie w pracy ( CARE ASSISTANT ) jest dziewczyna , która zrobiła NVQ4 i nie będąc na stanowisku lidera. I nadal pracuje jako "carerka". Pracodawca pokrył koszty.
            • sznupkowie Re: NVQ 4 26.04.12, 10:33
              Sluchajcie ,nie ma reguly.To zalezy od pracodawcy i polityki firmy.Jedna wysyla tylko tych co zostali TL czyli awansowali,inna firma wedlug wlasnego proglramu,ze wszyscy maja rowne szanse i mozliwosci wysyla podstawowych pracownikow ,zeby sie rozwijali i w niedalekiej przyszlosci mogli podniesc swoje kwalifikacje,rozwinac horyzonty.Czasami wystarczy zglosic pracodawcy ,ze chesz isc dalej ,ze szukasz mozliwosc rozwoju w firmie i wtedy takiego marude najlepiej wyslac na NVQ.NHS lubi wysylac swoich pracownikow na wszelakie kursy doksztalcajace..:)

Jakos nie widze sensu,zeby robic to indywidualnie.
              sznupkowiewpodrozyzycia.blogspot.co.uk/
              • Gość: koles z B Re: NVQ 4 IP: *.29.130.148.threembb.co.uk 27.04.12, 00:17
                a to dziwne co tu niektorzy pisza, ja bylem po NVQ 3 multiskills& customer service i dostalem list z firmy ze kieruja mnie na NVQ 4 personal managment, wiec ja tam nic nie marudzilem i nie jestem zadnym TL albo SV wiec zalezy od firmy
                • Gość: Zbigniew Re: NVQ 4 IP: *.tktelekom.pl 27.04.12, 15:04
                  u mnie znowu wszyscy jak leci, czyli zaloga, team leederzy i menadzment robili NVQ 2
    • Gość: Jasia2 Re: NVQ 4 IP: *.as13285.net 03.05.12, 19:41
      Przeciez to zalezy od tego jakie NVQ robisz!!!
      Sa ich dziesiatki, jedne beda miec duzo elementow nadzoru nad pracownikami a inne mniej.
      Wiem ze w NVQ z IAG w bycie menadzerem w ogole nie jest objete, nawet chyba do poziomu 5 ale nie dam glowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka