Dodaj do ulubionych

LLoyds tsb nie dla polaka

IP: *.broadband.tesco.net 19.11.12, 18:44
witam
Postanowilem tu napisac poniewaz mam juz dosc tego jak traktuje sie na wyspach polakow. Dzis mialem bardzo nie mila sytuacje w Banku. Posiadam konto w Banku LLoyds TSB od 6 lat. Nigdy nie mialem problemow z bankiem. Nawet nie przekroczylem overdrafta. Karte kredytowa splacam zawsze na czas. Posiadam przyzwoite oszczednosci na owym koncie. Nie jestem wiec golcem. Mam stala prace wiec i stale dochody. Bylem dzis w oddziale Banku mieszaczym sie w Mansfield, Nottinghamshire popsosic o maly kredyt na zakup uzywanego samochodu w wysokosci 1500 funtow brytyjskich. Po serii pytan dotyczacych tego ile zarabiam ile place za czynsz i ile wydaje a benzyne oraz jak dlugo chce splacac owa pozyczke mialem nadzieje ze tak mala kwote(moje zarobki czasami sa wieksze niz owa kwota) dostane bez wiekszych problemow. Bardzo sie pomylilem kiedy pracownik banku (znam jego imie i nazwisko) oznajmil mi ze nie dostane pozyczki. Zapytalem dlaczego? On powiedzial, ze prawdodopodobnie dlatego ze jestem polakiem. Ja mowie ze to nie fair ze nie prosze o 10 tysiecy nie prosze o Mortgage tylko o dobrna kwote gdyz nie chce wydawac oszczednosci. Powiedzial ze to rozumie i koniec tematu. Wyszedlem. Napisalem juz skarge do obslugi klienta oraz chcialem przestrzec czytelnikow przed tym bankiem. SKoro ja z moimi zarobkami i oszczednosciami nie moge dostac glupiej malej pozyczki na ktorej bank na mnie zarobi to co by bylo z mortgagge? Polak zawsze musi byc poszkodowany. Jutro likwiduje tam swoje konto i oszczednosci przenosze do innego banku. Zawsze uwazalem ten bank za przyjazny emigratow ale sie pomylilem. Nie zakladajcie tam kont bankowych - rozczarujecie sie jak ja. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: dekont Re: LLoyds tsb nie dla polaka IP: *.17-2.cable.virginmedia.com 19.11.12, 19:27
      głupiś. Bank ma zarabiać, a nie wystawiać ci swoimi pożyczkami świadectwa przyzwoitości i wiarygodności i pieprzyć się z 1500 funtami na 9 procent przez rok czy dwa. Poproś właśnie o 10k na 5 lat i dostaniesz z pocałowaniem w rękę, bo to się opłaca. Spłacanie karty w terminie, to następne nieporozumienie. Właśnie zadłuż się na 5-10k, potrzymaj ten dług z rok czy dwa, daj im zarobić, później spłać, a będą cię w dupę całować, żebyś wziął coś więcej. Mieszasz kwestie moralności z fianansami.

Natomiast rzeczywiście odpowiedź durnia w oddziale, że nie dostaniesz bo jesteś Polakiem zasługuje na skargę.
      • Gość: janek Re: LLoyds tsb nie dla polaka IP: *.broadband.tesco.net 20.11.12, 17:43
        > głupiś. Bank ma zarabiać, a nie wystawiać ci swoimi pożyczkami świadectwa przyz
        > woitości i wiarygodności i pieprzyć się z 1500 funtami na 9 procent przez rok c
        > zy dwa. Poproś właśnie o 10k na 5 lat i dostaniesz z pocałowaniem w rękę, bo to
        > się opłaca. Spłacanie karty w terminie, to następne nieporozumienie. Właśnie z
        > adłuż się na 5-10k, potrzymaj ten dług z rok czy dwa, daj im zarobić, później s
        > płać, a będą cię w dupę całować, żebyś wziął coś więcej. Mieszasz kwestie moral
        > ności z fianansami.
        >
        > Natomiast rzeczywiście odpowiedź durnia w oddziale, że nie dostaniesz bo jesteś
        > Polakiem zasługuje na skargę.

sam zes glupi i gadasz glupoty. nie znasz calej historii. zeby dostac wieksyz kredyt trzeba splacic mniejszy. nikt obcokrajowcowi nie da kredytu na duza sume i nie ma znaczenia ile sie jest w uk. Pozatym powiem ci cos. 2 miesiace temu staralem sie o kredyt na 10k. I zgadnij co mi powiedzieli? Ze nie dostane. Moga mi dac polowe z tego po procesie decyzyjnym albo od reki 2-3 kola bez problemu. Potrzebowalem 10k skoro nie dali odpuscilem. Minelo 2 miesiace i akurat potrzebuje 1.5 kola. Typowe Oprocentowanie wcale nie jest na 9 procent ale na 20 (posiadam konto silver). Pozyczam 1500 oddaje 1700 z groszami na 15 miesiecy po 112 funtow dd. Zauwaz ze dopiero od kwtory 6-7k oprocentowanie jest w okolicach 10 procent i nizej. dla malych sum jest zawsze wieksze. Radze troche postudiowac i popytac jak dziala ta branza.
        • Gość: A Re: LLoyds tsb nie dla polaka IP: *.croy.cable.virginmedia.com 20.11.12, 18:58
          Nie trzeba bawic sie w zadne male kredyty, zeby dostac wieksze. Wystarczy dobra historia kredytowa. Mozna ja wyrobic np uzywajac kart kredytowych i nigdy nie placac odsetek. A czasami wystarczy tylko rejestracja do wyborow i jakis telefon na abonament.

Jakos nikt nie zalowal kredytu hipotecznego mojemu mezowi, po rocznym pobycie w UK i tylko 6 miesiacach pracy. Tak samo jak z karta kredytowa.

A tak w ogole to moze warto rozwazacy, by autor watku zaopatrzyl sie w karte kredytowa, na wszelki wypadek, a moze i przy okazji uda mu sie za auto zaplacic karta. Karta z promocja 0% na zakupy jak znalazl. Ewentualnie balance transfer na konto bankowe (karty MBNA).
          • sabatini1960 Re: LLoyds tsb nie dla polaka 12.04.14, 11:17
            Mam historie kredytowa i to ona daje mi podstawe do ubiegania sie o kazdy kredyt czy to jast 1000k czy 10000k. Oczywiscie sa jeszcze dodatkowe wymagania rejestracja na liscie wyborcow , czesta zmiany adresu. To jest minus Piec lat temu bralem kredyt w wysokosci 7500k iwcale nie bylo to 9% tylko 19%.
        • Gość: dekont Re: LLoyds tsb nie dla polaka IP: *.17-2.cable.virginmedia.com 20.11.12, 22:19
          bzdury pleciesz. piszę na podstawie własnego doświadczenia. Dwa lata temu kupiłem dom, w którym utopiłem całą kasę, jaką miałem, plus jakieś 10k na karcie. Do tego doszedł kredyt z ikano, który skończę za 2 miechy. Od tamtego czasu na kartach (wziąłem w międzyczasie 2 z wakacjami odsetkowymi) cały czas mam dług, ze dwa razy spóźniłem się z zapłatą, bo zapomniałem, do tego dochodzą overdrafty, praktycznie co miesiąc. I co? W zeszłym miesiącu postanowiłem się spiąć i spłacić karty, więc poszukałem kredytu konsolidacyjnego. Znalazłem kredyt reklamowany na 5.8% w clydesdale banku, który mi przyznano na 2.9%. I teraz sobie tą całą swoją historię kredytową świętego religii liczykrupiej wsadź pan w zad. Bo jak widzisz ziemskimi bankami rządzą nieco inne prawa.
          • Gość: jacek Re: LLoyds tsb nie dla polaka IP: *.broadband.tesco.net 21.11.12, 17:33
            sam leciesz bzdury. wystarczy prosty calculator ze strony www.lloydstsb.com/loans/personal_loan.asp#tab2 i masz przykladowe wyliczenia:

1500 na 15 miesiecy
            Loan amount £1500
            Interest Rate 20.9%
            Number of monthly loan repayments 15
            Amount you pay each month for your loan £113.25
            Total amount repayable on the loan £1,698.75

10k na 5 lat (60 rat)
            Loan amount £10000
            Interest Rate 11.3%
            Number of monthly loan repayments 60
            Amount you pay each month for your loan £216.41
            Total amount repayable on the loan £12,984.60

ma to sie nijak jak do twoich wypowiedzi wyzssanych z czapki.
            • Gość: dekont Re: LLoyds tsb nie dla polaka IP: *.17-2.cable.virginmedia.com 21.11.12, 19:22
              masz kiepską historię kredytową, czytaj - jesteś kredytową cnotką niewydymką, z £1500 bardziej zawracasz dupę, niż oferujesz sensowny biznes i oferują ci w związku z tym to, co tu linkujesz. Nic więcej ci tu nie poradzę.
            • Gość: dekont Re: LLoyds tsb nie dla polaka IP: *.17-2.cable.virginmedia.com 21.11.12, 19:29
              a jak chcesz zobaczyć moją umowę kredytową to służę skanem. lansować się na anonimowym nicku to wydaje ci się ma jakiś sens?
        • Gość: Tomek Re: LLoyds tsb nie dla polaka IP: *.bb.sky.com 03.06.13, 08:27
          Gadasz bzdury. Pierwszy mortgage wzialem w UK 5 lat temu. Rok temu zmienilem
          Produkt przy sprzedazy i zakupie nowej nieruchosci. Bank ma gdzies kto mu splaca odsetki. Moze ni jestem specjalista, ale 6 lat pracuje w UK wlasnie w bankach i firmach inwestcyjnych wiec troszke wiem ;)
        • Gość: zoska Re: LLoyds tsb nie dla polaka IP: *.croy.cable.virginmedia.com 14.08.13, 22:05
          mialam overdraft na kwote 1000f i do tego kredyt 5tys.wyszla pewna sprawa ze potrzebowalam wiekszej gotowki poszlam do lloydsa poprosic o wiekszy kredyt zeby splacic overdraft stary kredyt ii miec gotowke. bez problemu dostalam 15 tys f
      • Gość: kasia Re: LLoyds tsb nie dla polaka IP: *.1-4.cable.virginmedia.com 04.07.13, 20:53
        Czytalam dzis tego bloga ,poniewaz wybieralismy sie z mezem do lloydsa wlasnie po pozyczke.Chcielismy wziąsc 3 tysiące i po 15 minutach pan nam zaproponowal nawet 7;5 tysiąca nie bylo zadnych problemow .NIE POSIADAMY ZADNYCH OSZCZEDNOSCI I JESTESMY TU 6 LAT ,A DOCHODY MAMY PRZECIETNE,WIEC NIEMOGE NARZEKAC NA TEN BANK BO NIGDY NIE MIELISMY ZADNYCH PROBLEMOW .POZDRAWIAM:)
    • Gość: Zibby Re: LLoyds tsb nie dla polaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.12, 10:45
      Chcialeś wziąć pozyczkę żeby nie wydawać oszczędności???
      LLoyds generalnie wydaje się w pozo bankiem, też miałem tam konto 6 lat (właściwe mam do tej pory) ale wiele też zalezy od oddzialu
      • Gość: jacek Re: LLoyds tsb nie dla polaka IP: *.broadband.tesco.net 20.11.12, 17:46
        > Chcialeś wziąć pozyczkę żeby nie wydawać oszczędności???
        tak dokladnie nie chcialem sie zbytnio zadluzac. musze zmienic samochod i nie dlugo moze bede musial sie przeprowadzac dlatego najlepiej bylo by z czesci oszczednosci i kredytu kupic samochod. a pozostala kwote trzymac na nie przewidziane wydatki. pomysl sam ze to najbardziej racjonalne wyjscie.
    • 10iwonka10 Re: LLoyds tsb nie dla polaka 20.11.12, 15:15
      >>>On powiedzial, ze prawdodopodobnie dlatego ze jestem polakiem>>>
      Wiesz ze gosc moze za to stracic prace. I wcale by mo go nie bylo zal. Jak idiota to za glupote sie placi.
      Tyle tylko ze nia masz na to swiadkow.
      Ja mam rachunek w Nationwide i jest tam ok ale niestety tak juz jest ze w niektorych miejscach jak uslysza obcy akcent to od razu traktuja cie jak 'retard'

• Gość: janek/jacek wtf Re: LLoyds tsb nie dla polaka IP: *.broadband.tesco.net 20.11.12, 17:48
        > Wiesz ze gosc moze za to stracic prace. I wcale by mo go nie bylo zal. Jak idi
        > ota to za glupote sie placi.
        > Tyle tylko ze nia masz na to swiadkow.
        > Ja mam rachunek w Nationwide i jest tam ok ale niestety tak juz jest ze w niekt
        > orych miejscach jak uslysza obcy akcent to od razu traktuja cie jak 'retard'

najlepsze to ze koles byl calkiem spoko nornalnie ze mna gadal i w zyciu bym nie powiedzial ze tak powie. swiadka mam. byla ze mna moja dziewczyna wiec sie nie boje. czekam teraz na reakcje lloydsa i jakies przeprosiny. mimo teg po wyplacie przenosze konto i oszczednosci do innego banku a im dziekuej za wspolprace.
        • Gość: A Re: LLoyds tsb nie dla polaka IP: *.croy.cable.virginmedia.com 20.11.12, 18:55
          A jak tam Twoja historia kredytowa? Rejestracja do wyborow?
          • Gość: jacek Re: LLoyds tsb nie dla polaka IP: *.broadband.tesco.net 20.11.12, 20:34
            przeczytaj dokladnie moje posty. jestem na electoral roll i splacam kredytowke regularnie bez opuznien.
        • 10iwonka10 Re: LLoyds tsb nie dla polaka 21.11.12, 20:27
          Niestety w Bankch zatrudniaja tez roznych dupkow dla ktorych liczy sie tylko 'sales'- Jakbys chcial jakies kretynskie do niczego niepotrzebna ubezpieczenie albo nastepna karte kredytowa to by ci pewno dali. A wogole nie wiem gdzie kupujesz ten samochod ale sa tez opcje kart kredytowych ze np przez rok nie placisz zadnych odsetek? Po roku musisz wszystko splacic albo ci zaczna naliczac odsetki.
    • mikael0 Re: LLoyds tsb nie dla polaka 24.11.12, 11:13
      Odpowiedź pracownika banku była bardzo nienaganna i jeśli napisałeś skargę z pewnością spotka się z konsekwencjami, co do odmowy kredyty musiałeś nie spełnić jakichś ich kryteriów, inaczej nie byłoby odmowy, a narodowość nie ma tu żadnego znaczenia.
    • Gość: janek Re: LLoyds tsb nie dla polaka IP: *.broadband.tesco.net 03.12.12, 21:42
      dalszy ciag historii....
      w zeszly piatek rano odebralem telefon od przestraszonej pani z banku. wyjasnila mi co mogl byc przyczyna nie dostania kredytu i poprosila mnie o skorzystanie z jednego z serwisow oferujacych credit check i w ten sposob bede wiedzial co bylo nie tak. jesli wyeliminuje ten problem udziela mi kredytu bez problemu z kwota jaka chce zgodna z oferta. przeporsila ten za zaistniala sytuacje. byla mila ale przerazona jakby bala sie zebym nie rozglasnial tematu. powiedziala ze pracownik dostanie upomnienie aby stytuacje sie nie powtarzaly. W ramach rekompensaty przeleja mi na konto az 50 futow zadoscuczynienia. serio 50:D pewnie dlatego, zeby zamknac mi usta. oddam im bo nie potrzbeuje ich 50 funtow. wspolprace juz z nim zakonczylem. zalozylem konto w innym banku i bank mi sam przenosi wsyzstki dd i so. dziekuje za uwage. temat ten uwazam za zamkniety. tak tez powiedzialem tej pani. dzieki pozdro
      • Gość: Ralph Re: LLoyds tsb nie dla polaka IP: *.bb.sky.com 04.12.12, 01:00
        Sprawdzenie co jest w zapisach trzech firm zajmujących się przechowywaniem historii kredytowej czasem nic nie wyjaśni, a wręcz spowoduje że jeszcze mniej będziemy rozumieli z całej sytuacji. Kiedyś chciałem wziąć kredyt, ale trzy banki z rzędu odmówiły. Za poradą kolegi który w banku pracował zapoznałem się szczegółowo z informacjami na mój temat w wyżej wymienionych firmach i okazało się, że według kolegi jestem wymarzonym klientem. Przeszedłem się więc z wydrukami do oddziałów, pracownicy dokładnie wszystko przejrzeli i stwierdzili że trudno o lepszego klienta i nie pojmują dlaczego system komputerowy mnie odrzucił. Niezbadane są wyroki systemu komputerowego...
        • Gość: janek Re: LLoyds tsb nie dla polaka IP: *.broadband.tesco.net 04.12.12, 22:32
          prosta odpowiedz... pracownik banku ma decydujacy glos w tej sprawie i wystawia swoja decyzje na podstawie rozmowy z toba. widac ja sie mojemu nei spodobalem ale juz nie rozstrzsam sprawy ;)
          • Gość: Ralph Re: LLoyds tsb nie dla polaka IP: *.bb.sky.com 04.12.12, 22:58
            To nie podrzędny pracownik, tylko system komputerowy z zaprogramowanym bardzo pokrętnym algorytmem decyduje o przyznaniu kredytu.
            • Gość: dekond Re: LLoyds tsb nie dla polaka IP: *.17-2.cable.virginmedia.com 05.12.12, 11:46
              dokładnie. Szeregowy urzędal może co najwyżej dać upust swojej frustracji, decyzje podejmuje program komputerowy.
    • poranocna Re: LLoyds tsb nie dla polaka 04.12.12, 21:25
      mam konto w lloyds od ok. 2 lat, kilka miesięcy temu dostałem kredyt na zakup samochodu - 6000, kierownik podjął decyzję w ciągu pół godziny, ale ok. 6 lat temu, kiedy byłem pierwszy raz w Anglii, miałem konto w NatWest, poprosiłem o 1000 i nie dostałem pożyczki, mimo, że miałem stałą pracę itd.
      Myślę, że nie ma sensu generalizować, bo to jest zawsze indywidualna decyzja pracownika banku.
      Proponuje zmienić bank.
    • xiv Re: LLoyds tsb nie dla polaka 13.12.12, 18:18

Ralph dobrze gada - wystarczy tylko, żeby ktoś wcześniej mieszkający pod Twoim adresem narobił długów i już maszynka mieli negatywne punkty.
      • Gość: Anka Re: LLoyds tsb nie dla polaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.13, 17:05
        Jestem w UK od 3 lat i mam konto w Lloyds'ie. Mnie wprost bombarduja co chwile mailami chcac mi wcisnąc jakis kredyt lub inna cudowna karte platnicza. Bedac przy okazji w oddziale Lloyds'a wypytałam urzednika o mozliwosc wziecia kredytu.Odparł,ze moga mi dac 20tys od reki i nawet 200k hipotecznego (przy 15% wkladzie wlasnym). Bank ocenil moja wiarygodnisc na 20pkt (podobno max). Nigdy nie bralam zadnych kredytow a wszystkie swoje zobowiazania splacam w terminie.A, jeszcze jedno -zarabiam 30k rocznie.

Jeśli ktos pisze,ze Lloyds nie chce dac mu 1500 funtow kredytu to ta sprwawa musi miec swoje drugie dno,o ktorym ten rozzalony juz nie pisze...
        • Gość: Ralph Re: LLoyds tsb nie dla polaka IP: *.bb.sky.com 17.01.13, 23:09
          Wiesz, to nie jest takie proste. Zarabiałem więcej od Ciebie, zawsze spłacałem wszystko w terminie, ale banki mi odmawiały kredytu. Kryteria stosowane w oprogramowaniu przyznającym kredyty jest niepojęta, nie ma żadnych logicznych reguł. Gdy fachowcy patrzyli na moją historię kredytową zgodnym chórem twierdzili że jestem idealnym kandydatem, a mimo to kredytu dostać nie mogłem. Podejrzewam że znaczenie mógł mieć fakt że pod moim adresem wcześniej mieszkał oszust skazany na parę lat odsiadki. Banki zarzekają się że nie ma żadnej czarnej listy adresów, ale jakoś za bardzo w te zapewnienia nie wierzę.
          • Gość: Anka Re: LLoyds tsb nie dla polaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.13, 17:37
            do Ralph,

Może jestem naiwna,ale system komputerowy (bazy danych o klientach) nie decyduje o niczym. Słuzy tylko jako narzędzie wspomagające podjęcie decyzji przez urzędnika. Jeśli jak piszesz Twój check wiarygodności /zdolności kredytowej wypadł świetnie to ktoś to powinien wziąć pod uwagę i pomijając podpowiedzi maszyny podjąć jedyną słuszną decyzję. Jeśli w tego typu procesie decyzyjnym wystarczy komputer to ja się pytam po co w bankach są ludzie odpowiedzialni za kredyty? Jeśli tylko komp się liczy to gadaj z komputerem przez internet a do banku wcale nie chodź.. Oczywiście w bankach też zdarzają się kompletni idioci,bo wg różnych wyliczeń jest ich w każdej populacji nawet 90%.Nie ma więc siły,żebyś się na nich nie natknął...
            • Gość: Ralph Re: LLoyds tsb nie dla polaka IP: *.bb.sky.com 18.01.13, 20:09
              Tu nie chodzi o bazę danych przechowującą historię kredytową praktycznie wszystkich dorosłych ludzi w UK, tylko o własny program danego banku decydujący komu można przyznać ile kredytu. Ci "ludzie odpowiedzialni za kredyty" o których piszesz wpisują do systemu Twoje dane i oprogramowanie wyświetla im czy system zgadza się na udzielenie kredytu, czy nie. Dlatego są nazywani "specjalistami od kredytów", bo mogą z Tobą rozważyć różne warianty kredytu, a nie dlatego że mogą zadecydować o jego przyznaniu.
              • Gość: Anka Re: LLoyds tsb nie dla polaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.13, 21:18
                ok Ralph,

Sorry,że może trochę infantylnie rozumuję i wygląda na to,że nie potrafię się wznieść na wyżyny intelektu wymagane do odnalezienia jakiejś logiki w tym o czym tu piszecie,ale ów "specjalista" od kredytów, gdy odmawia jego udzielenia to na każde żądanie klienta musi podać konkretne przyczyny takiej odmowy? (jaki był konkretny powód/powody). Jeśli "wyrok" będzie bez mocnego uzasadnienia,albo w ogóle bez uzasadnienia to czym prędzej należy stamtąd zabierać swoje zabaweczki i przenieść się gdzie indziej..
                • xiv Re: LLoyds tsb nie dla polaka 18.01.13, 23:47
                  nie musi podawać żadnego uzasadnienia - to w końcu Ty występujesz o kredyt

systemy komputerowe są tak mądre jak dane tam wpisane - głupie ubezpieczenie na samochód, dwie przecznice dalej i już spada o 20%!

statystyka na codzień
                • Gość: Ralph Re: LLoyds tsb nie dla polaka IP: *.bb.sky.com 19.01.13, 22:25
                  Jeżeli klient się upiera że chce poznać przyczynę odmowy kredytu, to dostaje odpowiedź. że to "ze względu na wewnętrzne regulacje banku, które nie są jawne".

Niestety statystyka w rękach dużych firm to horror dla klientów, na przykład z uwagi na kod pocztowy i model samochodu muszę płacić krocie za ubezpieczenie mojego pojazdu, mimo że jeżdżę bezpiecznie i od 25 lat ani nie spowodowałem wypadku, ani nawet nie dostałem mandatu.
                  • Gość: Anka Re: LLoyds tsb nie dla polaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.13, 00:21
                    Niestety,pod tym względem to porypany kraj. Jeśli chodzi o zależność stawki ubezpieczenia samochodu od kodu pocztowego to już to przećwiczyłam,ale na szczęście nie na swoich błędach a na błędach innych.. Faktycznie różnica w stawce ubezpieczenia dla tego samego auta i jego właściciela może być nawet kilkunastokrotna a wszystko to zależy od owego kodu pocztowego. Rozważając lokalizację zakupu nieruchomości zawsze patrzę na kod pocztowy...
                    • Gość: kopciuszek Re: LLoyds tsb nie dla polaka IP: 78.133.160.* 15.08.13, 16:04
                      pani Aniu jakim zajęciem się parać należy w Londynie aby za rok wpłacili 30 tysi na konto ??
                      moze jest cos osiągalnego dla nie informatyka -nie ekonomisty -nie finansisty ???
                      -smutny kopciuszek
                      • Gość: Anka Re: LLoyds tsb nie dla polaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.13, 16:50
                        do kopciuszek,

Żeby wpłacili 30k w ciągu roku na konto nie trzeba być finansistą ani informatykiem .Wystarczy być pielęgniarką i oprócz kontraktu na Intensive Care Unit brać nadgodziny po 30/h.
                        • Gość: zadowolony Re: LLoyds tsb nie dla polaka IP: *.host.pobb.as13285.net 13.03.14, 09:47
                          Pełen szacunek Aneczko,ciężko pracujesz i zarabiasz,nie tłumacz się nikomu z tego co robisz bo to tylko zazdrość ludzi pracujących,albo i nie,że ,masz!!!Ja nawet nie wspominam ile zarabiam,ale Twojej pracy nie wykonywałbym nawet za Ł100k bo wiem czym to pachnie.Powodzenia.
    • Gość: ali Re: LLoyds tsb nie dla polaka IP: *.play-internet.pl 20.11.13, 13:13
      witam

mam w tym samym banku konto tez kilka lat , podobna sytuacja nigdy debetu nigdy kredytu i .....calkiem inne podejscie, nikt nie powiedzial mi nie dostaniesz bo jestes polakiem, dostalem
      jak przez pomylke wyslali nowa karte na zly adres i nie mialem jej przez pare dni przeprosili mnie 50funtami.
    • Gość: Agnieszka Re: LLoyds tsb nie dla polaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.13, 14:33
      Nie mogę pojać tego co piszesz,a zwłaszcza tłumaczenia pracownika banku. Dla przeciwwagi napiszę ,ze klika miesięcy temu,przez internet składałam wniosek o kredyt bez wskazywania na co jest przeznaczony ,ale nie o 1500 a o 12 tys funtów. Wybrałam z listy bank o najniższych kosztach kredytu (i nie był to mój macierzysty bank Lloyds TSB). Wniosek po upływie jednego dnia został rozpatrzony pozytywnie a trzeciego dnia miałam już pieniądze na koncie..
    • Gość: makaron Re: LLoyds tsb nie dla polaka IP: *.196.70.30.threembb.co.uk 09.03.14, 19:40
      Najlepiej idź do innego banku a tak naprawdę to po co ci pożyczka na 1500 jak mozesz odłożyć albo z kredytowki zapłacić
    • Gość: mustached Re: LLoyds tsb nie dla polaka IP: *.as13285.net 09.03.14, 23:44
      Pieprzysz jakies głupoty. Samochód wartosci 1.5k na kredyt???
      Sam sobie wystawiasz tym świadectwo.
      Bez problemu kupiłem samochód bezpośrednio u dilera zaciagając kredyt w wys. 18k mimo że nie miałem wiarygodnej historii zamieszkania z ostatnich trzech lat.
      A co do Lloydsa czy TSB, (obecnie banki podzielone) to wcale nie dziwię się ostrożności w stosunku do Polaków...
      Sam poznałem kilku, którzy weszli pod kreskę, albo w Polsce, albo na Wyspach, a potem spierdzielili do Polski bo nie mogli zarobić na odsetki.
      Prawda jest taka że nasi rodacy mocno pracowali na to bo traktować Polaków z dużą dozą ograniczonego zaufania.
      A pamiętam czasy gdy konto w banku zakładało się "na gębę" bez żadnych dokumentów potwierdzających...
      • Gość: zadowolony Re: LLoyds tsb nie dla polaka IP: *.host.pobb.as13285.net 13.03.14, 09:38
        Zgadzam się z kolegą,że wielu rodaków rozmawiając z bankiem zachowują się jak idioci,bo gadają bzdury i unoszą się "honorem"obrażają się o wszystko,nie rozumiejąc zagadnienia. Ł1500 kredytu pachnie mi desperacją,bo taką kwotę wydaje się na overdrafcie,albo na kartę kredytową.Pomagałem wielu osobom w zakładaniu konta i w uzyskiwaniu pożyczek hipotecznych i nigdy nie było problemu.Jak cię widzą,tak cię traktują,a jeśli ktoś z góry zakłada,że małą kwotę łatwiej dostać niż wielką to się myli,bo jeśli mieszka się w 20osób na jednym adresie,gdzie nie wiadomo kto jest na electoral register i adres jest spalony pod kątem historii kredytowej,to czego się ludziska spodziewacie?Bank musi mieć pewność,że klient będzie spłącał,a nie ile klient zarabia,bo nie opłąca im się za kilka funtów zysku pożyczać klientowi,który jest z wyższej grupy ryzyka.Zawsze twierdzę,idzcie do polskiego banku i wtedy zobaczycie,jak się traktuje klienta.Mam sporo akcji Lloydsa i nie chcę,żeby dawali kredyty byle komu.
        • kostrzyn76 Re: LLoyds tsb nie dla polaka 14.03.14, 15:30
          Problem mogl byc rowniez inny..... Zwykly brak stalego miejsca zamieszkania lub poprostu mieszkanie w wynajetym pokoiku gdzie rachunki sa adresowane na zupelnie inna osobe moze skreslic go od razu z listy potencjalnych kredytobiorcow lub nieuregulowana splata zadluzenia z przeszlosci na jakies glupie £20 ...I tez jestes z banowany. ...
          Jednak gdy taka argumentacja naprawde miala miejsce to skarga jak najbardziej uzasadniona.
          • Gość: zadowolony Re: LLoyds tsb nie dla polaka IP: *.host.pobb.as13285.net 15.03.14, 19:55
            moim zdaniem nie warto analizować tematu,bo z mojego doświadczenia z rodakami to oni czasem nie dosłyszą,czasem źle zrozumieją i jest dym nie wiadomo o co.Pracownikowi banku nie zależy komu pożycza,ale jeśli komputer mówi NIE to znaczy nie.Lubię współpracować z Anglikami bo w większości przypadków zachowują się profesjonalnie i są punktualni,a Ci którzy nie są,siedzą na zasiłkach i narzekają,że przez Polaków nie mają pracy.Wyluzujcie Panowie i Panie,życie jest za krótkie żeby stwarzać problemy tam gdzie ich nie ma.
            • Gość: dffehhhh Re: LLoyds tsb nie dla polaka IP: *.as13285.net 20.03.14, 09:40
              jakby byl dym o niewiadomo co to by baba nie dzwonila i nie przepraszala tak smao nie dostalby kasy wiec co by nie mowic pracownik przegial ostro pale a to czy ktos jest polakim czy ma inna narodowosc nie powinno miec znaczenia skoro mieszka, zarabia, placi podatki w tym kraju. ot takie twoje polskie myslenie...
        • Gość: Slawek Re: LLoyds tsb nie dla polaka IP: *.range81-155.btcentralplus.com 26.04.14, 16:04
          Hej
          To ja opowiem swoja historie:
          Jestem posiadaczem konta w Lloyds- Pracujac w UK i majac pobyt po 1 roku czasu dostalem kredyt na zakup auta. 4500 funtow. Zarobkow wielkich nie mialem i co najlepsze mieszkalem na spalonym adresie gdzie pozniej ten sam bank zabral landlordowi to mieszkanie - nie placil mortgage a dostawal kase od nas co miesiac. - to taki szczegol. Kredyt wzielem przez internet kasa byla odrazu na koncie po uplywie kilku sekund.. moze minuta. Wiec jak to jest z adresami to nie wiem ale wiem tyle ze pod moim starym adresem mieszkali oszusci i to nie jedni. Gdy robilem przelew do sprzedajacego auta - bank zablokowal mi operacje musialem sie zadzwonic - z moja angielszyzna.. zadawala mi pani z Lloydsa mase pytan czy znam tego czy znam tamtego - a ja odpowiedzialem ,ze znalem tylko jednego goscia ale on sie wyprowadzil ( naprawde to uciekl przed kims kto go scigal ) Policja nas odwiedzala listy komornikow ,ze ktos tam czegos nie zaplacil. Wiec adres byl gorzej niz spalony a ja dostalem kredyt na 1.5 roku placac 289 funtow miesiecznie - juz splacilem.

Jaki moral ? nie wiem - chyba to ,ze nic nie jest pewne - oczywiscie z Lloydsa moge brac i wieksze kredyty - ciekawe jaki mortgage moge wziasc - podbno nie oplaca sie robic kredyt checkow - obniza score ....

Pozdrawiam
      • Gość: dffehhhh Re: LLoyds tsb nie dla polaka IP: *.as13285.net 20.03.14, 09:38
        przecyztaj dokladnie co on napisal:/ w ktorym momencie napisal ze chce kupic samochod za 1,5k??? napisal ze brakowalo mu tej drobnej sumy.... ehhh pozatym napisal ze nie chcial smaochodu na kredyt tylko brakowalo mu drobnej kwoty eby sie nie splukac z kasy:/ to ze zaciagnales kredyt na smaochod to twoja sprawa ale czytaj dokladnie co ktos pize a nie intrpretuj po swojemu.
    • chcebyctu Re: LLoyds tsb nie dla polaka 13.03.14, 08:53
      E, trudno powiedzieć o co chodziło, facet mógł tak powiedzieć, bo nic innego mu nie przyszło do głowy.. Ja miałem w porządku doświadczenia z Lloydsem, a wiem, że niektórzy mieli problemy nawet z tym, by tam założyć konto...
      • profes79 Re: LLoyds tsb nie dla polaka 31.03.14, 13:50
        Problemy z założeniem konta sam miałem, bo bank wymagał potwierdzenia adresu zamieszkania (czyli rachunku lub umowy o pracę). Ani jedno ani drugie nie były jednak dostępne bez rachunku bankowego i koło się zamknęło. Konto udało się założyć, gdy z jednej z agencji dostałem pisemne potwierdzenie, że profes79 mieszkający pod adresem ... zamierza podjąć u nich pracę. Dopiero wtedy udało się założyćkonto.

Mało tego - nie mogłem od razu wziąć głupiego overdraftu (o kredyty żadne nie pytałem nawet) dopóki nie upłynął jakiś tam czas posiadania przeze mnie konta. Po tym czasie sami zaczęli mi wysyłać zapytania "a może overdraft?".

Tak naprawdę najbardziej po tyłku daje problem z założeniem konta. Jak juz je założyłem i byłem klientem Lloydsa to nie miałem najmniejszych problemów z załatwianiem jakichkolwiek formalności u nich.
        • Gość: kostrzyn76 Re: LLoyds tsb nie dla polaka IP: *.bb.sky.com 31.03.14, 15:09
          czyli prawdę mówiąc NIE MIALBYS ZADNYCH PROBLEMU Z TYM BANKIEM . Rzeczy należy nazywać po imieniu aby uniknąć niepotrzebnych niedomówień . To twoja niewiedza w temacie spowodowała chwilowe zawirowania . Nie dziwie się bankom ze nie chca otwierać osobie konta w ich banku skoro nie wiedza nawet gdzie mieszka co jest chyba najważniejsze . Kolo wiec sie nie zamknela tylko nie wiedziałeś o innych sposobach uzyskania potwierdzenia adresu .
          A co do tematu .Nie masz historii nie bedxiesz miał pożyczek . oferują overdraft to kozystajac z niego i spacja go po czym aplikuj o credit card która używaj ile możesz i spacja ja systematycznie . Po takich zabiegach gwarantuje uzyskanie kredytu nawet na £150000 i to przy zarobkach £1200 na miesiac .
          • profes79 Re: LLoyds tsb nie dla polaka 06.04.14, 09:55
            Niestety jedyny wówczas dostępny dla mnie sposób potwierdzenia adresu czyli umowa z prywatnym landlordem nie był dla banku wystarczający. A jeżeli znasz inny sposób (tzn. poza umową lub rachunkiem) sposób na potwierdzenie adresu to go zdradź - komuś może się przydać.
            • Gość: kostrzyn76 Re: LLoyds tsb nie dla polaka IP: 2.216.138.* 06.04.14, 19:00
              A wiesz co .... nie zdradzę ....taki mam kaprys I nie powiem mimo że wiem . Zdałem sobie właśnie sprawe ze i tak każdy ma to w dupie ze starasz się pomagać . Bywa to tak ze ten kto właśnie pomaga bezinteresownie( nie chodzi mi tu o kasę lecz zwyczajna przysługę za przysługę ) później dostaje po dupie . Wiec wytezyc umysły i postarajcie się tak jak ja musiałem . Mi nikt nie pomagał bo co zapytałem o pomoc w odpowiedzi słyszałem jak nie £20 to £50 czy nawet £100. Wiec poszli won z przyslugami bo nie bedziecie się ślizga całe wasze życie po innych .
              Jak znacie jezyk to popytaj się lokalnych ludzi a jak go nie znacie to pytam się was CO WY TU KU...A ROBICIE NIE ZNAJAC JEZYKA??!! wszystkie zle komentarze na temat uk i życia oraz pracy tutaj pochodzą od osób które nie znają angielskiego. Ja osobiscie przyjechalem tu 9 lat temu nie znając języka . Wsxystko zalatwialem sam jednak zdesperowany byłem nauczyć się jego. Uciekał em od pracy z polakami id polskich sklepów i polakow ogólnie . Dlatego teraz mówię pisze i czytam po angielsku i nie mam najmniejszych problemów aby pogadac dosłownie na kazdy temat . Jednak najgorsze I najbardziej wkurzające mnie jest to ze jest wielu takich co mieli tyle samo czasu co ja a nawet więcej i do tej pory nie nauczyli się angielskiego . Mają wsxystko od pracy po dom i wsxystko to zawdzięczają takim jak ja między innymi co za nich załatwił dosłownie wszystko . Ślizgaja się tak do tej pory a co najśmieszniejsze to to ze sa strasznie zdziwieni gdy mówisz im ze nie możesz zadzwonić w ich sprawie do city council lub ze nie możesz napisać listu dla nich lub nie możesz z nimi pójść gdzieś do biura . Wtedy to stajesz się ich wrogiem . Załatwianie sobie sami . I tak jestescie w lepszej sytuacji niż wieksxosc z nas mieszkajacych tu od kilku dobrych lat bo internet jest a informacji w kazdym doslownie temacie tez nie brakuje . Nie bądźcie juz tak leniwi poprostu poczytajcie w internecie .
              • sabatini1960 [...] 12.04.14, 13:56
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • Gość: kostrzyn76 Re: LLoyds tsb nie dla polaka IP: *.bb.sky.com 12.04.14, 19:39
                  sebus nie goraczkuj die tak chlopaczku bo przepukliny dostaniesz !!!!! Powinienes bys wdzieczny ze daje wam dobre rady - UCZYC SIE JEZYKA , ORAZ LICZYC WYLACZMIE NA SIEBIE !!!!! DUPKU !!!! roznica miedzy tym fo tu sie dzialo 9 lat temu a obecnie jest tska ze kiedyc przyjmowali do pracy kogo popadnie - teraz tak nie ma , dalej pracy bylo 5 razy wiecej - teraz trzeba naprawde sie postarac o prace , kiedys nikt nie patrzyl na to czy rozumiesz co do ciebie mowia czy nie bo liczyly sie sxtuki -teraz tego nie ma . Nie znasz jezyka to lexysz i jedyna osoba ktora da ci prace to polak lub ktos kto bedzie chcial cie wykozystac .
                  A jrzeli chodzi o mnie to fakt ze nie znalem jezyka przyjezdzajac tu jednak sie nauczylem i to dos sxybko tak ze wladam nim biegle w mowie i pismie i to bez uczeszczania do sxkol - w przeciwienstwie do innych ktorzy sa tu dluzej odemnie i dalej nie umieja zapytac o godzine po angielsku .Tacy ludzie tracac prave ktora zlapsli 9 lat temu sa skazami na porazke dzisiaj bo drugiej nie bedzie im latwo znalezc dlatego utkneli na wieki w zakladach pracy jak fiszernie itp.
                  Wyswiadczam kazdemu prxysluge zmuszajac ich do samonauki zamiast do bezsesownego xalatwiania za nich wszelkich spraw. DUPKU !!! Chcesz zaryzykowac przyjazd tutaj nie znajac jezyka ....on u go !!!! Xobaczymy jak dlugo przetrwasz i zobaczysz sam na czym polega polka solidarnosc na emigracji !!!!
                  • sabatini1960 [...] 13.04.14, 13:32
                    • kostrzyn76 Re: LLoyds tsb nie dla polaka 13.04.14, 13:51
                      a mozesz sie pochwalic tu na forum gdzue zaczales pracowac jak przyjechales w tym 1995 ??
                      • kostrzyn76 Re: LLoyds tsb nie dla polaka 13.04.14, 14:01
                        zreszta to nie miejsce do jezdzenia po sobie ....
                        Z DOSWIADCZENIA JUZ WIEM ze wiele negatywnych opini na temat zycia w uk , instytucji panstwowych , opieki zdrowotnej oraz innych kwesti zycia powstaja z powodu braku dostatecznej znajomosci jezyka angielskiego i to jest fakt !!! A co za tym idzie brak znajomosci dzialania tutejszego systemu przyklad : temat na tym samym forum na temat jednej z agencji pracy gdzie tutaj ludzie strasznie obrzucaja ja blotem .Prawda jednak jest inna o czym napisalem dosc dokladnie i prosilbym przeczytac aby zrozumiec ta kwestie.
                    • kostrzyn76 Re: LLoyds tsb nie dla polaka 13.04.14, 14:22
                      ty sabatini dobrze myslalem ...ty jestes ta osaba ktora lata po znajomych przychodzac na kawe a wtedy : skoro juz jestem to czy moglbys zerknac na ten list bo nie wiem o co im chodzi Gieniu ????;-).... zdaj sobie sprawe ze to jest strasznie upierdliwe ...no ale nie ma to jak pochwalic sie na forum wiedza i pocisnac przy okazji tym co nie chca pomagac co nie SABATINI ;-)

• Gość: kostrzyn76 Re: LLoyds tsb nie dla polaka IP: *.bb.sky.com 12.04.14, 19:46
                  HEHE TY SABATINI MUSISZ PEWNIE BYC JEDNA Z TYCH OSOB CO WSZYSTKO ZAWDZIECZAJA WLASNIE INNYM CO ZNAJA JEZYK I NAKLEJAJA ZA CIRBIE NAWET ZNACZKI POCZTOWE NA KOPERTACH . A TU UDXIELASZ SIE JAKBYS MIAL BIURO DORADCZE JAK ZYC W UK ...BUAHAHA
                  • sabatini1960 [...] 13.04.14, 13:39
                • kostrzyn76 Re: LLoyds tsb nie dla polaka 12.04.14, 19:56
                  jeszcze jedno sabatini ....kazda racjonalnie myslaca osoba nie odwazy sie przyjechac tu nieprzygotowana . Jesli nie zna jezyka jednam ma prace i lokum xapewnione to ma dobty poczatek . jesli nie ma pracy i lokum jednak zna dobrze jezyk to da dobie rade jednak jesli nie znasz jezyka nie masz pracy i mieszkania to jesteś samobójca. I tylko ci co slizgaja sie caly czas po plecach innych od kiedy tu mieszkaja beda sie bulwersowac po moich postach.Bo wiedza ze bez pomocy zgina tutaj nie znajda nastepnej pracy nie zalatwia najprostrzej sprawy w urzedzie i beda musieli wrocic do polski co ich przeraza .
                • kostrzyn76 Re: LLoyds tsb nie dla polaka 12.04.14, 20:01
                  pierwsze co mi powiefzieli to ucz sie jezyka i staraj sie za wszelka cene pracowac ze szkotami i uviekaj od polskich firm lub agencji ....i za ta rade im dziekuje do teraz
            • kostrzyn76 Re: LLoyds tsb nie dla polaka 06.04.14, 19:14
              Prof 79 . Druga sprawa to taka skoro miałeś umowe z landlord em to rachunki musiały przychodzić na ciebie . Przecież council tax musisz płacić osobiscie no chyba ze twój landlord oszukuje system i płaci go sam wtedy to nawet nie będziesz mógł dociekać swoich praw gdy nie dostaniesz zwrotu depositu bo nie bedxiesz widniał w rejestrze jako Tennant. ..A takie informacje bank jest w stanie skontrolowac w niespełna kilka minut dzwoniąc poprostu do city council .
              Ogarnięcia sie w koncu ludzie !!!! Przyjezdzacie do obcego kraju nie znając języka ludzi prawa bez żadnych fundamentalnych informacji i liczycie jeszcze na to ze wsxyscy na okolo będą zalatwiac wasze osobiste sprawy tak jakby nikt z osób już ty mieszkajacych nie mial nic do roboty tylko zalatwiac wam wasze sprawy dzwoniąc jeżdżąc za was i pisząc listy do różnych instytucji i w zamian za to usłyszeć później ze nie załatwił czegoś tak jak powinien .Chce ie cos zmienic w waszym życiu to zacznijcie te zmiany od siebie samego !!!! umiesz liczyć ???..... LICZ NA SIEBIE !!!!! a cala reszte mozesz znalezc w necie !!!!
              pozdrowienia. prof 79
              • Gość: Ralph Re: LLoyds tsb nie dla polaka IP: *.skybroadband.com 06.04.14, 22:14
                Wszystko co piszesz jest prawdą jedynie w sytuacji gdy ktoś wynajmuje cały dom, jednak gdy wynajmuje się jedynie pokój od prywatnego właściciela, to jeżeli bank się uprze, to lokator nie będzie miał żadnej możliwości potwierdzenia swojego adresu. Teraz generalnie to nie jest problemem, już od lat nie słyszałem o takich sytuacjach, ale 10 lat temu miałem straszne przejścia i udało mi się założyć konto dopiero po ponad 2 miesiącach biegania po wszystkich bankach w mieście, żaden nie akceptował umowy najmu pokoju, umowy o pracę, listów z Job Centre i innych podobnych dokumentów. W końcu po wielu przejściach i osobistym wstawiennictwie landlorda (był dość majętną osobą) udało mi się założyć konto offshore na wyspie Man. Co ciekawe, później poznałem kilka Polek które przyjechały do sąsiedniego miasta w tym samym okresie co ja i bez problemu otworzyły konto używając takich samych dokumentów jak ja i na dzień dobry dostały kartę kredytową z limitem £3000, mimo że zarabiały 3 razy mniej ode mnie. Nigdy nie próbuj zrozumieć "logiki" działania brytyjskich banków...
                • kostrzyn76 Re: LLoyds tsb nie dla polaka 07.04.14, 14:54
                  staralem sie pojac logike tych bankow no i zrezygnowalem .... to dziala tak ...computer says NO ... problem polega na tym ze 98% tych pracownikow nie wie nawet dlaczego ...hmmm .....

• profes79 Re: LLoyds tsb nie dla polaka 14.04.14, 14:37
                Nie miałem rachunków. Wynajmowałem pokój u prywatnego właściciela (Anglika), na podstawie spisanej umowy pomiędzy nim a mną. Płaciłem miesięczny czynsz za pokój i nic więcej mnie nie interesowało. Umowa nie była według banku wystarczającym potwierdzeniem adresu - pomógł dopiero wspomniany wcześniej list z agencji zatrudnienia. Jak już stanąłem na nogach, to wynajmowałem samodzielnie mieszkanie od agencji nieruchomości - i wtedy sam płaciłem council; na moje nazwisko przychodziły rachunki i na swoje nazwisko miałem m.in kablówkę. Ba, figurowałem nawet w spisie wyborców i brałem czynny udział w wyborach samorządowych. Tylko to było po około roku jak już z normalną umową i normalna pracą pewnie stałem na nogach. Początki takie różowe nie były a bywało, że pierwsze wypłaty ze względu na brak konta odbierałem po prostu w czekach...O dziwo potrafiłem tez załatwiać swoje sprawy, pojechać do urzędu czy załatwić sobie kwestie ubezpieczeniowe (chociaż wyraz twarzy urzędniczki jak jej podałem nazwę miasta urodzenia był warty zapamiętania :) Nikt mi nic nie musiał załatwiać; angielskim komunikowałem się wówczas już może nie biegle ale komunikatywnie - na tyle dobrze, że w pewnym momencie pracodawca poprosił mnie o tłumaczenie pewnej przykrej sprawy w firmie, w którą zamieszany był inny Polak. Jakoś sobie dawałem radę (lata 2006-2007).

Jak widzę jesteś zdecydowanie najmądrzejszy, wszystko wiesz - szkoda tylko że poza obrzucaniem ludzi inwektywami na forum nie możesz się zdobyć na nic więcej. Nie możesz/nie chcesz pomóc? To się za przeproszeniem zamknij.
                • sabatini1960 Re: LLoyds tsb nie dla polaka 15.04.14, 02:15
                  Kolego nie wypowiadasz sie na temat, nie rozumiesz sensu mojej wypowiedzi to byla mala porada a nie krytyka. Ale dziekuje za uwagi pozdrawiam wszystkich zaradnych.
                  • zaq28 Re: LLoyds tsb nie dla polaka 16.04.14, 23:34
                    sabatini1960 bardzo proszę o zachowanie umiaru w słownictwie
                    • sabatini1960 Re: LLoyds tsb nie dla polaka 20.04.14, 16:23
                      Zaq 28 nie tak nerwowobo Ci pompka wysiadzie
                • Gość: kostrzyn76 Re: LLoyds tsb nie dla polaka IP: *.bb.sky.com 15.04.14, 17:57
                  i chwala ci za to profesorku .... takich ludzi doceniam i z mila checia doradzam ....mimo ze nie ladnie mnie potraktowales piszac zebym sie zamkna to i tak jestes jedna z nielicznych osob ktore to dzialaja aby sie poruszac w nowym swiecie zamiast siedziec i liczyc ax ktos ich zawiezie i zalatwi za.nich ich wlasne sprawy .... apropos to uprzejmie sluze rada ....wystarczy poczytac moje posty . ....wielu z was widzac wpis typu ; wiem ale nie powiem , poszukajcie triche bo bylo juz to walkowane 1000 razy itp, zaraz sie unosi ...NIE ROZUMIEM DLACZEGO :-/ ???

A wtej kwestki banku ..wystarczylo sie zapytac jakie dokumenty sa mi potrzebne lub do kogo zwrocic sie aby dostac odpowiedni dokumemt ktory bank zatwierdzi. wczesniej oczywiscie przedstawic swoja sytuacje bo nie kazdy pracownik banku musi wiedziec ze akurat tydzien temu przyjechales a mieszkasx w pokoju wynajetym u przyjaciela.
            • kostrzyn76 Re: LLoyds tsb nie dla polaka 06.04.14, 19:25
              profes79 .... najbardziej rozsmieszyles mnie tym ze zdiwilo cie to ze nie chceli tobie dac overdraft .... hahaha .... takich cwaniaczkow jak ty bylo tu sporo przed laty dlatego dla nowych juz nie daja nawet overdraft a przypomne ze dawali oprocz overdraft to jeszcze credit card na nawet £5000 . Efekt byl taki ze polaczek cwaniaczek przyjechal z polski pracowac przez agencje gdzie koczyla mu sie praca po 2 do 3 miesiacach i wtedy robil tak bral overdraft do konca uzywal karty creditowej kupujac auto i najnormalniej w swiecie wracal do polski majac w dupie ze ma zadłużenie w banku w angli . to wlasnie przez to dzialanie takich cwaniaczkow wszystkie przepisy ulegly zaostrzeniu zarowno dot. bankow jak i samego zatrudnienia .
              • Gość: confused Re: LLoyds tsb nie dla polaka IP: *.tktelekom.pl 15.04.14, 20:20
                Od początku tego tematu widzicie,że fececik obraził się na bank,bo nie dostał niewielkiej pożyczki i od razu krzyczy,że prześladują Polaków:))) Nieważne,czy brakowało mu do większej kwoty czy nie,ale POLAK SIĘ OBRAZIŁ!!! Banki angielskie z reguły są przyjazne klientom,a oferowanie rekompensata pieniężna jest dowodem,że bankom zależy na tym,żeby każdy był zadowolony,co nie oznacza że rozdają kasę na prawo i lewo. System tak działa,że umowę najmu można napisać sobie na kolanie,dlatego ona nie jest potwierdzeniem adresu,tak samo jak listy czy inna korespondencja,bo liczy się złą historia adresu,a tam gdzie mieszkają Polacy, dzieją się przekręty i kombinacje.Polak jak nie kombinuje to jest chory,bo MUSI,takie geny. W Anglii uczciwą pracą można dojść daleko,tylko trzeba chcieć. Z tymi poradami to mnie rozśmieszacie,bo nieraz tłumaczysz jednemu debilkowi z drugim,jak co załatwiać,a taki coś podsłyszał w necie i próbuje kombinować po swojemu,wymyślać Anglikom nowy system,a ten który oni stosują jest od lat wypróbowany,więc go na pewno nie zmienią,przez paru obrażalskich.Każdy bank ma swoje kryteria udzielania kredytów i otwierania kont,nie dla każdego.
                Spróbujcie załatwiać sprawy w Polsce to zobaczycie jak TU traktuje się klienta,a dopiero potem krytykujcie Anglików.W Polsce jest tak dobrze,że każdy stąd wyjeżdża,a reszta narzeka na ten syf tutaj,gdzie bez znajomości nie zatrudnią,nie mówiąc o godnym życiu.
                I nie obrażajcie innych i nie róbcie tutaj nam wiochy obywatele:))) Pozdrawiam
                • Gość: kostrzyn76 Re: LLoyds tsb nie dla polaka IP: *.bb.sky.com 16.04.14, 18:35
                  No oo w końcu jeden sprzymierzony co gada z sosem ....uważaj przyjacielu bo zaraz po tobie będą jeździć
                • kostrzyn76 Re: LLoyds tsb nie dla polaka 18.04.14, 16:01
                  trochę z jadę z tematu jednak sytuacja jest analogiczna do tej która przedstawił nam jej autor .A mianowicie xhodzi o mlode zazwyczaj kobiety ktore mialy okazje byc w szpitalach tutaj w UK . Odniose sie do sytuacji w szpialu w Aberdeen . Kobietki nasze strasznie narzekaly naka to fatalna obsluga i nikt a raczej zadna z poloznych nie opiekowala sie nadzymi rodaczkami . Narzekaly ze nikt do nich nie zaglada poza kilkoma wuzytami lekaza w celu dojonania badan , nikt nie przynosi im wody , jedzenia itp. sprawy . Jako facek moze i bym uwierzyl jednak moja Beatka rodzila tutaj 2 razy i mowila ze opieka poprostu idealna ( beata mowi biegle po angielsku) . Wytlumaczyla mi dlaczego tak jest . Panie po porodzie leza w sali razem z innymi kobietami . Maja parawaniki dla prywatnosci. Sniadanie i obiadki podaja panie o wyznaczonych porach dnia wczesniej ustalajac kto na co ma ochote i wszystko to laduje na stoliku przy drzwiach wejsciowych do ich pokoju . Problem polega na tym ze nasze panie ktore nie rozumieja angielskiego mysla ze tu przynosza pod nosek czego niestety nie ma i o czym informuja . Robia tak ze wzgledu na to ze nie kazda z mam akurat o powiedzmy 9am ma ochote na sniadanko lub jest wolna w tym czasie . Mamy moga karmic w tych godzinach lub np. uciac sobie dzemke . Dlatego wszystko zostaeiane jest w jednym miejscu avy sobie przyjsc i wziac o odpowiedniej poze dla kazdego. Dalem mowily takze ze sa glodne bo malo o czym takze panie lekarki informuja ze mozna dac znac i przyniosa tyle na ile maja ochote jednak dla oszczedzania jedzenia oraz zapobiegania jego wyzucania podaja mniejsze ilosci . To samo dzieje sie z woda i herbatka .Moze pic ile chcesz a jak nie ma jest czerwony przycisk przy lozku kazdej z pan i sluzy on doslownie do wsxystkiego.
                  Jednak do tego potrzebna jest ZNAJOMOSC JEZYKA ANGIELSKIEGO .
                  Zazwyczaj jest tak ze najwiecej nazekaja ci co nie znaja angielskiego .To jest chpre i naprawde wsydliwe dla naszego narodu zeby Health Visitor uczyla sie polskiego aby moc sie porozumiec z podopiecznymi. Wielu nasxych jest strasznie obuzonych ze anglik lub szkot nie jest w stanie pomoc im z tego wzgledu ze nie rozmawiaja oni po polsku .
                  • Gość: Agnieszka Re: LLoyds tsb nie dla polaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.14, 16:38
                    kostrzyn76,

Pracuję w szpitalu i w przypadku ,gdy znajdzie się w nim Polak 'robię za tłumacza. .Nie znaczy to,że Polacy nie znają angielskiego.Chodzi o braki w słownictwie,które wykracza poza język potoczny.Informacje do pacjenta ,jakie należy uzyskać na potrzeby medyczne nie mogą budzić żadnych wątpliwości co do wiarygodności. Nie w każdym przypadku lekarz może zadawać pytania posługując się językiem najprostszym,czyli zrozumiałym dla każdego obcokrajowca z mizerną znajomością angielskiego.stąd te opinie o fatalnej służbie zdrowia w UK.Osobiście miałam dwóch takich pacjentów Polaków ,którym NHS dosłownie uratował życie.W PL na 100% umarliby zanim zostaliby zdiagnozowani.

Tak jest również w przypadku konieczności załatwienia innych spraw wymagających odpowiedniego zasobu słów. Jeśli znasz język traktują cię poważnie ..
                    • Gość: lola Re: LLoyds tsb nie dla polaka IP: *.range81-154.btcentralplus.com 11.07.15, 15:24
                      Ja sobie chwale sluzbe zdrowie w UK. Specjalistow maja lepszych niz w Polsce i przynajmniej nie musisz dawac w koperte, zeby Cie potraktowali jak pacjenta. Nigdy nie mialam problemu nawet z lekarzem rodzinnym(GP). Wszystko zalatwiane od reki i z usmiechem, a nie jak w Polsce. Oni nie pozwalo na utajenie bledu lekarza jak w polsce i kazdy go kryje potem. Predzej oddalabym sie pod noz w UK niz w Polsce.
                • 10iwonka10 Re: LLoyds tsb nie dla polaka 19.04.14, 16:42
                  Nie do konca masz racje. Obsluga klienta sie klania tutaj.
                  Gdyby pracownik powiedzial: niestety pozyczka nie zostala panu przyznana. ( bez podania przyczyny jesli jest to w regulaminie Banku) to byloby w porzadku. Uzasadnianie ze to dlatego ze gosc jest Polakiek swiadczy o kompletnym debilizmie pracownika Banku.

Druga sprawa- jesli kwota jest mala i Bankowi nie oplaca sie to moze powinno byc w regulaminie pozyczki gotowkowe minimalna kwota......
                  • Gość: zadowolony Re: LLoyds tsb nie dla polaka IP: *.host.pobb.as13285.net 24.04.14, 22:06
                    Bo to każdemu trzeba wszystko tłumaczyć od początku.Do 5000 funtów,ma się overdraft,albo kartę kredytową,dlatego jest dziwne zaciąganie kredytu na tak śmieszną kwotę.
                    Z tym Polakiem to może był dowcip?Często,kiedy załatwiam sprawy z cudzoziemcami w UK i
                    żartuję np. z czarnymi,że: my z naszego plemienia musimy trzymać się razem,bo nas ci cudzoziemcy załatwią,może to na granicy jakiegoś prawa,ale jest śmiesznie i wesoło. Kiedy rozmawiam z angielskimi budowlańcami,mówię im,że my Brytyjczycy musimy trzymać się razem,bo nas zaleje tania siła robocza ze wschodniej Europy:) Więcej poczucia humoru obywatele,bo z taką powagą to daleko nie zalecicie i więcej wyrozumiałości dla angielskiego poczucia humoru,bo naprawdę jest śmieszne to ich podwójne znaczenie słówek.
                    Gdyby ktoś powiedział mi,że czegoś nie załatwię bo jestem Polakiem,powiedziałbym im,że mam również murzyński paszport,czy na taki dają kredyt?Naprawdę,wyluzujcie i więcej uśmiech na co dzień:))) Jak nie dali pożyczki na samochód to kup se rower:)
                    • kostrzyn76 Re: LLoyds tsb nie dla polaka 25.04.14, 22:16
                      prawda zadowolony .... prawda !!!!!
    • Gość: lola Re: LLoyds tsb nie dla polaka IP: *.range81-154.btcentralplus.com 11.07.15, 15:38
      Ja po roku czasu od zalozenia konta w Lloyds otrzymalam telefon od Pani w sprawie kredytu na dom. Zgodzilam sie na spotkanie z ciekawosci. Z mezem myslelismy, ze dostaniemy kolo 70 tys. i tyle. Po rozmowie bylismy mocno zaszokowanii uzyskalismy 150 tys. i teraz mieszkamy na swoim :D No prawie ale sie splaca :D Ja nie narzekam sami dali :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka