Dodaj do ulubionych

Tower of London

14.09.13, 21:49
był ktoś? Czy bilet jest wart swojej ceny?
Obserwuj wątek
    • szpil1 Re: Tower of London 14.09.13, 22:47
      Jedno z fajniejszych miejsc do zwiedzania,IMO. Ostatnio jak bylismy była tam wystawa królewskich koron, zastaw stołowych używanych podczas ślubów, interaktywne ekspozycje dotyczące m. in. ZOO w Tower, rodzajów broni. Zajęło nam to kilka godzin. Warto.
      • wielkafuria Re: Tower of London 14.09.13, 23:54
        dzieki.
        wszyscy ktorych pytałam mowia ze tam sa tak mega kolejki ze rezygnowali po 30 min stania w niej...
        • nie.mam.20 Re: Tower of London 16.09.13, 00:24
          bylismy w maju przez tydzien. Kupilem karte londynska, przez co mialem wstep poza kolejnoscia. Kolejka posuwa sie szybko, ale trzeba byc wczesniej, najlepiej w normalny dzien. Z wrazenia nie oszalalem, natomiast potwierdzila sie moja teoria o uzytecznosci rodzin krolewskich ;) przy okzji zarekwirowano mi scyzoryk, co go w plecaczku mialem, badz przygotowana na przeglad torebki, zadnych swinstw :P
          BTW-mieszkalismy w hotelu na Whitechappel, blisko.
        • szpil1 Re: Tower of London 16.09.13, 17:24
          Ja bywałam tam w soboty i w kolejce nigdy nie stałam dłużej niż 10 min.
          • wielkafuria Re: Tower of London 16.09.13, 17:27
            czy w Tower mozna robic zdjecia?

tym razem chce zobaczyc miejsca zwiazane m.in z Henrykiem VIII. Co jeszcze możecie mi polecić?
            Mam tylko 4 pełne dni na zwiedzanie :)
            poprzednim razem klepnełam standardowe zabytki i muzea :)
            • xiv Re: Tower of London 16.09.13, 18:45
              Można robić zdjęcia.

Hunting Lodge in Epping Forest oczywiście :) Można sobie pożyczyć konia w okolicy.

A tak po za tym:
              www.timeout.com/london/things-to-do/top-ten-tudor-london-sights
              • Gość: A Re: Tower of London IP: *.skybroadband.com 16.09.13, 19:40
                Hampton Court Palace to podstawa :-)
    • xiv Re: Tower of London 16.09.13, 12:11
      To zależy od punktu widzenia troszkę.

Jeśli ktoś lubi hisotrię, średniowiecze, mroczne klimaty i zna trochę angielski - myślę, że warto. Choć cena jest moim zdaniem przerażająca. Może specjalnie jest tak zaporowa, aby mniej było ludzi.

Jeśli bardziej interesują cię pałace i ogrody - Hampton Court jest lepszym wyborem.
      • wielkafuria Re: Tower of London 16.09.13, 13:20
        ogrody.... to zalezy od pogody :) bo teraz podobno leje :)
        wiec wolalabym zamki i pałace jednak
      • wielkafuria Re: Tower of London 16.09.13, 13:26
        a Hampton można zwiedzać w srodku? Ile kosztuje wstep?

I kolejne pytanie, czy warto sie przejechac London Eye? te zdrogo dosyc.
        • xiv Re: Tower of London 16.09.13, 15:36
          London Eye - jeśli tylko trafisz na pogodę - warto

czasem były bilety 2 za 1, albo London Eye z Akwarium

Hampton Court można zwiedzać w środku - wstęp: www.hrp.org.uk/HamptonCourtPalace/hamptoncourtadmission
        • nie.mam.20 Re: Tower of London 17.09.13, 01:18
          moja wydala 19 funtow, ja siedzialem na dole. Nie odstraszaja Cie kolejki do oka?
          Mnie wystarczylo wejscie na The Monument. Jesli juz tracic, to wjedz na czubek The Shard. Drozej, ale wyzej. Byle pogoda byla.
          • wielkafuria Re: Tower of London 17.09.13, 09:01
            nie widziałam kolejki wiec nie wiem czy chciałoby mi sie niej stać :)
            jeszcze chce jechać do Temple. Zobaczyć te kościoły :)
            • nie.mam.20 Re: Tower of London 17.09.13, 15:21
              sama widzisz, mlodym kobitom w zyciu latwiej. Z kosciolow polecam Westminster i st paul, ale po schodach na gore. Na sama gore. Jesli interesuje Cie muzyka, to St martins in the field, latwo trafic. Bez poduszki da sie wysiedziec.
              W Greenwich byla?
              • wielkafuria Re: Tower of London 17.09.13, 15:58
                nie, a co? a co?
              • nie.mam.20 Re: Tower of London 18.09.13, 00:32
                stajesz w rozkroku i masz prawa strone na jednej polkuli, a druga na , no wlasnie, na drugiej.
                wsiadasz do stateczku, moze byc kolo Tower/Bridge, plyniesz kolo Dokow, doplywasz do Greenwich, jest park, jest lajba, wspinasz sie pod gore, dalej sama zrozumiesz ;)
                Mozna tubom. Masz picnic na poludniku zerowym.
                W Somerset House byla?
                • wielkafuria Re: Tower of London 18.09.13, 10:49
                  ej, ja tam na 4 dni lece, nie zdaze obejrzec WSZYSTKIEgO :)
                  • nie.mam.20 Re: Tower of London 19.09.13, 01:13
                    to polec dwa razy, albo na dluzej. Wez xienciunia czy innego zapchajdziure :P
                    zrob mi przyjemnosc, idz do Somerset House, to dla mnie wazne.
                    • wielkafuria Re: Tower of London 19.09.13, 09:40
                      no spoko ale chyba nie tym razem :) juz mam plan cały :P
                      ale przeciez moge tam latac kiedy chce :P
                      moze nawet wezme ksieciunia :P ale nie tym razem, tym razem kolega :P
          • xiv Re: Tower of London 17.09.13, 11:56
            A ja sobie przechodziłem obok, był piękny zachód słońca, zero kolejek, więc sobie wskoczyłem do gondolki. Co prawda portfel to odczuł, ale było naprawdę warto :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka