Dodaj do ulubionych

Pytanie do architektów pracujących w UK

IP: *.8-1.cable.virginm.net 09.08.15, 18:20
Otóż jestem architektem z paroletnim doświadczeniem w Polsce. Jakiś czas temu przyjechałam do Anglii (z przyczyn losowych, nie za pieniędzmi) i wciąż nie znalazłam pracy w zawodzie. Powodem jest chyba mój brak pewności siebie. Nawet jeżeli mam jakieś tam doświadczenie wyniesione z Polski to przecież w UK wszystko jest inne? Pytanie do Was: jak to było w Waszym przypadku? Mój angielski konwersacyjny jest dobry, jednak techniczny ma duże luki, nie mam pojęcia o angielskich przepisach budowlanych (to znaczy przejrzałam dokumenty ale nie mogę powiedzieć, że je znam). Czy nie spotkaliście się z takimi problemami jak zaczynaliście pracę? Jak sobie z tym radziliście?? Ja próbowałam szukać takich ofert, przy których są mniejsze wymagania, żeby było mi łatwiej się wpasować. Junior architectural technician, czy draught person , jednak takich ofert jest mniej, zresztą i tu się wzdrygam - przecież ja nawet nie wiem w jakich oni jednostkach rysują! No więc - jak wyglądały Wasze początki? Było ciężko, czy dało radę? Co Wam sprawiało największe trudności? W czym warto się podszkolić? Na co przygotować?
Obserwuj wątek
    • annakar74 Re: Pytanie do architektów pracujących w UK 15.08.16, 16:06
      Witam, potrzebuje porady architekta ze znajomością polskiego prawa budowlanego. Prosze o kontakt 07545823980 . Dziekuje
    • jaroiwan Re: Pytanie do architektów pracujących w UK 29.10.17, 18:02
      Witam, Ja szukam architekta w okolicach Bristol, któremu chciałbym zlecić pewien projekt. Planning permition, będzie potrzebne do uzyskanie w hrabstwie KENT. Wymagam osoby z którą mogę komunikować się w języku polskim. Proszę o kontakt: jarek.iwanowski@gmail.com 07412 030803 Dziękuję i Pozdrawiam, Jarek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka