Dodaj do ulubionych

Agencja ITC..

31.08.05, 09:50
Cześć. Czy ktoś z Was może wie, czy agencja rekrutacyjna ITC jest wiarygodna?
Chciałabym wyjechać do pracy do Anglii lub Irlandii, nie mam znajomośći i
pomyślałam o skorzystaniu z oferty tej agencji. Czy ktoś z was może coś o
niej słyszał? Proszę o pilną odpowiedź. Z góry bardzo dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: ela1 Re: Agencja ITC.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.05, 08:35
      nie pchaj sie w g.... czytaj dokladnie posty szukaj takich agencji ktore nie
      pobieraja oplat.
      • Gość: Dominika Re: Agencja ITC.. IP: *.server.ntli.net 05.09.05, 22:26
        Żadne g.. ja tam jestem zadowolona.Właściwie dzięki nim zmieniłam swoje życie
        na lepsze.Swoje a także kilku osób które zdążyłam już sciągnąć do UK.
        • Gość: fistaszek13 Re: Agencja ITC.. IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.05, 12:44
          Tez mam nadzieje ze moje zycie sie zmieni na lepsze, tylko
          wszystko chyba zalezy od szczescia, prawda...A dawno temu skorzystalas z ich
          usług? Ile Cie w sumie kosztowal wyjazd?
        • Gość: smutna Re: Agencja ITC.. IP: 213.25.190.* 16.10.05, 17:24
          chcialabym sie dowiedziec co i jak zalatwic by sie zarejestrowac w tej firmie
    • Gość: janusz Re: Agencja ITC.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 23:22
      witam zlozylem u nich CV i od miesiaca bez odzewu nawt dzwonilem do nich i
      wszystko sie zgadza maja mnie w rejestrze. Nadal czekam bo maja rozne oferty
      pracy.Ja tez nie mam znajomosci i pojade w ciemno w polowie pazdziernika mam
      powoli dosyc czekania na oferte.
      • Gość: bew ODRADZAM IP: *.dip.t-dialin.net 06.09.05, 14:00
        no moze i paru osobom pomogli zmienic swoje zycie ale daje glowe ze zamin to sie
        stalo sporo nerwow pozjadali.Mialam z nimi do czynienia 2razy i szczerze mowie
        ze naprawde mozna sie na nich ladnie powkurzac zanim sie czlowiek dowie czegos
        konkretnego. Nie wspominajac juz o punktualnosci zetelnosci pracownikow itp...
        NAPRAWDE ODRADZAM !!
      • Gość: Bienio Re: Agencja ITC.. IP: 194.152.88.* 12.11.05, 16:18
        Witam, ja wlasnie odnich wyjechalem!!
        Za to firma w Anglii to jest dopiero burdel!!
        Zarabiasz 200£ a zostaje ci 73£
        Normalnie czlowieka okradaja!!!
        Jak ja bym wiedzial jak tu jest to bym tu nieprzyjechal przez nich tylko
        samaemu na pale!!!!
        • Gość: dipo Re: Agencja ITC.. IP: *.nest.gliwice.pl 12.11.05, 18:49
          siema Bienio daj znac co to za firma??
        • Gość: raven6 Re: Agencja ITC.. IP: *.tvgawex.pl 25.01.06, 15:25
          Bienio pewnie sie wpakowales jak ja do ProVisty!!!!!!!Jest nas 14 osob ktore
          przyjechalay 13.12i o zgrozo my dostajemy po 25-50 funtow na tydzien za porzadny
          zapieprz w GEESCIE!!!!!!!! Nic tylko sie powiesic!!!!!!!
    • Gość: gość Re: Agencja ITC.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.05, 14:44
      To bardzo dobra agencja. I nie pobierają żadnych opłat. Jedynie koszt
      ubezpieczenia i przejazdu. Są rzetelni i sprawdzeni. Polecam.
    • Gość: siewca Re: Agencja ITC.. IP: 194.150.177.* 08.09.05, 15:38
      polecam. zadzwonili a w ciagu tygodnia znalazalem siw w uk.tak jak zapowiadali
      praca byla i mieszkanie rowniez i to nawet dosyc duze za 45 £ tygodniowo czyli
      znosnie.jedyny problem to 30 godzinna podroz autokarem.mozna przezyc.
      • Gość: fistaszek13 Re: Agencja ITC.. IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.05, 23:18
        Dzieki wielkie. Strasznie sie boje wyjazdu ale widze ze chyba warto:-)))
        mam pytanko, czy zostales skierowany bezposrednio do pracodawcy czy do agencji
        posrednictwa pracy tam na miejscu?
        Dzieki raz jeszcze. Zycze powodzenia i sukcesów.
    • Gość: tg7 Re: Agencja ITC.. IP: *.kolornet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 07:49
      Ile jest ludzi tyle jest opinii , dlaczego z góry zakładacie ,że to jest g...
      Z tego co wiem, to dużo ludzi wyjechało i są zadowoleni mój znajomy idzie na
      rozmowe w czwartek , odezwę sie , jak coś będę wiedziała , a opłat nie
      pobierają , ubezpieczyć sie trzeba wszędzie.tg7
      • Gość: fistaszek13 Re: Agencja ITC.. IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 22:45
        Byłabym wdzieczna za wiadomosc.
    • Gość: kolabi Re: Agencja ITC..- moze polece wam cos innego IP: 83.104.90.* 14.09.05, 19:20
      Moj brat przejchechal sie strasznie na tej agencji. Miejsca brakuje zeby opisac
      ile stresow mial przez nich. Przez "ciekawie" skomplikowane klauzule w umowie i
      przez obiecywanie gruszek na wierzbie. Nie mowie... kilku osobom sie udalo, ale
      ja bym nie probowala.
      Natomiast chcetnie polece Wam agencje Options Employment oraz ich pododzial w
      Anglii - Flame Employment. Wyjechalismy z nimi cala paczka i jestesmy bardzo
      zadowoleni. warunki mieszkaniowe mamy takie, jakich w Polsce nie mielismy.
      Praca sie nam strasznie podoba i wogole... Przed wyjazdem pobieraja oplate za
      obowiazkowa rejestraje w Home office i za przejazd.
      Na miejscu spotykacie sie z przedstawicielami firmy, ktorzy wbrew moim
      przewidywaniom mowili bardzo wyraznie po angielsku, wiec nawet ludzie ze
      srednia znajomoscia agnielskiego nie mieli wiekszych problemow. Pomogli nam
      wypelnic wiele dokumentow i zalozyc konta w banku. Coz moge Wam wiecej
      powiedziec... POLECAM OPTIONS.
      Jakbyscie chcieli sprobowac z nimi to podaje nr do ich siedziby w Warszawie
      022-7450420
      Jakby ktos chcial to moge poszukac adres e-mailowy do nich.
      Poki co pozdrawiam wszystkich chcacych wyjechac do Anglii oraz tych ktorzy juz
      tu sa.
      • Gość: gam Re: Agencja ITC..- moze polece wam cos innego IP: *.zge.pl / *.zge.pl 15.09.05, 13:01
        rzeczywiscie... tak sobie przegladam to forum i myślę, ze Kolabi
        powienien/powinna zapoczatkowac dyskusje "Options Employments is the best" -
        moze i jest tylko jakoś trudno znaleźć o nich informacje w sieci... oprócz
        peanów Kolabi ;)
        Co do ITC - nie znam nikogo, kto by wyjechał za ich pośrednictwem mimo
        składanych aplikacji. Chaotycznie działaja trochę...
        • Gość: kolabi do gam IP: 83.104.90.* 15.09.05, 18:33
          a dlaczego mialabym nie zaczac??!! jestesmy z moja wesola paczka strasznie
          zadowoleni z wyjazdu z options. ludzie pisza ciagle negatywne opinie na ich
          temat, wiec chcialam przedstawic ta zadowolona strone medalu.
          co do informacji w sieci to jest ich wiecej na anglojezycznych stronach. od
          kiedy sie firma wyniosla z Bialegostoku do Wawy nie maja juz stronki
          internetowej. a szkoda! moznaby i tam forum otworzyc, nie ;)
          pozdrawiam "gam'a"
          • Gość: dzika bronka:) Re: do gam IP: *.torun.mm.pl 29.09.05, 00:26
            Gam to chyba zatrudniona jest w OE i płaca jej słono za reklame..
            Moze powinnas poczytac setki wypowiedzi ludzi zrobionych w balona przez ta
            firme?i o zarobkach jakie oferuje przyszłym pracownikom,ze nie wspomne juz o
            uwłaczajacych warunkach w jakich ci ludzie musza mieszkac po przyjezdzie do
            Anglii:/
          • Gość: ddd Re: do kolabi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 00:43
            dlaczego robisz ludzi w balona?
        • coox Re: Agencja ITC..- moze polece wam cos innego 29.09.05, 09:44
          NIe zapominajcie o moich peanach na cześć ITC proszę!
    • tg7 Re: Agencja ITC.. 15.09.05, 19:55
      Czy ktoś był dzisiaj w ITC na rozmowie dla opiekunów i pielęgniarek w Krakowie -
      praca w Angli , napiszcie o co pytali
      • Gość: o rany Re: Agencja ITC.. IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 17.09.05, 13:32
        kolabi ty to chyba dla nich pracujesz, wez skoncz z ta reklama
    • Gość: aaa Re: Agencja ITC.. IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 12:33
      Czy wiecie kiedy jest nalblizszy wyjazd z ta agencja?
    • Gość: Pekka Re: Agencja ITC.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 15:34
      Witam.Nigdy do konca nie jest sie pewnym czy firma jest wiarygodna.Na penwo nie
      pobieraja zadnych oplat(oprocz ubezpieczenia i wyjazdu-to i tak trzeba sobie
      wykupic w kazdej agencji)i maja wpis do ministerstwa.Ja bylem na rozmowie w
      czwartek w krakowie na stanowisko pakowacz.Mysle ze za niedlugo
      oddzwonia.Pozdrawiam
      • Gość: tg7 Re: Agencja ITC.. IP: w3cache.* / *.2-0.pl 04.10.05, 18:11
        czy mógłbyś napisać w jakim wieku ludzie byli czy na przykład po 40 dla kobiet
        jest szansa
        • Gość: Pekka Re: Agencja ITC.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 12:05
          Siemka.W wiekszosci ludzie byli mlodzi ,ale bylo tez kilka osob starszych tzn.
          gdzies okolo 35-40.Mysle ze w twoim przypadku tez masz szanse mimo ze jestes po
          40 i kobieta.Tam nie ma takiej dyskryminacji jak w polsce.
          Pozdrawiam
          • Gość: aaa Re: Agencja ITC.. IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 19:05
            jak długo sie czeka na telefon od nich?
      • Gość: Vollmond Options Employment IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.05, 18:54
        wiec ta agencje jest wiarygodna czy nie?? Jaga, to z nimi nie chciałaś jechać??
        czy mają jakąs strone internetową, cyz tylko tel???????
    • dwisn Re: Agencja ITC.. 09.10.05, 17:58
      Do mnie zadzwonili po 2 dniach i zaprosili na rozmowę. Dobra rada: W APLIKACJI
      DOBRZE JEST WPISAĆ ZNAJOMOŚĆ ANGIELSKIEGO PRZYNAJMNIEJ NA 4. Rozmowa była ok.
      Zadzwonili po kilku dniach z propozycją wyjazdu w ciągu dwóch dni. Niestety w
      moim przypadku było to awykonalne. Jestem umówiony na telefon w tym tygodniu.
      Sprawiają wrażenie wiarygodnych, a czy tak jest zobaczymy na miejscu. Kilku
      moich znajomych wyjechało z nimi i są zadowoleni.
      • Gość: tg7 Re: Agencja ITC.. IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 09.10.05, 20:38
        NAPISZ JEŻELI CI SIE CHCE GDZIE JEDZIESZ I W JAKIM CHARAKTERZE , O CO PYTALI NA
        SPOTKANIU , BO NIKT NIE PISZE KONKRETNIE POZDRAWIAM TG7
        • dwisn Re: Agencja ITC.. 09.10.05, 22:44
          W tej chwili robią rekrutacje na północ Anglii. Zaproponowali mi pracę pakowacza
          za 5.95/h. Teraz staram sie o pracę operatora wózka widłowego (mam uprawnienia).
          Na spotkaniu była rozmowa z Angielką przez Massangera (kamerka). Rozmowa
          spokojna : trochę pytała o mnie (sprawy rodzinne itp.), dlaczego chcę jechać do
          Angli, czy byłem już w Anglii i czy mi się podobało itp. Ogólnie robią wrażenie
          bardzo profesjonalne.
          • Gość: maja Re: Agencja ITC.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.05, 12:23
            w jakim miescie ta praca?? i jak moza ja dostac??
          • Gość: Jaga Re: Agencja ITC.. IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.05, 17:20
            Hej, ja jade na rozmowe w srode i troche sie denerwuje...rozmawiales z nia sam,
            czy ktos z Toba tam byl?Dlugo to trwa? Kiedy wiesz ze jestes przyjety?
            • Gość: Jaga Re: Agencja ITC.. IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 12:04
              Hej, hej ludziska kochani:-) Dajcie znac ile trwa taka rozmowa kwalifikacyjna w
              ITC:-)))))
              • Gość: izydor Re: Agencja ITC.. IP: *.pro-internet.pl 18.10.05, 15:56
                hej
                my też jedziemy na rozmowę w środę. Też sie zastanawiamy ile to może trwać.
                Jaga w jakim mieście mieszkasz? Bo my musimy jechac całą noc na to spotkanie.
                Tak myślimy, że 4 gdz i będzie koniec tego spotkania. Tak jak się chodzi na
                rozmowy to przeważnie 15 minut rezerwują na osobę.
                Jak coś to pisz. Mam nadzieję, ze się uda.
                A moze pytałaś gdzie byłby wyjazd, no i pakowanie czego?
                • Gość: Jaga Re: Agencja ITC.. IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 16:25
                  Hej, mieszkam niedaleko:-)))Prawie jak na miejscu:-))) Niestety nie znam
                  szczegolow:-(( Nie wiem jakie miasto i co bedziemy pakowac:-)Mam nadzieje ze
                  wszystkiego dowiemy sie na miejscu:-)) Pozdrawiam
                  • Gość: izydor Re: Agencja ITC.. IP: *.pro-internet.pl 18.10.05, 17:40
                    Hej
                    Fajnie masz,że niedaleko mieszkasz. My właśnie trochę odsypiamy żeby nie paść
                    jutro. Długa droga przed nami. A co do szczegułów to na spatkaniu wszystko
                    będzie. No to trzeba poćwiczyć gadanie:)
                    • Gość: Jaga Re: Agencja ITC.. IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 18:05
                      No mnie dojazd zajmie z godzinke:-)))) To zycze milej podrozy. Tez cos
                      pocwicze, choc sama nie wiem co?:-))))Nie mam pojecia o co moga zapytac:-))
                      • Gość: izydor Re: Agencja ITC.. IP: *.pro-internet.pl 18.10.05, 19:23
                        A co mamy zabrać ze sobą? Czy paszport, referencje, dyplomy są potrzebne na tej
                        rozmowie?
                        • Gość: Jaga Re: Agencja ITC.. IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 19:23
                        • Gość: Jaga Re: Agencja ITC.. IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 19:24
                          Nie..chyba nic nie trzeba brac...Nic nie mowili ze cos trzeba przyniesc. Chyba
                          tylko dobry humor:-))))
                          • Gość: M.M. Re: Agencja ITC.. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.10.05, 11:19
                            Swego czasu zlozylem aplikacje w tej firmie ot tak bo skladalem do wszystkich,
                            ktorych dalo rade. Jak kazdy chyba z kiepska znajomoscia jezyka, brakiem
                            znajomosci w UK i niezbyt duza kasa na wyjazd. Ku mojemu zaskoczeniu zadzwonili
                            do mnie po 3 dniach, ze chca mnie ze mam przyjechac i jak all ladnie wyjdzie to
                            wyjade na dniach. Gdy opadla pierwsza goraczka zaczalem szukac inf`a o nich i
                            stwierdzilem, ze nie warto ryzykowac. Mialem za duzo do stracenia. Pomijajac
                            kase, ktora zgarniaja w tym jakies dziwne ubezpieczenia etc to (przynajmniej
                            tak wtedy bylo) tak naprawde to na miejscu przekazuja nas innej agencji na
                            miejscu. Pomijam juz fakt "miliona" negatywnych postow na temat tej firmy i jej
                            praktyk. Oczywiscie sa tez i pozytywne nie ma co ukrywac, jednak w tym momencie
                            to zaczyna sie robic taka ruletka, moze sie uda a moze nie. Ja wychodze z
                            zalozenia ze jesli juz inwestowac, cos poswiecic etc to z glowa. Jezeli ktos ma
                            kase, ktora moze poswiecic i nic nie traci wyjezdzajac to moze sobie
                            zaryzykowac. Jezeli jednak ten wyjazd ma naprawde dojsc do skutku i z jak
                            najlepszym efektem to zastanawialbym sie nad inna agencja.
                            O ich braku profesjonalizmu (nie chce mi sie sprawdzac czy nadal to jest)
                            swiadczy chociazby informacja na stronie www, ze od dochodow w UK nie trza
                            zaplacic podatkow. Jezeli nadal tam jest to gratuluje :))))

Pozdrawiam
                            • Gość: Jaga Re: Agencja ITC.. IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 18:08
                              Drogi(a) M.M., ale tam nie pojechales, tylko slyszales, tak? Ja tez wole
                              wszystko sprawdzic przed wyjazdem a okazuje sie ze opinie sa rozne (fakt, duzo
                              zalezy od szczescia) ale to glupota siedziec w domu i czekac az robota sama do
                              Ciebie przyjdzie.Kto nie ryzykuje tez nie zyje:-))) W koncu, nie podpisujesz
                              jakiegos cyrografu i jak Ci cos nie odpowiada to mozna zrezygnowac,prawda? A
                              dyrektorem od razu sie nie zostaje.
                              Pozdrawaiam wszystkich ktorzy w siebie wierza !!!!!!
                              • Gość: Dar Re: Agencja ITC.. IP: 82.177.97.* 20.10.05, 18:25
                                Swiete slowa !!!!
                                • Gość: inny m.m:) Re: Agencja ITC.. IP: *.nest.gliwice.pl 22.10.05, 13:20
                                  Jaga i co bylas na tej rozmowie?? Jak to wyglada i czy sprawiaja wrazenie ludzi
                                  ktorym mozna zaufac. Ja tez mam od nich jechac i mam juz termin rozmowy...aha i
                                  ile czekasz na wyjazd od dnia rozmowy?? Z gory dzieki. pozdrawiam
                                  • Gość: Jaga Re: Agencja ITC.. IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.05, 14:30
                                    Bylam, nawet spoko ale wiadomo..wszystko sie okaze na miejscu...najpierw jest
                                    prezentacja pracodawcy a potem rozmowa z nim (tele-konferencja). Odnosnie daty
                                    wyjazdu to dowiadujesz sie na miejscu.Po rozmowie umawiajha sie z Toba na
                                    telefon, a wyjazd jest zazwyczaj tak do tygodnia.
                                    Jak masz jeszcze jakies pytania to "wal" smialo:-))))
                                  • Gość: inny m.m:) Re: Agencja ITC.. IP: *.nest.gliwice.pl 23.10.05, 00:47
                                    Dzieki. Wiecej mi chyba nie pomozesz:)Widze ze im ufasz... Napisz jeszcze czy na
                                    bank jedziesz i czy widzialas juz umowe.
                                    • Gość: Jaga Re: Agencja ITC.. IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.05, 01:00
                                      A myslisz ze nie powinnam....Kurcze, zaryzykowac moze warto. Zawsze mozna sobie
                                      poszukac czegos innego albo wrocic....A jechac w ciemno to wieksze ryzyko (moim
                                      zdaniem)
                                      • Gość: inny m.m:) Re: Agencja ITC.. IP: *.nest.gliwice.pl 23.10.05, 01:14
                                        widze ze nie spisz:)))))) Kiedy jedziesz?? No i czy widzialas kontrakt:///
                                        • Gość: Jaga Re: Agencja ITC.. IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.05, 13:53
                                          Czekam jeszcze na telefon w sprawie potwierdzenia. Wyjazd jest prawdopodobnie z
                                          koncem miesiaca.Nie, jeszcze nie widzialam umowy-maja ja wyslac niebawem.
                                          • Gość: Lenny rozmowa, umowa itd... IP: *.ziebice.silesianet.pl 24.10.05, 11:45
                                            Czesc!

We wrzesniu wyslalem z ich strony aplikacje, zadzwonili po dwoch dniach, przeprowadzili ze mna wstepna rozmowe po angielsku, nastepnie pojechalem na interview z pracodawca.
                                            Rozmowa przebiegala milo i rzeczowo. Pytali dlaczego chce jechac, jakie mam doswiadczenie, jakie sa moje plany na przyszle lata itd. normalka, nie bojcie sie pytan z "Miliarda w rozumie"
                                            Po spotkaniu byl moment ciszy, po czym dostalem maila ze zostalem przyjety.

Dostalem umowe i mysle, ze jest uczciwa, nie ma w niej paragrafow malym druczkiem (chyba ze taklim mialym, widocznym jedynie pod mikroskopem ;-), jakis zagmatwanych fraz prawniczych 100-krotnie zlozonych z miliardem skrotow i cyferekl w nawiasach).

I co bardzo miłe, pracodawca zapłacił za bilet lotniczy i rejestracje w Home Office.

Za parę dni wylatuję, napiszę za jakis czas jak jest na miejscu.
                                            • Gość: M.M. Re: rozmowa, umowa itd... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.10.05, 12:26
                                              Jaga

Nie pojechalem i sie bardzo ciesze. Teraz wyjezdzam na niebo lepszych
                                              warunkach :) A nie pojechalem poniewaz i tak by to nic nie zmienilo. Tak
                                              naprawde all okazuje sie dopiero na miejscu, wiec obojetnie jakie cuda wianki
                                              by mi opowiadali nic bym madrzejszy nie byl. Szkoda czasu, pieniedzy i nerwow.
                                              Fakt, nikt nigdy wszystkim nie dogodzi. Jednak skoro na roznych forach mozna
                                              wycztytac tyle oskarzen pod adresem tej firmy ... ja wyciagnalem z tego wnioski.

Pragne zwrocic jedynie uwage, ze te negatywne glosy nie sa 'ot tak nagle',
                                              jezeli ktos uwaznie szuka bez problemu znajdzie posty z np 2003 roku, w ktorych
                                              sa opisywane praktyki tezje firmy w tamtejszych realiach, niewspominajac juz o
                                              postach z 2004 czy tez tego roku.

Pozdrawiam
                                              • Gość: Jaga Re: rozmowa, umowa itd... IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.05, 12:33
                                                Wiem, wiem....Ja to wszystko rozumiem...tylko chodzi mi o to, ze dobrze jest
                                                jechac i wszystko zobaczyc, "obadać" sytuacje:-) Wiadomo, ze mozna czekac na
                                                lepsza oferte, tylko jak dlugo...a jak sie nic nie trafi? Wiem ze zawsze moge
                                                wrocic, Anglia to nie bilet w jedna strone, najwyzej sie nie uda ale mam cicha
                                                nadzieje ze bedzie inaczej:-)))
                                                • Gość: M.M. Re: rozmowa, umowa itd... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.10.05, 12:37
                                                  Nie kazdy moze sobie pozwolic na "moze sie uda a moze nie".

Pozdrawiam
                                                  • Gość: Jaga Re: rozmowa, umowa itd... IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.05, 12:46
                                                    No...w sumie masz racje. Osobiscie wolalabym zeby mi (nam-bo jade z chlopakiem)
                                                    sie udalo, bo po szybkim powrocie to juz w ogole na zero bedziemy...:-(((
                                                    Dzieki. Pozdrawiam. Powodzonka:-)
                                                  • Gość: Przemek Re: rozmowa, umowa itd... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 23:05
                                                    Po pierwsze to witam wszystkich na forum, bo to mój pierwszy post na tym forum.

Przeczytałem wszystkie opinie o firmie ITC, i te negatywne i pozytywne.
                                                    I myślę że niektóre osoby albo są z konkurencyjnej firmy albo wszystkiego się panicznie boją i chciały by żeby ktoś przyszedł im do domu i poprosił ich czy "ŁASKAWIE ODPOWIADA IM PRACA ZA GRANICĄ ZA 10 000 E"
                                                    Według mnie "jak nie ryzykujesz to nie zyskujesz"

Ja jestem umówiony na rozmowę w środę na rozmowę w sprawie pracy i ITC.
                                                    Trzymajcie kciuki.
                                                    Pozdrawiam !
    • kawie Re: Agencja ITC.. 24.10.05, 15:38
      hej, moja znajoma wyjechala 3 miesiace temu jako opienkunka do domu opieki za
      posrednictwem ITC. Jest bardzo zadowolona, wszystko odbylo sie tak jak
      zapowiadali wczesniej..Nie pobrali od niej zadnej powizji tylko blet do UK +
      ubezpiecznie. Dlatego sama zdecydowalam sie jechac za ich posrednictwem:)
      • Gość: Lenny Re: Agencja ITC.. IP: *.ziebice.silesianet.pl 24.10.05, 16:12
        To doza firma i po przeczytaniu wypowiedzi na innych forach trudno jednoznacznie powidziec czy to dobra czy zla agencja.
        Ja jak narazie nie mialem zadnych problemow.

A i jeszcze jedno, jesli agencja lub pracodawca nie przestrzega warunkow umowy zawsze mozesz podac oszustow do sadu! Lub zwrocic sie o pomoc do zwiazkow zawodowych.
        Zobaczcie na: www.wirtualnymanchester.co.uk/modules.php?name=News&file=article&sid=1123name=News&file=article&sid=1123

• Gość: Jaga Re: Agencja ITC.. IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.05, 17:38
          Kurcze...ludziska, ja to sie tylko boje tego, ze pracodawca moze robic jakies
          jaja jezeli chodzi o wyplate...no i ze mieszkanie to bedzie jakas rudera albo
          obskurne, zagrzybiałe pokoje....I ze zacznie pobierac jakies jeszcze dodatkowe
          oplaty o ktorych nie bylo mowy wczesniej.....
          • Gość: hgfuh Re: Agencja ITC.. IP: *.don.ac.uk / *.don.ac.uk 01.11.05, 16:28
            Otoz ja wlasnie skorzystalem z oferty ITC, wiec moge conieco napisac. Ogolnie o
            wszystkim wiedzialem jeszcze przed wyjazdem: kiedys pobierali podobno 500
            funtow, a nie 1000 zl, a na miejscu to wszystko prawda. Autokar kosztuje 600
            zl, choc samolotem z Pragi 50 euro (niektorzy busem sie tlukli), 350 za
            ubezpieczenie (bedziecie ubezpieczeni placac podatki, ale coz, zasze mozna,
            jakby co). Nie o ITC jednak tu chodzi, bo podobno maja duzo kontraktow i na
            innych mozna nmormalnie zarabiac, ludzie byli zadowoleni. Oni poza tym sie w
            tym lancuszku najmniej licza, skoro to agencja zatrudnia agencje.
            Ja trafilem do ProVisty w Doncaster, podobno zle jest tez w Hull i w Edynburgu.
            Krotko mowiac wyplaty wynosily (juz podziekowalem) ok. 100 f, a norma to 250 f.
            100 mozna zarobic tygodniowo w Polsce. Za transport 25 f/tydz, a samochodem
            wyszloby o olowe taniej, ale te wyplaty sa tragiczne przez mieszkanie. Otoz
            ProVista chodzi sobie po agencjach pracy i wynajmuje domy, potem dajac tam
            Polaczkow. Ja mieszkalem z 6ka i razem z niezwrotnymi bondami placilismy 2000
            funtow/miesiecznie!!!!!! A powinno byc 2-3 razy mniej, czasem trafiaja sie domy
            socjalne, ktorych miasto chcialo sie pozbyc.
            Pisze glownie dlatego, ze ludzie rezygnuja, a Wy ciagle przyjezdzacie i nie
            tylko przechodzicie to samo, ale pozniej zapelniacie agencje pracy, przez co
            jest coraz trudniej i gorzej.
            • Gość: Alisa Re: Agencja ITC.. IP: *.tvgawex.pl 25.01.06, 14:55
              prosze o pomoc czy mozna zerwac ten cholerny kontrakt z ProVista? bez
              poniesienia konsekwencji tzn. kary jak jest w umowie? Juz nie daje rady
              zapieprzam za 25 GBP tyg. tyle nam odciagaja ze zebrac niedlugo nam przyjdzie.
              Prosze o odpowiedz na maila Neva6@op.pl bede wdzieczna
          • Gość: Alisa Re: Agencja ITC.. IP: *.tvgawex.pl 25.01.06, 14:57
            I wlasnie masz racje tak jest!!!!!!!!! tak cie wrobia ze ho ho
      • Gość: Alisa Re: Agencja ITC.. IP: *.tvgawex.pl 25.01.06, 15:12
        Bo nie ma umowy z ProVista!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka