Dodaj do ulubionych

dostalem robote w UK

IP: *.autocom.pl 03.11.05, 23:19
dostalem prace w hotelu w UK aplikujac wylacznie przez mail z Polski. Wylatuje 22 XI i bede tam sługusował :) ciekawe jak bedzie a najfajniejsze jest to ze nie bede placil za mieszkanie i wyzywienie, no ale to sie okaze bo nie wierze ze dazdza mi cos za darmo. Coz zycze powodzenia innym...
Obserwuj wątek
    • Gość: dcio Re: dostalem robote w UK IP: *.cebit / *.cebit.com.pl 04.11.05, 15:33
      a mozesz dac jakies namiary? Tez jako magister bym sprzatal w kuchni ;)
      • Gość: Adam__________ Re: dostalem robote w UK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 15:44
        ja mam licencjat, szukam pracy w anglii, zreszta konczylem hotelarstwo hehe...

Moze jedziemy do UK ? :D
      • Gość: davidoff Re: dostalem robote w UK IP: *.autocom.pl 04.11.05, 16:03
        po prostu wysylalem swoj covering letter i CV do
        wielu wielu hoteli ktore znajdywalem na tej stronie www.yell.com/ucs/HomePageAction.do, search for wpisujesz hotel i located wpisujesz miejscowość ktora cie interesuje. przez 2 dni wyslalem ponad 100 ofert no i mnie przyjeli, a jeden gosc z tego hotelu www.meridianleisure.com/Express_by_Holiday_Inn_Southampton-M27_Jct_7/default.asp prosil o tel dzis po 18 , to moze sporoboj zadzwonic :) szukaja waiting staff. powodzenia
    • Gość: davidoff Re: dostalem robote w UK IP: *.autocom.pl 04.11.05, 16:06
      ten pierwszy adres powoinien byc taki www.yell.com/ucs/HomePageAction.do
      • Gość: Adam________ Re: dostalem robote w UK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 20:34
        Wiecie co?
        Wkurzam się. szukam pracy od dawna, i wszedzie chcą z doświadczeniem a skąd ja
        mam qrwa wziąść doświadczenie jak studia w lipcu skończyłem.

Jak we wtorek pracy nie dostane [wyjazd do UK] to nie wiem co zrobie..

Wqrw.. mnie to wszystko juz.

Poje... kraj...
        • Gość: A.K. Re: dostalem robote w UK IP: *.chello.pl 05.11.05, 01:06
          Znalezc prace w gastronomii w UK to ZADNA SZTUKA.
          • Gość: Ralph Re: dostalem robote w UK IP: *.server.ntli.net 05.11.05, 09:17
            I co, później jak będziesz się starał o posadę architekta lub programisty
            napiszesz w CV że pracowałeś w gastronomii? Nie żartuj. Trzeba od razu łapać
            dobrą robotę, a jak się dobrej nie da, to przynajmniej w miarę sensowną, ale w
            swoim zawodzie, gdzie są jakieś perspektywy, a nie w kółko zmywanie garów.
            • Gość: davidoff Re: dostalem robote w UK IP: *.autocom.pl 05.11.05, 11:17
              i co z tego ze w gastronomii czy hotelarstwie. czy ma sie tego wstydzic pozniej? kazda uczciwa praca jest dobra, ale jak sie jest "pieskiem francuskim" to sie wybrzydza
            • spiral_architect Re: dostalem robote w UK 05.11.05, 15:40
              Gość portalu: Ralph napisał(a):

> I co, później jak będziesz się starał o posadę architekta lub programisty
              > napiszesz w CV że pracowałeś w gastronomii? Nie żartuj. Trzeba od razu łapać
              > dobrą robotę, a jak się dobrej nie da, to przynajmniej w miarę sensowną, ale w
              > swoim zawodzie, gdzie są jakieś perspektywy, a nie w kółko zmywanie garów.

A cvo to ma jedno z drugim wspólnego ??? MUSISZ pisać w CV, że zmywałeś gary ?
              Poza tym garów zmywać wcale nie musisz. Autor powyzszego postu być może nie
              zdaje sobie sprawy z tego, ze yb robic to co sie chce trzeba miec czesto jakies
              pieniadze na start, a tych w Polsce nie majac kombinacji znajomosci, szczescia i
              bajeczych czesto kursow i umiejetnosci zarobc sie raczej nie da.

To raz

Dwa: kazdy normalny rekrutujacy bedzie staral sie dojsc do przyczyn. Jesli
              zapyta "co Pan robil w gastronomii, gdy jest Pan architektem" i "uslyszy
              odpowiedz "zarabialem na to i tamto, by sie doksztalcic/zalozyc interes/zdobyc
              nowe umiejetnosci" i potraktuje ja z pogarda swidczy to tylko o rekrutujacym i
              jest wskazowka, ze dla takiej firmy raczej nie nalezy pracowac. Tyle
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka