Gość: pluton IP: *.server.ntli.net 04.11.05, 18:44 Czy jest gdzies w Ladku polska knajpa gdzie mozna ogladnac mecze ligi polskiej w C+ ? Pasy dzisiaj graja i mnie nosi :-( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pluton Re: `Canal +` w Londynie IP: *.server.ntli.net 11.11.05, 23:15 Nie ma ? :-( Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: `Canal +` w Londynie 12.11.05, 12:20 nie łatwiej sobie samemu założyć?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Driver Re: `Canal +` w Londynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 21:41 A przy okajzi - ja zamierzam dopiero wyjechać, ale mam pytanie: da się w UK założyć CYFRĘ+ np? czy Polsat Cyfrowy? Żeby na bieżąco być z Polską? Tzn czy da się w UK ustawić antenę na odbiór tych samych satelitów, żeby odbierać nasze platformy cyfrowe? Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: `Canal +` w Londynie 12.11.05, 23:59 Tak. Ja mam Cyfrę+ i wszystko jest (oprócz Polsatu). Tylko trzeba mieć talerz, odpowiednio ustawiony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teo Re: `Canal +` w Londynie IP: 62.173.102.* 13.11.05, 09:13 Nie ma problemow z odbiorem C+ i Polsatu Cyfrowego. Jednak jest male ale... jest to nielegalne. A poza tym wolniej uczysz sie angielskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty prawda ale ... nie chodzi o piractwo .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 11:45 tylko o prawa do wyświetlania filmów (transmisji sportowych) za które płacą tylko i wyłącznie na terenie Polski, a tak naprawdę ich to nie interesuje, nawet bym powiedział że wręcz odwrotnie są zainteresowani dotarciem do jak największej widowni www.cyfraplus.pl/upload/regulamin/200509/200509_regulamin_umowy_o_aboname nt.pdf "§ 2. Korzystanie ze Sprzętu przez Abonenta. 1. Używanie Sprzętu (w tym Karty) dopuszczalne jest wyłącznie na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: prawda ale ... nie chodzi o piractwo .... IP: *.server.ntli.net 14.11.05, 17:49 Owszem,tak pisze w umowach,ale my Cyfre + mamy prawie trzy lata i po dokladnym jej przestudiowaniu zapewniam Wszyskich,ze nie mam w tresci takiego punktu!!! Pawdopodobnie ten punkt zostal wprowadzony do wzoru umowy od jakiegos tam momentu. Poza tym dlaczego mowa tu o piractwie skoro najzupelniej legalnie place za abonament??? Przeciez nie korzystam z sygnalu za darmo? Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: prawda ale ... nie chodzi o piractwo .... 14.11.05, 18:34 dokładnie mam to samo zdanie - co to za różnica czy płacę w Polsce czy w UK abonament? zapłaciłam za rok z góry i czy to ważne gdzie jestem? zdaję sobie sprawę że jest to w regulaminie ale oni też sobie na pewno zdają sprawę że część abonentówmieszka za granicą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty ile macie lat, czytać nie potraficie ze zrozumieni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 19:20 em czy co?, mówię przecież że nie chodzi o piractwo, ale o prawa wykupione przez spółkę "Cyfraplus" i "Polsatu" do nadawania programu (filmów, wydarzeń sportowych jak i muzycznych) tylko na terenie Rzeczpospolitej Polskiej, spółkom na pewno zależy na jak największej liczbie płaconych abonamentów więc tu nie ma problemu, ale problem pojawia się że oni wykupili prawa płacąc nie tylko od liczby abonentów ale także z ograniczeniem transmisji tylko do terenu RP, a nie całej Europy, zadzwońcie do Cyfry i się zapytajcie sami, według mnie jest to bezsensowne ale tak jest, (tu amerykańskie koncerny medialne dyktują warunki i w umowie musi się coś takiego pokazać, jak spółka za filmy nie chce płacić o wiele więcej) każdy musi sam rozważyć czy łamie prawo czy nie, według mnie jak ktoś się ogranicza do podstawowych ogólnopolskich kanałów przepisu tego nie łamie, bo chodzi o więź z Macierzą, a to ma wartość nadrzędną niż durne przepisy amerykańskie czy UE, tak samo jak przytoczona liga polska w Canal+, ale jak ktoś ogląda ligę angielską czy hiszpańską w w tym samym kanale to już jest całkiem coś innego, czy filmy do tej osoby która pisała że nie miała tego punktu, (a atak na marginesie to pewnie cyfra była pewnie załatwiana na polski adres :), i nikt nie poinformował spólki o zmianie,) to już ma, bo aneksy są zawsze wysyłane, i obowiązują każdego, jak nie wymówi umowy, jak się nie czyta to problem tylko i wyłącznie tej osoby!!!, to tak na przyszłość :) Odpowiedz Link Zgłoś