atra1 13.01.06, 11:58 czy ktos z was wie może jaki egzamin językowy powinna zdać osoba wybierająca suę do pracy do Anglii jako stomatolog? Czy to jest zwykły TEFL, czy jakiś specjalistyczny egzamin? pozdr A Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ja_alexander Re: Egzamin językowy dla stomatologa 13.01.06, 12:36 TEFL nie jest certyfiakatem z Anglii. Tu masz spis www.cambridgeesol.org/exams/ Nie wiem czy w ogóle musisz zdawać jakiś egzamin jeżeli masz uprawnienia do pracy jako stomatolog i znasz język. Odpowiedz Link Zgłoś
atra1 Re: Egzamin językowy dla stomatologa 13.01.06, 15:36 racja, tefla to do us. Szukam informacji, bo prawdopodobnie będę uczyć kogoś, kto chce ruszać do UK i pracować jako stomatolog i zdaje "egzamin inny niz zwykły certyfikat" i usiłuję się zorientowac co to. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_alexander Re: Egzamin językowy dla stomatologa 13.01.06, 16:27 Moja siostra miała takie zamiary, ale zmieniła orientacje na Szwecje bo ponoć 'było łatwiej'- co kolwiek to znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_olejniczak Re: Egzamin językowy dla stomatologa 15.01.06, 23:02 Kazdy z UE kto nie ma dyplomu angielskiego lub irlandndzkiego MUSI zdawac Odpowiedz Link Zgłoś
lol21ndm Re: Egzamin językowy dla stomatologa 13.01.06, 17:29 Postaram sie odpisac Ci na priv dzis wieczorem. Mam troche informacji, ale nie wiem, czy beda przydatne. :) Chwilowo jednak musze wyjsc... Sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
atra1 Re: Egzamin językowy dla stomatologa 13.01.06, 17:45 Będę wdzięczna! I czekam z niecierpliwością:) Odpowiedz Link Zgłoś
lol21ndm Re: Egzamin językowy dla stomatologa 15.01.06, 01:20 Sorry, ze do tej pory sie nie odezwalam, ale rzeczywistosc przerosla moje oczekiwania co do braku czasu "wolnego"... w kazdym razie pomyslalam sobie, ze w poniedzialek zadzwonie do zaprzyjaznionego college'u, by dowiedziec sie o szczegoly - i wtedy od razu przesle Ci wszystko razem. Glownie chodzilo mi o to, ze jak ostatnio o tym rozmawialam, to koordynatorka od tych spraw mowila, ze lekarzy, etc. obowiazuje conajmniej jakis tam poziom miedzynarodowego testu... Odpowiedz Link Zgłoś
lalibela Re: Egzamin językowy dla stomatologa 15.01.06, 21:39 egazmin ten to IELTS, wklep w google i wszystko stanie sie jasne pozdrawiam dentysta z Londynu Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_olejniczak Re: Egzamin językowy dla stomatologa 15.01.06, 23:00 Uznaja wiele egzaminow .Najbardziej cenionym jest IELTS[band6 minimum],ale moze byc TOEFL,ESOL,Linguarama lub specj. Avalon/Bath[dosyc latwy].Najlepiej zglosic sie do agencji rekrutacyjnej to Ci pomoga. Odpowiedz Link Zgłoś
lol21ndm Re: Egzamin językowy dla stomatologa 19.01.06, 13:41 Sorry za zwloke. Rozmawialam z osoba odpowiedzialna za Wydzial Jezykowy (Angielski dla Obcokrajowcow) w jednym z college'ow, ktory jest w czolowce college'ow brytyjskich. Powiedziala, ze dla zawodow "medycznych" (w tym stomatologa) wymaganym egzaminem jest conajmniej IELTS (poziom 7). W dodatku ten poziom siodmy musi byc zaliczony we wszystkich czterech czesciach egzaminu - tj. np. czytanie, mowienie, etc. musza byc na poziomie conajmniej siodmym. Kurs u nich na cos takiego to 10 tygodni (oczywiscie przy odpowiednim poziomie znajomosci angielskiego). Odpowiedz Link Zgłoś
jnova Re: Egzamin językowy dla stomatologa 29.01.06, 17:38 Wybieram się właśnie do pracy w Anglii jako stomatolog.Zdawałam UBELT.Całkiem sympatyczny.Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_alexander Re: Egzamin językowy dla stomatologa 30.01.06, 09:31 Witam, Jnova mam do ciebie małą prośbę. Czy mogłabyś mi coś więcej powiedzieć o pracy stomatologa w Uk? Tzn jak ją znalazłaś, jakieś konkretne wymagania i gdzie? Pisz na emaila gdybyś miała ochotę. Dzięki wielki Odpowiedz Link Zgłoś
barbarus.cz Re: Egzamin językowy dla stomatologa 30.03.06, 04:00 Nie wiem jak ze stomatologami ale ja jestem ortopeda i pracuje bez zadnego egzaminu. To tak naprawde zalezy od pracodawcy. Mam zamiar zdawac IELTS, bo ten ma znaczenie ale nie jest warunkiem jak na razie. Jak chesz kontakt to pisz na gadu gadu numer 3463604. Odpowiedz Link Zgłoś
quiatek praca dla stomatologa 03.04.06, 20:19 Pomogę dentystom w znalezieniu pracy od zaraz w UK. Piszcie na adres gazetowy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
eliss2 Re: praca dla stomatologa 03.04.06, 22:54 To jest forum stomatologow w UK tam napewno znajdziesz potrzebne informacje www.dentystawanglii.pl/index.php Odpowiedz Link Zgłoś