Dodaj do ulubionych

Londyn Stanted

IP: *.chello.pl 20.01.06, 18:32
Witam!!! To znów ja,Arek.Okazało się,ze pracodawca ma po mnie przyjechać na
heathrow,a ja lecę do Stanted.No i nie wiem jak można się dostać na Heathrow
stamtąd.Czy może ktoś mi pomóc w tej kwestii,bo ,jak wcześniej pisałem,Londyn
to dla mnie hmm czarna magia w połączeniu z voodoo.Dzięki za ewentualne
odpowiedzi i pomoc.Pozdrawiam wszystkich fajnych ludków w UK
Obserwuj wątek
    • Gość: palejo Re: Londyn Stanted IP: *.server.ntli.net 20.01.06, 18:34
      autobusem
      • Gość: Arek Re: Londyn Stanted IP: *.chello.pl 20.01.06, 19:00
        To że autobusem,to się domyśliłem,ale jaką linią i jaki jest mniej więcej koszt
        i czas przejazdu.
    • Gość: dudi Re: Londyn Stanted IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 19:02
      A nie możesz mu napisać/zadzwonić, że ty na stanstet przylatujesz, a nie na
      hitroł ? ;)
      • Gość: arek Re: Londyn Stanted IP: *.chello.pl 20.01.06, 19:46
        Owszem,ale pracodawca uparł się na hirol i koniec.Wolę jak po mnie przyjedzie
        na hirol niz mam grzać az do Barnstaple sam.
    • Gość: mig Re: Londyn Stanted IP: *.bulldogdsl.com 20.01.06, 19:53
      Autokarem National Express zaplacisz w jedna strone 20£. Jedzie sie okolo 1,5
      godz. Odjazd sprzed terminalu.

Pozdrowienia
      • Gość: Arek Re: Londyn Stanted IP: *.chello.pl 20.01.06, 20:43
        Wielkie dzięki!!!!Moja wiara w pomoc międzypolską niezmiennie jest
        mocna,chociaż mam się i na baczności.Mam kilka możliwości ,bo zostaje Luton i
        gatwick(ważne abym się dostał na hiroł).A jak jest z cenami czasem przejazdu z
        tych dwóch innych lotnisk do hiroł???Z góry wielkie dzięki za pomoc Arek
        • Gość: adam Re: Londyn Stanted IP: *.91.146.198.clearwire.be 20.01.06, 23:21
          hej proponuje abys wszedl na stone national express i tam w wyszukiwarce wpisal
          skad dokad jedziesz i bedziesz mial pelny obraz co do czasu podrozy jak i
          cen .Pozdrowienia i good luck .
          www.nationalexpress.com/destinations/airports.cfm?t=air
          • misspolka Re: Londyn Stanted 21.01.06, 12:00
            Przepraszam, ale nie bardzo rozumiem, co to znaczy "ale pracodawca sie uparl i
            chce przyjechac na Heathrow"? To jaki to jest z niego pracodawca? Jesli
            pracownik przyjezdza na kontrakt a pracodawca oferuje odebrac go z lotniska, to
            nie powinno byc zadnej roznicy z jakiego!No chybaze ze pracodawca od razu
            zaznaczyl na poczatku, ze moze Cie tylko odebrac z Heathrow.
            Ze Stanstead musisz dojechac do Victoria London Coach Station by National
            Express a stamtad znowu na Heathrow albo by tube albo by Natioanl Express, albo
            zaplacis wiecej i pojedziesz pociagiem Stanstead Express.
            Najlepiej jednak dowiedz sie w Information Desk an Stanstead, poniewaz istnieje
            spejalna linia autobusowa kursujaca tylko pomiedzy lotniskami. Niestety nie
            wiem ile to kosztuje, musialabys sie dowiedziec na miejscu.
            Zycze powodzenia i radzilabym jeszcze raz porozmawiac z pracodawca, moze
            spotkalby Cie na Victoria Coach Station - a wiec w polowie drogi.
            Ewa
            • misspolka Re: Londyn Stanted 21.01.06, 12:13
              Arku, to jeszcze raz ja.
              Ze Stanstead Airport wez EXPRESS BUS numer 717 w kierunku Gatwick Airport South
              Terminal a potem dalej do HEATHROW CENTRAL TERMINAL.
              A w ogole, to jak kiedykolwiek bedziesz potrzebowal dowiedziec sie jak
              dojecjhac obojetnie gdzie na terenie London to wejdz na
              www.journeyplanner.tfl.gov.uk
              wpisz przystanek z ktorego chcesz jechac i potem przystanek koncowy i ukaze C
              sie jak nie jeden to pare opcji jak tam dojechac.
              Wlacznie z dokaldna mapka gdzie sa dane przystanki.
              Teraz na parwde nie powinienes sie pogubic.
              Zycze przyjemnej podrozy!
              Ewa
              Miss Polka Au-Pair Agency Ltd
              • Gość: dziewczyna Re: IP: *.ae.krakow.pl 21.01.06, 12:24
                Może poradzi mi ktos jak szybko i tanio dojechac z Gatwick do Birmingham.
                Przejazd z National Expresss kosztuje ponad 30 funtow, a do tego autobus jedzie
                bardzo dlugo poniewaz są rozne długie przystanki. Pociąg podobno jedzie jeszcze
                dluzej i jest drozszy niz autobus. Czy jest jeszcze jakis sposob szybkiego
                dotarcia z Gatwick do Birmingham? Jest to o tyle wazne, ze w Gatwick wyladuje
                ok 16.00 wiec zanim dojade do Birmingham bedzie juz bardzo pozno
              • Gość: arek Re: Londyn Stanted IP: *.chello.pl 21.01.06, 21:01
                Witam.Dzięki za pomoc i za link.Z niego wynika,ze linia 797 jeżdzi bezpośrednio
                ze Stanted do Heathrow(jeśli dobrze rozumiem,to co napisane).Jeśli chodzi o
                pracodawcę,to raczej mu na mnie bardzo zależy(jak narazie tylko ja się
                zakwalifikowalem do tej pracy i się wcalę nie chwale!!!!!!),ponieważ
                zaproponował,ze po mnie przyjedzie aż z Barnstaple do Londynu,bo w pierwotnej
                wersji bylo,że sam będę musiał dotrzeć na miejsce zakwaterowania i pracy.Wolę
                przejechać ze Stanted na Heathrow ,niż tułać sie po zachodniej
                Anglii.Pozdrawiam i jeszcze raz serdecznie dziękuję za okazana pomoc Arek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka