Dodaj do ulubionych

wiza do USA z Anglii

IP: *.bulldogdsl.com 24.01.06, 17:04
Witam.Mam pytanie.Mieszkam od roku w Londynie.Chciałbym wraz z żoną wybrać się w celu turystycznym do Stanów.Czy będziemy mieli jakieś problemy z otrzymaniem wiz?Dodam iż oboje pracujemy legalnie.Dzieci chcemy pozostawić pod opieką dziadków.No i jeszcze jedno.Gdzie złozyć podanie o wizy?Będę wdzięczny za porady.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pri Re: wiza do USA z Anglii IP: 213.233.159.* 24.01.06, 17:28
      Skoro mieszkasz od roku i wogole to zapewne znasz angielski. Wiec wejdz na
      stronke www.usembassy.org.uk/ znajdz dane i po prostu zadzwon. Jestem
      pewny, ze udziela Ci znacznie pelniejszych informacji nizli ktokolwiek na jakim
      kolwiek forum.
      • elaweybridge Re: wiza do USA z Anglii 25.01.06, 16:16
        w maju zeszlego roku spedzilismy pol dnia w US embassy, Grosvenor Square,
        London, wydalismy bezzwrotne 120f za sama procedure, plus jakies nascie
        funciakow na parking tylko po to zeby nam powiedzieli ze sory ale na 2 tyg
        wczasowaia sie na Florydzie do USA was nie wpuscimy.

laski nie robia. polecielismy na Barbados :)

cala procedura: dzwonisz do US Embassy i sie umawiasz. potem poczta dostajesz
        papiurki potwierdzajace twoje interview plus blankiety do zaplacenia 60f/os plus
        wszelkie info co masz ze soba zabrac na interview. ze stronki embassy wypeniasz
        i drukujesz formularz o ktorym szerzej w korespondencji ktora dostaniesz.
        w danym dniu stawiasz sie na dana godzine, przeswietla cie a potem siedzisz w
        wielkiej sali z tysiacem innych osob i czekasz. czekasz. czekasz. potem do
        okienka - jak na dworcu w kasie - i po 5 min jest po wszystkim. i albo bedziesz
        skakac z radosci albo sie na nich obrazisz.

powodzenia
        ghrom.com/index.php?go=faq
    • jasiubleep Re: wiza do USA z Anglii 24.01.06, 17:53
      No problemo. Ale pamietaj, ze jesli cos wysylasz jankeskiego konsulatu to
      musisz poczta a NIE kurierem. Kwity i liste zalacznikow mozna pobrac na stronie
      konsulatu. Uwaga. Za dzwonienie placi sie fortune.
      • Gość: klara Re: wiza do USA z Anglii IP: *.range86-137.btcentralplus.com 24.01.06, 18:10
        Ja zalatwialam sobie w Dublinie. Nie jest az tak drogo zadzwonic do ambasady-
        operator byl bardzo szybki i konkretny w umawianiu mnie na spotkanie z
        konsulem. Wtedy pracowalam, ale moj kontrakt konczyl sie za 2 miesiace i bez
        problemu dostalam wize.
        • jasiubleep Re: wiza do USA z Anglii 24.01.06, 20:34
          Ale chodzi o to, ze minuta rozmowy z konsulatem w Londynie to kosztowala okolo
          funta i nie ma znaczenia, czy operator byl szybki czy wolny. Podobno teraz
          mozna zaaplikowac on -line (moze to plotka). A po co tracic czas na rozmowe z
          konsulem (w zasadzie nigdy w zyciu nie widzialem zadnego konsula)?

Boze, jak cudownie, ze nie potrzebuje juz wizy do US.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka