Dodaj do ulubionych

pilne pytanie

IP: *.zabrze.net.pl 27.01.06, 16:34
chca do mnie zadzwonic w sprawie pracy z agencji kobita mi napisala ze I need
you to come into our office to register so you can start working on Monday!!
czy ktos mi powie na co mam sie nastawic o co bedzie mnie pytac troche jestem
przerazony bo z moja angielszczyzna cinko czy dam rady
Obserwuj wątek
    • buttermilk Re: pilne pytanie 27.01.06, 16:54
      ona chce zebys przyszedl do nich do biura
      • Gość: grzerzek Re: pilne pytanie IP: *.zabrze.net.pl 27.01.06, 17:18
        to po co chce dzwonic o co pytaja w takim przypadku jeszcze nigdy nie dzwonili
        do mnie z agencji o co beda pytac przeciez maja moje cv
        • eeela Re: pilne pytanie 27.01.06, 17:24
          Nie pojmuje. Napisala, ze masz przyjsc do ich biura. Skad wiesz, ze chca do
          ciebie dzwonic?
        • kerryman Re: pilne pytanie 27.01.06, 17:24
          a co? nie maja prawa zadzwonic? myslales, ze oni popatrza na cv, wybiora
          najlepsze i wysla ci maila kiedy masz przyjsc do pracy? Cv to najczesciej tylko
          poczatek zmudnego procesu rekrutacji. jak sie boisz ze sie nie dogadasz w
          trakcie rozmowy, to po kiego czorta sie w ogole tam pchasz?
          • Gość: grzegorz Re: pilne pytanie IP: *.zabrze.net.pl 27.01.06, 17:55
            spokojnie nie jestem pick packer i nie jade tam do miotly ani w ciemno
    • buttermilk Re: pilne pytanie 27.01.06, 17:21
      I need
      > you to come into our office to register so you can start working on Monday!!
      > czy ktos mi powie na co mam sie nastawic o co bedzie mnie pytac troche jestem
      > przerazony bo z moja angielszczyzna cinko czy dam rady
      Nie wiem po co chce dzwonic. Z tego co zacytowales to ona pisze: "musisz
      przyjsc do naszego biura zeby sie zarejestrowac, abys mogl zaczac prace w
      poniedzialek".
      • Gość: grzegorz Re: pilne pytanie IP: *.zabrze.net.pl 27.01.06, 17:45
        Please call me as soon as possible!!! Urgent!!! I need you to come into our
        office in Nuneaton to register, so you can start working on Monday!!
        or email me your phone number and I will call you The job is in Nuneaton,
        Warwickshire (Midlands)

ona zadzwoni i chce potwierdzicz czy pyjade czy bedzie pytala o jakies dane?
        • Gość: buttermilk Re: pilne pytanie IP: *.b-ras1.srl.dublin.eircom.net 27.01.06, 17:54
          "zadzwon jak najszybciej!!! pilne!!! musisz przyjsc do naszego biura w Nuneaton
          aby sie zarejestrowac abys mogl rozpoczac prace w poniedzialek!! albo wyslij do
          mnie e-mail z Twoim numerem telefonu i ja zadzwonie do Ciebie. Praca jest w
          Nuneaton, Warwickshire (Midlands)"
          • Gość: grzegorz Re: pilne pytanie IP: *.zabrze.net.pl 27.01.06, 17:58
            tyle to ja wiem moj angielski jest komunikatywny tylko nie wiem po co ona chce
            dzwonic napisalem jej wczesniej ze jestem dostepny i sie pojawie
            • kerryman Re: pilne pytanie 27.01.06, 18:03
              moze chce zadzwonic, zeby sprawdzic, czy jest w stanie sie dogadac. CV mogl ktos
              ci pomoc napisac, maila tez. mi sie to wydaje normalne. ale to chyba dobrze ze
              chce dzwonic, albo ze ciebie prosi o oddzwonienie. swojego czasu wyslalem z
              kilkaset maili z CV. i jak nie bylo odpowiedzi, lub byla tylko mailowa, to
              wiedzialem ze sie nie mam co ludzic. zadzwonili do mnie z kilku miejsc - i tutaj
              sprawa byla jasna. jak dzwonia to znaczy ze im zalezy. tylko zalamac sie potem
              idzie, jak juz sie dostanie prace a oni dalej dzwonia hehehe.
              • Gość: grzegorz Re: pilne pytanie IP: *.zabrze.net.pl 27.01.06, 18:13
                a jak wygladala taka rozmowa czy wszytko rozumiales co mowia? mam odczucie ze
                na zywo nie jest problem dla mnie natomiast telefonow sie boje
                • Gość: mike Re: pilne pytanie IP: *.chello.pl 28.01.06, 00:53
                  " na zywo nie jest problem dla mnie natomiast telefonow sie boje"
                  bo rozmowy telefoniczne sa trudniejsze niz face to face :)
    • chococake Re: pilne pytanie 28.01.06, 01:00
      no wiesz, dzisiaj jest piatek, nie za bardzo czaje jak mozesz dotrzec do nich
      do pracy w poniedzialek, tzn oczywiscie jest to mozliwe, ale gdzie i za ile ty
      kupisz bilet ? nie powiedziles im ze jestes w polsce? bo chyba w zabrzu
      siedzisz..
      • Gość: Pracownik agencji Re: pilne pytanie IP: *.ipt.aol.com 28.01.06, 02:56
        Pracuje w agencji rekrutacyjnej w UK i oddzwaniam do wszystkich kandydatow,
        ktorych doswiadczenie odpowiada naszym wymogom. Do "nie-anglikow" zdzwonie
        glownie po to aby sprawdzic poziom jezyka angielskiego, ale takze po to aby
        upewnic sie czy napewno zglosza sie na rozmowe kwalifikacyjna z pracodawca,
        oraz aby zapytac jakiej placy oczekuja, czy sa w stanie sie przeprowadzic, czy
        potrzebuja zakwaterowania itd.
        Nie zapominajmy, ze klientem agencji jest i pracodawca i pracownik i
        obawiazkiem "rekrutera" jest upewnic sie, ze obie strony sa zadowolone.

Co do osoby, ktora kontaktuje sie z Toba z agencji moge Cie zapenic, ze nie
        jest to native Anglik - miedzy innymi z powodu struktury zdan i wyrazen,
        ktorych anglik nigdy byl nie uzyl. Nie ma sie czego obawiac ;)
        • chococake Re: pilne pytanie 28.01.06, 19:14
          hehe askad ta pewnosc? jestes nativem pracowniku agencji?
          jedynie do czego mozna sie przyczepic to uzycie "into" reszta jest jak
          najbardziej angielska i zapewniam cie ze kazdy anglik mogl to powiedziec
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka