Dodaj do ulubionych

Ile można realnie zarobić w UK?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 19:48
Witam

Zastanawiam się nad wyjazdem do UK w wakacje. Nie daje mi tylko jedna rzecz
spokoju. Czytałem opinię że wykonując taką prace powiedzmy za 5Ł/h bardzo
ciężko jest odłożyć jakieś pieniądze bo życie jest bardzo drogie, mieszkanie
itd...?
Czy to prawda? Ile mozna przywieźć z UK po 3 miesiącach? (po odbliczeniu
podatków, wyżywienia, noclegu itd...), tzn ile zostaje na rękę (praca jak w
większości przypadków, pub, farma, sprzątanie lub podobne)
Obserwuj wątek
    • xiv Re: Ile można realnie zarobić w UK? 09.02.06, 20:03

kalulator oszczednosci ew. przezycia znajdziesz w stopce
      • Gość: Me Re: Ile można realnie zarobić w UK? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 09.02.06, 21:27
        Obliczenia tego kalkulatora nie mają zawiele wspólnego z rzeczywistościa..
        • mrlondoner Re: Ile można realnie zarobić w UK? 09.02.06, 22:06
          Spojrzmy zatem na wyliczenia.

+ 3 miesiace pracy za 5 na godzine to okolo 2400 funtow na reke

- przelot do UK i powrot 100
          - trzy razy travelka strefy 1-3 okolo 300
          - mieszkanie w pokoju tanim jednoosobowym 700
          - jedzenie 300
          - telefon, internet, kino, drobne przyjemnosci 100

Zabierasz do domu okolo 900 funtow...rozliczas sie z polskim urzedem skarbowym,
          pracy za pewne odrazu nie znajdziesz, na krotki wynajem mozesz miec wyzsza
          cene, nie daj Boze sie rozchorujesz albo ceny na przeloty w lato mocno wzrosna
          i wrocisz do Polski z 3 tys zlotych, czyli mniej wiecej 1 tys oszczednosci na
          miesiac.

Warto ?
        • Gość: pit kalkulator xiva IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 10.02.06, 00:14
          a wlasnie, ze maja. mi policzyl bardzo dobrze, roznica 20-30 funtow na miesiac.
          ale ja moze bylem przypadkiem podrecznikowym.
          • Gość: ghrom Re: kalkulator xiva IP: *.static.dsl.as9105.com 10.02.06, 14:53
            I pieknie, dla takich wlasnie przypadkow sa tworzone tego typu narzedzia.

Porady dla emigrujacych do UK - nowy wygląd.
    • elaweybridge Re: Ile można realnie zarobić w UK? 09.02.06, 22:01
      > Zastanawiam się nad wyjazdem do UK w wakacje. Nie daje mi tylko jedna rzecz
      > spokoju. Czytałem opinię że wykonując taką prace powiedzmy za 5Ł/h bardzo
      > ciężko jest odłożyć jakieś pieniądze bo życie jest bardzo drogie, mieszkanie
      > itd...?

bajki. drogo jest jesli pzreliczasz na zlotowki. wtedy zawsze bedzie drogo.
      proporcjonalnie do zarobkow wcale nie jest drogo jesli za chleb czy kg pomidorow
      placisz funta a zarabiasz 800f miesiecznie, to jak mozna mowic ze jest drogo?

a 800 zarobisz srednio jesli masz najbizsza stawke i ok 40h/tyg. za mieszkanie
      przy dobrej opcji zaplacisz 200, za jedzenie - lidlowskie - powiedzmy 150f.
      reszta dla ciebie (nie liczac dojazdu do pracy)

pozdrawiam
      • Gość: mackane Re: Ile można realnie zarobić w UK? IP: *.server.ntli.net 09.02.06, 22:29
        glupszego niz to pytanie to chyba nie uswiadczysz na tym forum. ile realnie
        mozna zarobic. to tak jakbys pytal ile rodzina czteroosobowa wydaje na chleb z
        maslem.
        • Gość: salomon do mackane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 08:54
          Nie wiem co w tym pytaniu jest głupiego. Nigdy nie byłem w UK i nie wiem jak tam
          się zyje. Płace można wyliczyć w ten sposób: stawka godzinowa x ilość godzin x
          ilość dni w tygodniu x 4 i już jest miesięczna stawka. Tylko co z tego że
          wyjdzie mi GBP 800, 1000, czy 1200, jak nie wiem ile z tego mi zostanie po
          zapłaceniu mieszkania, podatków, za ile kupie jedzenie itd..., pytanie jest jak
          najbardziej normalne, bo nie ma co się łudzić że skoro zarabia się GBP 800 to
          tyle można przywieźć do Polski.

P.S
          Dziękuję wszystkim za odpowiedzi
          • Gość: gftr Re: do mackane IP: 62.69.102.* 10.02.06, 13:54
            chlopie
            to zalezy gdzie bedziesz spal w ktorym regionie anglii, sam czy z kims, czy
            wynajmiesz pokoj czy mieszkanie/dom
            bedziesz dojezdzal do pracy czy chodzil pieszo/na rowerze
            ile bedziesz jadl i za ile
            czy bedziesz chodzil do kina pil piwo czy cidery

podaj dokladnie co zamierzasz zrobic to ci na pewno ktos dokladnie napisze
            podejrzewam ze z minimalnej pensji jestes w stanie odlozyc okolo 100-300 funtow
            na miesiac przy skromnym zyciu w wynajmowanym pokoju
            • natalia.brzeska Re: do mackane 10.02.06, 13:57
              Gość portalu: gftr napisał(a):

> chlopie
              > to zalezy gdzie bedziesz spal w ktorym regionie anglii, sam czy z kims,

No własnie, bo paczka prezerwatyw Durex kosztuje 10 funtów!
              • xiv Re: do mackane 10.02.06, 14:23

> No własnie, bo paczka prezerwatyw Durex kosztuje 10 funtów!

slyszalem, ze antykoncepcja jest za darmo w UK? ;)
          • Gość: Ralph Re: do mackane IP: *.server.ntli.net 10.02.06, 21:21
            Potestuj kalkulator przeżycia Xiva, w moim przypadku jego wyliczenia różniły się
            od rzeczywistości tylko o 5 funtów! Wiem, że to częściowo przypadek, ale i tak
            niesamowite...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka