Dodaj do ulubionych

Czy duzo Polakow jest w Crewe ?

IP: *.server.ntli.net 11.02.06, 17:46
Pewna agensja zaproponowala mi dobra prace (w warehouse) w Crewe. Po moich
doswiadczeniach w Slough gdzie czulem sie jak w Polsce (tylu rodakow),
chcialem troche zmienic srodowisko i poprzebywac troche wiecej z Anglikami
(nauka jezyka).
Wiec mam pytanie jak w temacie: Czy w Crewe jest duzo Polakow?
Obserwuj wątek
    • jasiubleep Ha ha ha 11.02.06, 17:55
      news.bbc.co.uk/1/hi/programmes/newsnight/4631802.stm
    • Gość: dsad Re: Czy duzo Polakow jest w Crewe ? IP: *.ipt.aol.com 11.02.06, 19:16
      hahahaha

z deszczu pod rynne
      • natalia.brzeska Z dzisiejszego "The Independent" 11.02.06, 20:08
        In Crewe, Cheshire, the local council was taken by surprise when dozens of
        Polish children began turning up at schools last year. Poles now account for
        about 6 per cent of the population of 48,000, in an area where ethnic
        minorities were no more than 2 per cent of the community.
        • Gość: poppo Re: Z dzisiejszego "The Independent" IP: *.server.ntli.net 16.02.06, 01:34
          To moze w Bedford jest malo Polakow?
          Albo w Luton?
          Peterborough?
    • Gość: poppo Re: Czy duzo Polakow jest w Crewe ? IP: *.server.ntli.net 12.02.06, 01:35
      Zalamaliscie mnie.
      To gdzie jest malo Polakow ?
      • walesa4 wychodzi że w Polsce?, hehehe 12.02.06, 09:24
        • wram1 Re: wychodzi że w Polsce?, hehehe 12.02.06, 17:42
          od cholery wg BBC
        • Gość: m31 Re: wychodzi że w Polsce?, hehehe IP: *.server.ntli.net 12.02.06, 21:58
          W Polsce zostali sie tylko starcy, kobiety i dzieci.
          I co do tych kobiet to tez wcale nie jestem pewna
          • Gość: Kama Wrocilam z Crewe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 14:08
            2 Tygodnie temu spędzałam urlop u znajomych w Crewe i...czułam się jak w
            Polsce.Wszędzie,na kazdym kroku,w kazdym sklepie ,na ulicach w knajpach było
            slychac w wiekszosci jezyk polski.Odnoszę wrazenie ,ze jestes ich tam znacznie
            wiecej niz tubylców.
            • jasiubleep Re: Wrocilam z Crewe 14.02.06, 14:10
              Bo tubylcy albo siedza przerazeni w domach albo sie wyprowadzili. Ciekawe, czy
              ceny nieruchomosci poszly w dol?
      • Gość: sdf Re: Czy duzo Polakow jest w Crewe ? IP: *.ipt.aol.com 12.02.06, 10:47
        Pewnie na samej polnocy w Szkocji :-)
        • Gość: m31 Re: Czy duzo Polakow jest w Crewe ? IP: *.server.ntli.net 12.02.06, 21:56
          Gość portalu: sdf napisał(a):

> Pewnie na samej polnocy w Szkocji :-)

i na Hybrydach :-)
    • Gość: pluton Re: Czy duzo Polakow jest w Crewe ? IP: *.server.ntli.net 12.02.06, 23:44
      Nie wiem czy mi uwierzycie ale to prawda:
      Od roku mieszkam i pracuje w nieduzym miasteczku 50 km od Londynu.
      W czasie mojego pobytu na ulicach mojego miasta jezyk polski slyszalem 4 razy.
      (nie 4 razy dziennie, 4 razy w ciagu roku).
      W pracy jestem traktowany troche jak ciekawostka przyrodnicza. Jestem jedynym
      obcokrajowcem w ok. 50 osobowej firmie.
      Super nie?
      Ale i tak za rok lub dwa spieprzam do domu. :-)
      • Gość: sf Re: Czy duzo Polakow jest w Crewe ? IP: 62.69.102.* 13.02.06, 10:39
        to znaczy gdzie?
        do mamy i taty?
        • Gość: pluton Re: Czy duzo Polakow jest w Crewe ? IP: *.server.ntli.net 13.02.06, 17:32
          do zony i dzieci
      • cafe_justysia Re: Czy duzo Polakow jest w Crewe ? 13.02.06, 14:03
        no...czyli nie wszedzie jest od groma naszych rodaków :)) Mi najbardziej zalezy
        na tym by w miejscu, gzdie znalazłabym prace było możliwie jak najmniej Polaków
        bo ze swoimi rodakami moge pogadać przez net, telefon...
        • edavenpo Re: Czy duzo Polakow jest w Crewe ? 13.02.06, 17:41
          Ja jednego nie rozumiem tak a'propos ludzi mowiacych ze chca mieszkac gdzies
          gdzie nie ma Polakow. Czy ci Polacy zmusza was do rozmawiania po polsku dzien w
          dzien czy do wspolngo zamieszkania?

Nikt nie kaze wam z tymi Polakami rozmawiac. Tak samo jak nie rozmawiam z
          przypadkowymi ludzmi na ulicy, jakiejkolwiek byliby narodowosci, tak samo nie
          rozmawiam z Polakami tylko dlatego ze stoja kolo mnie na przystanku czy mijaja
          mnie na ulicy.

• Gość: matt-chester Re: Czy duzo Polakow jest w Crewe ? IP: 194.187.32.* 14.02.06, 16:24
      tu i okolica to sama prawie polska!!!!:) najgorzej jest we wrexam!!:) tam to
      juz prawdziwych anglikow juz nie ma!!!!:):):)
    • Gość: sonnentor Re: Czy duzo Polakow jest w Crewe ? IP: *.as13285.net 20.09.13, 22:22
      crewe to mega syfne miejsce. nawet nie chodzi o polakow. pelno ich tam i z tego co pamietam jakas wiocha mega. miasto jest brzydkie, nie ma tam nic co mogloby sie podobac
      • Gość: iluśc Re: Czy duzo Polakow jest w Crewe ? IP: *.gdansk.vectranet.pl 04.05.14, 18:35
        Crewe to jest normalne zadupie gdzie nic ciekawego nie ma po za tym mieszka tam kupe Polskiego ścierwa niewykształconego kture do tego wszystkiego som baranami wałami i beneficiarzami
        • Gość: Nieznana Re: Czy duzo Polakow jest w Crewe ? IP: *.197.120.134.threembb.co.uk 17.04.15, 10:46
          No i prosze ??? nic ujac nic dodac ( kto jest wyksztalcony i gdzie gramatyka KTORY , pisze sie przez ????, Do okulisty prosze ??????????? i potem wrocic do alfabetu?????
          Nieznana
        • Gość: edi Re: Czy duzo Polakow jest w Crewe ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.07.15, 17:43
          Ty dopiero jesteś wykształcony....Nie pisze się som tylko są!!!! i nie kture tylko które...wykształcony się odezwał hahahaha
    • Gość: polaczekzcrewe Re: Czy duzo Polakow jest w Crewe ? IP: *.opera-mini.net 30.06.16, 15:28
      czy dużo ku... całe legiony

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka