Dodaj do ulubionych

jedzie ktoś do DUBLINA w przyszłym tygodniu? :-)

IP: *.toya.net.pl 14.02.06, 11:45
jade za tydzien do Dublina, moze znajdzie sie ktos do wspolnej przygody na
zielonej wyspie... ?
Obserwuj wątek
    • Gość: monika Re: jedzie ktoś do DUBLINA w przyszłym tygodniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 15:02
      ja ja de 21 utego
      • Gość: emerald Re: jedzie ktoś do DUBLINA w przyszłym tygodniu? IP: *.toya.net.pl 14.02.06, 15:28
        ja 22 lutego,
        masz juz cos na oku? prace? mieszkanie?
    • Gość: emerald Re: jedzie ktoś do DUBLINA w przyszłym tygodniu? IP: *.toya.net.pl 14.02.06, 20:59
      widze, ze cos niewiele ludzi wybiera sie sie do Irlandiiw najblizszym czasie...
      szkoda
      • Gość: No nie Re: jedzie ktoś do DUBLINA w przyszłym tygodniu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.06, 21:03
        Gość portalu: emerald napisał(a):
        > widze, ze cos niewiele ludzi wybiera sie sie do Irlandiiw najblizszym
        czasie...
        > szkoda

Jeszcze ci ich tam za mało? ;)))))
        • Gość: emerald Re: jedzie ktoś do DUBLINA w przyszłym tygodniu? IP: *.toya.net.pl 14.02.06, 21:05
          pewnie ze juz ich tam za duzo, ale zawsze warto spytac... moze sie znajdzie
          jakas mila osoba
          • Gość: mychajlo Re: jedzie ktoś do DUBLINA w przyszłym tygodniu? IP: *.visp.energis.pl 14.02.06, 23:32
            A trochę później się nie wybierasz?
            Podaj swoje namiary
            • Gość: emerald Re: jedzie ktoś do DUBLINA w przyszłym tygodniu? IP: *.toya.net.pl 15.02.06, 12:57
              lece 22-go lutego, bilet juz kupiony...
              europeo@gazeta.pl
    • Gość: krzysztof Re: jedzie ktoś do DUBLINA w przyszłym tygodniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 09:19
      Może ktoś jedzie z początkiem marca,chętnie się wybiorę,jeżeli ma ktoś jakieś
      namiary na pracę lub adresy pośredników to byłbym wdzięczny za podanie
      gg68032115
    • Gość: g Re: jedzie ktoś do DUBLINA w przyszłym tygodniu? IP: *.diame.net / *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 12:16
      ja jade 1 marca. z warszawy. aerlingus.
      • Gość: emerald Re: jedzie ktoś do DUBLINA w przyszłym tygodniu? IP: *.toya.net.pl 16.02.06, 16:54
        ja tez aerlingus, ale 22 lutego
        nie wiesz czy wazą bagaz podreczny? -bo wszyscy mi mowia ze podrecznego nikt nie
        wazy, ale tam na stronie jest wyraznie napisane ze do 6kg ...
        • Gość: g Re: jedzie ktoś do DUBLINA w przyszłym tygodniu? IP: *.diame.net / *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 09:41
          tez mialam leciec 22 :) ale musialam przelozyc o tydzien. nic nie wiem o bagazu
          podrecznym. ale 6 kg to chyba sporo. masz juz cos zalatwione na miejscu?
          zostajesz w dublinie, czy udajesz sie gdzies dalej?
          • Gość: emerald Re: jedzie ktoś do DUBLINA w przyszłym tygodniu? IP: *.toya.net.pl 17.02.06, 10:51
            no jeszcze wlasnie nic nie mam - jade w ciemno, ale chcialbym zostac w Dublinie.
            Na razie mam klopot z hostelem, bo nie rezewowalem wczesniej sie okazalo za
            weekend 24-26 wszysciutko jest zajete bo... jest mecz rugby Walia-Irlandia, no i
            jak 'dobrze' pojdzie to ze 2 nocki spedze chyba pod mostem
        • Gość: monika Znowu ja. Troche o bagazu, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 12:12
          Ja wiele latam po swiecie w USA bylam 5 lat prawie jak bylam mlodsza. Osttnio
          bylma w Ilrandii wlasnie. Jesli chodzi o bagaz to 10 kg podereczny a ten drugi
          to 20 kg jets max.
          JA prace mam juz zaltwiona nie jade w czarno zalwtilam przez neta( znajac
          angielski) bede zrabiac legalnie 320 ale odejma podatek.
          Pozdrawiam
          • Gość: Andrzej Re: Znowu ja. Troche o bagazu, IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 17.02.06, 12:42
            Monika właśnie zrobiłem sobie przerwę w edukacji i zamierzam odwiedzić Wyspy.
            Byłem już wcześniej w Londynie jeszcze przed naszym wejściem do UE. Dużo
            słyszałem o ilości ludzi którzy tam pojechali i nie mam juz kontaktu z moim
            starym pracodawca. Czy możesz mi powiedziec w jaki sposób skontaktowałaś się z
            daną firmą. Nie prosze Cię o nazwę firmy tylko jak udało Ci się tego dokonać. Z
            powodu traumy jaką mam do tej pory po naszych ziomkach myślę o Walii lub
            Szkocji kierując się jadnak w stronę Szkocji. Dzięki za informacje.
            • Gość: Andrzej Re: Znowu ja. Troche o bagazu, IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 17.02.06, 12:44
              Ojej troszke się pogubiłem. Oczywiście Dublin i zielona wyspa także sa w kręgu
              moich zainteresowań. Wcześniejszy post dotyczył traumy po pobycie w Londynie:):)
          • Gość: emerald Re: Znowu ja. Troche o bagazu, IP: *.toya.net.pl 17.02.06, 13:01
            ja tez szukam w necie, znam angielski i francuski...
            co do bagazu podrecznego to na stronie aer lingus jest podane 6 kg, tylko
            podobno w niektorych liniach w ogole nie waza podrecznego... ?
            320 to chyba tygodniowo????? !!!! jakiego typu prace masz? bo ja szukam czegos
            'konkretnego' choc pewnie - jesli nic nie znajde to i na poczatek moge zmywac
            gary :-)
            masz jakies mieszkanie na widoku?
          • Gość: Monika BAgaz i praca. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 12:40
            czasem bagazu nie waza w Polsce zalezy trzeba pokazac jak duza jest torba. ja
            zawsze wozeze soba w sumie nie mala torbe podreczna i laptopa.
            jelsi chodzi o moja prace to jade jako niania. ale to jest praca na krotszy
            okres..tylko do wakacji gdyz chce na wakcje jechac gdzie cieplej.
            jest wile roznych agncji pracy ale ja nie potrafie pracowac na kontakt bo ja mi
            sie nie spodoba to co potem..:( Jak sie zna angieslki na dobrym poziomie praca
            znajdzie sie jak nie przez neta to na miejscu. ale jak sie nie zna to lipa..jak
            bylam w dublinie wiele naszych Polakow sidzilao na ulicy biedujac, najlepiej
            mic kogos gdzie mozna sie przspac na poczatek gdyz inczej majac walizki i
            siebie na \ulicy wiele nie zdzialamy asie zdolujemy....pozdowka..JAde 22...nowa
            praca.ale ja sie przywyzczilam...lubie podroze i zminiac miejsca...ale na
            wakcje do wracam do mojego domku na Mazury!!
            • Gość: emerald Re: BAgaz i praca. IP: *.toya.net.pl 20.02.06, 21:29
              znalazlem czlowieka ktory ma pokoj do wynajecia akurat tylko na 1.5 miesiaca,
              wiec idealnie pasuje, jak cos nie tak to sie zmywam, ale mam nadzieje ze prace
              znajde to i sobie jakiegos mieszkania poszukam wtedy, lece w srode...
              • Gość: Jazz-use ja jade do dublina IP: *.localnetwork.pl 20.02.06, 21:46
                ale dopiero w okolicach początku kwietnia...
                zobaczymy co los przyniesie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka