Dodaj do ulubionych

northampton-praca-mieszaknie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 16:59
Czy ktoś wie jak w northampton z pracą i mieszkaniem, warto jechać w wakacje?
Obserwuj wątek
    • Gość: milena Re: northampton-praca-mieszaknie IP: *.server.ntli.net 21.05.06, 03:05
      bylam w northampton 3 m-ce i nie znalazlam tam pracy,jest pelno polakow ktorzy
      oblegaja wszystkie posrednictwa pracy,niema szans na prace.Kobieta w urzedzie
      powiedziala mi ze w tym miescie legalnie zarejestrowanych jest 50tys polakow
      wiec naprawde nie ma poco tam jechac.
    • Gość: Sua Re: northampton-praca-mieszaknie IP: *.vline.pl / *.65.rev.vline.pl 21.05.06, 13:28
      Płacilam 80Ł tygodniowo za obskurny pokoj dwuosobowy u albanczyka (czyli po 40Ł
      na osobe), na prace czekalam dosyc długo, czesto zdarzala sie taka tylko na
      jeden dzien, jako zastepstwo (w agencji Artemis). Raz udalo mi sie znalezc fajna
      prace przy komputerze w Data Force, ale tylko na poltora tygodnia, jako
      zastepstwo :/ Wymagano bardzo dobrej znajomosci jezyka (odbieranie telefonow,
      odbieranie towarow z tirow, dogadywanie sie z klientami, ktorzy chcieli cos
      załatwic itp itp) oraz dobrej znajomosci kompa (obsługa ichniej bazy danych).
      Fajna praca, tylko za stawke minimalna, ale wychodzilam wypoczeta :) Potem
      znalazlam prace na tasmie, z innej agencji, tez za stawke minimalna, ale czasem
      były nadgodziny. Praca NUDNA jak cholera, ale powiedzieli, ze bedzie az do
      swiat. Niestety wytrzymalam trzy tygodnie i wymiekłam.. Wrocilam do Polski i
      okazalo sie, ze pracujac w zawodze, jako freelancer, zarabiam lepiej niz tam :)
      wiec raczej nie wroce. Aha, byli ludzie, ktorzy czekali na prace po dwa miesiace
      np i CUDEM udalo im sie cos znalezc, np w Morrisonie, na lodowkach :/ praca na
      nocki, przerzucanie np zamarznietych ryb albo cos w tym stylu.. Nie wiem
      dokładnie, bo to koledzy tam pracowali, ale wracali dosyc zmasakrowani, spali do
      18°° jedli cos, i znow szli do pracy...

Warto isc do agencji o nazwie Event Staff (obok Artemisa). Praca weekendowa,
      jako hostessy, parkingowi itp itp wstajesz o 4 rano i jedziesz na 6 do roboty,
      pracujsz 6 godzin a drugie 6 odsypiasz pod krzaczkiem na parkingu, bo nie ma juz
      co robic :) Płaca za 10-12 oczywiscie ;D tylko weekend zmarnowany, a dostajesz
      za to 50 Ł, o ktore musisz sie wykłocac dwa tygodnie.. No ale zawsze mozna sobue
      dorobic.

Ogolnie w northampton jest ciezko, jesli nie masz referencji i nie znasz jezyka,
      to nie polecam, zwlaszcza ze nie ma co robic po pracy.. Jesli masz prawo jazdy
      na ciezarowki albo uprawnienia forkliftera to prace znajdziesz szybko, i to
      niezle płatna.

Jest straszna konkurencja, spotkalam mase 19-letnich polakow, ktorzy olali
      studia i szukaja "lepszego zycia" w UK, podniecajac sie kazdym zarobionym albo
      oszczedzonym funciakiem.

Pozdrawiam,

Ja bym drugi raz za nic w swiecie nie pojechala, chyba ze turystycznie.
      • Gość: MK Re: northampton-praca-mieszaknie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 11:14
        ja bylem w wakacje w Milton Keynes 20 min od Northampton ( pociagiem)
        za pokuj 50 f. za tydzien
        praca po 1,5 tyg raczej bez problemu
        polakow pelno!!!!!
        nie wiem jak teraz tam sytlacja ale warto zaryzykowac:)

osobiscie proponowal bym male miasteczko ok. 5 tys mieszk
        fakt ceny mieszkan wyzsze ale mniej polakow i pracy wiecej
        prawie w kzdym takim miescie jest Sainsbury lub asda i pelno sklepow wiec szans
        sporo na prace.

• Gość: MK Re: northampton-praca-mieszaknie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 11:14
      www.mkweb.co.uk/home/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka