Dodaj do ulubionych

irlandia-firmy chetnie przyjmujace polakow...

09.04.06, 16:55
Proszę o porady - info, adresy firm w dublinie/limerick/galway branży
przemysłowej, na liniach produkcyjnych, w przetwórswie spożywczym gdzie
pracowaliście, macie miłe wspomnienia i gdzie przyjmują do 8-mio godzinnej
może być monotonna praca;)) Gdzie warto się udać? Gdzie szukać pierwszej
pracy. W irlandi byłem w zeszłym roku - w limerick i pracowałem w dwóch
zakładach - doświadczenie, pps i konto mam;))) Może nazwy agencji
pośredniczących już tam na miejscu które polecacie - podajcie nazwy/adresy/do
kogo uderzać. Gdzie najlepiej znaleść nocleg w dublinie- może znacie jakiś
hostel, gdzie warto się zatrzymać. Pozdrawiam i będę wdzięczny za wszelką
pomoc
Obserwuj wątek
    • loginka4 Re: irlandia-firmy chetnie przyjmujace polakow... 10.04.06, 14:31
      hej:) Mówisz, że byłeś w Irlandii..opowiedz czy watro jechac tam na wakacje
      (praca) jak wygladaja zarobki i zycie wielkie dzieki:)CU
      • gawron1978 Re: irlandia-firmy chetnie przyjmujace polakow... 11.04.06, 14:57
        myślę, że warto jechać. Warunki pracy są dobre, nie wspominając o zarobkach...
        A o tym jak jest - dłuuugo by opowiadać,pozdrawiam
    • kerryman do gawrona: 10.04.06, 15:13
      gawron1978, a probowales w fabrykach np komputerow, Dell (Limerick), Apple (Cork)?

praca co najmniej monotonna. okreslenie computer's assembly jest bardzo ogolne.
      wiec nie jest to montaz komputera, tak jak to wyglada w malym lub srednim
      serwisie komputerowym. napisalbym wiecej ale to dluga historia. w skrocie - na
      poczatku dostaje sie baaaaaaardzo monotonne zajecie. co niektorzy na tasmie
      spia. Powaznie.
      • gawron1978 Re: do gawrona: 11.04.06, 10:19
        do Dell próbowała się 2-krotnie załapać moja dziewczyna- nie udało się.
        Natomiast pracowaliśmy w limerick oboje w dwóch firmach: slynna marion foam,
        gdzie sami polacy praktycznie byli i w p.i.e ktora to fabryka składała
        komputery własnie dla Dell-a. Pozdro i czekam na dalsze wypowiedzi
        • kerryman Re: do gawrona: 11.04.06, 11:09
          zarejestruj sie w Tril na 72 O’Connell Street. (limerick)
          maja kontrakty z duzymi zakladami, wydaje mi sie ze przez nich mozna najlatwiej
          cos znalezc na poczatku.
          • gawron1978 Re: do gawrona: 11.04.06, 14:56
            no właśnie tam się zarejestrowałem i zero odzewu...Niestety.Pierwszą pracę
            znaleźliśmy nie wiem czy dobrze napiszę przez onnil@bryan ( coś tak jakoś,...)
            w fabryce składającej komputery dla della, zamierzam tam się udać po raz
            kolejny, bo po 2 tygodniach ciszy gdy tamta praca się skończyła obiecywali
            długi kontrakt z jakaś firmą znajdującą się niedaleko della,ale nie wiem co
            tam by było, bo znaleźliśmy się w marion foam i zrezygnowaliśmy z onilla. Znasz
            jeszcze jakieś firmy, gdzie warto zawitać?Mieszkasz w limerick czy już w Polsce
            jesteś? Trochę obawiam się jechać, bo poprzednio mieliśmy dach nad głową u
            kumpla, natomiast teraz jedziemy w ciemno - podobno naprzeciwko dworca
            autobusowego jest jakiś hostel . Prawda to?pzdr
            • kerryman Re: do gawrona: 11.04.06, 18:15
              nie mieszkam w limerick, uzywam google :)

pracowalem dla trila przez niecale 2 tygodnie w cork, w Apple. tez dlugo
              czekalem. oglaszali sie w gazetach, ze szukaja ludzi do pracy w Apple -
              "immidiate start" bla bla bla. zadzwonili chyba po 2-3 tygodniach (od momentu
              ukonczenia rekrutacji: testow, rozmowy i badan lekarskich). nie moge niczego
              zlego powiedziec na dziewczyny ktore tam pracuja (w tril znaczy sie) bo pomimo
              mojej natretnosci byly naprawde sympatyczne. to byly moje pierwsze kroki na
              wyspach, wiec nic dziwnego ze bylem malo cierpliwy :)
    • cgi Re: irlandia-firmy chetnie przyjmujace polakow... 11.04.06, 19:53
      witam moj maz jest od 4 tygodni dublinie i niestety do tej pory nic kompletnie
      nic nie znalezli czy moglibyscie cos doradzic wielkie dzieki
      • kerryman hmm nic nie znalezli? 11.04.06, 20:52
        a jakiej pracy szukali? jesli szukali jakiejkolwiek pracy to az sie wierzyc nie
        chce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka