Dodaj do ulubionych

Wyjazd do Londynu

17.04.06, 23:03
Hej potrzebuje pomocy przeprowadzam sie z moja rodzinka do Londynu maz ja i
dzieci co chcialabym wiedziec to gdzie jest najlepsze miejsce do zamieszkania
no zeby nie bylo za drogo (myslalam o 2,3 zonie) no i zeby bylo bezpiecznie i
blisko szkoly . A takze jezeli sie chce kupic nieruchomosc to pozyczke lepiej
wziasc z Polski czy nz miejsu?
Obserwuj wątek
    • martin_sutton Re: Wyjazd do Londynu 17.04.06, 23:25
      Pytanie zasadnicze, wiecie cokolwiek o kraju do ktorego sie przeprowadzacie, czy
      nie wiecie zupelnie nic i zaciskacie kciuki w nadziei ze jakos to bedzie?

Mozesz zdefiniowac co masz na mysli mowiac nie za drogo, jakim budzetem
      miesiecznym na mieszkanie dysponujecie i jakiego mieszkania bedziecie
      potrzebowali, 2-3 zone to ciagle jeszcze dosc drogo.

Orientujesz sie w cenach nieruchomosci w UK?
      • Gość: jess Re: Wyjazd do Londynu IP: *.bulldogdsl.com 17.04.06, 23:28
        Zapewne nie, bo to jest taki idiotyczny post typu: powiedzcie mi gdzie mam
        zamieszkac bo ja juz jade. Nastepny transport tlumokow z pustym entyzjazmem
        walacy do UK. Tylko po co?
        • Gość: a Re: Wyjazd do Londynu IP: 85.12.64.* 18.04.06, 19:27
          Sureey Qeys Okolice Milwall Polecam:)
          a tak powaznie to Wimbledon bialo i sami Angole;)
      • agnes027 Re: Wyjazd do Londynu 18.04.06, 21:31
        Bylismy tam bardzo nam sie podoba mieszkalismy w Nothing Hill gdzie bardzo nam
        sie podobalo ale jest tam troszke za drogo wogole to myslimy o kupnie a nie
        wynajeciu bo to wydawanie pieniedzy w bloto nie mam nikogo znajomego
        mieszkajacego tam zeby sie o to zapytac poprostu bym chciala wiedziec kilka
        miejsc zeby nastepnym razem pojechac i je sprawdzic bo nie chce wysiasc z
        samolotu i niewiedziec w ktora strone isc.Chodzi mi perzedewszystkim o
        bezpieczenstwo i blisko szkol i sklepow.A nie wiesz ile sie placi czynszu
        oprocz pozyczki no wiesz sprzatanie budynku,smiecie itp. A nie wiesz nic o
        pozyczkach czy lepiej jest wziasc z Polski czy sie oplaca tam
        • Gość: ehh Re: Wyjazd do Londynu IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 18.04.06, 21:57
          Czy Ty w ogole wiesz jakie sa ceny nieruchomosci?
          Zobacz na www.findaproperty.com
          Jak juz sprawdzisz, to zastanow sie, ktory bank w Polsce da Ci taki kredyt, zeby
          kupic mala norke w Londynie.
          Z kolei w UK musisz wypracowac sobie jakas historie kredytowa. Nikt nie da Ci na
          dzien dobry kredytu, bo Ty chcesz go wziac.
          W wielu miejscach moze byc blisko do sklepow i szkol. Musisz sie sprecyzowac,
          chociaz jakis rejon w stylu polnoc - poludnie.
          Jak przejrzysz to forum i uzyjesz wyszukiwarki to znajdziesz informacje gdzie
          ile sie placi za council tax, ile ludzie placa za rachunki itp. Niedawno byl
          taki watek ile kto placi za mieszkanie.
          • agnes027 Re: Wyjazd do Londynu 18.04.06, 22:11
            Myslelismy o wschodzie albo poludniu bo slyszalam ze na polnocy jest duzo
            hindusow itp nie to ze iich nie lubie ale kolezanka nie miala dobrego
            doswiadczenia.
            • Gość: jess Re: Wyjazd do Londynu IP: *.bulldogdsl.com 18.04.06, 22:23
              Biedna kolezanka, moze powinna sprobowac jeszcze raz.
              Polecam wschodni Londyn - dopiero bedziecie mogly pogadac sobie o
              doswiadczeniach. To chyba tam wlasnie spora ilosc lokalnych Anglikow zamierza
              glosowac na BNP w maju.
              • agnes027 Re: Wyjazd do Londynu 18.04.06, 22:34
                Czy moglbys powiedziec co sie kryje za BNP i tak na serjo gdzie jest lepiej
                zeby sie tez nie czuc ze sie jest obcokrajowcem
                • steph13 Re: Wyjazd do Londynu 18.04.06, 22:38
                  agnes027 napisała:

> Czy moglbys powiedziec co sie kryje za BNP

British National Party (niegdys National Front) - w skrocie, ostro przeciwko
                  wszelkim imigrantom

i tak na serjo gdzie jest lepiej zeby sie tez nie czuc ze sie jest
                  obcokrajowcem

na podstawie informacji udostepnionych w twoich wypowiedziach: PL only
                  • agnes027 Re: Wyjazd do Londynu 19.04.06, 15:52
                    Dzieki wielkje bardzo mi "pomogliscie".Myslalam ze moge zasiegnac informacji od
                    rodakow ale co poniektorzy to tylko sie wymadrzaja mieszkalam w Nowy Jorku i
                    nie wydaje mi sie byc wielkim problemem doradzic komus gdzie zamieszkac nawet z
                    wlasnych doswiadczen a wy ludzie gdzie wy mieszkacie? Ze nie mozecie
                    odpowiedziec?
                    • penelopa.pitstop Re: Wyjazd do Londynu 19.04.06, 17:06
                      Mowilas o czyms tanim, a jednoczesnie nie sprecyzowalas zadnych widelek
                      cenowych, wiec sie nie wychylam ze swoja lokalizacja, ktora jest godna
                      polecenia, ale nie jest tania.
                      Dostalas informacje na temat opcji kredytow, dostalas link do strony z
                      mieszkaniami na sprzedaz i wynajem wiec mozna sie z tego zorientowac co i jak.
                      Jak chcesz sie dowiedziec czegos o bezpieczenstwie i skladzie etnicznym
                      dzielnic to zajrzyj na www.neighbourhood.statistics.gov.uk/
                      Rejony, ktore podalas niewatpliwie sa rejonami gdzie mozna szukac wrazen, ale
                      ktos moze Ci powiedziec, ze jest tam ladnie lub milo i uwierzysz mu?
                      Poczytaj sobie byle jaki przewodnik po Londynie i zorientujesz sie od razu
                      ktore dzielnice w ogole by Cie interesowaly, przejezdz sie metrem/autobusem po
                      miescie i dopiero wtedy mysl gdzie chcesz cos kupowac.
                      co do rachunkow byl o tym watek i ktos juz chyba zalecal uzycie wyszukiwarki.
                      Skoro nie zgubilas sie w Nowym Jorku to moze jestes na tyle zdolna, zeby uzyc
                      wyszukiwarki, ktora znajduje sie nad tytulem tego forum.

• Gość: kokosz Re: Wyjazd do Londynu IP: *.unknown.be.uu.net 20.04.06, 18:36
                      > rodakow ale co poniektorzy to tylko sie wymadrzaja mieszkalam w Nowy Jorku i
                      > nie wydaje mi sie byc wielkim problemem doradzic komus gdzie zamieszkac nawet
                      z
                      masept czy greenpoint bleheheheh
                      smiesza mnie osoby ktore jak juz byly w hameryce to juz niewiadomo co
                      tez bylem w nowym yorku i co i nic heheh
                      wracajac do twojego zdebilowacialego postu dotyczacego kredytu w polsce mysle
                      ze to jest dobra idea idz do banku i spytaj sie o kredyt na mieszkanie w london
                      taka se nora za 1 milion zetek mysle ze daja od reki
                      wydaje mi sie ze coraz wiecej do uk wpada takih hlopkow roztropkow zobaczyl se
                      sasiad byl rok wrocil kupil se 10 letna beje to ja tez jade nie wazne ze nie
                      znam jezyka jakos to bedzie
                      a tu dla zartu prawdziwa historia
                      oferujacy prace posrednik pyta sie polaczka a ciagnikiem umiesz jezdzic po hwili
                      no nie ale WIDZIALEM JAK SIE JEZDZI moge sie nauczyc heheheh
                      robote dostal ale po trzeh dniah stracil bo hyba jednak sie tak szybko nie
                      nauczyl

• chococake Re: Wyjazd do Londynu 19.04.06, 23:28
      czy to jest jakas podpucha? czy ty serio pytasz?
      troche dziwny ten twoj post, jakbys nie miala pojecia o londynie wogole.
      mieszkanie, nie dom moze w londynie kosztowac od 150 tys funtow! w gore
      oczywiscie.
      w 1 i 2 strefie, tak na prawde nie wiele osob kupuje mieszkania czy domy , bo
      wiekszosc ludzi woli kupowac pod londynem, chocby ze wzgledu na ceny no i
      widoki.
      tak swoja droga kto na forum poda ci cene mieszkania czy domu w 2 strefie i to
      blisko szkoly?
      jaki bank polski da wam kredyt na ok 150 tys funtow? policz sobie 150tys funtow
      x 6zl (liczac ze funt stoi po 6 zl)
      zaden bank angielski nie da wam od razu kretytu, czy macie prace w anglii? czy
      macie chocby konto w banku? to wcale nie jest takie proste jak wam sie wydaje.
      • Gość: agnes027 Re: Wyjazd do Londynu IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.06, 23:07
        Nie chce brac kredytu na cala sume tylko na polowe aqngielski znam bardzo
        dobrze ale to nie ja bede pracowala tylko moj maz (jak na razie) a w jakich
        dzielnicach wy mieszkacie jezeli mozna wiedziec moze sa godne polecenia?
        • Gość: ha Re: Wyjazd do Londynu IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 21.04.06, 00:01
          Richmond. Piekna, zielona, spokojna dzielnica.
        • gajowy_marycha Re: Wyjazd do Londynu 21.04.06, 00:36
          Blackheath,
          stare, z klimatem.
          Niedaleko mam przepiekny park w Greenwich.

W Londynie jest bardzo duzo pieknych miejsc, gdzie mozna wygodnie mieszkac. Duzo
          jest pieknych starych domow, ale tez bardzo duzo buduje sie nowych. Wykorzystuja
          tu kazda luke miedzy budynkami na budowe nowych apartamentowcow (ich 'uroda' to
          juz osobny temat). Zalezy co sie lubi i ile jest sie sklonnym wydac na lokum.
          Szkol jest bardzo duzo, wiec z reguly nie jest do nich daleko. Pracujacy ze mna
          Brytyjczycy twierdza, ze Londyn jest miastem bezpiecznym (jak na metropolie). W
          ich ocenie najbezpieczniejszy jest poludniowy Londyn z lekkim skrzywieniem w
          kierunku zachodnim ;))
          • Gość: ha Re: Wyjazd do Londynu IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 21.04.06, 09:13
            Statystyki podaja, ze najbezpieczniej jest w Richmond i Kingston - czyli ten
            wlasnie pld zach Londyn.
            • Gość: agnes027 Re: Wyjazd do Londynu IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.06, 17:46
              Dzieki wielkie bardzo mi pomogliscie teraz moge pojechac w konkretne miejsca i
              sie rozejrzec.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Wersja mobilna