Dodaj do ulubionych

"Drobiazgi" potrzebne w UK

07.05.06, 23:12
Hej! Pod koniec miesiaca wyjezdzam do pracy do Worcester. Praca, wydaje mi
sie, nie najgorsza, ale to sie zobaczy na miejscu... Na razie zastanawiam
sie, jakie "drobiazgi" powinienem zabrac ze soba (chodzi o niewielkie
przedmioty, czy jakas sucha zywnosc), ktore na poczatek, przed pierwsza
wyplata, moga okazac sie przydatne, a do tego z Polski przywioze je duzo
tansze, niz sa na miejscu, w Anglii... Planuje zabrac jakies leki, konserwy,
oczywiscie cos ze sklepu bezclowego ;-) Co jeszcze radzilibyscie wziac ze
soba (czeko np. nie ma na miejscu w UK, lub jest w horrendalnej cenie)?
Obserwuj wątek
    • spiral_architect Re: "Drobiazgi" potrzebne w UK 07.05.06, 23:14
      gregpatter4 napisał:

Co jeszcze radzilibyscie wziac ze
      > soba (czeko np. nie ma na miejscu w UK, lub jest w horrendalnej cenie)?

Nie ma chyba takich rzeczy, chyba, że mięso, owoce, sery, czy warzywa, a tych z
      oczywistych przyczyn nie wezmiesz ze soba. Nie wiem jak z lekarstwami, ale te
      podstawowe medykamenty na przeziębienie sa w podobnych cenach.
      • Gość: ja Re: "Drobiazgi" potrzebne w UK IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 08.05.06, 01:26
        leki te droższe są dużo tańsze
        te tanie i witaminki troche droższe albo tak samo
    • Gość: ex-Ukguy Re: "Drobiazgi" potrzebne w UK IP: 88.147.0.* 08.05.06, 03:02
      jezeli chodzi o jedzenie to wez gotowe mieszanki przypraw do mies jezeli
      lubisz, w UK jest maly wybor i dosc drogie, kasza gryczana jezeli lubisz,
      pierniki niedostene w ang supermarketach, co do lekow to zagranicze spcyfiki
      typu strepsils sa tansze w UK niz u nas, ale np strepsils na mnie nie dziala i
      zawsze bralem z polski sebidin :-). Wez tez spirytus salicylowy , kamforowy -
      tego w Uk nie ma w aptekach. Kolejna rzecz AMOL dla mnie rewelacja tego tez w
      UK nie ma. Jezeli jestes palaczem zaopatrz sie w papierosy bo za paczke
      malboro zaplacisz ponad 5 funtow. Jak juz dotrzesz do UK polecam zakupy w
      Lidlu cenwo rewelacja smakowo niektore rzeczy dobrej jakosci inne kupisz raz i
      nastepnym razem sie nie skusisz. W kosmetyki zaopatruj sie drogerii- aptece
      SUPERDRUG, omijaj BOOTSA jest drogi chyba ze ma jakies specjalne promocje. Nie
      bierz zapasow kosmetykow bo sa one w tej samej cenie co w polsce w superdrugu
      Co do ciuchow to najtanszy jest Primark i Matalan, choc jakosc nie jest
      rewelacyjna, ale na poczatek twojej wyprawy do uk mozna kupic tam skarpetki, t
      shirt, koszule. Powodzenia
      • natalia.brzeska Re: "Drobiazgi" potrzebne w UK 11.05.06, 21:37
        Gość portalu: ex-Ukguy napisał(a):

> jezeli chodzi o jedzenie to wez gotowe mieszanki przypraw do mies jezeli
        > lubisz, w UK jest maly wybor i dosc drogie, kasza gryczana jezeli lubisz,
        > pierniki niedostene w ang supermarketach, co do lekow to zagranicze spcyfiki
        > typu strepsils sa tansze w UK niz u nas, ale np strepsils na mnie nie dziala
        i
        > zawsze bralem z polski sebidin :-). Wez tez spirytus salicylowy , kamforowy -
        > tego w Uk nie ma w aptekach. Kolejna rzecz AMOL dla mnie rewelacja tego tez w
        > UK nie ma.

Wszystkie rzeczy które powyżej wymieniłeś w Anglii mają swoje odpowiedniki.

• Gość: ex-ukguy Re: "Drobiazgi" potrzebne w UK IP: 88.147.0.* 11.05.06, 22:59
          Czesc NAtalia
          ciekawe gdzie mozesz kupic spirytus salicylowy albo kamforowy w UK ?
    • elaweybridge Re: "Drobiazgi" potrzebne w UK 08.05.06, 11:50
      parasol wez.
      • Gość: jaaaa londynek Re: "Drobiazgi" potrzebne w UK IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 08.05.06, 21:01
        i patyczki do uszu....niewiem czemu -moj facet ciagle sie zali ze niema;) tzn
        sa ale podobma "nie te same" co sie porobilo z ludzmi na emigracji....;)))
        • Gość: ex-ukguy Re: "Drobiazgi" potrzebne w UK IP: 88.147.0.* 11.05.06, 21:16
          a o tamponach nie zapomnialas zebys miala co w cipke wkladac
          • walesa4 Re: "Drobiazgi" potrzebne w UK 11.05.06, 23:03
            ukguy czy raczej ukgay bo to sa 2 rozne rzeczy, matole

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka