Dodaj do ulubionych

ranking sposobow na ciulanie.

10.05.06, 12:53
proponuje watek pol zartem pol serio. moze sie komus przyda, moze sie tylko
posmiejemy. na razie najpopularniejsze wydaje mi sie "bolcowanie" gniazdka.

1. zamiast adaptera do gniazdka - wetknij cos w srodkowy uziemiajacy bolec aby
odblokowac wtyk. - oszczednosc €1.00
Obserwuj wątek
    • xiv Re: ranking sposobow na ciulanie. 10.05.06, 12:58

ad.1
      oszczednosc 99p gwoli scislosci - i do tego jesli sie poszuka... normalnie to
      1.50 za przejsciowke "golarkowa" i 3.00 za pozadna

2. kupowanie w Costco - zanim zdazy sie zjesc ten tani serek albo sopocka -
      zdaza juz sie zazielenic

3. kupowanie alkoholu - zupelnie bez sensu wyrzucanie pieniedzy w bloto

4. chodzenie do kina - jak wyzej
    • walesa4 zalujesz dziewczynie?, nie jeden pseudo inzynierek 10.05.06, 12:59
      albo magisterek by na to nie wpadl, najwyzej ja popiesci a nie ciebie
    • Gość: mdj Re: adapter IP: *.in-addr.btopenworld.com 10.05.06, 13:57
      Hmm, a widziales np adapter z bezpiecznikiem 15mA (czy jaka tam jest ta
      jednostka?) Bo ja kupilem taki za funta i sluzy mi jako... cos do wciskania
      bolca :) Oczywiscie siadl po podlaczeniu zelazka :)
      • Gość: dsf Re: adapter IP: 62.69.102.* 10.05.06, 13:59
        dzielenie pokoju z 5 innymi osobami i kupowanie jedzenia gorszego niz dla psow
        to chyba najpopularniejsze sposoby
        • kerryman Re: adapter 10.05.06, 14:30
          w sumie nie mam nic przeciwko osobom, ktore mieszkaja w nawet 10 osobowym
          barlogu, jedza .... co moga, byle najtaniej. niekoniecznie podzielam ale
          rozumie. jak ktos przyjechal tu na 2-3 miechy i chce zaoszczedzic jak najwiecej.

drazni mnie tylko postawa niektorych sposrod tych wlasnie ciulaczy, co sie zwa
          po miesiacu emigrantami i narzekaja jakie tutaj zycie ciezkie.
      • anna-dark Moczyć jednego tea szczura 5-6 razy... 10.05.06, 18:14
        Moczyć jednego tea szczura 5-6 razy...
        • walesa4 ja mocze nawet 8-10 razy zalezy od jakosci, hehehe 10.05.06, 18:31
          a rekord to 12 szklanek, i nie ma to zadnego zawiazku z UK, zawsze tak robilem,
          nawet moj szef jakies 5 lat temu sie nabijal, a ja sie nie narkotyzuje herbata,
          i zawsze pije z cytryna, nie lubie mocnej, byle zeby zmienila smak z czystej
          wody, hehehe, jak mam potrzebe sobie strzelic uzywke to ide po cos z %, a nie
          sypie pol szklanki herbaty, hehehe, fuj ja mozna pic ciemna herbate, to juz
          zielona jest lepsza, albo ziola
          • kerryman Re: ja mocze nawet 8-10 razy zalezy od jakosci, h 10.05.06, 18:48
            a co sie robi z taka uzyta torebka, zeby ja wysuszyc? masz jakis system czy tak
            po prostu, samo schnie. bo sama z siebie taka torebka tobrze sie nie dosuszy,
            wiec staje sie gniazdem najrozniejszych zarazkow. blehhh. to prawie jak
            odsuszanie jednorazowych chusteczek do nosa...
            • walesa4 kolego u mnie dluzej niz 4 godziny taka torebka 10.05.06, 19:02
              nie lezy, robie od razu 4 szklanki, a poniewaz pije jakies 3, a jak pakuje 4
              litry wody dziennie, hehehe, pewnie ze w robocie nie parze 8 szklanek tylko co
              najwyzej 3 bo uzywam 1 szklanki
              • kerryman no to nie to samo co odkladanie na pozniej kolego 10.05.06, 19:06
                ja tez wrzucam jedna torebke na spory czajniczek wody. wychodzi z tego ladnych
                kilka szklanek. ale to bardziej wynika z mojego lenistwa, bo jakbym zostawil w
                szklance torebke na zbyt dlugo, to nie daloby sie pic takiej herbaty.
                • kierunek_zachod A propos "ciulania", polecam ten post : 12.05.06, 22:28
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=720&w=34452506&a=34603297
                  i nastepne.

N-joy
    • Gość: KUCI KUCI jakie ciulanie? IP: *.b-ras1.srl.dublin.eircom.net 10.05.06, 14:02
      to nie ciulanie anie nawet nie oszczednasc tylko zwykle myslenie logiczne

jak mi sie opona przebije to wymieniac cale auto czy tylko opone??

jak mam angielski kontakt i stary olowek pod reka to mam zapierdzielac do sklepu po jakas glupia przejsciowke czy po prostu wetknac olowek?
      • Gość: spinka Re: jakie ciulanie? IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 10.05.06, 14:05
        raczej!!!!! wciskanie do dziury jest fajne;) po co przejsciowki jak sa
        BOLCE;))))??????to jest nie oszczednosc a wygodapozdro dla bolcow!!!
        • Gość: Mwaruwari Re: jakie ciulanie? IP: *.autocom.pl 10.05.06, 14:09
          Dla spinki zaś też pozdrowienia i niemałe gratulacje, bo czeka ją chyba niedługo
          Nagroda Darwina :D.
          • Gość: homiee Re: jakie ciulanie? IP: *.in-addr.btopenworld.com 10.05.06, 14:15
            Nagroda Darwina :)
            No wiesz co, jak mozesz tak milej dziewczynie tak dopie... :)
        • Gość: spinka Slask IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 10.05.06, 14:11
          jestes ze slaska??bo mi gwara zapachnialo???
          • anna-dark A co ci się Gorolu/ko Śląsk nie podoba ??? 10.05.06, 18:16
            A co ci się Gorolu/ko Śląsk nie podoba ???
            • Gość: spinka Re: A co ci się Gorolu/ko Śląsk nie podoba ??? IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 10.05.06, 18:20
              akorad jestem ze slaska wiec......:P
              Katowice power!!!!!
        • kerryman ciulanie i to zupelnie bezmyslne. 10.05.06, 14:19
          a jak myslisz po co wynalazca UK/IRL gniazdka zabezpieczyl je przed wkladaniem
          wtyczki bez uziemienia? chyba nie po to zeby komus utrudnic zycie a po to zeby
          zmniejszyc ryzyko porazenia pradem. omijanie takiego zabezpieczenia jest niczym
          innym jak glupota.

niedlugo bedziemy mieli samochody ktore nie odpala silnika dopoki nie zapniesz
          pasow. a ci ktorym to nie wygodne odetna zatrzask od paska i wetkna go do
          zaczepu na stale.
          • Gość: :) Re: ciulanie i to zupelnie bezmyslne. IP: *.range86-136.btcentralplus.com 10.05.06, 14:50
            dlaczego chodzenie do kina jest bezsensem?;)
            • kerryman Re: ciulanie i to zupelnie bezmyslne. 10.05.06, 15:07
              dla mnie chodzenie do kina - w sumie ok, ale nie przepadam za tlumami, ludzie
              kaszla, smieca, rozmawiaja, zaslaniaja ci widok. wole big screen TV z programami
              bez reklam. nikt mi nie kaszle, nie smieci, nie rozmawia.
              do kina ewentualnie z ekipa znajomych ktorych nie koniecznie mialbym ochote
              zaprosic do domu hehehe
              • Gość: Xena Re: ciulanie i to zupelnie bezmyslne. IP: 82.152.179.* 10.05.06, 18:37
                Nastepny z plazma wyskakuje - zaraziles sie od ghroma? Boze co to sie juz
                wyprawia?
                • walesa4 postaw sie a zastaw sie, wyjechali i szpanuja ze 10.05.06, 18:40
                  stac ich na plazme, bez komentarza...
                  • Gość: ghrom Re: postaw sie a zastaw sie, wyjechali i szpanuja IP: *.static.dsl.as9105.com 11.05.06, 00:22
                    A czym tu szpanowac, teraz plazme mozna kupic za 800-1000 funtow. Marna wyplata przecietnego
                    robola.
                    Bez komentarza to jest to, ze jeszcze ktos plazmy uwaza za szpan, i przypadkiem zwykle siedzi w Polsce
                    ;]

Porady dla emigrujacych do UK
                • kerryman Re: ciulanie i to zupelnie bezmyslne. 11.05.06, 00:04
                  > Nastepny z plazma wyskakuje - zaraziles sie od ghroma? Boze co to sie juz
                  > wyprawia?

a gdzie ja napisalem ze to plazma? plazma to najgorsze go.wno. poza tym ze duze,
                  i plaskie to do niczym szczegolnym sie nie wyroznia. popros w sklepie TV zeby ci
                  postawili plazme dokladnie obok dobrego kineskopu (osobiscie uznaje tylko
                  trinitrony i im podobne mitsubishi) zobaczysz o czym mowie.
                  sprzedawcy TV celowo tak je ustawiaja zeby nie mozna bylo porownac. inaczej nikt
                  by nie kupil tego szajsu. no moze poza tymi co lubia zaszpanowac. a moje szklane
                  pudlo ogladaja tylko 2 osoby. ja i moja zona.
                • Gość: ghrom Re: ciulanie i to zupelnie bezmyslne. IP: *.static.dsl.as9105.com 11.05.06, 00:11
                  Stac mnie, to mam, zalujesz mi? Swoja droga nie plazme, tylko LCD, i filmow na nim praktycznie nie
                  ogladam - chodze do kina. Gram w Obliviona za to :P

• kerryman a masz moda do obliviona? 11.05.06, 11:11
                    tego co rozbiera panienki?
                    • Gość: ghrom Re: a masz moda do obliviona? IP: *.static.dsl.as9105.com 11.05.06, 11:58
                      Nie, juz jakis czas temu zdecydowalem sie na combo: laptok do internetu +
                      konsola do grania. Skutkiem czego omijaja mnie wszelkiego rodzaju mody do
                      gierek, ale tez klopoty ze sterownikami, update'ami, wirusami, advarami i cala
                      reszta klopotow windowsianych.

• anna-dark Re: ciulanie i to zupelnie bezmyslne. 11.05.06, 23:01
                I te chłeptanie coli i żarcie śmierdzącego popkornu...

kerryman napisała:

> dla mnie chodzenie do kina - w sumie ok, ale nie przepadam za tlumami, ludzie
                > kaszla, smieca, rozmawiaja, zaslaniaja ci widok. wole big screen TV z programam
                > i
                > bez reklam. nikt mi nie kaszle, nie smieci, nie rozmawia.
                > do kina ewentualnie z ekipa znajomych ktorych nie koniecznie mialbym ochote
                > zaprosic do domu hehehe
            • xiv Re: ciulanie i to zupelnie bezmyslne. 10.05.06, 15:50

> dlaczego chodzenie do kina jest bezsensem?;)
              tak z ciekawosci - z bezsensem kupowania alkoholu sie zgadzasz?

kino:
              - pol godziny reklam
              - drogo
              - brudno
              - glosne jedzenie (chrupanie) wspologladaczy
              - zona/dziecko/kochanka koniecznie chce, aby kupic pepsi, ktore kosztuje cztery
              razy wiecej niz za rogiem

i tak z imprezy (pol)kulturalnej robi sie zupelna wiocha
              • Gość: palejo ciulanie palacza IP: *.server.ntli.net 10.05.06, 16:15
                Jesli ktos pali papierosy w Pl, to w UK przerzuci sie najprawdopodobniej na
                tyton i skrety. Paczka tytoniu 50 g. w UK to ok 10 f. Paczka 40g calkiem milego
                tytoniu np waniliowo-czeresniowy w Pl. to 6 PLN. Jesli ktos pali sporo, to jest
                to sposob na spore "ciulanie"
                pozdro
                ps. koszty filtrow i bibulek sa marginalne wiec ich nie uwzgledniam w tych
                kalkulacjach
              • Gość: ghrom Re: ciulanie i to zupelnie bezmyslne. IP: *.static.dsl.as9105.com 11.05.06, 00:17
                > kino:
                > - pol godziny reklam

Kwestia gustu, ja zwykle ogladam z przyjemnoscia. Mozna zobaczyc w pelnej wersji takie perelki jak
                Sony Brawia albo Honda. Jesli masz awersje, to przychodz pol godziny pozniej :P

> - drogo

Hehe. Rzeczywiscie, z torrenta wyjdzie taniej :P

> - brudno

He??? I'm yet to see.

> - glosne jedzenie (chrupanie) wspologladaczy

Naciagane, nie spotkalem sie. Albo po prostu nie zwracam uwagi, whatever.

> - zona/dziecko/kochanka koniecznie chce, aby kupic pepsi, ktore kosztuje czter
                > y razy wiecej niz za rogiem

ROTFL. W restauracji tez powinno kosztowac tyle, co gotowiec z Tesco, nieprawdaz :P

Poza tym, to mam nadzieje, ze sie nabijasz?

ghrom

• anna-dark Pić 10 x mniej piwa i wódki 11.05.06, 23:00
              Pić 10 x mniej piwa i wódki
          • Gość: Ralph Re: ciulanie i to zupelnie bezmyslne. IP: *.server.ntli.net 10.05.06, 21:08
            kerryman napisała:
            > a jak myslisz po co wynalazca UK/IRL gniazdka zabezpieczyl je przed wkladaniem
            > wtyczki bez uziemienia? chyba nie po to zeby komus utrudnic zycie a po to zeby
            > zmniejszyc ryzyko porazenia pradem.

Chciałbym zauważyć, że jeżeli używasz przejściówki do podłączenia polskiej
            wtyczki, która uziemienia nie obsługuje, to efekt jest dokładnie taki sam,
            jakbyś wtyczkę wkładał bezpośrednio do gniazdka, więc nie rozumiem o co cała afera.
            Kerryman, nie obraź się, ale chyba już na mózg Ci się rzuciła paniczna brytyjska
            obawa przed porażeniem prądem. Jakoś w Polsce używamy powszechnie wtyczek bez
            uziemienia (u mnie w domu takie stanowią zdecydowaną większość) i nikt jakoś nie
            ginie.
            • kerryman Re: ciulanie i to zupelnie bezmyslne. 11.05.06, 00:10
              > na mózg Ci się rzuciła paniczna brytyjska obawa przed porażeniem prądem.

brytyjska nie koniecznie, mieszkam w IRL. a mi chodzi o dokladnie odwrotny punkt
              widzenia - nie wydasz 0.99 na glupia przejsciowke, zeby zaoszczedzic? o to mi
              chodzilo, juz ciul z uziemieniem. pisalem o tym, bo niektorzy wydaja sie nie
              miec pojecia po co w ogole ten bolec jest.
              powtarzam - spotkalem sie z tak zamontowanym gniazdkiem (pod katem 90 st) ze
              jesli ktos kto dopiero tu przyjechal, zasugerowalby sie tymi idiotyzmami o
              wkladaniu czegos w gorny bolec zostalby pier..niety bo najpewniej trafilby na
              faze. nie pomyslalby ze lepiej nie wkladac niczego metalowego, bo na forum
              pisali ze to bezpieczne.
              • Gość: Ralph Re: ciulanie i to zupelnie bezmyslne. IP: *.server.ntli.net 12.05.06, 00:18
                kerryman napisała:

> nie wydasz 0.99 na glupia przejsciowke, zeby zaoszczedzic?

Napisałem już wcześniej, że zrezygnowałem z używania przejściówek, bo same z
                nimi kłopoty. Czy zrobiłem to po to żeby zaoszczędzić? To po co w takim razie
                tyle tych przejściówek na początku kupowałem?
                Poza tym wiele osób wychodzi ze słusznego założenia, że nie warto kupować
                rzeczy, które są zupełnie zbędne.

> pisalem o tym, bo niektorzy wydaja sie nie
                > miec pojecia po co w ogole ten bolec jest.
                > powtarzam - spotkalem sie z tak zamontowanym gniazdkiem (pod katem 90 st) ze
                > jesli ktos kto dopiero tu przyjechal, zasugerowalby sie tymi idiotyzmami o
                > wkladaniu czegos w gorny bolec zostalby pier..niety bo najpewniej trafilby na
                > faze. nie pomyslalby ze lepiej nie wkladac niczego metalowego, bo na forum
                > pisali ze to bezpieczne.

No cóż, jeżeli ktoś jest głupi, to już jego zmartwienie, równie dobrze można
                krytykować ludzi polacających prasowanie koszul, bo jak ktoś nie pomyśli to
                złapie za gorącą stopkę i się poparzy.
                Poza tym dotknięcie metalowym przedmiotem przewodu z fazą nie oznacza
                natychmiastowej śmierci, ani ciężkiego porażenia prądem. Jeżeli klient nie
                dotyka w tym czasie drugą ręką kaloryfera, albo nie jest po kostki w wodzie, to
                nic się nie stanie. Jeżeli nie wierzysz, to trudno, zbyt daleko jestem żeby to
                zademonstrować, można poczuć najwyżej łaskotanie. Brytyjskie wtyczki są
                natomiast tak "bezpieczne", że dwa razy dotknąłem już bolca z fazą, bo tak mocno
                wtyczka siedziała w gniazdku, że nie mogłem jej za nic wyjąć, wysunęła się
                częściowo, wtyczka jest płaska, więc nie ma za bardzo jak jej złapać, więc
                przypadkiem dotknąłem ręką bolca będącego w kontakcie z fazą. Bezpieczeństwo
                brytyjskich wtyczek fajnie wygląda na papierze, w praktyce jednak nasze małe
                płaskie wtyczki są o niebo bezpieczniejsze.
                • kerryman Re: ciulanie i to zupelnie bezmyslne. 12.05.06, 09:23
                  >To po co w takim razie tyle tych przejściówek na początku kupowałem?

TYLE? to az TYLE urzadzen elektrycznych chcialo ci sie targac? rozumiem jak ktos
                  przywiozl telefon, ladowarke, jasna sprawa. golarki maja tutaj swoje gniazdko,
                  golarkowe. ale z czym jeszcze jest problem bo nie rozumiem? jesli przytargales
                  lodowke albo telewizor to chyba podlaczasz raz i koniec klopotu. :)
                  • Gość: Ralph Re: ciulanie i to zupelnie bezmyslne. IP: *.server.ntli.net 12.05.06, 21:45
                    kerryman napisała:
                    > TYLE? to az TYLE urzadzen elektrycznych chcialo ci sie targac?

A no tyle. Ja nie przyjechałem na saksy, tylko PRZEPROWADZIłEM się żeby tu miło
                    spędzić przynajmniej kilka/kilkanaście lat. Nie rozumiem dlaczego miałbym
                    wyrzucać wszystkie sprzęty i kupować tutaj nowe. Według Ciebie powinienem np.
                    zostawić mój sprzęt audio i całe elektroniczne instrumentarium?

> to chyba podlaczasz raz i koniec klopotu. :)

No, nie zawsze raz, czasem coś trzeba przełączyć w inne miejsce, itd. Wiertarkę
                    masz cały czas podłączoną do gniazdka?

Kerryman, wiem że są tutaj ludzie oszczędzający NA WSZYSTKIM, osobiście znam
                    takich, ale jeżeli ktoś nie używa adapterów, to wcale nie znaczy od razu, że
                    oszczędza. Wrzucasz wszystkich do jednego wora.
    • Gość: Soup Nazi Szczyt oszczednosci IP: *.sdsl.bell.ca 10.05.06, 16:19
      Na wlasnym gazie z doopy usmazyc wlasne jaja.
      • Gość: palejo Re: Szczyt oszczednosci IP: *.server.ntli.net 10.05.06, 16:27
        Gaz wlasny - ok, ale jaja lepiej cudze
    • kerryman kupowanie niektorych przedmiotow w tesco... 10.05.06, 17:06
      czasami tez prowadzi do bezmyslnego ciulania. znam np kolesia ktory w tesco
      wydaje kupe kasy... na znizkowe produkty, typu tesco ser mozzarella, tesco wino,
      tesco piwo, tesco oranzada. jak mnie nie stac na kupowanie luksusowych
      produktow, wole nie kupowac w ogole niz cos co smakuje jak wata
      (tesco-mozzarella) albo siki (tesco-wino) itd. to cos jak dobre kilka lat temu
      dresiarze kupowali sobie komorki, ktore wcale nie dzialaly, ale nosili je na
      pasku, zeby kazdy widzial ze maja.
      • xiv Re: kupowanie niektorych przedmiotow w tesco... 10.05.06, 17:19

jak znasz - to mu pomoz - pokaz jak mozna zgotowac cos dobrego i taniego - a tak
        publicznie sie z kogos smiejesz - jak _to_ nazwac?
        • kerryman Re: kupowanie niektorych przedmiotow w tesco... 10.05.06, 17:25
          nie smieje sie tylko podaje przyklad. bylbym bebe gdybym podal jego nazwisko.
          • Gość: palejo oxfam itp IP: *.server.ntli.net 10.05.06, 17:51
            Nie wiem jak wyglada sprawa tego typu sklepow w innych rejonach Anglii, ale tu
            gdzie mieszkam (baaardzo angielskie miasteczko na pld Anglii)sa to sklepy gdzie
            za smieszne pieniadze mozna kupic bardzo dobre ciuchy. Bardzo czesto sa to
            rzeczy nie uzywane i zazwyczaj dobrych markowych producentow.
            • Gość: Mwaruwari Re: oxfam itp IP: *.autocom.pl 10.05.06, 18:25
              To chyba ogólnobrytyjska sieć charity shops, tak jak Barnardo, czy Christian
              Care Centre, czy jakiś tak.
            • Gość: pepsi Re: oxfam itp IP: *.unknown.be.uu.net 10.05.06, 18:25
              outlet w polsce tez sa tylko we w kraju mozesz sobie co najwyzej jakiegos big
              stara zakupic moze nawet H&M
              a zagramanica CK , TH , YSL , RL i takie inne ;)
              • Gość: Mwaruwari Re: oxfam itp IP: *.autocom.pl 10.05.06, 18:29
                No nie wiem, czy w Oxfamie dostaniesz Kleina, Hilfligera, Laurena, czy
                Saint-Laurenta :).
              • Gość: spinka papier do dup..... IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 10.05.06, 18:29
                ja znam klijento co w ramach oszczednosci wynosza z pracy papier toaletowy- bo
                po co kupowac jak mozna podpie....??? jak dla mnie zenada:/mozna tez na
                pradzie oszczedzic ladujec tel w miejscach poblicznych a kapac sie wylacznie na
                basenie raz w tygodniu, cukier wynoscic z Mc donald;)))
                • kerryman Re: papier do dup..... 10.05.06, 18:42
                  no to faktycznie niezly numer hehehe. znalem takiego tluka co znaczki pocztowe z
                  roboty wynosil i je potem sprzedawal. ale papier toaletowy to juz outrage..
                  • Gość: spinka Re: papier do dup..... IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 10.05.06, 18:49
                    dodam tylko ze te zielone papierowe reczniki tez posiadaja w nadmiarze w
                    domu....ale chowaja to pod kredensem jak by ktos z roboty wpadl zeby nie
                    obczail co robia!!!!uzywaja je jako seretek lub w razie naglej potzreby jako
                    paier;/ dodam tylko ze ten papier to sa te duze rolki-takze chlopaki
                    oszczedzaja jak moga!!
                • szczurwa Re: papier do dup..... 10.05.06, 19:37
                  To norma u przyjezdnych w Warszawie.
                  • Gość: spinka Re: papier do dup..... IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 10.05.06, 19:43
                    hi hi hi a ja myslalam ze tylko u nos slonzokow;))
      • Gość: firestar2077 maszynka do poglowia golenia IP: *.server.ntli.net 11.05.06, 00:11
        fakt na poczatku to wydatek.
        ale sie zwraca!!! do fryzjera nie trzeba chodzic wiec i w kolejce sie czasu nie
        marnuje.
        ale co niektorzy mysla ze im sie zwroci szybciej jak co tydzien makowke ogola.
        druga metoda: nie kupujemy maszynki nie idziemy do fryzjera - metoda studentow
        w sezonie wakacyjnym (jak wroca to serwuja sobie porzadne bulbonskie lba ciecie-
        giecie)
        • Gość: elibre Re: maszynka do poglowia golenia IP: *.server.ntli.net 13.05.06, 19:34
          znam absolwenta, ktory tu juz jakis czas siedzi ale do fryzjera chodzi tylko w
          PL a zjawia sie tam jakies 2x w roku :D Dodam ze zarabia wiecej niz 5,05/h
    • Gość: Soup Nazi Pranie pampersow IP: *.sdsl.bell.ca 10.05.06, 19:52
    • Gość: Soup Nazi Cerowane prezerwatywy IP: *.sdsl.bell.ca 10.05.06, 19:53
    • Gość: Soup Nazi Przez galgan zamiast prezerwatywy IP: *.sdsl.bell.ca 10.05.06, 19:54
    • Gość: Soup Nazi Mouthwash reuse IP: *.sdsl.bell.ca 10.05.06, 19:56
      • Gość: muhomorek Re: Mouthwash reuse IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 11.05.06, 00:32
        no ladny watek sporo dawno nie widzianyh postaci sie tu pojawilo
        walesa szubrawcu oddawaj moje 100 milinow
        • axx61 Re: Mouthwash reuse 11.05.06, 04:52
          Dobre sniadanie lub kolacja.
          Bierzesz zyletke do reki. Idziesz do duzego sklepu. Zaczynasz powiedzmy od
          sera. Rozcinasz paczke i wyciagasz jeden plasterek. Zjadasz go natychmiast.
          Smacznego. Przechodzisz do ryb. Wedzony wegorz. To samo ,ale tylko jeden
          kawalek i konsumpcja na miejscu.Smakuje to moze wedzony losos. Lezy obok.
          Dyskretne naciecie i juz w Twoich ustach .Smacznego. Itd.Wychodzisz z usmiechem
          na ustach.
          • Gość: homiee Re: Mouthwash reuse IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 11.05.06, 23:29
            he he dobre! :)
            Ale po rybkach to jescze na chemie trzeba i paste do zebow naciac, zeby nie
            smierdzialo. I wtedy dopiero usmiech. No, w ogole to po kazdym posilku powinno
            sie zeby myc - wiec chemia ostatnia.
            • kerryman szukalem tego tekstu dosc dlugo dz za przypomnieni 13.05.06, 14:21
              warty jest przypomnienia, chyba nikt trafniej tego nie ujal.

(by soup nazi)

"Pamietajcie, ze ludzie na wyjezdzie, czy to w Anglii czy gdzie indziej dziela
              sie na 2 glowne kategorie (wylaczamy turystow, business people, etc.):

- emigrantow - to ci ktorym dobrze w kraju osiedlenia, nie zamierzaja wracac na
              "lono", zyja normalnie, pracujac 8 godzin dziennie, 5 dni w tygodniu, nie
              oszczedzaja na spuszczaniu wody w kiblu co 3 raz, nie myja zebow pasta kolegi z
              8 osobowej sypialni, nie czesza sie grzebieniem tegoz kolegi, zeby we wlasnym
              zeby sie tak szybko nie zuzywaly, nie lubia herbaty z siodmego parzenia tej
              samej torebki, nie mieszkaja w beczce po sledziach, nie jedza na kolacje "no
              name" konserw dla kotow, etc. etc.

- gastarbeiterow aka tulaczy-ciulaczy-sciskaczy - ci ktorzy robia wszystkie w/w
              rzeczy + stosuja wiele innych drastycznych technik oszczednosciowych (jak np.
              spanie kiedy sie jest glodnym) w celu utuchlenia w sienniku jak najwiekszej
              ilosci tzw. z krakowska dutkow, ktore nastepnie przetargaja jakos do Polanezji i
              cos tam beda z nimi robic np. stawiac nowa obore czy inny domek jednorodzinny.

Otoz grupa 2 niezmiennie i zawsze zazdrosci grupie pierwszej, chociaz zwykle
              stan konta jest na ich korzysc, czesto znacznie. Inne wyrozniki to np. to, ze
              grupie 2 miejscowy jezyk idzie jak woda pod gore, jej mozliwosci asymilacji sa
              next to none, nienawidza miejscowych i przewaznie nazywaja ich na -ol, ogorki
              kiszone snia im sie po nocach, a kotlet schabowy z kartoflamy to nirwana. Czasem
              reprezentanci tej grupy osiedlaja sie jednak na stale w gettach gdzie wszystko
              jest polskie, a najbardziej ich sknerstwo, glupota i zakute lby.

O ile reprezentanci grupy 1 maja gdzies grupe 2 i najszczesliwsi sa gdy sie z
              nia nie stykaja, o tyle sciskacze niezmiennie kochaja krytykowac emigrantow
              (zwlaszcza ich "rozpustnie rozrzutny" tryb zycia) i zarzucac im, ze ich,
              emigrantow, najwiekszym "drimem" jest zostanie miejscowymi "-olami" oraz ze
              "wyzej srajom, niz doopy majom". Zwykle tez sciskacze uwazaja sie za patriotow
              podczas gdy emigranci to zaprzancy. Patriotyzm przejawia sie glownie w
              gremialnym spozywaniu kultowej "flaszki", okazjonalnym prezentowaniu sie
              tubylcom w stanie odmiennym, nierzadko po bojce lub wymiotach or both, noszeniu
              taniego sygnetu z emaliowanym orlem, mityngach towarzysko-informacyjnych przed
              polskim kosciolem, glosnym nawolywaniu sie w miejscach publicznych, etc.

Na wyspach jest to zjawisko, o tyle dziwne, ze kazdy moze sobie zostac kim chce,
              w przeciwienstwie do innych krajow gdzie Polacy dziela sie na tych z
              pobytem/obywatelstwem i tzw. wakacjuszy."

dlatego wlasnie niektorym nasze przyklady ciulania wydadza sie smieszne, innym
              zalosne, a jeszcze innych obrazi nasza forma mowienia o nich, bo przeciez to
              "samo zycie".
              • kerryman hmm dokleilem do nie tego postu 13.05.06, 14:22
                mialo byc pod postem kierunek_zachod

ehh, przyzwyczajony do postnuke jestem, GW sie w ogole nie stara. balagan i nic
                wiecej.
                • Gość: k2 Żalosne to ciułanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 21:50
                  Ja wszystko w dupie mam , żyje z dnia na dzien i dobrze mi z tym.
                  • Gość: palejo Re: Żalosne to ciułanie IP: *.server.ntli.net 14.05.06, 23:21
                    No, no, na wakacjach w PL:)
                    • ex-rak Sposob na ciułanie 15.05.06, 00:21
                      Wjezdzam pod gorke na luzie moim lamborghini.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka