24.05.06, 10:14
witam, ponieważ mozliwość awansu w tesco, przynajmniej z zapowiedzi
krakowskich jest, chciałabym się dowiedzieć, czy to tylko puste słowa (bo na
szkolenia wysyłają Polaków chętnie, ale nic z tego nie wynika), czy
faktycznie znacie polskich menedżerów w tej sieci w uk?
Obserwuj wątek
    • voiron2006 Re: MENEDŻER 24.05.06, 13:19
      Musze cie niestety rozczarowac.
      Mozliwosci awansu nie ma. Nawet jesli zapiszesz sie na szkolenia, to dalej
      przechodza tylko Anglicy. POwod? Najczesciej bariera jezykowa. POzniej
      dosiwadczenie.
      A jezeli posiadasz te 2 cechy czyli i jezyk swietnie znasz i masz doswiadczenie
      to powodem jest....BO TAK!!.....No comments.
      WIerz mi, tez bym chcial zeby to wygladalo inaczej ale jest jak jest.
      • bandamka Re: MENEDŻER 25.05.06, 08:00
        ponownie w sprawie...
        więc wszystko jak myślałam, że dla nas raczej licha ciężka praca:)
        chciałam tylko sprawdzić, że faktycznie tak jest, bo na spotkaniach w krakowie
        oczywiśćie awans jak najbardziej możliwy już po pół roku:)))
        • gleiwitz1939 Re: MENEDŻER 25.05.06, 08:53
          Nie jest prawdą że managerami zostają tylko Anglicy.W moim Tesco wiele osób innego pochodzenia zostało managerami.Nie będę wymieniał narodowości bo nie w tym rzecz,ale program ma określony cel,a nie jest nim na pewno taśmowe stukanie managerów spośród Polaków przybyłych do Tesco.Nikt w Krakowie nie obiecywał szlifów managerskich po pół roku.A swoją drogą czy ukończenie "options" to gwarantuje?Nawet bardzo dobry angielski w mowie i piśmie nie jest niczego gwarantem.Bo liczy się jeszcze wiele innych cech spośród których doświadczenie i zdolności interpersonalne mają niebagatelne znaczenie.Obserwowałem przez prawie 1,5 roku kilka osób które już noszą krawaty.Widać po nich było olbrzymie zaangażowanie i chęć pójścia w górę.Z przykrością niestety swierdzam że nie dotyczyło to polskiej kadry.Wierzmy we własne możliwości ale nie sądźmy że sama nasza obecność tutaj zapewni nam awanse i profity.I nie bądźmy w gorącej wodzie kąpani.pozdro
          • voiron2006 Re: MENEDŻER 25.05.06, 14:05
            Witam.
            Po prostu ladnie ubrales w slowa moja wczesniejsza wypowiedz. Jesli jestes juz
            tam 1.5 roku to doskonale zdajesz sobie sprawy ze Polacy nie maja szans na
            Options. I na jego ukonczenie.
            Wspominasz o innych narodowosciach. Oczywiscie. Tyle ze te "inne" narodowosci
            zyja sobie juz od X lat w UK. Wiec moze zwracaj uwage na takie "DROBNE"
            szczegoly. U mnie tez managerem byl Pakistan. CO prawda caly jeden innej
            narodowosci ale zawsze. Co nie zmienia faktu ze od 15 lat zyl w UK.
            Wiec moze skupmy sie na konkretach.
            • ebianka Re: MENEDŻER 26.05.06, 11:06
              ja po niecalym roku zostalam team leaderem - na razie mi wystarczy :D
            • peter78 Re: MENEDŻER 26.05.06, 12:24
              jezeli uwazasz, ze Polacy nie maja szans na Options, to Cie musze zmartwic. W
              styczniu bylem na pre-opcjach, teraz jestem na opcjach. Razem ze mna w treningu
              bierze udzial dwoch innych Polakow z innych sklepow. W moim na pre-opcje
              wysylany jest nastepny. Do tego w sklepie mam kadrowa z Polski a niedlugo pojawi
              sie night manager (Polka). Jak widac nie jest tak zle, jak to opisujesz. A ze
              jest ciezko, tego ukrywal nie bede, ale tak samo ciezko ma Angik, Hindus,
              Pakistanczyk jak i Polak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka