Dodaj do ulubionych

zwolnienie z pracy

29.05.06, 15:23
Mam pytanko do osob znajacych sie na rzeczy. Nie wiecie przypadkiem jak jest w tym pieknym zielonym kraju:D rozwiazana sprawa ze zwolnieniami z pracy kobiet w ciazy? Jak juz kiedys pisalam zamierzam po wakacjach byc w tym blogoslawionym stanie i ciekawi mnie czy beda mogli wywalic mnie z pracy jak juz sie dowiedza. Wiem ze polityka prorodzinna jest dosc waznym elementem tego kraju ale mimo wszystko...Pewnie moglabym sama cos na Oasis znalezc, ale...jesli nie pomozecie wtedy bede musiala ruszyc sie i pogrzebac..
A tak w ogole to zycze wszystkim milego tygodnia. Mam nadzieje ze rozpoczal sie wam lepiej niz mnie.
Obserwuj wątek
    • monika_irl Re: zwolnienie z pracy 29.05.06, 17:08
      o ile się nie mylę to na to samo pytanie już ci ktoś odpowiadał na forum?

jeśli pracujesz na stałym etacie i masz umowę na czas nieokreślony wtedy
      (dokładnie tak jak w PL) nie mogą cie zwolnić, ale jeśli masz umowę na czas
      określony to po zakończeniu umowy nie muszą ci jej przedłużać.
      nie będziesz też miała przedłużonej umowy jeśli pracujesz z agencji pracy.
      • annie_pl Re: zwolnienie z pracy 30.05.06, 12:03
        Dzieki Moniko, wczesnie pytalam o to czy zwolnienie lekarskie jest platne, a to pytanie dotyczy zwolnienia z pracy.
        Ale dzieki bardzo za odpowiedz. Jesli udaje mi sie znalezc cos czego szukam to staram sie nie zawracac gitary niepotrzebnie.
        Pozdrawiam
        • monika_irl Re: zwolnienie z pracy 30.05.06, 17:26
          nie ma sprawy
    • imszulc tutaj 29.05.06, 17:24
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=37505&w=41845726&a=41845726

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka