Gość: holly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 21:40 czy moge znaleźć jakiś wzór umowy,zeby niczego nie przegapić przy podpisywaniu umowy o wynajem mieszkania? z góry dziękuje za pomoc:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: holly Re: wzór umowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 22:44 aha,a moze doradźcie jeszcze: czy na krótki okres dla kilku osób bardziej opłaca wynając się mieszkanie/dom (biorąc pod uwage te ogromne sumy, depozyty itp, i mając na uwadze fakt,ze chce się te umowe zerwać) czy moze lepiej podzielić się po 2-3 osoby i szukać pokoju? chwilowo jestem przerażona kosztami wynajęcia domu, te wszystkie depozyty, i-co najwazniejsze-konsekwencje zerwania umowy- nie dają mi spokoju.. Odpowiedz Link Zgłoś
kierunek_zachod Re: wzór umowy 12.06.06, 23:05 Szczerze mowiac, juz mialam Ci zaoferowac bezplatny serwis prawny, ale po przeczytaniu tego drugiego posta jakos mi przeszlo ... A tak z glupia frant - nie lepiej wynajac mieszkania na krotszy okres, tak zeby wlasciciel z gory o tym wiedzial ?? Sa przeciez najmy na okresy niestandardowe, rowniez krotsze niz 6 miesiecy. Wtedy obydwie strony wiedza na czym stoja, nie ma oszukiwania sie, nie przepada czynsz ... czy naprawde tak nie jest prosciej w zyciu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: holly Re: wzór umowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 10:00 staram sie,naprawde,ale poki co nic takiego nie udało mi sie znaleźć..gdyby mi było wszystko jedno i nie miałabym skrupułów, to bym nie zadawała takich pytań i podpisała umowe na 6 miesiecy.oni nie chca nic wynajc na krócej niz 6 miesiecy,stad moje pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
eliss2 Re: wzór umowy 13.06.06, 10:52 www.gbritain.friko.pl/wynajem_%20mieszkania.pdf Wynajem mieszkania - kontrakt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha Re: wzór umowy IP: 217.33.252.* 13.06.06, 13:39 W wiekszosci wypadkow konsekwencja zerwania umowy przed koncem 6-mcy bedzie to, ze bedziesz zobowiazana do zaplacenia za pozostaly okres trwania umowy, nawet jak nie bedziesz mieszkala w danym miejscu. Radze bardzo powaznie sie zastanowic nad tym i jeszcze uwazniej przeczytac umowe. Chyba nie chcesz na starcie narobic sobie problemow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: holly Re: wzór umowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 14:23 to jaki sens ma "break clause"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha Re: wzór umowy IP: 217.33.252.* 13.06.06, 14:28 Nie w kazdej umowie jest i roznie bywa sformulowany. Odpowiedz Link Zgłoś
kierunek_zachod Re: wzór umowy 13.06.06, 18:23 > staram sie,naprawde,ale poki co nic takiego nie udało mi sie znaleźć Dla mniej wymagajacych : www.gumtree.com/london/london-short-term-flatshare_15_1.html Dla bardziej wymagajacych : www.central-london-apartments.com/ Dla absolutnie kazdego : www.google.co.uk/search?hl=en&q=short+term+let+london&meta= > oni nie chca nic wynajc na krócej niz 6 miesiecy,stad moje pytanie. Owszem, chca. Tylko ze wtedy zwykle cena pw jest wyzsza, co w sumie jest logiczne (zamiast wynajac mieszkanie na 6 miesiecy i zapomniec o problemie, trzeba sie wozic z potencjalnymi najemcami co miesiac, co bywa i czasochlonne, i kosztowne). Sorry, ale przez podpisywanie umow w "dobrej" wierze a la polonaise, wynajmujacy zastanowi sie potem 15 razy, czy aby na pewno chce wynajac chalupe Polakom. A jesli nawet jest "risk lover" i wynajmie, to przywali depozyt w wysokosci 3-miesiecznego czynszu. Tak na wszelki wypadek ... I po co nam to ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: holly Re: wzór umowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 23:03 zupełnie nie to jest moim zamiarem. zadałam konkretne pytanie: jaki jest sens break clause, powiąż to z resztą wiadomości i powinnaś zrozumieć o co mi chodzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: holly Re: wzór umowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 23:07 nie szukam mieszkania w londynie,ani w żadnej innej dużej miejscowości,co uwierz mi jest dodatkowym problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
hollygolightly85 Re: wzór umowy 13.06.06, 23:35 zatem ponawiam swoje pytanie: jaki sens ma break clause i czy można to zawrzeć w każdej umowie? Odpowiedz Link Zgłoś