Dodaj do ulubionych

Polakow zagranica latwo rozpoznawac...

10.07.06, 23:36
... po ich koszulkach z napisem "England", "Ireland" czy "Scotland".
Obserwuj wątek
    • Gość: Hombre UK yeeeehehehe IP: 212.183.136.* 11.07.06, 01:01
      a z napisem "Polska" to pewnie Anglik dla zmyly !

a nie po lysej glowie i dresie ... hrhr ...

• sith_space Re: yeeeehehehe 11.07.06, 09:48
        Hehehe
      • Gość: m Re: yeeeehehehe IP: *.pools.arcor-ip.net 08.08.06, 02:52
        dla zmyly to tylko Deutschland
    • Gość: hmmm Re: Polakow zagranica latwo rozpoznawac... IP: 81.219.27.* 11.07.06, 01:04
      hehe a widzialas amerykancow kupujacych koszulki z napisem scotland albo
      robiacych sobie zdjecia w kiltach i calym ubiorku szkockim? fajnie jak robia
      sobie zdjecia ludzie z filipin w scottish outfit ;)

mi to nie przeszkadza, roobta co chceta :)
    • jagienkaa Re: Polakow zagranica latwo rozpoznawac... 11.07.06, 10:56
      i obowiązkowy plecak i reklamówki. Faceci - kozie bródki a dziewczyny blond
      odrosty.
      Ale to tylko pewne grupy, nie chcę uogólniać.
      • Gość: hej jol Re: Polakow zagranica latwo rozpoznawac... IP: 193.129.161.* 11.07.06, 11:08
        Tak,tak:
        typowa Polka:wlosy na 'borsuka' z dziwnymi odrostami-efekt oszczednosci na
        fryzjerze,ubior w stylu plastik-fantastik,pinki style,itp.
        typowy Polak:lysy,plecak,jeansy Big Star,sportowa koszulka,adidasy a jak
        sandaly to tylko ze skarpetami.

Oczywiscie,ze nie wszyscy Polacy tak wygladaja-to tak dla ostrzezenia bo juz
        widze grona gniewu:)
        • Gość: tw Re: Polakow zagranica latwo rozpoznawac... IP: 193.195.185.* 19.07.06, 16:04
          panny- odrosty, w przeciwienstwie do Angielek ubrane od stóp do glów.
          kolesie - adidasy, plecak, lyse glowy, skarpety prawie do kolan, bo takie
          krótkie przyjély sie wszedzie tylko nie w PL. To chodzenie w sandalach i
          skarpetach jest tak typowo polskie. Ja tam juz przyzwyczailem sie do klapek
          japonek tak jak chodzá tutejsi.
          • walesa4 no, przeciez przydupasie napisales,ze jestes 19.07.06, 16:07
            Anglikiem, kolejny gnojek na forum
      • anna-dark Poznać po stupid comments in forums... 14.07.06, 22:58
        Poznać po stupid comments in forums...

jagienkaa napisała:

> i obowiązkowy plecak i reklamówki. Faceci - kozie bródki a dziewczyny blond
        > odrosty.
        > Ale to tylko pewne grupy, nie chcę uogólniać.
    • realprincess Re: Polakow zagranica latwo rozpoznawac... 11.07.06, 12:07
      Polaka latwo rozpoznac juz w samolocie, to bedzie ten ktory leci na leb na
      szuje zajac najlepsze miejsce(chyba nie wiem ze miejsce sa numerowane). To
      bedzie tez ten ktory popchnie cie i prawie podepta, nawet jesli jestes kobieta,
      nie powie przepradzam, bo dla niego to normalne. Poza tym na ulicy Polakow
      mozna poznac po przklenstwach :)) i po ubraniach, maja dokladnie te same
      ubrania co my,te same marki, ktorych najprawdopodobniej nie ma zagranca :)))
      • jeanie_mccake Re: Polakow zagranica latwo rozpoznawac... 13.07.06, 19:43
        realprincess napisała:

> Polaka latwo rozpoznac juz w samolocie, to bedzie ten ktory leci na leb na
        > szuje zajac najlepsze miejsce(chyba nie wiem ze miejsce sa numerowane).

Na tanich liniach numery miejsc nie maja znaczenia (nie ma ich na biletach czy
        boarding cards) i wszyscy chca siedziec z rodzina czy kumplami.

> Poza tym na ulicy Polakow
        > mozna poznac po przklenstwach :))

Rzeczywiscie Polacy przeklinaja po polsku a inni po swojemu.

> i po ubraniach, maja dokladnie te same
        > ubrania co my,te same marki, ktorych najprawdopodobniej nie ma zagranca :)))

Tutaj sie zgadzam, na przyklad Big Star chyba nie istnieje poza Polska ale duzo
        Polakow specjalnie pakuje jak najwiecej bigstarstwa.
        • borus14 Re: jak rozpoznac polaczyne 15.07.06, 13:22
          dresik i czarne polbuty (z bazaru)
          plecak lub duza torba markowej firmy i nie koniecznie
          plecak wszedzie w sklepie na ulicy
          markowe dresy
          ciekawy wyraz twarzy
          klnie
          sa i tacy ktorzy nie wiedza co to kultura osobista
          zachowanie w miejscach publicznych bez komentarza
          reklamowki biedronki, giant, spolem (brakuje tylko gieesu :-))))
          spotkalem raz takiego co twiedzil ze umie wszystko, jak przyszlo co do czego
          nie potrafil nic zrobic
          brak gustu w ubiorze ale to tez moze byc Anglik
          zloty gruby lancuch z Argosa za 80£, ze schodzacym zlotem- ludzie ale tandeta
          tani sweter w paski z bazaru
          cigle narzeka
          zazdrosci, zamiast dbac o swoj interes bruzdzi rodakom ile moze, na takich
          radze uwazac (udaje twego przyjaciela a pozniej wyroluje, obgada- nie istniej
          slowo przyjzn)

• Gość: Crazy_Frog Re: Polakow zagranica latwo rozpoznawac... IP: *.range86-129.btcentralplus.com 07.08.06, 16:41
          Specjalnie pakuje duzo bigstarstwa ? A niby dlaczego specjalnie ?

Tutaj jest duzo angielskich marek i Anglicy jak wyjezdzaja, mam rozumiec, nie
          pakuja takich ciuchow ? Co by pozniej na forum nikt nie napisal po czym poznac
          Angola za granica hehe
    • Gość: ? Re: Polakow zagranica latwo rozpoznawac... IP: 217.33.252.* 11.07.06, 12:45
      Rozumiem, ze bez gapienia sie na ludzi i zgadywania czy to sa Polacy czy nie,
      nie da sie zyc?
      Jak dla mnie Polacy moga nosic majtki na glowie jak im to odpowiada, jak kazda
      inna nacja w tym kraju. Nie mozecie zyc bez swoich rodakow? Nie lepiej zyc
      wlasnym zyciem?
      • Gość: hej jol Re: Polakow zagranica latwo rozpoznawac... IP: 193.129.161.* 11.07.06, 12:59
        Ale oni sami 'prowokuja' swym widokiem.
        :)
        • Gość: atropa_belladonna Re: Polakow zagranica latwo rozpoznawac... IP: *.westsussex.gov.uk 11.07.06, 15:42
          Widokiem, to pol biedy, Angole tez rozmaicie wygladaja. Gorzej, ze mniej wiecej
          polowa lazi narabana jak drewno kominkowe, rzucaja qoorwami i 'rzondzom' :/
          • dough po rysach... 11.07.06, 22:24
            słowiańskie rysy mamy - stąd łatwo rozponać czy Polak czy Angol/Irol

Ruskie też mają inne rysy, tak samo południwcy, Hiszpanie, Włosi, Rumuni

na oko od razu idzie poznać słowianina (nie wiadomo czy Polak czy Słowak) po:

- rysach twarzy
            - wyrazie twarzy (niewesołym, spowodowanym pracą poniżej kwalifikacji co go dyskredytuje)
            - dżinach i niebiałych butach, w Polsce białe są niemodne
            - z plecakiem na zakupy - tubylcy mają samochody i nie trzeba im toreb turystycznych
            - obciachowe reklamówki - nie wiem czemu, Irole nie noszą niejednorazowych reklamówek więc je pewnie uznają za obciachowe

jeszcze raz, rysy, rysy i jeszcze raz rysy twarzy zdradzają słowian, dodatkowe czynniki (np. ubiór) zdradzają czy Polak (a nie Słowak)

Ruskie ubierają się bardzo inaczej niż Polacy PLUS są wszyscy, jak jeden mąż, muskularni, jakby ćwiczyli od małego na siłowni

to jest cecha No 1 "jak poznać ruska" (Litwina, Łotysza itp.)
            • Gość: Hombre UK jestem lysy i chodze na silownie hheh IP: 212.183.134.* 12.07.06, 02:00
              rozpiee..cie mnie takimi tekstami !!!

kooochwa mam juz swoje lata ale pierwszy raz slysze by patrzyl ktos
              ... czy chlopak czy kobita nie to tylko transwestyyyta ....
            • Gość: bbb Re: po rysach... IP: *.in-addr.btopenworld.com 12.07.06, 12:18
              mylisz Rosjan z Litwinami,oni nie sa zbyt podobni do siebie.Wysocy i muskularni
              to sa Litwini,to jest najwyzsza nacja w europie,zreszta sa bardzo dobrzy w
              koszykowke. wielu Litwinow nawet nie zna rosyjskiego.
              • dough Re: po rysach... 12.07.06, 21:07
                przez Rosjan, pieszczotliwie nazwanych "Ruskimi", rozumiem rosyjskojęzycznych emigrantów z krajów przyjętych do UE, czyli Litwa, Łotwa (wiem że Rosja nie jest w Unii i wiem że nie są to takie same języki, różnica mniej więcej jak między Czeskim a Słowackim czyli znaczna)

niemniej dla polskiego ucha brzmi to "rosyjsko", dlatego obiegowo nazywani są "ruskimi" i nie ma tu żadnej obelżywości do narodu ani nic takiego

no więc Litwini są zajebiście zbudowani, jak jeden mąż, możliwe że u nich WF w szkole wygląda inaczej, bardziej siłowo, możliwe też że ichniejsza Armia trwa dłużej niż polska i ćwiczą dużo na siłowni, ale jest to fakt

są wyjątki od powyższych reguł - o tak! Ale moge się o 100 euro założyć w wielu przypadkach kto jest Polakiem - ubiór, rysy, zachowanie, atrybuty - bez usłyszenia pojedynczego słowa

Swój swojego pozna, jest takie przysłowie, i na emigracji sprawdza się ono niesamowicie.

Ja się nie zajmuję badaniem rynku, dziele się jedynie moimi spostrzeżeniami, dzięki czemu od razu do niektórych osób można zagadać po polsku
                • Gość: xyz Na Czym polegaja " polskie rysy twarzy " ? IP: *.puck.net.pl 14.07.06, 22:12
                  ?_? Duzo tego tu czytam ,ale jeszcze nie zauwazylem by ktos to
                  zdefiniowal ,.
                  Pozdr,.
                  • dough Re: Na Czym polegaja " polskie rysy twarzy " ? 14.07.06, 23:36
                    widze że piszesz z Polski więc pytanie jest na miejscu
                    ja też nie wiedziałem ocb jak mieszkałem w PL, ale jak przyjechałem do Irlandii to zrozumiałem - niby ta sama rasa biała, ale jednak Polaka idzie rozpoznać (90%), a Polek 95%

Panuje obiegowa opinia pt. Polki są najpiękniejsze na świecie
                    Jak przyjedziesz do Anglii/Irlandii to się przekonasz że to szczera prawda, większość ładnych dziewczyn okazuje się być Słowiankami (Polska, Litwa, Łotwa, Słowacja, Czechy itp.)

tego nie da się opisać, po prostu musiałbyś się przekonać sam. BARDZO fajny przykład różnicy rysów możesz zobaczyć w filmie-horrorze "HOSTEL" (bodajże Quentina Tarantino, leciał niedawno w kinach)

tam są Amerykanie bodajże, którzy wpadają do Słowacji i tam sobie możesz zauważyć różnicą pomiędzy nimi a tubylcami a zwłaszcza w scenie w któej bohater wchodzi w ciemną uliczkę a tam widzi zgraje ok. 10 lokalnych, nie wiem, dresiarzy, co w 100% przedstawia rysy słowiańskie, wszyscy jak jeden mąż

nie wiem czy to Ci pomoże, wpadnij na wycieczkę do Anglii to się przekonasz że różnica i to wyraźna JEST - czego nie musimy się wstydzić oczywiście, po prostu się różnimy, x czego dziewoje na plus ;)
                  • randybvain Re: Na Czym polegaja " polskie rysy twarzy " ? 15.07.06, 14:50
                    Krzywamorda, dziki wzrok, zagubienie, kompleksy.
                • ragazzo11 Re: po rysach... 17.07.06, 17:14
                  między językiem rosyjskiem a litewskim jest takie podobieństwo jak między
                  węgierskim a polskim.
                  pozdr

dough napisał:

> przez Rosjan, pieszczotliwie nazwanych "Ruskimi", rozumiem rosyjskojęzycznych
                  e
                  > migrantów z krajów przyjętych do UE, czyli Litwa, Łotwa (wiem że Rosja nie
                  jest
                  > w Unii i wiem że nie są to takie same języki, różnica mniej więcej jak
                  między
                  > Czeskim a Słowackim czyli znaczna)
                  >
                  > niemniej dla polskiego ucha brzmi to "rosyjsko", dlatego obiegowo nazywani
                  są "
                  > ruskimi" i nie ma tu żadnej obelżywości do narodu ani nic takiego
                  >
                  >
                  > no więc Litwini są zajebiście zbudowani, jak jeden mąż, możliwe że u nich WF
                  w
                  > szkole wygląda inaczej, bardziej siłowo, możliwe też że ichniejsza Armia trwa
                  d
                  > łużej niż polska i ćwiczą dużo na siłowni, ale jest to fakt
                  >
                  >
                  >
                  > są wyjątki od powyższych reguł - o tak! Ale moge się o 100 euro założyć w
                  wielu
                  > przypadkach kto jest Polakiem - ubiór, rysy, zachowanie, atrybuty - bez
                  usłysz
                  > enia pojedynczego słowa
                  >
                  > Swój swojego pozna, jest takie przysłowie, i na emigracji sprawdza się ono
                  nies
                  > amowicie.
                  >
                  > Ja się nie zajmuję badaniem rynku, dziele się jedynie moimi spostrzeżeniami,
                  dz
                  > ięki czemu od razu do niektórych osób można zagadać po polsku
                  • Gość: j6 Dokladnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 17:33
                    Litewski to zupelnie inna grupa jezykowa:-)

lt.wikipedia.org/wiki/Lenkija
        • Gość: qwert Re: Polakow zagranica latwo rozpoznawac... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 20:57
          A ty pewie ubierasz się u Armaniego?Zacznij żyć własnym życiem.
    • walesa4 Re: Polakow zagranica latwo rozpoznawac... 12.07.06, 21:15
      Co juz nie podajesz sie, smieciu z neostrady, za angielska native speakerke?,
      hehehe, robiaca prawie w kazdym angielskim zdaniu bledy, hehehe, gdzie takich
      przyjebow sieja, w sztabie tuska i marii rokity?, hehehe
      • Gość: Zodiac Re: Polakow zagranica latwo rozpoznawac... IP: *.range86-144.btcentralplus.com 12.07.06, 23:15
        Macie ludzie problemy......
        • Gość: kiedy to prawda :) Re: Polakow zagranica latwo rozpoznawac... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 00:15
          Jak bylam w Stanach to na Chinatown poznalam z daleka dwie mlode Polki, widze i
          pierwsze skojarzenie Polki :), kiedy przeszly obok nie zawidly mojej intuicji,
          gdyz mowily po polsku. Chyba, rzeczywiscie jest cos w tych rysach :)
          • Gość: gosia Re: Polakow zagranica latwo rozpoznawac... IP: *.ipt.aol.com 13.07.06, 03:27
            a jest w tych rysach cos, bo ja tez mam to samo, szczegolnie jesli chodzi o
            dziewczyny, patrze i odrazu widac ze Polka :-)

pozdrawiam
      • jeanie_mccake Re: Polakow zagranica latwo rozpoznawac... 13.07.06, 20:05
        walesa4 napisała:

> Co juz nie podajesz sie, smieciu z neostrady, za angielska native speakerke?,
        > hehehe, robiaca prawie w kazdym angielskim zdaniu bledy, hehehe, gdzie takich
        > przyjebow sieja, w sztabie tuska i marii rokity?, hehehe

Ja czlowieku za nic sie nie podaje...
        Ale ty jeszcze hehehe podajesz sie hehehe za samotna sfrustrowana alkoholiczke
        co nie ma hehehe nic ciekawego ani powaznego do powiedzenia.
        Hehehe.
    • Gość: cheeese:) Re: Polakow zagranica latwo rozpoznawac... IP: *.cable.ubr10.azte.blueyonder.co.uk 13.07.06, 21:34
      Dobra to ja dorzuce jak ja wylawiam Polakow z tlumu - taka rozrywka na zabicie
      czasu w autobusie.

Wiadomo, ze Polacy typu wasy/biale skarpety w sandalach/kurtka jeansowa
      (katana:) to latwy cel. Ale sa tez bardziej zakamuflowani. Tacy ktorzy juz tu
      troche siedza, wyczuli co sie nosi a co nie, co jest obciachem a co przejdzie na
      miescie.

Po pierwsze buty. Polacy ukochali Adidas superstar - bardzo zacny model, w sumie
      sam go tez nabylem pare dni temu. Czesto sa to jednak modele takie, hm...
      eBayowe, jakies wersje z mocno nietypowymi, strasznie rzucajacymi sie w oczy
      kombinacjami kolorow. Wygladaja jakby staly na wystawach ladnych pare miesiecy
      by nie powiedziec lat zanim znalazly swojego slowianskiego nabywce.

Dalej koszulki polo. Wbrew glupim tekstom rzucanymi przez trolli nie z
      postawionym kolnierzem. Koniecznie z poziomymi paskami. Najczesciej tanszych
      marek jak Burton czy Next - jak trafia sie koles z Lacoste czy Ralph Lauren to
      znowu ta koszulka az wrzeszczy "jestem z eBaya!!" - cos jest zawsze nie tak jak
      powinno. Czy to kolor, czy jakis dziwny fason, czy jakis inny szczgol.

Wlosy. Postawione na zelu, ale znowu jakos tak nieporadnie, bez przekonania:)

No i bardzo niepewne zachowanie, mowa ciala zdradzajaca skrajna niepewnosc
      siebie, ukradkowe spojrzenia na osoby obok jakby sprawdzajace reakcje na swoj
      'outfit'. To jest bardzo latwe do wychwycenia i po tym mozna bezblednie poznac
      'naszego'.

Ma ktos takie spostrzezenia czy tylko ja tak nudze sie jezdzac do pracy?
      • walesa4 ty sie nie nudzisz, ty jestes po prostu chory 13.07.06, 21:38
        • Gość: cheeese:) Re: ty sie nie nudzisz, ty jestes po prostu chory IP: *.cable.ubr10.azte.blueyonder.co.uk 13.07.06, 21:43
          Ej, wrzuc na luz koles, dotknalem cie tym opisem czy co?

Poza tym masz tupet rzucac takimi oskarzeniami majac w pamieci twoje poprzednie
          dokonania na tym forum.

Take it easy, mate
      • Gość: ha Re: Polakow zagranica latwo rozpoznawac... IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 15.07.06, 22:53
        A jak wylowisz Polaka jak bedzie ubrany w garnitur i nie bedzie sie wyroznial z
        tlumu? Zalozmy, ze jego rysy twarzy tez go nie zdradzaja?
        Sadzisz, ze tez bedzie sie niepewnie zachowywal?

A dziewczyna w garsonce wtapiajaca sie w tlum? Jestem ciekawa czy jak jade
        pociagiem do pracy to tez rzucam sie w oczy? Zwykle nie interesuje sie tym co
        sie dzieje obok mnie i czytam ksiazke. Czy roznie sie czyms od tubylcow?
        • pinheadd Re: Polakow zagranica latwo rozpoznawac... 17.07.06, 18:19
          Gość portalu: ha napisał(a):

> A jak wylowisz Polaka jak bedzie ubrany w garnitur i nie bedzie sie wyroznial z
          > tlumu? Zalozmy, ze jego rysy twarzy tez go nie zdradzaja?
          > Sadzisz, ze tez bedzie sie niepewnie zachowywal?
          >
          > A dziewczyna w garsonce wtapiajaca sie w tlum? Jestem ciekawa czy jak jade
          > pociagiem do pracy to tez rzucam sie w oczy? Zwykle nie interesuje sie tym co
          > sie dzieje obok mnie i czytam ksiazke. Czy roznie sie czyms od tubylcow?
          ___

po rysach twarzy, fryzurze, po butach, po po tej garsonce czy garniturze.

nie ma przepisu. po prostu sie wie.

jesli masz garsonke z next jak city receptionist ale masz wlosy obciete przez
          polskiego fryzjera w pasemka i buty rylko to cie rozpoznam

nierozpoznawalne na pierwszy rzut oka sa dobrze ubrani polacy i polki.

ostatnio widzialem taka grupke w knajpie w soho - dziewczyny ubrane wedlug
          trendow - zadnych rybaczek, borsukow i tipsow, chlopaki w dobrych jeansach,
          conversy, podkoszulki, marynarki, dobre okulary sloneczne (nie zadne tam gogle
          diora z rynku). nie zorientowalem sie dopoki kolo nich nie stanalem i uslyszalem
          ze mowia po polsku.
      • Gość: guest Re: Polakow zagranica latwo rozpoznawac... IP: 193.195.185.* 07.08.06, 15:52
        Co do tych koszulek polo i tych opisanych przez ciebie staran "tych którzy juz
        tu troche siedza" to bardzo dobrze ze sie staraja. Przynajmniej nie odznaczajá
        sie od tlumu tak bardzo jak ci w tych koszulkach adidasa wlozonych do krótkich
        spodenek i sandalach z (koniecznie) bialymi skarpetami! Slyszeliscie o zabawie
        mlodych Angoli "tease a Pole". To dotyczy juz nie tylko supermarketów ale nawet
        ulicy. Malolaty wylawiaja z tlumu Polaczków, szybko mówiá po angielsku i majá
        ubaw ze ci nic nie rozumiejá. Polaków rozpoznja latwo równiez murzyni i
        hindusi. We wlasnym interesie warto zmienic adidasa na koszulke polo, plecak na
        torbe ( ale nie rekalmówke tesco ) i sandaly na klapki japonki!
    • Gość: woo Re: Polakow zagranica latwo rozpoznawac... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 01:12
      Ja ostatnio leciałem z Ireland i pewien gość (Irlandczyk) miał koszulkę "SOLIDARNOŚĆ".
      I co ty na to, GŁUPIO CI ?? :)
      • robak.rawback Re: Polakow zagranica latwo rozpoznawac... 14.07.06, 02:26
        kiedys bylam w takiej sytuacji ze angol stwierdzil ze bedzie po kolei mowil kogo
        z grupki polakow rozpoznalby jako polakow, patrzac tylko na rysy twarzy. pokazal
        na osoby ktore wedlug niego maja polskie rysy.
        tego typu rzeczy sa bardzo ciekawe z wielu powodow i nie rozumiem dlaczego ktos
        mowi ze to jest zabawa dla kretynow. to ze ktos patrzy czy rozpozna czy nie, nie
        znaczy ze wartosciuje negatywnie.
        • walesa4 [...] 14.07.06, 05:53
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • jeanie_mccake Re: Polakow zagranica latwo rozpoznawac... 14.07.06, 11:21
        Gość portalu: woo napisał(a):

> Ja ostatnio leciałem z Ireland i pewien gość (Irlandczyk) miał
        koszulkę "SOLIDA
        > RNOŚĆ".
        > I co ty na to, GŁUPIO CI ?? :)

Chodzi tu o rozpoznawanie Polakow a nie Irlandczykow, nie glupio Ci?
        • shilla01 Re: Polakow zagranica latwo rozpoznawac... 14.07.06, 15:53
          ja też rozpoznaję Polaków po rysach twazry najczęsciej, ale raz wsiadl do
          autobusu taki narąbany koleś , myślę sobie "na bank polak" no i za chwile
          wyciaga telefon i gada po polsku. Aż mi wstyd , że tak pomyślałam, no ale... :)
          • Gość: cikamika Re: Polakow zagranica latwo rozpoznawac... IP: *.b-ras1.srl.dublin.eircom.net 14.07.06, 19:51
            a ja raz wsiadłem do autobusu, a potem jeszcze raz i jeszcze 100 razy i częsti widziałem pijanych, brudnych gości

myśle sobie, "pewnie Irlandczyk", a za chwile wyciągał komórke i gadał po angielsku z irlandzkim akcentem

aż mi siężal zrobiło.....
            • Gość: qba Co wy z tymi rysami twarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 22:06
              Jak wyglada typowo polska twarz????

Zawsze myslalem ,ze rasowo nie odrozniamy sie od Niemcow,Czechow czy
              Anglikow,typowy Polak ma jasna karnacja ,raczej jasne wlosy.....
              • Gość: pinhead Re: Co wy z tymi rysami twarzy IP: *.218.adsl.brightview.com 14.07.06, 22:16
                Zawsze myslalem ,ze rasowo nie odrozniamy sie od Niemcow,Czechow czy
                Anglikow,typowy Polak ma jasna karnacja ,raczej jasne wlosy.....
                ___

jasne.... bo Anglosasi to to samo co Slowianie...

Przedwczesne lysienie, plaska potylica, wysokie kosci policzkowe, szczere
                plaskie geby, jajowate glowy to cechy Polakow
                • Gość: qba A typowy Anglik wyglada jak Wayne Rooney? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 22:39
                • walesa4 pinhead gorszy od Wujka Heinego! 15.07.06, 09:38
                  Dodalbym pustke w glowie takich egzemplarzy jak pinhead, hehehe, i paru innych
                  na tym forum, ktorzy maja w glowach PC (i nie jest to ani PersonalComputer ani
                  PoliceConstable, hehehe)Przy tobie nawet wysiadaja tacy idelogowie Reichu jak
                  "Wujek Heini" Heinrich Himmler
                  • antypolak1 Toz to rasizm:-) 15.07.06, 09:52
                    Teraz to nie wolno powiedziec ,ze w Anglii i Irlandii jest wiecej rudych glow
                    niz w Polsce:-)

Jedna rasa ludzka rasa:-))))))))))
                    • kicior99 Re: Toz to rasizm:-) 17.07.06, 18:22
                      ale wolno powiedziec ze jest wiecej rudych kotow - i to jest akurat prawda.
              • robak.rawback Re: Co wy z tymi rysami twarzy 15.07.06, 00:27
                Gość portalu: qba napisał(a):

> Jak wyglada typowo polska twarz????
                >
                > Zawsze myslalem ,ze rasowo nie odrozniamy sie od Niemcow,Czechow czy
                > Anglikow,typowy Polak ma jasna karnacja ,raczej jasne wlosy.....

przeciez wiadomo ze sa jakies okreslone typy rysow ktore wygladaja jak dana
                narodowosc. jasne ze nie wszyscy podpadaja pod ten sam wzorek geby ale tez duzo
                ludzi tak. typowo rosjska kobieta czy typowy polak, jest tez typowy anglik -
                moze raczej - stereotypowy. trafiaja sie wyjatki oczywiscie rowniez, w sumie
                coraz wiecej bedzie mieszanek jak sie ludzie przemieszczaja i miedzy rasami zenia.
                • Gość: Tomek Re: Co wy z tymi rysami twarzy IP: *.57.jawnet.pl 15.07.06, 08:49
                  "coraz wiecej bedzie mieszanek jak sie ludzie przemieszczaja i miedzy rasami zenia"

Co ma ślub to mieszania. Mieszać można bez ślubu.
                  • Gość: # Re: Co wy z tymi rysami twarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 09:03
                    Polacy w ogole nie sa podobni do Rosjan,oni maja zupelnie inne rysy ,a do tego
                    czesc z nich jes wymieszana z ludami azjatyckimi,a inni maja typowo kaukaska
                    urode.
                  • robak.rawback Re: Co wy z tymi rysami twarzy 15.07.06, 20:54
                    Gość portalu: Tomek napisał(a):

> Co ma ślub to mieszania. Mieszać można bez ślubu.

oj komon koles, u know whaat i mean
              • Gość: ff Re: Co wy z tymi rysami twarzy IP: *.ipt.aol.com 15.07.06, 09:55
                polska morda (meska) jest przewaznie duzo wieksza niz angola. duzy nos
                odstajace kosci policzkowe, w ogole morda jest bardziej kanciasta. jeszcze jak
                sie ogola na lyso to morda wydaje sie jeszcze wieksza
                • Gość: :-) Re: Co wy z tymi rysami twarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 09:57
                  To Celtowie (lacznie z pierwiastkiem szkockim,

Przeczytaj komentowany artykuł »
                  kropek_oxford 29.05.06, 21:51 + odpowiedz

bo polowa populacji N.Ireland to imigranci ze Szkocji z czasow Cromwella), ze
                  znacznie mniejsza iloscia azjatyckich genow, niz u Polakow (u nich ok.3%, u
                  Polakow do 20%); zreszta dane antropo-i biometryczne dosc silnie sie roznia
                  (od
                  pomiarow czaszki po dominujaca grupe krwi), nawet w odcieniach niebieskosci
                  oczu, ale to temat dla fachowca, nie zas laika - wybacz.
                  W UK mowi sie o hate crimes, co de fakto oznacza przestepstwa na tle rasowym,
                  narodowosciowym czy religijnym. I ich ofiarami padaja Polacy wlasnie w
                  Irlandii
                  Polnocnej. Czemu? O tym nizej, ale to nie wyczerpuje skali problemu. Zderzaja
                  sie tam po prostu dwa skrajne nacjonalizmy: polski i polnocnoirlandzki w obu
                  wersjach: IRA-owskiej i Orange-stowskiej; plus wspomniane nizej poczucie
                  stwarzania przez Polakow zagrozenia ekonomicznego (brak tego w Midlands ,
                  gdzie
                  socjal ludzi nie rozpieszcza)
    • mmaaggddaax Re: Polakow zagranica latwo rozpoznawac... 14.07.06, 22:17
      jechalam wczoraj autobusem ...o zgrozo siedze czytam ksiazke i nagle za mna
      rozmawia 2 polakow...mysle ok 2 przystanki dalej wsiada dwoch gowniarzy -
      oczywiscie Polacy dyskusja nt kobiet stojacych na przystankach typu ktora
      wybierasz itp (maja nie wiecej niz 8-9lat...wysiedli naprzeciwko mnie siedzi
      caly czas koles ...ten mi wygladal ( zmylil mie:-)) na hiszpana czy cos w tym
      guscie :-) dzwoni mu tel---Polak...! chyba nas jest duzo?
      • leopard12 Po urodzie:-)))))) 14.07.06, 22:54
        Polki to najpiekniejsze kobiety na swiecie,jak widzisz jakas ladna to na pewno
        Polka:-)
        • kamil_de_luxe Po debilnym spojzeniu 15.07.06, 01:13
          Jak nie poznam polaka po jego tanich jeansach i spranym t-shircie koniecznie w
          te jeansy wlozonym (plus pasek z klamra duza) to jego idiotyczne spojzenie
          prosto w oczy go zdradzi. Polacy maja glupia maniere mierzenia obcych
          wzrokiem , patrzy taki od gory do dolu jakby kosmite zobaczyl albo oprawce jego
          matki, prz7y czym troszke zezuje albo sie krzywi jakby kupe mial pod nosem.
          Wsrod panow z Polski moda w tym sezonie (to mloda mlodych mezczyzn
          polskich) jest na t-shirt pitbull dostojnie odslaniajacy triceps wypelniony
          woda po omnadrenie, jako ze jest lato dresy tym razem krotkie takie za kolana i
          fajne skarpetki sportowe do sportowych butow, konieczne logo sportowej marki,
          najlepiej puma, bo puma jest cool (w polsce, tu byla jakies 7 lat temu).
          Generalnie - masz cos markowego - pokaz to wszystkim, niech krzyczy metka
          wszedzie, wielkie loga sportowe koniecznie widoczne! Pamietajcie mlodzi , nie
          lamcie zasad! Logo!! Kolory jak zawsze przez caly rok - szare, smutne, glupi
          angole wydaje setki funtow na vintage a wy oszczedzicie, noszac te stare z
          Polski!! I kto tu jest inteligentny? A jak!
          Panie - trzymajcie tak dalej ! w koncu jestescie najpiekniejsze na swiecie,
          Polki, ubrane zawsze z gustem i smakiem, piekne skoropodobne kozaczki ze
          srebrnymi spineczkami z troche zdrapanym sreberkiem lub podrdzewialym, gora
          tradyzyjnie - biel, jak najwiecej bieli, swieccie sie biela na ulicach jak
          zawsze, wlosy koniecznie tlenione, panowie z Turcji uwielbiaja blond w koncu...
          Trzymajcie fason, nie jak te brzydkie grube angielki, ubrane jak clowny jakies
          normalnie... Paznokcie!!! Nie zapominajcie o akrylach!!! Juz nawet rosjanki i
          ukrainki sobie odpuscily z plastikiem na paznokciach ale Wy drogie panie,
          trzymacie klase!!
          Pozdrawiam, tak trzymac!
          • Gość: pinhead Re: Po debilnym spojzeniu IP: *.237.adsl.brightview.com 16.07.06, 00:07

kamil, piateczka!

dzisiaj widzialem takie dwa okazy na oxford street - jedna borsuk bialo czarny,
            druga pasemka biale na czerwonych wlosach (!!!) biale rybaczki z
            przeswitujacymi stringami, jedna miala rajstopy pod tymi rybaczkami (30C w
            cieniu) i takie wy...rwiste mokasyny z zawinietymi do gory czubkami cos jak
            bohun z ogniem i mieczem, druga w ten upal miala buty z czubem na metalowym
            obcasie, jedna torebka lui vitą z rynku oczywiscie druga z bluzka rozowa z
            napisem BABY. Czyli odstawione na lans po miescie. Obie palily po pecie i
            pitolily o tym jak 'jak zaneta k..rwa bo jest po..bana i nie chciala sie
            zamienic na offa a ja sie z nia k...wa zawsze zamieniam nawet jak na klining na
            aktonie za nia pojechalam z turnpik lejn taki kawal'

klasyka
            • Gość: emil Re: Po debilnym spojzeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 11:29
              Na innym forum ktos opowiedzial taki wloski dowcip o Polkach.
              Jak odroznic Polke od Wloszki?
              Wystarczy do autobusu wpuscic ekshibicjonistke, wszystkie Wloszki uciekna ,a
              Polka nic nie zauwazy:-)
              • Gość: k2 oj polaczki ale jestescie pusci IP: *.in-addr.btopenworld.com 17.07.06, 11:47
                patrzcie na siebie a nie na kogos innego
    • Gość: po co? wczoraj na tv 3 program interwencja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 10:01
      nie zle pokazane bylo to 2 dno zycia w Londynie
    • Gość: ikolo po Brudnych Skarpetkach i nieczystym oddechu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 16:08
      to tak, i po tym ze kradna naokolo
      • dough Re: po Brudnych Skarpetkach i nieczystym oddechu 19.07.06, 21:04
        to mówisz o irlandzkich dzieciakach chyba, a i owszem
      • borus14 Re: po czym poznac polaczyne wyd. 2 20.07.06, 19:23
        to ze kradna to tez racja ale nie mozemy pisac ze wszyscy, nie ma co obrarzac
        ludzi, zdarzaja sie takie przypadki. Szkoda tylko ze pozniej Anglicy mysla ze
        wszyscy tacy jestesmy, bo prawde piszac oni tez sa nie lepsi a nawet zaryzykuje
        stwierdzenie ze gorsi. Oni nic nie maja swojego. Teraz potrzebuja emigrantow bo
        juz nie ma kto placic podatkow na te ich socjale dla bezroboli, szczegolnie
        tych mlodych co do pracy sie nie kwapia... pozdrawiam rodakow na wysepce procz
        tych ktorzy sa kablami
    • jeanie_mccake po umiejetnosciach kulinarnych* 19.07.06, 22:05
      seksownym wygladzie*, kanapkach owijanych w folii, nudnej bezustannej bitchy
      krytyce wobec wszystkich innych Polakow oraz poczuciu humoru**, slodkiej**
      niewinnosci i tak dalej.

* to byl zart.
      ** to tez.
      • Gość: robertos Re: po umiejetnosciach kulinarnych* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 12:01
        Zaprosilem ostatnio dwoch irlandczykow do polski.Jednego z nich znalem drugi to
        byl brat tamtego.Odbieram ich z okecia,wstyd jak beret.Ubrali sie jak
        przebierancy.Jeden-czerwone obcisle spodnie,buty skorzane cizenki,odcisla czarna
        skora na grzbiecie.Wlosy czerwonozielone jak m.wisniewski.5 kolczykow w
        uchu.Drugi z nich troche bardziej schludniejszy-porozrywane dzinsy,jakas
        koszulka,i tylko rozwichrzone wlosy.Ale obaj mieli torby brezentowe w bialo
        niebieskie paski jak handlarze ze stadionu co towar w nich woza.Kasana ze hej!
        Ale to jesczze nic! najgorsze to zachowanie.Bylismy naimprezie rodzzinnej-oni
        maja jakics glupi zwuyczaj ze dotykaja rekami fryzury innych.Moje ciotki byly
        wstrzasniete:)Musialy sie czesac:)Na szczescie dlugo nie sprawiali klopotu bo po
        kilku godzinach imprezy jako pierwsi sie na..i.Rrofilaktycznie uspilem ich bo
        bylaby jesczze gorsza zadyma.Dlatego dziwie sie z etak krytykujecie swoioch
        rodakow za granica,ze przeszkazdaja wam sandaly i skarpetki mimo tego z e
        jestescie tacy tolerancyjni.....Jest wolnosc i kazdy moz esie ubierac jak chce!
    • Gość: M Re: Polakow zagranica latwo rozpoznawac... IP: *.bulldogdsl.com 28.07.06, 03:10
      Ciekawe kim jestescie wy ,ktorzy tak krytykujecie Polakow???Nie jestescie
      Polakam??????A to ciekawe.Spojrzcie najpierw w lusterka.Przeciez wy opisujecie
      samych siebie!!!Tak samo oceniaja was inni,ktorzy na was spojrza-"O nastepny
      Polaczek!!!"Tak bardzo zachlysneliscie sie ta Anglia ,ze juz uwazacie sie za
      anglikow?Do tego stopnia zauroczyl was styl noszenia sie Angoli?Ja niewidze w
      nim nic nadzwyczajnego.Spojrzcie na zaniedbane angielki,obrosniete tluszczem z
      wywalonymi na wierzch bladymi wylewajacymi sie brzuchami.W nieodzownych bez
      wzgledu na pore roku plaskich kapciach.I to ma byc klasa?Polki w porownaniu do
      nich to bostwa.Albo na kolesi z pasemkami na glowie?Polacy przynajmiej sa
      ludzmi schludnymi!Jak sami macie kompleksy na punkcie swojego wygladu to
      uwierzcie mi nie wyleczycie ich doszukujac sie ich u innych.
      • Gość: 1234 Re: Polakow zagranica latwo rozpoznawac... IP: 193.195.185.* 07.08.06, 16:51
        Ty to chyba jestes z jakiejs malej wioski...
    • Gość: reef Re: Polakow zagranica latwo rozpoznawac... IP: *.proxy.aol.com / *.proxy.aol.com 30.07.06, 22:18
      Nie. polakow poznac po lysych glowach,tanich, brzydkich ciuchach, papierosowej
      cerze, wystraszonym wzroku. polkipo wlosach farbowanych we wszystkich kolorach
      swiatach.koniecznie w domu -wlasnej roboty fryzjerstwo. i po komentowaniu
      wszystkiego co sie rusza!
    • Gość: magda1 Re: Typowa polska uroda IP: *.proxy.aol.com / *.proxy.aol.com 30.07.06, 22:47
      mozna poznac po twarzy i glowach
    • Gość: gość Re: Polakow zagranica latwo rozpoznawac... IP: *.b-ras1.lmk.limerick.eircom.net 31.07.06, 01:45
      Oczywiscie wszyscy tu piszący (łącznie z założycielem postu) nie wyglądaja i
      nie zachowuja się jak Polacy ( przecież to wstyd). Ludzie kiedy przejrzycie na
      oczy. Zawsze bedziemy Polakami i nie rozumię dlaczego niektórzy tak sie tego
      wstydzą i robia wszystko żeby wygladać na Irlandczyka czy Anglika, przeciez to
      dopiero jest smieszne. A te uogólnianie to juz w ogóle bez sensu. ja mimo że
      mamy samochód, często robie najpotrzebniejsze zakupy i chodzę piechotą z
      zakupami, ostatnie farbowanie ( w irlandzkim zakładzie fryzjerskim) zniszczyło
      mi włosy więc przez jakis czas nie farbowałam sobie , więc mam odrosty.
      Normalnie od razu widac że jestem Polską. Cholera musze popracować nad sobą.
      • Gość: ktoś Re: Polakow zagranica latwo rozpoznawac... IP: *.dhcp.gnvl.sc.charter.com 31.07.06, 05:19
        ale musi wam być ciężko w tej anglii, że takie macie kompleksy

a może odwrotnie - macie kompleksy, to musi być wam ciężko

w sumie na jedno wychodzi.
        • Gość: magda1 Re: Polakow zagranica latwo rozpoznawac... IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 31.07.06, 13:02
          eh, ciezko ciezko....

szczegolnie jak slyszysz, ze taki polak za 2 funty pracuje,

ponizajace,

dlatego anglicy juz nas maja za dzicz, jakis smutnych biednych zdesperowanych
          ludzi,
          - z rosji ? czy "skas tam"

"polska ? aa, to wy za 10 funtow miesiecznie u siebie w kraju pracujecie? "

smutne.......
    • Gość: Crazy_Frog Bzdety IP: *.range86-129.btcentralplus.com 07.08.06, 17:08
      Te wasze wypociny to az ciezko sie czyta.

Ja bylem na interview pare dni temu. Nie ubralem sie w garnitur, ale w miare
      elegancji sposob (nie sandaly i skarpetki).
      Rozmowa byla z gosciem nastepujacym :
      -broda dluzsza niz wlosy na glowie, chyba nawet sniadanie na niej widzialem
      -spodnie 2 numery za duze, podarte na kolanie
      -stara, wytarta bluza z kapturem
      -buty chyba jeszcze po dziadku, schodzone z czesciowo odchodzaca podeszwa.

Zeby byla jasnosc, to byl kierownik dzialu.

Wiec skonczta ludzie z tymi opisami jak poznc Polaka. Ja wielu Polakow poznaje
      po tym, ze sa schludnie ubrani. Dziwne co ?
      • jot-23 Re: Bzdety 08.08.06, 02:56
        Gość portalu: Crazy_Frog napisał(a):

> Ja wielu Polakow poznaje
        > po tym, ze sa schludnie ubrani. Dziwne co ?

ja tez! w schludna kamiselke rybacka (taka z wieloma kieszonkami) i pantofelki
        wsowane z kutasikami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka