Dodaj do ulubionych

Emigrancie - dlaczego piszesz na polskich forach?

IP: 151.92.176.* 11.07.06, 14:28
Jesteś niekonsekwentny i sam sobie zaprzeczasz. Nie dość że okłamujesz innych
to sam wobec siebie nie jesteś w porządku. Przecież nie cierpisz tego kraju,
chcesz zrzec się polskiego obywatelstwa. Z drugiej strony nadal używasz
polskiego języka i ochoczo udzielasz się na polskich forach. Kogo próbujesz
oszukać? Nie chcesz mieć z Polską i ludźmi tam żyjącymi nic do czynienia a
przy pierwszej najbliższej okazji wchodzisz na strony internetowe ".pl".

Udzielaj się na forach anglojęzycznych, skoro jesteś już tamtejszy to
powinieneś znaleźć tam pełno znajomych. Daj sobie już spokój z tym krajem, z
wszystkim co jest z nim związane. A może to tylko taka twoja gra? Nie jesteś
już tutaj ale jeszcze nie tam?
Obserwuj wątek
    • Gość: hej jol Re: Emigrancie - dlaczego piszesz na polskich for IP: 193.129.161.* 11.07.06, 14:30
      To mozna leczyc,probuj a znajdziesz lekarstwo na swoje dziwactwa!
    • kicior99 Re: Emigrancie - dlaczego piszesz na polskich for 11.07.06, 14:59
      Dziekujemy ci za dobre rady. Przydadza sie przy badaniu nastepnego pacjenta.
    • Gość: atropa_belladonna Re: Emigrancie - dlaczego piszesz na polskich for IP: *.westsussex.gov.uk 11.07.06, 15:15
      Tak, kochanie, oczywiscie masz racje :)

PS. Psychiatrzy w takich wypadkach zalecaja potakiwac :P
      • Gość: hej jol Re: Emigrancie - dlaczego piszesz na polskich for IP: 193.129.161.* 11.07.06, 15:15
        :)
    • korkix78 Re: Emigrancie - dlaczego piszesz na polskich for 11.07.06, 15:16
      Nie wiem jak inni, ale ja robie to z czystej, bezinteresownej zlosliwosci.
      Podnieca mnie to tez w pewnym stopniu.
      Na trzecim miejscu uplasowalbym nadawanie w ten sposob sensu zycia.
      • Gość: DRAB Re: Emigrancie - dlaczego piszesz na polskich for IP: 158.180.64.* 11.07.06, 15:27
        przestancie odpowiadac na tego typu posty, bo smiecicie forum.
        Koles, ktory zaczal ma wloskie IP chyba:)
    • Gość: ssdd Masz racje IP: *.in-addr.btopenworld.com 11.07.06, 16:54
      "przy pierwszej najbliższej okazji wchodzisz na strony internetowe ".pl"."

Wszyscy wielcy emigranci, co jakas okazja to spluwaja na Polske, ale dnia bez
      forum i wiadomosci z POlski nie moga przezyc. Dlaczego? Jak im tak dobrze, to
      niech sobie oszczedza tych traumatycznych przezyc, ktore moga miec czytajac
      newsy z kraju. Po co sie meczyc? Przeciez bbc tez jest dostepne.

Nie mowie o tych, co na Polske nie narzekaja.
      • ghrom Re: Masz racje 11.07.06, 17:07
        A nie przyszlo ci do glowy, ze sa tu po to by pomoc paru jelonkom w podjeciu decyzji o spie..niu z tego syfu, ktory zostawili za soba?

Z dobroci serca tu sa, innymi slowy.
        • kicior99 Re: Masz racje 11.07.06, 17:10
          sto kwiatow, sto mysli. Moim zdaniem wartosciowa jest wlasnie ta wielostronnosc
          forum, rowniez dlatego, bysmy wiedzieli, jak mozna nas obrazac (prezentujac
          rozny poziom umyslowy). pozdrowki z budrzetowki =))))
        • Gość: ssdd Re: Masz racje IP: *.in-addr.btopenworld.com 11.07.06, 17:22
          Ghrom, ty akurat jestes konsekwentny. Znamy twoj stosunek do Polski, ale chyba
          dales se juz siana z szastaniem tym na lewo i prawo.

Chodzi mi o takie sytuacje, kiedy zadeklarowany emigrant wynajduje artykul na
          interii albo gw, np. o urzedach skarbowych, rzuca go tu na forum ze
          wstepem 'jak to w Polsce jest zle'. Racja, jest, ale co go to? Chce naprawiac?
          To dobrze. Ale zaraz widac,ze nie chce. Chce sie chyba utwierdzic w
          przekonaniu, ze dobrze wybral. To jescze nie wie? Po co to? Jak w Polsce jest
          kazdy wie.

Albo temat, czy dobrze w Polsce ucza jezykow obcych? No to jestem emigrantem
          czy reformatorem polskiej oswiaty? Czy to jakas tesknota i jednak slabosc do
          Polski?
          Wielka emigracja, wpatrzona w Polske.
          • korkix78 Re: Masz racje 11.07.06, 17:58
            > Chodzi mi o takie sytuacje, kiedy zadeklarowany emigrant wynajduje artykul na
            > interii albo gw, np. o urzedach skarbowych, rzuca go tu na forum ze
            > wstepem 'jak to w Polsce jest zle'. Racja, jest, ale co go to? Chce
            naprawiac?
            > To dobrze. Ale zaraz widac,ze nie chce. Chce sie chyba utwierdzic w
            > przekonaniu, ze dobrze wybral. To jescze nie wie? Po co to? Jak w Polsce jest
            > kazdy wie.

No i?
            Czyli co, mozna mowic o calym swiecie ale o Polsce nie wolno?

Konsekwentnym bedac, mieszkaniec Polski nie ma w ogole nosa wysuwac spoza
            swojego podworka, jesli dobrze rozumiem.
            Co mu do tego, ze jest rozpizdziel w Izrealu.
            Co go to obchodzi, ze Amerykanie wdepneli w Irak.
            To nie jego biznes, ze pol Somalii trzaska sie miedzy soba, ze
            niech przypadkiem nie osmiela sie krytykowac zagranicznych pilkarzy, politykow.
            A na Ukraine po co sie pchali ?

Niech sie zajmie tylko i wylacznie sprawami polskimi - to bedzie normalne.

I co.
            Tak dobrze?
            • Gość: ssdd Re: Masz racje IP: *.in-addr.btopenworld.com 11.07.06, 18:06
              > Konsekwentnym bedac, mieszkaniec Polski nie ma w ogole nosa wysuwac spoza
              > swojego podworka, jesli dobrze rozumiem.

Nie, konsekwentnym bedac wygladaloby to tak, ze emigranci z Indii, Pakistanu,
              Litwy nie wsciubiaja nosa w nie swoje juz sprawy - w sprawy swojego dawnego
              kraju, w sposob jakby nadal tam mieszkali i mieli jakies prawo do ustanawiania
              tam swojego porzadku.
              Powtarzam, ci ktorzy sie mienia emigrantami.
              • korkix78 Re: Masz racje 11.07.06, 18:15
                > Nie, konsekwentnym bedac wygladaloby to tak, ze emigranci z Indii, Pakistanu,
                > Litwy nie wsciubiaja nosa w nie swoje juz sprawy - w sprawy swojego dawnego
                > kraju, w sposob jakby nadal tam mieszkali i mieli jakies prawo do >
                ustanawiania
                > tam swojego porzadku.
                > Powtarzam, ci ktorzy sie mienia emigrantami

Rozumiem, ale czy to Litwini, czy Pakistanczycy, czy Mongolowie na emigracji
                moim zdaniem moga sobie swobodnie wyrazac swoje mysli na temat takich krajow,
                jakie sobie zycza komentowac.
                W szczegolnosci to, z ktorego sie wywodza, to chyba normalne ?
                A jesli ktos tylko i wylacznie z gory na dol pluje na swoj byly kraj pod kazdym
                wzgledem to juz sam sobie wystawia ocene w oczach innych i tyle.

Wolnosc slowa po prostu.

Pozdro
          • kicior99 Re: Masz racje 11.07.06, 18:18
            nie, ja po prostu oceniam jej konsekwencje. Mam prawo...
      • Gość: hehe Re: Masz racje IP: 217.33.252.* 11.07.06, 17:27
        No wlasnie, ja nie czytam newsow z Polski, bo co mnie obchodzi jakas afera czy
        kolejne zmiany w rzadzie, kolejne zmiany na stolkach itp.
        Tu mieszkam i interesuje mnie to co tutaj sie dzieje.

A na to forum zagladam by pomoc innym, odpowiedziec na konkretne pytania.

Aha, na Polske nie plulam nigdy, ani tam ani tu.
    • anna-dark Moja mowa będzie krótka-to problemy językowe... 11.07.06, 17:41
      Moja mowa będzie krótka-to problemy językowe...
      Dlategonie udzielają się na forach anglojęzycznych...
      • Gość: korkix78 Re: Moja mowa będzie krótka-to problemy językowe. IP: *.coopervision-uk.com 11.07.06, 17:48
        Hehehe byle skrytykowac !!! :)
        Gadaja po Angielsku? ha! ledwie wyjechali i sie zrobily z Was wielkie Angole !!
        Gadaja po Polsku ? Czyli nie umieja innych jezykow !
        W ogole sie nie odzywaja ? Nie umieja obslugiwac internetu !
        • ghrom Re: Moja mowa będzie krótka-to problemy językowe. 11.07.06, 18:00
          Well, na to wyglada. W ogole to ona marnuje mase energii, moglaby chociaz jakas strone reklamowac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka