bigbadelectriccow
21.07.06, 18:14
Od dluzszego czasu regulranie przegladam forum i dochodze do wniosku ze jest z nim coraz gorzej. Normalnie zaczyna byc gorzej niz na Onecie: tam to przynajmniej wiadomo ze chodzi o zwykle pyskowki i pisanie durnych komentarzy.
Tu niby temat konkretny i realna potrzeba wymiany informacji pomiedzy emigrantami i osobami rozwazajacymi wyjazd i odwolania do zewnetrznych zrodel informacji i po angielsku cos ktos czasem napisze. moznaby pomyslec ze tu inteligentni ludzie pisza.
Ostatnio jednak wiekszosc dyskusji konczy sie zwyklymi pyskowkami. NIe pisze o ludziach rozwazajacych wyjazd: oni zazwyczaj maja konkretne pytania i oczekuja konkretnych odpowiedzi. Czasami pytania sa glupiutkie ale ok - w koncu emigranci powinni to rozumiec bo sami kiedys zadawali takie durne pytania. Co wiecej, piszacy z Polski nieprowokowani zazwyczaj nie obrazaja pierwsi.
Mam raczej na mysli grupe stalych bywalcow tego forum, emigrantow ktorzy najdluzej i najczesciej na tym forum pisza.
Denerwuje mnie ich styl. Niepotrzebne i niesprowokowane obrazanie. O Polsce z zalozenia zle. Uwazanie sie za eksperta w kazdej dziedzinie. Brak tolerancji dla osob inaczej myslacych. Ciagle pisanie jedego i tego samego. Pisanie dla samego pisania. itp. itd. - wymieniac by mozna prawie bez konca. Kiedys to bywalo tu zabawnie a teraz to normalnie negatywne wibracje w powietrzu mozna wyczuc. Przegladam kilka forow na gazeta.pl i musze powiedziec ze to jest chyba najgorsze.
Czy tak wyglada polska emigracja w UK i Irlandii? Czy moze osoby pogodzone ze swoja emigracja nie maja powodu zeby tu zagladac po kilka razy dziennie, czasami po to tylko zeby obrazac innych? a moze cala ta emigracja nie jest jednak taka wesola jak by sie moglo wydawac, a to co sie tu ostatnio widzi to jeden z objawow wyjazdowej depresji?
Do niedawna uwazalem to forum za najlepsze zrodlo informacji o UK i Eire. Zna ktos jakies inne dobre forum Polakow o UK lub Zielonej Wyspie. Powoli mam ochote sie stad wyniesc.