Dodaj do ulubionych

forum schodzi na psy

21.07.06, 18:14
Od dluzszego czasu regulranie przegladam forum i dochodze do wniosku ze jest z nim coraz gorzej. Normalnie zaczyna byc gorzej niz na Onecie: tam to przynajmniej wiadomo ze chodzi o zwykle pyskowki i pisanie durnych komentarzy.
Tu niby temat konkretny i realna potrzeba wymiany informacji pomiedzy emigrantami i osobami rozwazajacymi wyjazd i odwolania do zewnetrznych zrodel informacji i po angielsku cos ktos czasem napisze. moznaby pomyslec ze tu inteligentni ludzie pisza.
Ostatnio jednak wiekszosc dyskusji konczy sie zwyklymi pyskowkami. NIe pisze o ludziach rozwazajacych wyjazd: oni zazwyczaj maja konkretne pytania i oczekuja konkretnych odpowiedzi. Czasami pytania sa glupiutkie ale ok - w koncu emigranci powinni to rozumiec bo sami kiedys zadawali takie durne pytania. Co wiecej, piszacy z Polski nieprowokowani zazwyczaj nie obrazaja pierwsi.
Mam raczej na mysli grupe stalych bywalcow tego forum, emigrantow ktorzy najdluzej i najczesciej na tym forum pisza.
Denerwuje mnie ich styl. Niepotrzebne i niesprowokowane obrazanie. O Polsce z zalozenia zle. Uwazanie sie za eksperta w kazdej dziedzinie. Brak tolerancji dla osob inaczej myslacych. Ciagle pisanie jedego i tego samego. Pisanie dla samego pisania. itp. itd. - wymieniac by mozna prawie bez konca. Kiedys to bywalo tu zabawnie a teraz to normalnie negatywne wibracje w powietrzu mozna wyczuc. Przegladam kilka forow na gazeta.pl i musze powiedziec ze to jest chyba najgorsze.
Czy tak wyglada polska emigracja w UK i Irlandii? Czy moze osoby pogodzone ze swoja emigracja nie maja powodu zeby tu zagladac po kilka razy dziennie, czasami po to tylko zeby obrazac innych? a moze cala ta emigracja nie jest jednak taka wesola jak by sie moglo wydawac, a to co sie tu ostatnio widzi to jeden z objawow wyjazdowej depresji?

Do niedawna uwazalem to forum za najlepsze zrodlo informacji o UK i Eire. Zna ktos jakies inne dobre forum Polakow o UK lub Zielonej Wyspie. Powoli mam ochote sie stad wyniesc.
Obserwuj wątek
    • Gość: korkix Re: forum schodzi na psy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 18:27
      Tak, jest np rowniez forum tez gazetowe "Praca w Anglii".
      Praktycznie zero wzajemnego opluwania,ale mniejszy ruch (przypuszczam,ze
      nieprzypadkowa zaleznosc)
    • bigbadelectriccow Re: forum schodzi na psy 21.07.06, 18:29
      Do oczywistych cech "ekspertow" dodalbym jeszcze:
      podejscie moralizatsko-wychowawcze - "ja wiem jak prawie i sprawiedliwie zyc w UK/IE" i prawie zerowa sklonnosc do przyjecia czyjes argumetacji i wycofania sie z swojej, czasami blednej tezy.
    • Gość: majkel Re: forum schodzi na psy IP: *.unknown.be.uu.net 21.07.06, 18:30
      to moze przez ostatnio duza podaz uzytkownikow typu mam flat od miasta o jak
      fajnie nalezy mi sie jakis zasilek jeszcze fajniej a ja wyciagnelam zwolnienie
      udawane super polaczkowatosc w czystej postaci nadciaga wielka fala nie ma sie
      z ciego cieszyc
    • loklo Re: forum schodzi na psy 21.07.06, 18:33
      Niestety, zgodze sie z ta opinia. Sam sledze to forum od dluzszego czasu,
      wydawalo mi sie fachowe, kompetentne i przyjazne. Zadalem wiec pytanie (przewija
      sie ma szczycie popularnosci- mam gorzka satysfakcje), niestety 10 % odpowiedzi
      było OK, za co dziekuje, reszta - niegodna przytaczania. Mam nadzieje, ze to
      byla tylko chwilowa niedyspozycja :).
      Pozdrawiam.
    • ff6 Re: forum schodzi na psy 21.07.06, 19:06
      zgadzam sie z przedmowca

tym pierwszym znaczy sie
    • kerryman Re: forum schodzi na psy 21.07.06, 19:20
      nie byloby tego, gdyby ludzie zaczeli uzywac wyszukiwarki gazetowej albo
      zwyklego google. jak ktorys raz pojawia sie to samo pytanie nie dziw sie ze
      niektorych to zirytuje. odnosze wrazenie ze niektore watki typu "czy 35k rocznie
      mi wystarczy" albo "czy dostane zasilek" albo "szukam pracy prosze o info na
      maila" pojawiaja sie w celu sprowokowania pyskowki. jak ktos czyta to forum od
      powiedzmy miesiaca, doskonale zdaje sobie sprawe ile tego szumu jest. ale ludzie
      zamiast wpisac w google dwa czy trzy slowa, wola zakladac kolejny watek i sie
      obrazaja gdy padnie jakiekolwiek slowo krytyki.
      nie podoba sie krytyka? nie uzywaj forum.

ci sami ludzie, ktorzy zamiast wykazac sie odrobina wlasnej inicjatywy wola
      pyskowki na forum - przyjada tutaj, na kazdym kroku rozgladajac sie kogo mozna o
      cos poprosic. no bo jakos to bedzie, ktos przeciez pomoze.
      • Gość: ha Re: forum schodzi na psy IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 21.07.06, 20:05
        Dokladnie tak. Poziom zadawanych pytan zszedl na psy to i odpowiedzi sa takie.
        Zero konkretow, pytania na poziomie przedszkola, czasami nawet nie da sie
        zrozumiec co pytajacy mial na mysli i czy w ogole pyta sie czy stwierdza fakt.
    • xiv Re: forum schodzi na psy 21.07.06, 20:30

poniewaz "siedze" na tym forum od samego poczatku, to pozwole sobie stwierdzic,
      ze bywalo juz gorzej :)

[a tak wogole, to caly internet schodzi na psy... myspace...]
    • pak76 Re: forum schodzi na psy 21.07.06, 21:09
      Znam inne polskie fora, glownie prywatnie, ale jak ktos powiedzial one sa
      niemrawe - 10 postow na dzien?! To juz chyba ze znajomymi na prywatnej liscie
      wymieniamy wiecej ;-)))

Jest pare zasad, ktore przydalo by sie przestrzegac, takich jak kultura
      wypowiedzi, nie obrazanie innych, czy nie karmienie trolla, ale jak je
      wyegzekwowac? (choc ostatnio pare watkow trollowskich szybko przeminelo, bo nikt
      nie odpowiadal - well done).

Poza tym jeszcze tydzien i zmiana pracy, wiec wreszcie zamilkne... ;-))))
      • peat Re: forum schodzi na psy 21.07.06, 21:55

ze swojek strony dodam, ze panel kontrolny gazetowego forum jest jednym z
        najgorszych z jakimi mialem do czynienia...

wasz

peat
    • Gość: zbyszek Re: forum schodzi na psy IP: *.to.interklub.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 22:36
      zgadzam się całkowicie... ale wskarzę palcem: Walesa4 - prosimy cię idź precz z
      tego forum
      • Gość: majkel Re: forum schodzi na psy IP: 87.192.93.* 22.07.06, 00:51
        eeeeeeeee kolego zbyszku przebywajacy aktualnie na wakacjah w polsce daruj sobie
        takie nie trafione uwagi kazdy jest mile widziany ewentualnie poza Qwasencja ze
        swoimi spostrzezeniami i uwagami jedyne co moze mu sie przytrafic to seria
        wrzutow od tyh ktorzy sie akurat z nim nie zgadzaja w danym temacie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka