Dodaj do ulubionych

The people of Britain face mass migration..

10.08.06, 00:58
..on an unprecedented scale. Local demography is changing faster than at any
time since the Norman invasion. The cultural heritage of the nation is forced
to a sideline in the name of hospitality and political niceness. People on an
already over crowded island find even more competition for services, housing
and space. The working class is undermined by cheap foreign labour. For fear
of 'racist' labelling we are not allowed to mention that many of the recent
crime surges have direct links to mass immigration. Injured British Soldiers
returning from tours of duty in Iraq and Afghanistan have to fight for social
housing when the government is content to provide social housing and benefits
to those who have no right to be here and have contributed nothing to the
country (Hijackers anyone?). OUR country is being forced to change so quickly
(2% ethnic minorites in the 1960s and an estimated 17% now), and British
people feel powerless to even protest the issue. SO many times I have read of
or heard immigrants tell us why they have a right to be here. They have no
RIGHT to be here, they are here through the good graces of the British
public. Should the British people not be given a say in issues that are
forever and drastically changing the make-up of their country? Referendum
anyone?
Obserwuj wątek
    • profes79 Re: The people of Britain face mass migration.. 10.08.06, 01:02
      Wypadaloby podac zrodlo cytatu.
      • jasiubleep Re: The people of Britain face mass migration.. 10.08.06, 01:07
        Kazdy, to mieszka tu dluzej niz dwa dni slyszal o tym liscie. Jak
        slyszysz 'Litwo, Ojczyzno moja' to tez zawsze zadasz zrodla cytatu?
        • profes79 Re: The people of Britain face mass migration.. 10.08.06, 02:30
          Nie, nie zadam. Jednak na moje pytanie nie odpowiedziales.
          • jasiubleep Re: The people of Britain face mass migration.. 10.08.06, 02:37
            Poszukaj na BBC.
            • edavenpo Re: The people of Britain face mass migration.. 10.08.06, 16:26

Rzetelna debata na poziomie, przejrzyste i solidne statystyki na temat imigracji
              (takich brak niestety), plan dzialania na ten temat - tak...

Tani sensacjonalizm, ksenofobiczne nagonki, granie na ludzkich emocjach bez
              oferowania konstruktywnych rozwiazan, w stylu Daily Mail - nie

Cytowany powyzej tekst zaliczam do tej drugiej kategorii.

Co do tego ze ten tekt jest tu znany jak 'Litwo ojczyzno moja' to
              polemizowalabym. Zalezy w jakich kregach sie obracasz...
              • jasiubleep Re: The people of Britain face mass migration.. 10.08.06, 16:55
                Obracam sie w kregach tajemnych. Polacam...
                • edavenpo Re: The people of Britain face mass migration.. 11.08.06, 13:32

eetam tajemnych od razu... skoro ten list to dla ciebie odpowiednik inwokacji to
                  te kregi sa bardziej oczywiste niz tajemne;-)
                  • jasiubleep Re: The people of Britain face mass migration.. 11.08.06, 13:52
                    'Litwo, Ojczyzno moja' to z 'Inwokacji'? Wiedzialem, ze Mickiewicz, ale nie
                    wiedzialem skad. Wypowiedz z BBC, wystarczy wpisac 'immigration' do
                    wyszukiwarki. 'Krag tajemny', bo nie ma nazwiska, tego, kto napisal. Liscik
                    strasznie mi sie spodobal, bo doskonale oddaje to, co wielu Angoli mysli i mowi.
                    • edavenpo Re: The people of Britain face mass migration.. 11.08.06, 13:58
                      jasiubleep napisał:

> 'Litwo, Ojczyzno moja' to z 'Inwokacji'? Wiedzialem, ze Mickiewicz, ale nie
                      > wiedzialem skad. Wypowiedz z BBC, wystarczy wpisac 'immigration' do
                      > wyszukiwarki. 'Krag tajemny', bo nie ma nazwiska, tego, kto napisal. Liscik
                      > strasznie mi sie spodobal, bo doskonale oddaje to, co wielu Angoli mysli i mowi
                      ___

Ci z ktorymi ja sie zadaje tak nie mowia no ale ja jestem bardziej w strone the
                      independent niz daily mail w wyborze znajomych i wspolpracownikow
                      • jasiubleep Re: The people of Britain face mass migration.. 11.08.06, 14:23
                        'Kennel Club'? Dobre. Spotkalem kiedys promotora klubu o tej nazwie hehe :-
                        ))))))) LOL!!..

'Ci z ktorymi ja sie zadaje..'. Lykendowy the independent ma rzeczywiscie
                        wiecej papieru, gdy musisz pojsc do wychodka podczas zbieranie truskawek 'ze
                        znajomymi i wspolpracownikami' hehe
                        • edavenpo Re: The people of Britain face mass migration.. 11.08.06, 15:07

Oj Jasiu - myslalam ze stac cie na wiecej niz sprowadzanie wszystkiego co sie
                          nie zgadza z Twoim swiatopogladem do zbierania truskawek i wychodkow.

I pomyslec ze ty tak siedzisz w tym GSK czy innej pharmie i takie rzeczy
                          wypisujesz...

Z aluzje do Kennel Club - przyznam nie lapie... Co ma tutejszy Zwiazek
                          Kynologiczny z moimi (czy Twoimi) wypowiedziami?
                          • jasiubleep Re: The people of Britain face mass migration.. 11.08.06, 16:32
                            Bo po co sie nadymac, lepiej sie posmiac. Nigdy nie zapomniales kupic papieru
                            toaletowego? Mnie to czasem spotyka i stad wiem, ze the independent ma lepsza
                            jakosc papieru niz the sun na przyklad,
                            A na serio, to gdzie ja napisalem, ze sie zgadzam albo nie z wypowiedzia tego
                            goscia (albo kobity) z witrynki BBC? Gdzie niby napisalem, co mysle na temat
                            emigracji??
                          • jasiubleep Dzisiaj zaslyszany w biurze dowcip. 11.08.06, 16:36
                            'What do you call a Polish girl in the university?' 'The cleaner'.
                          • edavenpo Re: The people of Britain face mass migration.. 11.08.06, 17:00

Cytujesz z ten list twierdzac ze to dla tubylcow inwokacja i ze duzo 'Angoli'
                            tak mysli. Ja odpowiadam ci ze ja sie z ludzmi ktorzy sie daja w taki sposob
                            manipulowac nie zadaje. Co do Independent vs. Daily Mail to moi znajomi sa
                            bardziej w strone bleeding heart liberal niz Middle England. A ty mi tutaj o
                            wychodkach, truskawkach i Kennel Club. No wybacz ale ja nie wiem o co ci chodzi :-P

To ze duzo ludzi tak mysli? Nie interesuje mnie co mysli man in the street - czy
                            jest to white van man czy volvo estate man czy tez vespa man.
                            • bigbadelectriccow Re: The people of Britain face mass migration.. 11.08.06, 20:42

> To ze duzo ludzi tak mysli? Nie interesuje mnie co mysli man in the street - cz
                              > y
                              > jest to white van man czy volvo estate man czy tez vespa man.
                              >

edavenpo, czy moglabyc opisac co sie kryje za tymi samochodowymi "typami" ludzi?
                              • jasiubleep Re: The people of Britain face mass migration.. 13.08.06, 19:02
                                To takie brytyjskie okreslenia na wysmianie samochodu poprzez analogie do
                                zawodu. Stad na przyklad 206cc to hairdresser's car. White vanem jezdza
                                budowlancy, elektrycy i klasa pracujaca (to juz nieprawda bo do pracy tak
                                naprawde jezdza Dodgem a prywatnie Carrera albo SLK) czyli tak naprawde wszyscy
                                od czasu do czasu.

Volvo estate jest synonimem working class aspirujacej do poziomu klacy sredniej
                                (boooring). Dlatego w reklamie AA takowi kupuja na kredyt convertible hehe

Na temat vespa man, taki cytat:'And so buat my special "The One And Only" i
                                hope your support, jangan pernah bosen ya ngurusin cowok kamu yang rada belet
                                ini :(.'

BMW to black man willy (albo 'wheel' w wersji dla dzieci). I slynne 'I am so
                                sorry. It's not 5, is it' gdy nie jest to 5 ale 3. Aha, funkcjonuje jeszcze
                                Chelsea tractor (w kregach 'Fulham farmers').
                                • bigbadelectriccow Re: The people of Britain face mass migration.. 13.08.06, 23:47
                                  dzieki za wytlumaczenie.

tak BTW dorzuce taki "samochodowy" stereotyp ktory sam doswidczylem. tak sie sklada ze sobie studiuje w jednym ze skandynawskich krajow. pewnego razu jeden wykladowca zazartowal sobie ze chyba wszyscy polscy studenci (a na moim kierunku po tubylcach jestesmy pierwsza mniejszoscia "etniczna", nawet przed Chinczykami;)) maja wlasne samochody. "tutejsi" studenci samochodow nie maja bo to tutaj strasznie drogie, jakos nie czuja potrzeby i ogolnie wola rowery;) nie musze dodawac ze zaden zmotoryzowany Polak nie rejestrowal tutal samochodu (chociaz powinien) bo by go koszty zjadly;))

pozdrawiam
                                  • jasiubleep Re: The people of Britain face mass migration.. 13.08.06, 23:56
                                    Nie tylko w 'skandynawskim kraju' :-))) ale serce rosnie, ze nie kelnerki tylko
                                    studenci. A na marginesie, jakbys sie czul, gdyby najechalo ten kraj milion
                                    kazachow i zero szans znalezienia pracy dla studenta??

Aha, zapomnialem o MX5 bo tym jezdza podstarzale cioty i Vauxhall dla British
                                    working clas :-)))
                                    • bigbadelectriccow Re: The people of Britain face mass migration.. 14.08.06, 00:18

> studenci. A na marginesie, jakbys sie czul, gdyby najechalo ten kraj milion
                                      > kazachow i zero szans znalezienia pracy dla studenta??
                                      >

Porownanie akurat nie najlepsze bo tutejsi studenci nie pracuja part time. dostaja od panstwa kieszonkowe za sam fakt ze studiuja. I z tych pieniedzy, skromnie bo skromnie, ale moga sobie wyzyc. taki przyklad skandynawskiego socjalu. za to wiekszosc Polakow i innych Eastern Europeans zasuwa z mopami;))
                                      Ale porownanie rozumiem. ja nie jestem zwolennikiem bezwarunkowego otwarcia granic i praktycznie braku jakichkolwiek wymagan (jezykowych, kulturowych) stawianych imigrantom.
                                      • jasiubleep Re: The people of Britain face mass migration.. 14.08.06, 00:22
                                        OK i dzieki za zrozumienie Angoli (jestes jak jeden z miliona hehe).
                            • jasiubleep Re: The people of Britain face mass migration.. 13.08.06, 18:39
                              A moze troche poczucia humoru, pani kierwoniczko? Po co sie od razu nadymac??

I to jest wlasnie problem z obecnym najazdem z Polski. Was nie interesuje
                              tutejsza kultura, tradycja, co taki sobie 'tubylec' mysli i jeszcze nie
                              zdazyliscie sie nauczyc, jak ich rozumiec, gdy nie mowia rzeczy wprost, jak
                              krowie na rowie. Moze tak wreszcie posluchac, co Anglicy mowia i mysla, zamiast
                              zamykac sie w polskim getcie?

Kennel Club to firma zalozona przez jednego z lepiej znanych promotorow klubow.
                              Nie, nie stac mnie na klubbing , ale pomagalem wlascicielowi zorganizowac akcje
                              charytatywna. Pytam i co slysze od pani w odpowiedzi 'wyjezdasz mi jakims
                              blablabla'.

Dowcip o jakosci papieru independenta zaslyszany od sasiada i ten o Polce na
                              uniwersytecie od mojego GP. Emerytowany oficer i GP to oczywiscie nie twoj
                              poziom bo pracujesz jako w Buckhingham Palace?
                              • edavenpo Re: The people of Britain face mass migration.. 13.08.06, 22:26
                                A moze troche poczucia humoru, pani kierwoniczko? Po co sie od razu nadymac??

I to jest wlasnie problem z obecnym najazdem z Polski. Was nie interesuje
                                tutejsza kultura, tradycja, co taki sobie 'tubylec' mysli i jeszcze nie
                                zdazyliscie sie nauczyc, jak ich rozumiec, gdy nie mowia rzeczy wprost, jak
                                krowie na rowie. Moze tak wreszcie posluchac, co Anglicy mowia i mysla, zamiast
                                zamykac sie w polskim getcie?
                                ___

Wkleiles tutaj zenujacy kawalek publicystyki walacy retoryka rodem z Daily mail
                                czy Daily Express (ten kawalek rozbawil mnie szczegolnie - definicja taniej
                                demagogii dla mas - " Injured British Soldiers returning from tours of duty in
                                Iraq and Afghanistan have to fight for social housing when the government is
                                content to provide social housing and benefits to those who have no right to be
                                here and have contributed nothing to thecountry (Hijackers anyone?)". I po tym
                                tekscie oczekujesz dyskusji na poziomie? Szczerze mowiac nie wiem jakiej
                                reakcjo oczekiwales. Odpisalam ci krotko i na temat ze powazna debata na temat
                                emigracji tak, wypociny roidem z tabloidow mnie nie interesuja i ze nie znam
                                ludzi ktorzy traktowali by ten tekst jak mantre (no moze poza moim tesciem ale
                                widujemy go b. rzadko). Po prostu sie z takimi nie zadaje a srodowisko w ktorym
                                pracuje z natury sklania sie do strone guardiana czy independent niz dm. To cie
                                sklonilo do daleko idacych wnioskow ze zbieram truskawki, z independent chodze
                                do wychodka i mieszkam w polskim getcie. Do polskiego getta bardzo mi daleko,a
                                co mysli tubylec interesuje mnie nawet bardzo, szczegolnie ze od lat mieszkam z
                                jednym i dogaduje sie z nim na razie bez metody krowy na rowie.

to co mysli man in the street nie interesuje mnie z kilku powodow... man in the
                                street glosuje na bnp, czyta the sun (jakies 2 mln), demoluje budki
                                telefoniczne, angazuje sie w NIMBYsm trzeciego stopnia i wierzy szczerze ze
                                azylanci sa zrodlem wszelkiego zla na tym swiecie - tego tez mam sluchac i
                                utozsamiac? w ramach ciekawostki - sid vicious powiedzial kiedys cos
                                podsumowywujacego to wlasnie. dziennikarz zapytal czy tworzy swoja muzyka for a
                                man in the street. vicious odpowiedzial 'I've met the man on the street - he's a
                                c***... czasami ciezko sie nie zgodzic.

Kennel Club to firma zalozona przez jednego z lepiej znanych promotorow klubow.
                                Nie, nie stac mnie na klubbing , ale pomagalem wlascicielowi zorganizowac akcje
                                charytatywna. Pytam i co slysze od pani w odpowiedzi 'wyjezdasz mi jakims
                                blablabla'.
                                ____
                                Dla mnie Kennel Club to tutejszy zwiazek kynologicznyu bo interesuje sie psami
                                co bodajze wyciagnales z mojego bloga w sygnaturce... Zalozony w XIX wieku wiec
                                z firma i promotorami klubow ma niewiele wspolnego. W dalszym ciagu nioe widze
                                zwiazku z dyskusja....

Dowcip o jakosci papieru independenta zaslyszany od sasiada i ten o Polce na
                                uniwersytecie od mojego GP. Emerytowany oficer i GP to oczywiscie nie twoj
                                poziom bo pracujesz jako w Buckhingham Palace?
                                _____
                                Powiem ci ze naprawde nie musze sie obnosic z moimi znajomymi czy ich kalibrem
                                na forach internetowych. Very non-u jakby powiedziala Nancy Mitford ;-))) A to
                                ze ten 'dowcip' opowiedzial ci emerytowany oficer to znaczy ze jest smieszny? bo
                                jakby ci powiedzial to hydraulik to nie bylby smieszny? co ma piernik do
                                wiatraka? zapachnialo pania Bouquet .

Dzieki za wytlumacznie skrotow samochodowych - sama bym tego lepiej nie zrobila ;-)
                                • jasiubleep Re: The people of Britain face mass migration.. 13.08.06, 22:53
                                  Hahaha... Z jakim cieciem mieszkasz, ktory nie nauczyl sie podstaw tutejszej
                                  kultury? I skad bierze sie twoja patalogiczna niechec do angielskiego
                                  spoleczenstwa??

Zbiorke z facetem z Kennel Klub robilismy po pierwszej w wojnie zatoce i
                                  zostalismy zaproszeni na garden party (wiadomo gdzie). Emerytowany oficer jest
                                  pulkownikiem i ten kraj nadal mu 'sir' (pewnie za rasistowskie dowcipy). Nie
                                  obnosze sie, ale dlaczego nie tiwrdzic faktow?

GSK? Tak pracuje tam.
                                  • edavenpo Re: The people of Britain face mass migration.. 13.08.06, 23:15
                                    jasiubleep napisał:

> Hahaha... Z jakim cieciem mieszkasz, ktory nie nauczyl sie podstaw tutejszej
                                    > kultury? I skad bierze sie twoja patalogiczna niechec do angielskiego
                                    > spoleczenstwa??
                                    ___

Ale gdzie ty widzisz patologiczna niechec? Najsmieszniejsze jest to ze czesto
                                    bylam na tym forum i oskarzana o dokladnie odwrotna postawe. Brytyjska kulture
                                    podziwiam i znam dobrze tak samo jak historie wysp ktora sie bardzo interesuje.
                                    To ze nie kupuje tej kultury wholesale to chyba wynik tego ze nie biore niczego
                                    bezkrytycznie a nie calosciowej niecheci do spoleczenstwa czy narodu - spora
                                    nadinterpretacja z twojej strony. A co do 'ciecia' z ktorym mieszkam ;-) He he
                                    he - w dalszym ciagu nie odczuwam potrzeby obnoszenia sie z zyciem prywatnym na
                                    tym forum.
                                    • jasiubleep Re: The people of Britain face mass migration.. 13.08.06, 23:23
                                      Nie pamietam twoich wczesniejszych wypowiedzi. Nie wstydze sie swojego zycia
                                      prywatnego. Bo co byc nadeta krowa?? Kulture i historie tego kraju znasz, jak
                                      nasza brazylijska sprzataczka, ktora przygotowuje sie do egzaminu z
                                      brytyjskosci i angielskiego (mieszka z nami od 10 lat i czas jej paszport
                                      wyrobic).

Mieszkasz w Londynie?
                                      • edavenpo Re: The people of Britain face mass migration.. 13.08.06, 23:42

jasiubleep napisał:
                                        Kulture i historie tego kraju znasz, jak
                                        > nasza brazylijska sprzataczka, ktora przygotowuje sie do egzaminu z
                                        > brytyjskosci i angielskiego (mieszka z nami od 10 lat i czas jej paszport
                                        > wyrobic).
                                        ___

Hmmm... very classy... Naprawde zabila mnie Twoja umiejetnosc argumentacji, wiec
                                        tym milym akcentem zakonczmy nasza dzisiejsza dyskusje ;-)))
                                        • jasiubleep Re: The people of Britain face mass migration.. 14.08.06, 00:00
                                          Churchill byl w podobnej sytuacji oskarzony o bredzenie po pijaku ponizej
                                          poziomu. Zgodzil sie and pointed out that she was ugly and added he would be
                                          sober the following day :-)))))))))))))))))))))))
                                          • Gość: libero872 jestes CCCP jasiu ;) IP: 85.219.137.* 14.08.06, 12:42
                                            ty sie jasiu naprawde "urwales" z wychodka
    • jot-23 Re: The people of Britain face mass migration.. 10.08.06, 01:07
      hehehe "referendum" to im duzo nie pomoze, bo juz liczba kolorowych
      przekroczyla mase krytyczna.... za 50 lat, kosowo bis... tylko gdzie biedne
      angole uciekna? moze do polski?
      • jasiubleep Poles are the worst because of their atitude. 10.08.06, 01:31
    • Gość: x Re: The people of Britain face mass migration.. IP: 134.146.212.* 10.08.06, 09:25
      hehhe wszedzie gdzie sie pojawia Polacy tam sa lub beda wkrotce klopoty
      • Gość: 123 Re: The people of Britain face mass migration.. IP: *.cable.ubr01.bath.blueyonder.co.uk 10.08.06, 13:36
        Ciekawe jakie kłopoty: może nas oświecisz? Kłopoty z ludźmi którym chce się pracowac i płacić za siebie a nie siedzieć na socjalu? A to sorry! Ate żarty z odbieraniem pracy miejscowych są przednie - jakoś nie widzę tłumów miejscowych w Jobcentre, First Buses ciągle się skarży na niedobór kierowców mimo że już chyba 3/4 driverów w regionie to Polacy. Za to "establishment" pod social security jakoś dziwnie miejscowy...
        • Gość: ffds Re: The people of Britain face mass migration.. IP: 134.146.212.* 10.08.06, 13:40
          co z tych pracujacych polakow jesli nie wydaja kasy na miejscu tylko zwoza
          wszystko w skarpetach i majtkach do kraju by pozgrywac burzui przed rodzina i
          znajomymi i pokazac jakie to oni pieniadze zarabiaja w UK
          • Gość: 123 Re: The people of Britain face mass migration.. IP: *.cable.ubr01.bath.blueyonder.co.uk 10.08.06, 13:49
            Stary, chyba masz jakąś neurozę albo coś w tym stylu, chill out!
          • Gość: 123 Re: The people of Britain face mass migration.. IP: *.cable.ubr01.bath.blueyonder.co.uk 10.08.06, 13:53
            Skąd przecież nie płacą podatków, żywią się złapanymi gołębiami, mieszkają w namiotach no i (oczywiście) ODBIERAJĄ PRACĘ MIEJSCOWYM.
        • Gość: dffs Re: The people of Britain face mass migration.. IP: 134.146.212.* 10.08.06, 13:42
          ciekawe czy odpowiadalaby Ci sytuacja gdyby do Polski zjechalo sie 2mln
          Ukraincow czy Bialorusinow, takze chcacych pracowac a nie wyciagajac reki po
          socjal??
          • korkix78 Re: The people of Britain face mass migration.. 10.08.06, 13:44
            Ja jestem za
            • Gość: ffds Re: The people of Britain face mass migration.. IP: 134.146.212.* 10.08.06, 13:56
              no i taki Ukrainiec wskoczyl by na miejsce pracy kogos z Twojej rodziny bo jest
              tanszym pracownikiem, wyksztalconym na Uniwersytecie w Kijowie czy Charkowie,
              zna 'jako tako jezyk' i moze pracowac za mniejsze pieniadze bo pomieszkuje w
              domku z 10 innym ukraincami i co wtedy bys powiedzial???
              • Gość: ff Re: The people of Britain face mass migration.. IP: *.adsl.legend.co.uk 11.08.06, 11:39
                Bardzo dobrze niech przyjezdzaja. W pierwszej kolejnosci najlepiej jakby
                zastapili wszystkich polskich gornikow.
              • korkix78 Re: The people of Britain face mass migration.. 11.08.06, 13:40
                Jesli bylby lepszy, tzn tak jak moja mama swietnie mowil po francusku, swietnie
                po polsku, i przekonal pracodawce do siebie, tj ze chetnie popracuje za
                znacznie mniej niz za 1500zl / miesiac i ze bedzie do tego niegorszym jesli nie
                lepszym pracownikiem, to niech mieszka nawet w wlasnym odbycie i zajada mlecze
                z pokrzywami.

Sam bym takiego zatrudnil, wywalajac na zbity leb dobrego kolege, jesli kolega
                ledwo by po francusku i polsku dukal.
                • Gość: ffds Re: The people of Britain face mass migration.. IP: 80.50.29.* 11.08.06, 14:23
                  nie musi znac francuskiego tak jak Twoja mama, bo zaloze sie ze Twoja starsza
                  nie zna ukrainskiego tak jak on??
                  • korkix78 Re: The people of Britain face mass migration.. 11.08.06, 14:25
                    No tos sie teraz poplatal w zeznaniach :):):)
    • Gość: jess Re: The people of Britain face mass migration.. IP: *.bulldogdsl.com 10.08.06, 13:45
      Yes please. Gdzie skladac podpis?
    • ghrom Re: The people of Britain face mass migration.. 10.08.06, 23:45
      Tez nie kojarze, co za idiot to napisal. A idiot na bank - gdy slysze bzdure o
      'overcrowded island' momentalnie przerywam czytanie - szkoda czasu. Wszystkim
      tym przyglupawym losiom przydaloby sie zerknac na Japonie.
      • Gość: 123 Re: The people of Britain face mass migration.. IP: *.cable.ubr01.bath.blueyonder.co.uk 11.08.06, 12:22
        Tak to jest wyitnie idiotyczne, ale pamiętaj leninowskie słowa "kłamstwa wielokrotnie powtarzane robią się z czasem prawdą". Daily Mail ostatnio średnio 3 razy na tydzień wypisuje takie androny o "zalewie Eastern Europeans" (kocham to określenie-wrzucanie wszystkich na wschód od Niemiec do jednego wora), że będzie wielki impact dla public services. jobs (te tłumy bezrobitnych, zdesperowanych miejscowych po Job Centre haha), i (co mi się najbardziej podoba) social tensions. Im chyba zależy bardziej na tych śniadych koleżkach zwanych wesoło Britons (no bo jak Araba z paszportem UK nazwac Anglikiem bądź Szkotem?) wyciągających łapę po państwową kasę a na boku konstruujących bomby i inne temu podobne niespodzianki. Większego fałszu i zakłamania dawno nie widziałem.
        • ghrom Re: The people of Britain face mass migration.. 11.08.06, 13:41
          To nie powiedzial Lenin ino Goebbels. Reszta sie zgadza.
      • jasiubleep Re: The people of Britain face mass migration.. 11.08.06, 13:43
        Ale dlaczego od razu 'idiota' i 'bzdury'? Wypowiedz skopiowalem z postu BBC
        (czyli przeszla przez cenzure). Los dziwi sie, skad akurat przyklad Japonii,
        kraju chyba najbardziej na swiecie wrogiego imigrantom?

Po co zamykac oczy i nie czytac? Wielu Angoli DOKLADNIE tak mysli.
        • ghrom Re: The people of Britain face mass migration.. 11.08.06, 13:47
          Od kiedy to BBC nie moze publikowac bzdur pisanych przez idiotow?

Co oni sobie mysla, niespecjalnie mnie obchodzi - zacznie mnie obchodzic jesli
          jeden z nich zastapi Tony'ego na stolku, na co sie nie zanosi.

Japonia zas, poniewaz jest tylko nieznacznie wieksza od UK, 3/4 to gory, a zyje
          na niej znacznie wiecej ludzi niz w UK.
          • jasiubleep Re: The people of Britain face mass migration.. 11.08.06, 14:06
            Moze, ale po co?

Myslacych tak przybywa. Jeli ktos myslacy tak zastapi Blaira, to bedzie za
            pozno.

Japonia jest zasiedlona Japonczykami i sa tam bary i restauracje 'tylko dla
            Japonczykow'. W jezyku angielskim 'overcrowded' niekoniecznie znaczy tylko, ze
            jest za DUZO ludzi w okreslonym miejscu. Znaczy tez 'ZA duzo ludzi w okreslonym
            miejscu' i 'za duzo LUDZI w okreslony miejscu'.
            • ghrom Re: The people of Britain face mass migration.. 11.08.06, 19:14
              Tak jak napisalem: gowno mnie obchodzi co jakis marny za to glosny odsetek
              angielskiego plebsu sobie o mnie mysli. Przecietny angol z ktorym mam stycznosc
              na codzien jest przyjazniej do mnie nastawiony niz przecietny polak z ktorym sie
              stykalem w polsce. Nie zapowiada sie _zupelnie_ zeby to sie mialo zmienic
              _kiedykolwiek_. Lubisz pisywac o czyms, co de facto w moim odczuciu nie
              istnieje. Twoja wola, moja wola jest taka, by rozwiewac mity.
              • jasiubleep Re: The people of Britain face mass migration.. 13.08.06, 18:40
                Moze tak otworzyc oczy i zroumiec co do nas mowia, takze miedzy wierszami hehe
    • Gość: Jaro Re: The people of Britain face mass migration.. IP: *.server.ntli.net 11.08.06, 19:10
      Dobre z tymi Normanami. Wielu Brytyjczykow wszak czesciowo od nich pochodzi,
      podobnie jek od Anglo-Sasow czy Celtow. Wszyscy przyjechali kiedys na Wyspe
      wypierajac tubylcow. Czas na Eastern (Central) Europeans?
      • jasiubleep Re: The people of Britain face mass migration.. 13.08.06, 18:45
        I to jest wlasciwa refleksja. Smutna, ale prawdziwa. Plebs i najezdzcy
        pozostana i zbuduja druga Polske?
        • cagligostro Re: The people of Britain face mass migration.. 14.08.06, 00:37
          ty jasiu nie podniecaj sie tak bo ci zylka peknie.latasz codziennie rano po
          daily mail czy express zeby byc bardziej angielski od anglikow?plebs ma w dupie
          imigrantow dopoki dostaje swoje zasilki i moze g... robic.znasz podstawy
          ekonomii, wiesz jak funkcjonuje panstwo? to wlasnie imigranci pracuja na
          zasilki dla angielskich mamus ktore dupcza sie ze dostac council flat i inne
          zapomogi.znasz jakiegos pulkownika...wspaniale chyba umre z wrazenia, jestes
          taki sam jak ci angole ktorzy emigruja do hiszpanii i francji bo tutaj juz nie
          czuja sie jak u siebie w domu-zalosne...
          gdybys czytal miedzy wierszami to wiedzial bys ze gadzinowka daily mail przed
          wojna popierala polityke hitlera, a daily express zrobi wszytko zeby dowalic
          blairowi.
          • jasiubleep Re: The people of Britain face mass migration.. 14.08.06, 00:53
            Tak, emigranci pracuja na panstwo. Pierdu, pierdu.. kto ci to powiedzial?
            Blair. I uwierzyles? Wole gadzinowki niz brednie tego pana (chociaz na new
            labour glosowalem, niestety), bo naobiecywal. Jeszcze pare latek i wyjade z
            dziecmi z tego kraju. Masz racje, ze wyjezdzaja, bo nie czuja sie, jak w domu.
            1.5 mln rodowitych Anglikow opuscilo Londyn w ciagu ostatnich 10 lat, bo sie
            klimat popsul.

Powstanie cudowna wspolnota. Polacy, Rumuni, Bulgarzy, Albanczycy itp. Ale
            towarzystwo z Karaibow i Pakistanu bedzie rzadzic (jak w niektorych boroughs,
            ale o tym w Daily Mail nie pisza i trzeba inne gadzinowki poczytac)...

A 'Reactionary right wing' zawsze jatrzy...
            comment.independent.co.uk/leading_articles/article1212754.ece
            • Gość: 123 Re: The people of Britain face mass migration.. IP: *.cable.ubr01.bath.blueyonder.co.uk 14.08.06, 16:20
              To wyjasnij mi DLACZEGO kompanie busowe Z OTWARTYMI RĘKAMI wciąż przyjmują całe kontyngenty polskich kierowców i mechaników, a całkiem sporo młodych gości po dwadzieścia parę lat na miejscu szkoli się po podisuje kontrakty, mimo ze wczesniej nigdy nie jeździli autobusem i wszyscy wydaja się być zadowoleni? Gdzie te kolejki zdesperowanych miejscowych którym chłopaki z Polski i innych krajów rzekowmo odbierają pracę??? Myslenie na zasadzie że "ktos kogoś wykopuje, odbiera pracę itp" to raczej pasuje do polskich realiów a nie rzekomo zdrowej gospodarki kapitalistycznej. Mieszanie tego z faktem że trochę kmiotów i żulii tez przyjechało to nie jest powód żeby pomyje wylewac na wszystkich uczciwie pracujących, no nie? Rozgrywki gadzinówek są typowe, poczytaj dla równowagi Independent. A że większość miejscowych czytuje brukowce to JUŻ ICH PROBLEM. To tak jakbyś się w tej wyśmiewanej przez większość tutaj piszących Polsce czytwywał tylko Fakt i Superexpres, chociaż chyba i tak trzymają wyższy poziom niż Sun, Mirror, nie mówiąc już o tych płachtach z gołymi dupami na pierwszej stronie.
              • jasiubleep Independent :)))))))) !! 17.08.06, 22:09
                Dwa dni temu sie tlumaczyl na BBC, bo wyglada, ze staje sie lewicowa
                bulwarowka. A ty kiedys czytales te komunistyczna szmate?
                • Gość: 123 Re: Independent :)))))))) !! IP: *.cable.ubr01.bath.blueyonder.co.uk 18.08.06, 11:40
                  Tak zdarzyło mi się, nie twwierdzę że to najlepsza gazeta ale przynajmniej obiektywnie traktuje emigrantów z naszych krajów. Czerwona szmata moim zdaniem jest Guardian, Times z kolei wali często kaki dziennikarskie, a to co wypisywali przed mundialem o bandytach z Polski albo przy okazji wizytu BXVI w Polsce to kabaret. Najmniej czerwony jest chyba Telegaph.
                  • jasiubleep Re: Independent :)))))))) !! 19.08.06, 01:37
                    To poczytaj, co dzis telegraph napisal...
                    • sir_thunderfart Re: Independent :)))))))) !! 19.08.06, 04:25
                      Biedni ludzie. Co was obchodzi co angole myślą a Polakach? Onl generalnie kładą
                      na was lachę i wy zróbcie wobec nich to samo. Chyba się nie boicie, że oni was
                      zaszlachtują nożami, obrabują, itd, itd. Oni są wam niegroźni i mogą najwyżej
                      wam naskoczyć.

Zobaczycie, że stanie się cud. Zaczną was zauważać, traktować jak kumpli, bo
                      egoizm, olewanie jest częścią miejscowej kultury. Przełamiecie bariery, lepiej
                      ich poznacie i wtedy inaczej na swoją Polskość spojrzycie.
                      • Gość: 123 Re: Independent :)))))))) !! IP: *.cable.ubr01.bath.blueyonder.co.uk 19.08.06, 13:48
                        W sumie masz rację!
                      • jasiubleep Re: Independent :)))))))) !! 21.08.06, 00:08
                        Tak, masz racje. Klada laske. I co jeszcze?
                        • sir_thunderfart Re: Independent :)))))))) !! 21.08.06, 03:17
                          serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,3556638.html
                          • jasiubleep Re: Independent :)))))))) !! 21.08.06, 17:28
                            Skoro jest tak swietnie, to dlaczego nie chca, zeby nie popelnic tego
                            samego 'bledu' po wejsciu Rumunii i Bulgarii, co zostal popelniony po wejsciu
                            Polski itp.?

I jeszcze dlaczego HM rzad obawia sie, ze moze 'stracic twarz', jesli wprowadzi
                            obostrzenia dla Rumunow i Bulgarow, bo bedzie to 'przyznanie sie do winy'?
                  • angelangel Re: Independent :)))))))) !! 21.08.06, 19:10
                    Guardian jako czerwona szmata - ha ha ha
                    No smieszne po prostu
                    I to ta sama 'czerwona szmata' ktora wydala caly dodatek G2 o Polakach co by
                    nas lokalnym przyblizyc, nieladnie, nieladnie
                    • jasiubleep Re: Independent :)))))))) !! 21.08.06, 20:15
                      Oczywiscie, ze Guardian od zawsze byl czerwona szmata (ale dobrze sie czyta). Z
                      independent to inna i dluzsza historia, ale faktem jest, ze edytor musial sie z
                      populizmu tlumaczyc na bbc w zeszlym tygodniu.
                      • sir_thunderfart Re: Independent :)))))))) !! 22.08.06, 07:46
                        jasiubleep napisał:

> Skoro jest tak swietnie, to dlaczego nie chca, zeby nie popelnic tego
                        > samego 'bledu' po wejsciu Rumunii i Bulgarii, co zostal popelniony po wejsciu
                        > Polski itp.?
                        >
                        > I jeszcze dlaczego HM rzad obawia sie, ze moze 'stracic twarz', jesli wprowadzi
                        >
                        > obostrzenia dla Rumunow i Bulgarow, bo bedzie to 'przyznanie sie do winy'?

-----------------------------------
                        Wprawdzie nie jestem z wykształcenia ekonomistą, ale pierdyknę ci krótki
                        wykładzik. Gdy dobra koniunktura trwa zbyt długo, to pojawiają się pewne
                        prozaiczne problemy. Wciąż powstają nowe miejsca pracy a nowych pracowników nie
                        przybywa. W pewnym momencie zagrozi to załamaniem koniunktury, bo zerowe
                        bezrobocie jest groźniejsze dla gospodarki niż nawet bezrobocie dwucyfrowe.

Amerykanie pierwsi znaleźli na to sposób - emigrantów. Brytyjczycy skorzystali
                        więc z gotowego, SPRAWDZONEGO patentu. Gdzie więc widzisz tu jakiś błąd?

Oczywiście wszystko ma swoje granice. Gdy jesteś głodny, to chętnie zjesz
                        schabowego a nawet dwa. Głupotą byłoby jednak zjedzenie następnych trzech.

Poza tym nigdy nie przeczytasz w gazetach wszystkiego. Ja np słyszałem, że
                        jednym z decydujących argumentów przeciw Bułgarom i Rumunom jest bardzo wysoki
                        odsetek nosicieli HIV w tych krajach, podczas gdy w Polsce jest on niższy nawet
                        niż w np Szwajcarii.

Oczywiście ty możesz sobie nadal budować swoje coraz bardziej karkołomne teorie.

• angelangel Re: Independent :)))))))) !! 22.08.06, 08:57
                        Czerwona szmata? Hm.
                        Moim zdaniem simply bardzo dobra gazeta. Czerwone szmaty juz chyba nie
                        istnieja. Zreszta to terminologia typowo polsko-waleczna.
                        Pozdr
                        • Gość: 123 Re: Independent :)))))))) !! IP: *.cable.ubr01.bath.blueyonder.co.uk 22.08.06, 11:38
                          A własnie nie typowo polska - chyba że z perspektywy wyznawców GW. Czerwona oznacza w tym przypadku lewacka - politycznie, światopoglądowo, opiniotwórczo, itp. itd. Poczytaj czasem stałe felietony i komentarze np. w Guardianie i w Times.
                          • angelangel Re: Independent :)))))))) !! 22.08.06, 13:04
                            No tak sie sklada ze Guardiana czytam codziennie od kilku lat i za szmate na
                            pewno nie moge tej gazety uznac. Lewacka jest - ale dla mnie to ok i dlatego ja
                            kupuje. Szmata - na pewno nie.
                            • angelangel Re: Independent :)))))))) !! 22.08.06, 13:55
                              Z tym ze jeszcze pamietajmy, to co w Polszcze okreslamy jako lewackie
                              niezupelnie przeklada sie na realia mediow w UK. Zreszta co to jest za lewica w
                              UK? Napewno nie Labour Party.
                              • sir_thunderfart Re: Independent :)))))))) !! 22.08.06, 18:13
                                angelangel napisała:

> Z tym ze jeszcze pamietajmy, to co w Polszcze okreslamy jako lewackie
                                > niezupelnie przeklada sie na realia mediow w UK. Zreszta co to jest za lewica w
                                >
                                > UK? Napewno nie Labour Party.
                                ------------------
                                Oczywiście - lewica istniała tu przed epoką Moggie Thatcher. Maggie wprowadziła
                                w tym kraju gospodarkę rynkową i sprawny system socjalny, który może być wzorem
                                dla całego świata.

Labour Party żeby przetrwać musiała się pozbyć lewicujących nastawionych
                                roszczeniowo związkowców i zaczęła ewoluować na prawo. Mamy teraz więc dwie
                                prawicowe partie i ....dobrobyt.

Kiedy w Polsce pojawi się ktoś taki jak Maggie i rozgoni chałastrę lewicowych
                                darmozjadów?
                                • jasiubleep Re: Independent :)))))))) !! 22.08.06, 18:27
                                  Nie przecze, ze pewne zmiany byly bardzo pozytywne. Dlugoterminowe efekty
                                  niewlascowie zaplanowanej prywatyzacji kolei mozna ogladac kazdego dnia, jesli
                                  nie we wczorajszych dispatches. 'Wprowadzila gospodarke rynkowa i sprawny
                                  system socjalny', bo w anglii wiktorianskiej panowal komunizm, NHS, emerytury i
                                  renty to osiagniecie lat 80tych. A slawa poll tax i Lorda Archera to chyba
                                  szczyt osiagniec torysow. Ciekawe, ze nawet bardzo powsciagliwi oceniaja ten
                                  okres jako depresyjny, mimo Culture Club i Duran Duran.
                              • jasiubleep Re: Independent :)))))))) !! 22.08.06, 18:14
                                Przeciez nie napisalem,ze szmata, tylko czerwona szmata, bo promuje lewactwo.
                                Poza tym napisalem powyzej, ze dobrze sie czyta. Dodam nawet, ze bardzo dobrze
                                sie czyta.

Panu, ktory pisal o przyczynach ograniczenia najazdu Rumunow czy Bulgarow
                                odpowiem, ze bredzi, jak potluczony. Jesli imigracja jest taka swietna, to
                                dlaczego (podawane za przyklad) usa jeszcze nie otworzylo drzwi szeroko przed
                                calym swiatem, ktory zreszta powinien juz dawno wziac przyklad od Blaira i
                                kolegow. A najwiekszy wstyd to Kanada, Australia czy NZ, bo jakas 'punktacje'
                                stosuja przy przydzielaniu wiz, zamiast pojsc w slady matki-Brytanii i wpuscic
                                wszystkich (a w pierwszej kolejnosci Polakow) do siebie.

Ograniczenie imigracji a kwestia zakazen HIV. To juz porazajaca glupota, bo HM
                                rzad zachwycil sie tak zaletami imigracji z Afryki do tego stopnia, ze
                                zapomnial, ze tam HIV istnieje. Dlaczego to ma byc problem z imigracja z
                                Rumunii czy Bulgarii. Polacy sa zrodlem ludzkiego TBC (o czym mozna przeczytac
                                w kazdym medycznym szmatlawcu, typu BMJ), podobnie jak borsuki krowiego, ale
                                nikt tego problemu nie poruszyl.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka