Dodaj do ulubionych

Rozmowy z o2 do PL w weekendy - ZMIANA!!

IP: *.range86-138.btcentralplus.com 19.08.06, 17:14
Ten numer 08444620620 juz nie kosztuje 2p, bo o2 zmienilo taryfikacje. troche
sie dzis nacielismy:). Nawet darmowe minuty jakie mam w taryfie Talkalotmore
nie wchodza w gre:). Czy ktos ma jakis inny numer albo czy mozna dzwonic z
innych operatorow za tanioche??!! Bo teraz w/w nr kasuje chyba 15p. Nawet nie
wiem bo tak dokladnie nie sprawdzilem, znaczy ile mnie skasowalo. choc wciaz
pani mowi ze polaczenie kosztuje 2p!!. To o2 sie wypielo. TO z gory dziekuje
za jakies pomyslne wiesci dotyczace nowych numerow.
Obserwuj wątek
    • konopielka80 Re: Rozmowy z o2 do PL w weekendy - ZMIANA!! 19.08.06, 17:30
      wlasnie dzisiaj zauwazylam, ze zjadlo nagle 2 funty...wrrr...!
      • Gość: ??? Re: Rozmowy z o2 do PL w weekendy - ZMIANA!! IP: *.ipt.aol.com 26.08.06, 01:34
        A to co nie umiecie czytac? kazdemu wczesniej wyslali smsa ze sie cennik
        zmienil..
        • Gość: elibre Re: Rozmowy z o2 do PL w weekendy - ZMIANA!! IP: *.server.ntli.net 28.08.06, 12:13
          jaaaaasne...
    • Gość: notts Re: Rozmowy z o2 do PL w weekendy - ZMIANA!! IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 19.08.06, 18:24
      Mnie za zaledwie godzinę rozmowy zjadło 5 funtów...Dołączam się więc, do prośby
      poprzedników:zna ktoś inny numer ???Czy też pozostaje Skype..?
      • korkix78 Re: Rozmowy z o2 do PL w weekendy - ZMIANA!! 19.08.06, 19:57

jesli masz neta to domniemuje ze i masz dostep do stacjonarnego
        a jesli tak to
        084 48615757

Ostatni rachunek ktory przyszedl to bylo 11 GBP za rozmowy do Polski, 18,5
        godzin rozmow.
        • ebola_zaire Re: Rozmowy z o2 do PL w weekendy - ZMIANA!! 19.08.06, 20:17
          korkix78 napisał:

> jesli masz neta to domniemuje ze i masz dostep do stacjonarnego
          > a jesli tak to
          > 084 48615757

Mam tel.stacjonarny, zadzwonilem pod ten numer ale automat zglasza bym wciasnal dwa zera przed numerem kierunkowym do PL co jest dziwne bo tak robie 0048...
          (a automat dalej mi gada zebym wcisnal dwa zera) Czy moze to byc problemem ze mam telefon impulsowy a nie tonowy? (aparat nie linie)

Dziekuje za odp i pozdrawiam

--
          -
          • korkix78 Re: Rozmowy z o2 do PL w weekendy - ZMIANA!! 19.08.06, 20:24
            Hm nie wiem, ja mam tonowo, u mnie jest OK. Wczoraj dzwonilem jak zawsze.
            ten nr potem 004832....... (tzn 32 w moim przypadku).

Moze ktos inny wie co i jak
        • Gość: Margot Re: Rozmowy z o2 do PL w weekendy - ZMIANA!! IP: *.bulldogdsl.com 19.08.06, 20:18
          Wytlumaczcie mi prosze, czy numery 08448... ogolnie zdrozaly do 15p/min, czy
          tylko jak sie dzwoni przez O2? Czy dzwoniac ze stacjonarnego nadal sa tanie czy
          juz nie?
    • Gość: notts Re: Rozmowy z o2 do PL w weekendy - ZMIANA!! IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 19.08.06, 20:20
      A jak mają dzwonić ci, którzy nie mają telefonów stacjonarnych?Żeby mieć neta,
      potrzebna jest linia telefoniczna, co jednak nie jest równoznaczne z tym, ze
      się posiada telefon stacjonarny.
      • Gość: Ralph Re: Rozmowy z o2 do PL w weekendy - ZMIANA!! IP: *.server.ntli.net 19.08.06, 20:26
        Żeby mieć internet wcale nie jest potrzebna linia telefoniczna. Wiele firm
        oferuje w różnych rejonach internet osobno, sygnał idzie po zupełnie innych kablach.
        • Gość: viper Re: Rozmowy z o2 do PL w weekendy - ZMIANA!! IP: *.cable.ubr01.shef.blueyonder.co.uk 20.08.06, 10:06
          Ralph czy to znaczy, ze moge kupic neta nie majac telefonu stacjonarnego?
          Zarzuc jakies info na ten temat. Pozdrawiam
          • Gość: jaca Re: Rozmowy z o2 do PL w weekendy - ZMIANA!! IP: *.server.ntli.net 20.08.06, 13:19
            Ja mam neta bez telefonu z NTL'a - mozesz zamowic przez net, tylko oni sie
            wycwanili i jak zamawiasz to odrazu masz z netem telefon lub tv, ale jest taka
            opcja edycji czy zmien cos w tym rodzaju gdzie mozesz odznaczyc to co cie nie
            interesuje i masz sam net, potem do ciebie dzwonia i potwierdzaja to co tam
            napisales czasami jest lepiej klamac np. jak dlugo mieszkasz - nie sprawdza
            tego, dodatkowo sie zabezpieczaja i kaza zaplacic np 100 funtow jako kaucja-ja
            tak mialem, ale za to przez 7-8 miechow nie musze nic placic (tak jakbym
            zaplacil z gory za kilka miesiecy) nie wiem jak jest teraz i jak w twoim
            przypadku byloby. Necik ok. 1024/160 predkosc za 18 funtow miesiecznie, przez 3
            miechy bylo za 9 funtow,
            • mak4701 Re: Rozmowy z o2 do PL w weekendy - ZMIANA!! 20.08.06, 14:49
              Tak wlasnie my tez posiadamy internet z NTL-a i rowniez nie mamy telefonu
              stacjonarnego. Mamy niby przyznany numer telefonu ale nie podlaczony kabel.
              Jednak zadnego abonamentu za telefon nie placimy. Placimy jedyne 17.99Ł na m-c
              za sam internet.

Mama malutkiej Julci (16.08.2005)
              A to moje maleństwo które kocham nad życie
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=41840721&a=41840721
          • ebola_zaire Re: Rozmowy z o2 do PL w weekendy - ZMIANA!! 20.08.06, 13:21
            Gość portalu: viper napisał(a):

> Ralph czy to znaczy ze moge kupic neta nie majac telefonu stacjonarnego?
            > Zarzuc jakies info na ten temat. Pozdrawiam

na przyklad www.telewest.co.uk/
        • Gość: gość Re: Rozmowy z o2 do PL w weekendy - ZMIANA!! IP: *.bulldogdsl.com 25.08.06, 19:56
          0844 462 15 15 2p/min na stacjonarny telefon
          0871 999 28 28 10p/min na tel komórkowy
    • Gość: princeconsort Re: Rozmowy z o2 do PL w weekendy - ZMIANA!! IP: *.range86-139.btcentralplus.com 19.08.06, 21:59
      Czy w innych sieciach kom. numery 0844... dzialaja normalnie tzn. wg. stawki
      podawanej przez ta mila pania ?
      • Gość: jaca Re: Rozmowy z o2 do PL w weekendy - ZMIANA!! IP: *.server.ntli.net 20.08.06, 13:21
        www.auracall.com/onet to jest chyba jedyna sznasa na dzwonienie za
        stawki jakie byly wczesniej - czesto pojawia sie na onecie ten baner
      • Gość: gosc Re: Rozmowy z o2 do PL w weekendy - ZMIANA!! IP: *.netdecisions.com / 80.85.75.* 25.08.06, 13:36
        Ponawiam pytanie- czy ogolnie numer telediscount zdrozal, jak sie dzwoni z BT
        landline (stacjonarnego) to koszt jest dalej 2p, czy 15p?

POzdrawiam,

Gosc
        • xkarenx Re: Rozmowy z o2 do PL w weekendy - ZMIANA!! 27.08.06, 14:52
          Zdrozalo polaczenie z O2 na numery 0844 itp
      • tata_kazika Re: Rozmowy z o2 do PL w weekendy - ZMIANA!! 27.08.06, 19:48
        ludzie!!! wystarczy zadzwonic na informacje i wszystko jasne, ale trzeba znac
        angielski. Od 17.08.06 jest jedna stawka za polaczenai z numerami 0844 0845
        itp - 15p za minute. Pozostaje uaktywnic opcje international, jak pisal ktos
        wyzej albo poszperac co oferuja inni operatorzy
    • noteb o2 to najbardziej (...)owa siec 20.08.06, 17:10
      moze w miastach tego nie widac, ale ja mieszkam na wsi (Lincs)
      i tu jak sie odejdzie 20 metrow od rynku to przestaje miec zasieg :)

tak wiec jedyny argument, dla ktorego mialem telefon w tej sieci odpadl

pa pa O2
      • polemig Re: o2 to najbardziej (...)owa siec 27.08.06, 23:04
        ja tez mieszkam na wsi w Kornwalii
        zeby zadzwonic z o2 musze pojsc albo pojechac na najblizsza gorke
        w domu zasieg mam tylko z vodafone
    • Gość: ffds Re: Rozmowy z o2 do PL w weekendy - ZMIANA!! IP: 80.50.29.* 25.08.06, 13:48
      hahahahhaha co za burako-biedaki, co 15p za minute to juz za duzo, nie stac
      Was??? Przeciez takie 'kokosy' tam zarabiacie ze nie powinno to byc dla Was
      problemem??? Nie robcie z siebie dziadow do jasnej choklery!!!
      • korkix78 Re: Rozmowy z o2 do PL w weekendy - ZMIANA!! 25.08.06, 20:38
        15p za minute do Polski? Strasznie duzo.
        Jak ktos sie lubuje w napychaniu kasy operatorom- nie mnie odbierac temu komus
        subiektywna przyjemnosc finansowania TPSA czy innych operatorow.

Ale gdyby mi przyszlo placic 15 pensow za minute rozmowy z Polska, to ladnie by
        moje wydatki wygladaly - tak wychodzi mi chyba z 2-3% przychodow wydawalbym na
        same rozmowy - horrendalne proporcje w UK. Nikt przy zdrowych zmyslach tak nie
        uczyni, skoro mozna wydawac na to samo mniej.

Podobnie jak nie potrafie sobie wyobrazic wydawania wiecej niz 10% zarobkow
        netto na paliwo do samochodu na same dojazdy.
        • Gość: ffds Re: Rozmowy z o2 do PL w weekendy - ZMIANA!! IP: 80.54.88.* 26.08.06, 03:00
          podaj numer przez jaki mozna dzwonic skoro powiadasz ze mozna placic duzo mniej!!

Twoje slowa: "Ale gdyby mi przyszlo placic 15 pensow za minute rozmowy z Polska,
          to ladnie by moje wydatki wygladaly - tak wychodzi mi chyba z 2-3% przychodow
          wydawalbym na same rozmowy - horrendalne proporcje w UK. Nikt przy zdrowych
          zmyslach tak nie uczyni, skoro mozna wydawac na to samo mniej".
          • Gość: Ralph Re: Rozmowy z o2 do PL w weekendy - ZMIANA!! IP: *.server.ntli.net 26.08.06, 11:35
            Ten numer to np. www.skype.com.
            • Gość: aleksander To w koncu jak tanio zadzwonic? IP: *.freedom2surf.net 26.08.06, 11:42
              no wlasnie, niech ktos poda sprawdzony tani sposob na dodzwonienie sie do kraju
              ale nie ze stacjonarnego, tylko z budki lub komorki;

z tego co mi kumplem na email z polski przyslal, w sprawe podobna wmieszala sie
              jakze znajoma TPSA, ktora nie zyczyla sobie tanich rozmow kompresowanych i
              przesylanych internetem a nie oficjalnymi kablami;
    • Gość: The Dude Re: Rozmowy z o2 do PL w weekendy - ZMIANA!! IP: *.opera-mini.net 26.08.06, 15:29
      No wiec poki co nie ma jakiejs sensownej alternatywy... Pozostaje 7p na minute z komorki o2 z bolt on'em International Talk & Text
      • Gość: gaga Re: Rozmowy z o2 do PL w weekendy - ZMIANA!! IP: *.server.ntli.net 27.08.06, 15:08
        a co Wy na to?
        www.topupcall.com/index2.php
      • kuba1405 Re: Rozmowy z o2 do PL w weekendy - ZMIANA!! 27.08.06, 18:00
        hej mam taka sroenke z ktorej mozan zadzwonic za darmo wszystko jet baedzo
        podobne jak a skype, zakaldamy konto i dzwonimy do domciu za darmo tylko
        pare godzin ale zawsze cos polecam stronke www.voipdiscount.com
      • Gość: kk Re: Rozmowy z o2 do PL w weekendy - ZMIANA!! IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 27.08.06, 18:41
        Czy to dziala caly tydzien?
    • anyzrata Polecam Bolt Ons 27.08.06, 20:14
      uruchomilam sobie w o2 usluge,w ktorej polaczenia do Pl i nie tylko kosztuja
      7p/min o kazdej porze dnia,7 dni w tygodniu.polecam. wystarczy zadzwonic na
      bolt ons i dalej pokieruja.usluga kosztuje ok 6 funtow ale nie wiem czy
      jednorazowo czy raz na miesiac.na razie nie skasowalo mnie za drugi miesiac
      uzywania tego.;)
      naprawde polecam.w kazdej chwili ma sie kontakt z pl a nie tylko w
      weekendy.dotyczy to tylko polaczen na nr stacjonarne oczywiscie.
      • sith_space Re: Polecam Bolt Ons 28.08.06, 16:56
        5 funtow, jednorazowo.
    • Gość: Mulder Re: Rozmowy z o2 do PL w weekendy - ZMIANA!! IP: *.server.ntli.net 27.08.06, 20:37
      Wystarczy wziąć telefon w o2 na abonament i dzwonić przez numer 08700415301 w
      ramach abonamentowych minut 24 godziny przez 7 dni w tygodniu.
      • Gość: KrisK Re: Rozmowy z o2 do PL w weekendy - ZMIANA!! IP: *.range86-133.btcentralplus.com 27.08.06, 23:28
        A ja znalazlem sposob. Kupilem sobie karete EuroCall - brazy maja taka zajawke,
        kup 4 za £10 - i dzwoniac z BT na 0845 mam ponad 1000 min z jednej karty na PL
        stacjonarny 24/7. Jest tez dostep przez payphone z tej karty. Milo. A w BT
        place niewiele za polaczenie. Groszowe sprawy.
        • labombonera Re: Rozmowy z o2 do PL w weekendy - ZMIANA!! 28.08.06, 18:29
          karta GLOBAL TEL za 5f
          z numeru 0800 okolo 800min
          • labombonera Re: Rozmowy z o2 do PL w weekendy - ZMIANA!! 28.08.06, 18:30
            a z numeru 0845 okolo 2200min
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka