Dodaj do ulubionych

Odpryski codziennosci XXII :)

11.07.07, 09:54
Wpadlam w biegu i zobaczylam ze poprzednie Odpryski sie przelaly to
zakladam nowesmile
Czy u Was tez ciagle pada ? Brrr!
Kran
Obserwuj wątek
    • sylwek07 deszczowo 11.07.07, 10:08
      umnie jest pochmurno i czasami spadnie troche kropel deszczu.
    • tamsin Re: Odpryski codziennosci XXII :) 11.07.07, 15:41
      no u nas upal pelna geba smile zreszta jak co roku. Wczoraj poszlam na spacer,
      wrocilam po 20 minutach spocona jak mysz, a byla to godzina 9:30 wieczorem.
      • ania_2000 Re: Odpryski codziennosci XXII :) 11.07.07, 18:50
        Upal. Rekordowy - 100F czyli jakies 38C. Wilgotnosc 12%smile

No dobra - jutro ma wrocic do normy, czyli jakies 28C-30Csmile)
    • roseanne oficjalnie tropiki 11.07.07, 19:46
      kolejna fala goraca + dobijajaca wilgoc w powietrzu, bez klimatyzacji sie nie
      da, chyba ze sie schowac na cala dobe do piwnicy, ale wsumie tam nudno

dzis premiera Pottera, ale nawet nie probuje sie dostac, moze w piatek
    • abere8 Re: Odpryski codziennosci XXII :) 11.07.07, 23:18
      Zimno jak w psiarni! Na polnocy kraju to w ogole kleska, bo przeszlo tam pare
      tornad, ale i w Wellington nic przyjemnego - wieje i pada caly czas. Temperatura
      okolo 7 stopni, a w domu 12-13, bo w oknach pojedyncze szyby, zero izolacji i
      centralnego ogrzewania. Drzwi od sypialni mamy zamkniete - jak jestesmy w domu,
      to wlaczamy grzejnik elektryczny, a jak wychodzimy, to dehumidifier (odwilzacz
      powietrza?), bo wilgoc jest koszmarna, strugi wody splywaja po szybach, jakby
      deszcz od wewnatrz padal.

Aha, i nie mieszkamy w slumsach, tylko w dosc nowym bloku w centrum miasta smile

A tak w ogole to w sobote nauczylam sie robic paczki! Duzo roboty przy nich, ale
      jaka radocha, jak wyjda smile
      • roseanne dobry paczek jest dobry na wszystko 11.07.07, 23:40
        a jak sie przy tym kuchnia rozgrzewa smile
    • sylwek07 abere8 i jak paczki? 12.07.07, 10:09

• abere8 Re: abere8 i jak paczki? 12.07.07, 23:35
        Paczki, jak na pierwsze w zyciu, wyszly super, ale jeszcze nie idealne. Troche
        za bardzo nasiaknely tluszczem i troche w srodku byly jeszcze surowe. Nastepnym
        razem zrobie mniejsze i od razu je bede odsaczac na recznikach papierowych. Jak
        sie tak grupowo piecze czy gotuje, to reczniki papierowe szybko sie koncza smile
        • asica74 Re: abere8 i jak paczki? 13.07.07, 09:10
          Abere, jezeli paczki byli zbyt nasaczone tluszczem, to moze tez znaczyc, ze
          tluszcz nie byl dostatecznie rozgrzany.
          • jan.kran Re: abere8 i jak paczki? + Nasza Szkapa 13.07.07, 10:06
            Abere , a z jakim nadzieniem ? smile)))

Nasza Szkapa czyli Minister Edukacji ostatnio zastosowal jedyna sluszna
            wymowe dziela Sienkiewicza : "kłowadis " sie wymawia chyba tak z
            angielskatongue_outPPPPP.

Do tego ten Burek stwierdzil ze sluszne jest usuniecie niejakiego Gombrowicz
            Witold z kanonu lektur a umieszczenie tam Dobraczynskiego bo nawet Burowie
            docenili pisarza D. i jego tfffurczosc zostala przetlumaczona na jezyk burski,
            jedyny jezyk europejski w Afyce.
            AAAAAA ! To w takim razie jak sie mowi w RPA , Kamerunie czy Maroko ? A poza
            tym burski pochodzi od holenderskiego , zgadza sie , zreszta nazywa sie
            afrikaans ale poza tym ma domieszke bantu i khoisan czyli tak naprwde nie jest
            jezykiem czysto europejskim.

o curwa ale kyrk , ciekawe czym nas pan mister jeszecze uraczysmile))))

P.S. Cz Gombrowcz byl tlumaczony na afrikaans ?
            Kransmile))))))))))))))
            • jan.kran Re: abere8 i jak paczki? + Nasza Szkapa 13.07.07, 10:14
              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60153,4285692.html
              • asia.sthm Re: abere8 i jak paczki? + Nasza Szkapa 13.07.07, 11:41
                www.tvn24.pl/765,1,kropka_nad_i.html
                kiepsko slychac ale slychac smile)

Paczka mi sie zachcialo. Takiego cieplego ...prosto od krowy
                • asia.sthm Re: abere8 i jak paczki? + Nasza Szkapa 15.07.07, 21:18
                  Szkapa z pokladu Idy....Sienkiewicza hi hi smile

www.protestnauczycieli.pl
    • asia.sthm Re: Odpryski codziennosci XXII :) 12.07.07, 20:53
      Skopiowane z Twch, pani Prezes Lylika tak zapodala :

Przed chwilą w Kropce Nad I - Monika Olejnik do Ministra Edukacji:
      - Pan tak ostatnio przepytuje dziennikarzy, to ja chciałam zapytać, czy zna pan
      bohaterów Naszej Szkapy?
      - To z Sienkiewicza chce mnie pani przepytywać?

W razie wątpliwości - to o literaturze było, nie o polityce!
      • abere8 Re: Odpryski codziennosci XXII :) 12.07.07, 23:30
        Masakra! Pomyslalabym, ze to zart, ale nie Prima Aprilis dzisiaj, tylko piatek
        trzynastego...
    • sylwek07 mecz juz sie rozpoczal,,Polska-Argentyna 12.07.07, 22:46

• asia.sthm Re: Odpryski codziennosci XXII :) 13.07.07, 15:20
      Uwaga uprzedzam , wystepuja tu tak zwane budowlane slowa...ale ogolnie bardzo
      wymowne...z glebsza trescia. Ja sie prawie z zalu poplakalam wink

www.youtube.com/watch?v=fd6PQA_W6M8
      • asica74 Re: Odpryski codziennosci XXII :) 13.07.07, 16:26
        to ja tez cos mamsmile
        rtoip.ovh.org/trash/ktl.swf
        • tamsin Re: Odpryski codziennosci XXII :) 13.07.07, 16:31
          po raz ktorys kolei tak mysle, ze ten facet wyjatkowo nie-urokliwy jest.
          Pomijajac cala reszte spraw. Nigdy nie slyszalam jak mowi, ale jak do tego ma
          cienki, piszczacy glos, to juz w ogole zalamka.
          • asia.sthm Re: Odpryski codziennosci XXII :) 13.07.07, 16:58
            Nie slyszalas? No jak to mozliwe?
            www.youtube.com/watch?v=TXjRvAXmBpo
            • tamsin Re: Odpryski codziennosci XXII :) 13.07.07, 17:46
              niezle smile teraz juz wiem, ze kazdy kto oddal glos na niego, na stop procent
              byl bardzo na bani.
    • sylwek07 nie wiem kim jestem 15.07.07, 00:00
      Tak od dluzszego czasu mamy duzo mysli nie poukladanych i powiem szczerze coraz
      bardziej dochodzi do tego ze nie wiem kim jestem?
      bo czlowikiem to wiem ale czy naprawde jestem tym co mam wpisane w pewne
      papiery czy naprawde mi dolega to co mam ,posiadam..czasami brak mi sil mowic o
      sobie,jak sie czuje i jestem zmeczony ciaglym pisaniem dlaczego nie moge czegos
      wykonac i ze pragne pomocy w tym ,,,,,

nie wiem kiedy to sie skonczy i czy wogule to sie skonczy

a moze tak bedzie przez caly czas a ja musze z tym zyc i isc dalej ale wtedy
      jak brac sily do zycia,gdzie szukac pomocy kiedy bedzie zbyt ciezko ....?

jak widac mam duzo pytan ktore pozostaja bez odpowiedzi .
    • jan.kran Re: Odpryski codziennosci XXII :) 15.07.07, 17:56
      Ten facet co mnie zaprosil na interview sam nie wie czego chcesmile Tzn. ma
      projekty rozne z ktorych juz czesc realizuje dotyczace najazdu polskiego na
      Norwegiesmile Chce otworzyc szkole nauki jezyka norweskiego dla Polakow, pomaga
      juz zalawiac Polakom papiery na osiedlenie sie w Norwegii, zorganizowal w PL
      kurs norweskiego dla poczatkujacych.
      Szuka ludzi znajacych norweski i polski a potem ma sie zastanowic co znimi
      zrobic.Tak to wskrocie wygladasmile
      Kran
      • asia.sthm Re: Odpryski codziennosci XXII :) 15.07.07, 21:24
        Hmm, jesli on cie potrzebuje jako bollplank to umow sie, co ci szkodzi wink)
        Czasem z takiego nieklarownego macenia wychodza calkiem dobre projekty.
        Daj znac jak sie plany sprecyzuja, oki?
        • jan.kran Re: Odpryski codziennosci XXII :) 16.07.07, 22:13
          Matko , co to jest bollplank?
          Kransmile))))))
          • asia.sthm Re: Odpryski codziennosci XXII :) 16.07.07, 22:36
            sciana do odbijania pilki smile
            • jan.kran Re: Odpryski codziennosci XXII :) 16.07.07, 23:50
              Ok, nadal nie wiem o co chodzi ale nie brzmi grozniesmile
              • jan.kran Re: Odpryski codziennosci XXII :) 17.07.07, 00:13
                Sciana po norwesku to "vegg ", teraz rozumiesz co ja mam na mysli mowiac ze
                Szwedzi uwazaja ze mowia po norweskutongue_outPPP
                Dunczycy sa jeszcze gorsi bo sie nawet nie staraja...
                Kran
                • mon101 Re: Odpryski codziennosci XXII :) 17.07.07, 10:49
                  Spokojnie, Kranie, po naszemu sciana to "vägg", mowimy po norwesku biegle, no
                  nie??? Plank to tez sciana, ale drewniana,ot, takie sztachetki. Bogatszy nieco
                  jezykwink) Mowimy "bollplank" jak ktos chce z nami "bolla" (pilkowac, hi hi)
                  swoje pomysly. Bollplank to bardzo cenna rzecz, wiec badz mu "sztachetka",
                  drogi Kranie.
                  • asia.sthm Re: Odpryski codziennosci XXII :) 17.07.07, 10:56
                    Dzieki Mon smile))

Oni sie tam w Norwegii na przenosniach poetyckich wcale nie znaja, phii.
                    • jan.kran Re: Odpryski codziennosci XXII :) 17.07.07, 14:54
                      Phi , jak bys miala taki jezykowy stres jak ja ...
                      Nekel po norwesku nojle po dunsku jere på norsk garde på dansk < pisze
                      fonetycznie ... na papierze po norwesku i dunsku jest prawie tak samo ,
                      aaaa >
                      ... Ze o Szwedach nie wspomne ... I takie jest cale moje zycietongue_outPP
                      • asia.sthm Re: Odpryski codziennosci XXII :) 17.07.07, 18:35
                        Oj Kranie , nie stresuj. Wrzuc jeszcze troche finskiego do tego gara.

Kiedy farbuje wlosy, zawsze sobie instrukcje na glos po finsku przeczytam. Tak
                        do smiechu, bo fabowac na pamiec juz umiem.

I odczep sie od szwedzkiego. My chociaz wyraznie mowimy tongue_outPP ....no z wyjatkiem
                        Skåne.
                        • gherarddottir Re: Odpryski codziennosci XXII :) 17.07.07, 19:14
                          Mam wlasnie doswiadczenie posiadania w domu dziecka finskiego i mozna poprostu
                          zwariowac!!!. Jezu ja nic nie rozumiem!!!!!!smile) Juz nawet czytanie instrukcji do
                          farby do wlosow by nie pomoglo. A najlepsze jest to, ze jakos sie dogadujemy ha
                          ha ha!Chyba jednak niedocenialam mowy ciala....
                        • wiedzma30 Re: Odpryski codziennosci XXII :) 17.07.07, 19:28
                          Jezeli o farbie do wlosow mowa, to wczoraj przyciemnilam troche swoje kudelki
                          (oryginalnie mam czarne, ale od slonka bardzo zbrazowialy i zachcialo mi sie
                          mojego kolorkuwink. Nie farba, tylko czyms, co ma sie zmyc po 20-ilus-tam myciach.
                          No ale nie o tym chcialam.
                          Powiedzialam mojej sis, ze M napewno nie zauwazy zmiany. I co? Moglam sie
                          zalozyc! Nie zauwazyl! Nawet zwabilam go pod jakims tam pretekstem na balkon,
                          zeby w swietle dziennym zobaczyl... Ale gdzie tam! wink))
                          Dopiero jak po jakichs 3 godzinach powiedzialam mu o tym - popatrzyl - "a
                          rzeczywiscie"... Ech faceci...
                          • gherarddottir Re: Odpryski codziennosci XXII :) 17.07.07, 20:02
                            Moj ojciec kiedys, wiele lat temu gdy bylam nastolatka wchodzac do pokoju
                            podczas gdy siedzialam wraz z kolezanka(miala podobny kolor wlosow jak ja tylko
                            krotsze) zwrocil sie do niej "czesc coreczko" i pocalowal ja w glowe! A ja
                            siedzialam na przeciwko i zanosilam sie od smiechu. Innym razem minelam go na
                            ulicy i znajac jego roztargnienia powiedzialam "dzien dobry" On mi odpowiedzial
                            i poszedl dalej. Jezu ale mielismy z nim zawsze duzo smiechu - najciekawsze jest
                            to, ze w swojej pracy byl bardzo skoncentrowany i uwazny. Faceci tak maja! smile
    • gosia_t Re: Odpryski codziennosci XXII :) 20.07.07, 12:58
      Hej!

Pozdrawiam Was cieplo dziewczyny i Sylwka. Czesto Was czytuje. Gorzej z
      pisaniem sad.
      • sylwek07 Re: Odpryski codziennosci XXII :) 20.07.07, 13:14
        gosia_t witaj smile
        • jan.kran Re: Odpryski codziennosci XXII :) 20.07.07, 23:38
          Witaj Gosiu ! A co nie masz czasu pisac ? Moze kiknij pare slow co u Ciebie.
          Kran
          • gosia_t Re: Odpryski codziennosci XXII :) 21.07.07, 20:56
            Hej!

Od wrzesnia mam stala prace. A wiadomo jak nowa praca to nie mam czasu pisac.
            • sylwek07 Re: Odpryski codziennosci XXII :) 21.07.07, 20:58
              gosia_t to za miesiac bedzie 1 rok,mala rocznica,gratuluje pracy smile
    • jan.kran Re: Odpryski codziennosci XXII :) 21.07.07, 05:16
      Wlasnie napisalam niedano dwudziestopieciotysieczny post. Jetem na portalu piec
      lat , ciekawe co ja przez te lata naskrobalamsmile
    • jan.kran Re: Odpryski codziennosci XXII :) 21.07.07, 05:19
      Kiedy przyszlam dzis na nocna zmiane natknelam sie znienacka na szefa mojej
      fabryki ktory wreczyl mi kopertesmile W srodku bylo podziekowanie za to ze jestem
      pracowita i bon na obiad w calkiem przyzwoitej knajpiesmile Pare kolezanek
      otrzymalo podobny gratis. Tylko sie zastanawiam kiedy ja mam isc na ten obiad
      skoro ostatnio zamieszkalam w fabryce... W domu widuja li tylko lozko.

Kransmile
      • gherarddottir Re: Odpryski codziennosci XXII :) Kran 21.07.07, 11:54
        Gratulacje Kraniesmile))
        Kiedy moge zadzwonic?
        • jan.kran Re: Odpryski codziennosci XXII :) Kran 21.07.07, 22:46
          gherarddottir napisała:

> Gratulacje Kraniesmile))
          > Kiedy moge zadzwonic?

--------> Kiedy chcesz smile Dzis i jutro pracuje na noc , a w ciagu dnia
          generalnie jestem w domu.
          Pozdrow Meza smile
    • wiedzma30 Torcikowo 21.07.07, 20:24
      Chwile temu sobie usiadlam.
      "Produkowalam" tort na 18-te urodziny chrzesnicy mojego M. Oczywiscie jeszcze
      krem mi sie rozwarstwil i musialam jeszcze raz ubijac go pomalu przez kolejne 15
      min... Mialam go zrobic szybko - krem - bo przypaletala mi sie moja "ulubiona"
      rwa kulszowa (kto miewa ten wie...) i stanie, siedzenie, ruch itd. to teraz
      zadne przyjemnosci. A tu trzeba bylo zacisnac zebiska i robic, robic. No, ale
      "dzielo" juz sie chlodzi w lodowce, a ja moge troche odetchnac. Tort wyszedl
      wysoki na 12 cm. Zostalo jeszcze tylko udekorowanie, ale to juz wieczorem. smile

• sylwek07 [*] 22.07.07, 20:32
      za tych do zgineli w autokarze oraz w samolocie .
      • asia.sthm Re: [*] 22.07.07, 20:53
        ......

Zmarla tez wieloletnia przyjaciolka mojej Mamy - zapalam wiec przy okazji
        swieczke dla Pani Helenki

Wogole to wszystkim odeszlym zapalam. Niech im swiatelko zawsze sie pali [*]
    • gosia_t Re: Odpryski codziennosci XXII :) 27.07.07, 09:01
      Bede sie przeprowadzac. kupilam nowe mieszkanie smile.
      • sylwek07 Re: Odpryski codziennosci XXII :) 27.07.07, 10:22
        gosia_t to gratuluje smile
        • marjanna1 Re: Odpryski codziennosci XXII :) 27.07.07, 18:14
          Gosia gratulacje.smile)
      • monhann2 Re: Odpryski codziennosci XXII :) 27.07.07, 19:10
        Super Gosia, graguluje!
      • asia.sthm Re: Odpryski codziennosci XXII :) 27.07.07, 20:48
        Gosiu! W dziob dostaniesz, jak juz sie pojawiasz to wydaj z siebie wiecej slow
        niz szesc.
        Czyzbys w wykladach ze mna konkurowala?
        Wyklady dozwalaja wiecejwink)

A tak na serio to gratuluje, sama nie moge sie zdecydowac gdzie i jak chcemy
        mieszkac...i niech to cholera. Osiwiec mozna.
        • mon101 Re: Odpryski codziennosci XXII :) 28.07.07, 22:13
          Gratuluje Gosiu, wspoltowarzyszko niedoli. Ja sie tez przeprowadzam w koncu
          sierpnia. Sprzedalismy chalupe i wyprowadzamy sie do mieszkania o polowie
          obecnego metrazu. A jest nas tylko 1/4 mniejcrying. W zwiazku z tym spedzilam
          tydzien urlopu na przegladaniu i wywalaniu starych papierzysk, czego tam nie
          bylo po szesnastu latach! Moge sie pochwalic ze mam teraz tylko dwa segregatory
          w odroznieniu od kolegi malzonka , znanego chomika, ktory po pierwszj selekcji
          ma nadal chyba z 10!
          • gosia_t Re: Odpryski codziennosci XXII :) 29.07.07, 10:48
            Mon ja mam to szczescie, ze sie przeprowadzam do wiekszego. No i do centrum, co
            skroci moje dojazdy do pracy z 30 do 5 minut. A jak bede miala ochote to moge
            isc pieszo do pracy.
            Mieszkanie jest odnowione wiec tez nie bede musiala robic wielkich wysilkow,
            zeby je upiekszac.
            Teraz wlasnie sprzedaje swoje obecne i tym sie troche martwie. Ale mam nadziej,
            ze bedzie wszystko ok.
            • mon101 Re: Odpryski codziennosci XXII :) 29.07.07, 21:49
              Trzymam kciuki za udana tranzakcje, ja szczesliwie mam juz to za soba. Tez
              zyskuje 30 minut na dojezdzie do pracy. W jedna strone! 5 godzin tygodniowo!!!
              Hurra!
            • mon101 Jutro do roboty;(( 29.07.07, 21:49
              Tydzien urlopu splynal z deszczem....
              • jan.kran Re: Jutro do roboty;(( 31.07.07, 23:32
                Dzisiejszy dzien jest pod znakiem odejscia dwoch wielkich rezyserow Bergmana i
                Antonioniego...
                • tamsin oby do wakacji ;-) 01.08.07, 03:46
                  a ja za dwa tygodnie na urlop smigam, troche przedwczenie jak dla mnie ale przy
                  wejsciu do pracy mam juz odruchy wymiotne, wiec wiem ze powinnam isc na urlop,
                  uff smile aha, musze troche schudnac aby sie w jakies bikini wscisnac bo cholera
                  ile walkow mozna miec pomiedzy gora a dolem stroju kapielowego????
    • marjanna1 Re: Odpryski codziennosci XXII :) 01.08.07, 12:04
      Slonce!!! Wreszciesmile)) A poza tym dzisiaj dostarczaja nowa lodowke.smile))
    • asica74 Re: Odpryski codziennosci XXII :) 07.08.07, 17:16
      Wczoraj sfinalizowal sie maly projectsmile Wraz z ludzmi z HAWS, czyli organizacji
      od ktorej mam moje koty, robilismy kalendarz. No i jest! I az 3 zdjecia sa
      mojesmile Piers wypinam do przodu! Z dumysmile
      • asia.sthm Re: Odpryski codziennosci XXII :) 07.08.07, 17:24
        Gratulacje wielkie! Wcale sie nie dziwie ze capneli Twoje.
        A mozesz pokazac ktore? Czy moze wszelkie prawa zastrzezone nawet
        dla autora, chi chi?
        • mulinka Re: Odpryski codziennosci XXII :) 07.08.07, 17:33
          Brawo Jarzabku!
          smile)
          buziaki
        • asica74 Re: Odpryski codziennosci XXII :) 07.08.07, 21:57
          asia i mulinka, prosze na maila zajrzecsmile
          • mulinka Re: Odpryski codziennosci XXII :) 08.08.07, 02:55
            zajrzane wink
            cuda obejrzane!
            gratulacje Asiu
          • marjanna1 Re: Odpryski codziennosci XXII :) 08.08.07, 19:01
            A marjanna to co? Od macochy?
            Gratulacje Asiu.smile
            • asica74 Re: Odpryski codziennosci XXII :) 08.08.07, 19:20
              Marjanna, poszlo!
    • wiedzma30 3 lata... 08.08.07, 04:25
      Dzis minelo 3 lata mojego "wygnania"...
      W sumie to 2 lata i 11 miesiecy, bo przeciez bylam miesiac w PL.
      • gherarddottir Re: 3 lata... 08.08.07, 13:37
        No i jak sie z tym czujesz bo ja w 3 roku poczulam sie duzo lepiej glownie ze
        wzgledu na to,ze mialam prace znalam dobrze jezyk no i przyzwyczailam sie do
        malego wyboru jedzenia ha ha ha
        • jan.kran Re: 3 lata... 08.08.07, 13:47
          I jak Wiedzmo smile
          Ja po dziesieciu latach w Norwegii zaczynam sie lekko
          przyzwyczajactongue_outPP W DE potrzebowalam niecale piec lat...
          Nie wiem czy moj pomysl zeby za pare lat zmienic kraj jest dobry ...
          pewnie bede potrzebowala jeszcze wiecej czasu na oswojenie...
          Kran
        • wiedzma30 Re: 3 lata... 10.08.07, 17:37
          A ja znam jezyk, szukam pracy i ciagle nie moge ogarnac ogromu i roznorodnosci
          potraw i polproduktow z calego swiata smile

Nie pamietam kiedy ostatnio jadlam ziemnaki wink))
    • marjanna1 Re: Odpryski codziennosci XXII :) 09.08.07, 16:41
      Uwaga, chwale sie.smile)

Dzisiaj dostalam wyniki egzaminu panstwowego z niderlandzkiego. Zdalam
      spiewajaco.smileCiesze sie jak cholera.smile Lece sie zapisywac na studia.smile
      • jan.kran Re: Odpryski codziennosci XXII :) 09.08.07, 17:29
        smile)))))
        A studia jakie ?
        Kran
      • asia.sthm Re: Odpryski codziennosci XXII :) 09.08.07, 21:12
        Spiewajaco i latajaco smile))
        Gratuluje Marjannie i zycze celujacych w niebo studiow.
        Poradzisz sobie co bys nie wybrala, ale zdradz troche w ktorym
        kierunku, bo ze do gory to juz wiemy :o)
        • marjanna1 Re: Odpryski codziennosci XXII :) 10.08.07, 10:42
          Zapisalam sie na jezyk i kulture niderlandzka. smile)) Takze za kilka
          lat nikt mnnie nie zgnie.smile A poza tym marzy mi sie specjalizacja z
          tlumaczen.smile Juz mam kilka ksiazek do przetlumaczenia na oku. smile
          • asica74 Re: Odpryski codziennosci XXII :) 10.08.07, 17:17
            Marjanna, wypinam dumnie piers w twoim imieniu smile Zuch z ciebie smile
    • jan.kran Re: Odpryski codziennosci XXII :) 17.08.07, 13:59
      Przeczytalam prawie cala szosta czesc HP po angielsku , zostalo mi
      sto stron.
      Sama w to nie wierze ale naprawde zlapalam przynajmniej podstawowy
      plot. Na poczatku szlo mi jak z kamienia, ale mam bdb slownik
      angielsko - niemiecki i ten niemiecki mnie jakos wsparl. A po
      pierwszych dwustu stronach poszlo jak burzasmile)
      Po niedzieli tom sodmysmile))
      Kurna , moze ja mimo swoje starosci i sklerozy sie jeszcze choc
      podstaw angielskiego naucze...
      Kran
      • marjanna1 Re: Odpryski codziennosci XXII :) 17.08.07, 22:15
        No Kranie pieknie. Oby tak dalejsmile
        • jan.kran Re: Odpryski codziennosci XXII :) 18.08.07, 10:14
          Wlasnie skonczylamsmile
          Po niedzieli zaczynam ostatnia czesc.
          Kran
    • monika_a_b Re: Odpryski codziennosci XXII :) 23.08.07, 07:22
      Żyję, pracuję, korzystam z dni letnich o ile się nam tego lata
      jeszcze uda złapać... smile))

Pozdrawiam z Vancouveru,
      Moni
    • jan.kran Re: Odpryski codziennosci XXII :) 07.09.07, 18:49
      Od jakiegos czasu zadladam na KP ale tu jak w krypcie rodzinnej,
      nikt nie pisze...
      Ja tez nie bo co sie bede wychylactongue_outPP
      Real mnie wciaga brutalnie , a do tego mam tyle innych forumow ze
      ledwo nadazam.
      Ale z dawnego sentymentu sie melduje i pozdrawiamsmile
      K.
      • asia.sthm Re: Odpryski codziennosci XXII :) 07.09.07, 18:56
        No fakt !
        Ugrzezlo nam forum na mieliznie, jasna cholera.
        Ja sobie sama dalam awans i dlatego sie pilnuje....no lepiej pilnuje.
        smile)
    • sylwek07 Polska-Portugalia 2:2 09.09.07, 09:14
      Aby teraz przeskoczyc mecz z Findlandia i mozna kupowac bilety na
      Mistrzostwa Europy w 2008 roku smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka