jan.kran 11.07.07, 09:54 Wpadlam w biegu i zobaczylam ze poprzednie Odpryski sie przelaly to zakladam nowe Czy u Was tez ciagle pada ? Brrr! Kran Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylwek07 deszczowo 11.07.07, 10:08 umnie jest pochmurno i czasami spadnie troche kropel deszczu. Odpowiedz Link
tamsin Re: Odpryski codziennosci XXII :) 11.07.07, 15:41 no u nas upal pelna geba zreszta jak co roku. Wczoraj poszlam na spacer, wrocilam po 20 minutach spocona jak mysz, a byla to godzina 9:30 wieczorem. Odpowiedz Link
ania_2000 Re: Odpryski codziennosci XXII :) 11.07.07, 18:50 Upal. Rekordowy - 100F czyli jakies 38C. Wilgotnosc 12% No dobra - jutro ma wrocic do normy, czyli jakies 28C-30C) Odpowiedz Link
roseanne oficjalnie tropiki 11.07.07, 19:46 kolejna fala goraca + dobijajaca wilgoc w powietrzu, bez klimatyzacji sie nie da, chyba ze sie schowac na cala dobe do piwnicy, ale wsumie tam nudno dzis premiera Pottera, ale nawet nie probuje sie dostac, moze w piatek Odpowiedz Link
abere8 Re: Odpryski codziennosci XXII :) 11.07.07, 23:18 Zimno jak w psiarni! Na polnocy kraju to w ogole kleska, bo przeszlo tam pare tornad, ale i w Wellington nic przyjemnego - wieje i pada caly czas. Temperatura okolo 7 stopni, a w domu 12-13, bo w oknach pojedyncze szyby, zero izolacji i centralnego ogrzewania. Drzwi od sypialni mamy zamkniete - jak jestesmy w domu, to wlaczamy grzejnik elektryczny, a jak wychodzimy, to dehumidifier (odwilzacz powietrza?), bo wilgoc jest koszmarna, strugi wody splywaja po szybach, jakby deszcz od wewnatrz padal. Aha, i nie mieszkamy w slumsach, tylko w dosc nowym bloku w centrum miasta A tak w ogole to w sobote nauczylam sie robic paczki! Duzo roboty przy nich, ale jaka radocha, jak wyjda Odpowiedz Link
roseanne dobry paczek jest dobry na wszystko 11.07.07, 23:40 a jak sie przy tym kuchnia rozgrzewa Odpowiedz Link
abere8 Re: abere8 i jak paczki? 12.07.07, 23:35 Paczki, jak na pierwsze w zyciu, wyszly super, ale jeszcze nie idealne. Troche za bardzo nasiaknely tluszczem i troche w srodku byly jeszcze surowe. Nastepnym razem zrobie mniejsze i od razu je bede odsaczac na recznikach papierowych. Jak sie tak grupowo piecze czy gotuje, to reczniki papierowe szybko sie koncza Odpowiedz Link
asica74 Re: abere8 i jak paczki? 13.07.07, 09:10 Abere, jezeli paczki byli zbyt nasaczone tluszczem, to moze tez znaczyc, ze tluszcz nie byl dostatecznie rozgrzany. Odpowiedz Link
jan.kran Re: abere8 i jak paczki? + Nasza Szkapa 13.07.07, 10:06 Abere , a z jakim nadzieniem ? ))) Nasza Szkapa czyli Minister Edukacji ostatnio zastosowal jedyna sluszna wymowe dziela Sienkiewicza : "kłowadis " sie wymawia chyba tak z angielskaPPPPP. Do tego ten Burek stwierdzil ze sluszne jest usuniecie niejakiego Gombrowicz Witold z kanonu lektur a umieszczenie tam Dobraczynskiego bo nawet Burowie docenili pisarza D. i jego tfffurczosc zostala przetlumaczona na jezyk burski, jedyny jezyk europejski w Afyce. AAAAAA ! To w takim razie jak sie mowi w RPA , Kamerunie czy Maroko ? A poza tym burski pochodzi od holenderskiego , zgadza sie , zreszta nazywa sie afrikaans ale poza tym ma domieszke bantu i khoisan czyli tak naprwde nie jest jezykiem czysto europejskim. o curwa ale kyrk , ciekawe czym nas pan mister jeszecze uraczy)))) P.S. Cz Gombrowcz byl tlumaczony na afrikaans ? Kran)))))))))))))) Odpowiedz Link
jan.kran Re: abere8 i jak paczki? + Nasza Szkapa 13.07.07, 10:14 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60153,4285692.html Odpowiedz Link
asia.sthm Re: abere8 i jak paczki? + Nasza Szkapa 13.07.07, 11:41 www.tvn24.pl/765,1,kropka_nad_i.html kiepsko slychac ale slychac ) Paczka mi sie zachcialo. Takiego cieplego ...prosto od krowy Odpowiedz Link
asia.sthm Re: abere8 i jak paczki? + Nasza Szkapa 15.07.07, 21:18 Szkapa z pokladu Idy....Sienkiewicza hi hi www.protestnauczycieli.pl Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Odpryski codziennosci XXII :) 12.07.07, 20:53 Skopiowane z Twch, pani Prezes Lylika tak zapodala : Przed chwilą w Kropce Nad I - Monika Olejnik do Ministra Edukacji: - Pan tak ostatnio przepytuje dziennikarzy, to ja chciałam zapytać, czy zna pan bohaterów Naszej Szkapy? - To z Sienkiewicza chce mnie pani przepytywać? W razie wątpliwości - to o literaturze było, nie o polityce! Odpowiedz Link
abere8 Re: Odpryski codziennosci XXII :) 12.07.07, 23:30 Masakra! Pomyslalabym, ze to zart, ale nie Prima Aprilis dzisiaj, tylko piatek trzynastego... Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Odpryski codziennosci XXII :) 13.07.07, 15:20 Uwaga uprzedzam , wystepuja tu tak zwane budowlane slowa...ale ogolnie bardzo wymowne...z glebsza trescia. Ja sie prawie z zalu poplakalam www.youtube.com/watch?v=fd6PQA_W6M8 Odpowiedz Link
asica74 Re: Odpryski codziennosci XXII :) 13.07.07, 16:26 to ja tez cos mam rtoip.ovh.org/trash/ktl.swf Odpowiedz Link
tamsin Re: Odpryski codziennosci XXII :) 13.07.07, 16:31 po raz ktorys kolei tak mysle, ze ten facet wyjatkowo nie-urokliwy jest. Pomijajac cala reszte spraw. Nigdy nie slyszalam jak mowi, ale jak do tego ma cienki, piszczacy glos, to juz w ogole zalamka. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Odpryski codziennosci XXII :) 13.07.07, 16:58 Nie slyszalas? No jak to mozliwe? www.youtube.com/watch?v=TXjRvAXmBpo Odpowiedz Link
tamsin Re: Odpryski codziennosci XXII :) 13.07.07, 17:46 niezle teraz juz wiem, ze kazdy kto oddal glos na niego, na stop procent byl bardzo na bani. Odpowiedz Link
sylwek07 nie wiem kim jestem 15.07.07, 00:00 Tak od dluzszego czasu mamy duzo mysli nie poukladanych i powiem szczerze coraz bardziej dochodzi do tego ze nie wiem kim jestem? bo czlowikiem to wiem ale czy naprawde jestem tym co mam wpisane w pewne papiery czy naprawde mi dolega to co mam ,posiadam..czasami brak mi sil mowic o sobie,jak sie czuje i jestem zmeczony ciaglym pisaniem dlaczego nie moge czegos wykonac i ze pragne pomocy w tym ,,,,, nie wiem kiedy to sie skonczy i czy wogule to sie skonczy a moze tak bedzie przez caly czas a ja musze z tym zyc i isc dalej ale wtedy jak brac sily do zycia,gdzie szukac pomocy kiedy bedzie zbyt ciezko ....? jak widac mam duzo pytan ktore pozostaja bez odpowiedzi . Odpowiedz Link
jan.kran Re: Odpryski codziennosci XXII :) 15.07.07, 17:56 Ten facet co mnie zaprosil na interview sam nie wie czego chce Tzn. ma projekty rozne z ktorych juz czesc realizuje dotyczace najazdu polskiego na Norwegie Chce otworzyc szkole nauki jezyka norweskiego dla Polakow, pomaga juz zalawiac Polakom papiery na osiedlenie sie w Norwegii, zorganizowal w PL kurs norweskiego dla poczatkujacych. Szuka ludzi znajacych norweski i polski a potem ma sie zastanowic co znimi zrobic.Tak to wskrocie wyglada Kran Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Odpryski codziennosci XXII :) 15.07.07, 21:24 Hmm, jesli on cie potrzebuje jako bollplank to umow sie, co ci szkodzi ) Czasem z takiego nieklarownego macenia wychodza calkiem dobre projekty. Daj znac jak sie plany sprecyzuja, oki? Odpowiedz Link
jan.kran Re: Odpryski codziennosci XXII :) 16.07.07, 22:13 Matko , co to jest bollplank? Kran)))))) Odpowiedz Link
jan.kran Re: Odpryski codziennosci XXII :) 16.07.07, 23:50 Ok, nadal nie wiem o co chodzi ale nie brzmi groznie Odpowiedz Link
jan.kran Re: Odpryski codziennosci XXII :) 17.07.07, 00:13 Sciana po norwesku to "vegg ", teraz rozumiesz co ja mam na mysli mowiac ze Szwedzi uwazaja ze mowia po norweskuPPP Dunczycy sa jeszcze gorsi bo sie nawet nie staraja... Kran Odpowiedz Link
mon101 Re: Odpryski codziennosci XXII :) 17.07.07, 10:49 Spokojnie, Kranie, po naszemu sciana to "vägg", mowimy po norwesku biegle, no nie??? Plank to tez sciana, ale drewniana,ot, takie sztachetki. Bogatszy nieco jezyk) Mowimy "bollplank" jak ktos chce z nami "bolla" (pilkowac, hi hi) swoje pomysly. Bollplank to bardzo cenna rzecz, wiec badz mu "sztachetka", drogi Kranie. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Odpryski codziennosci XXII :) 17.07.07, 10:56 Dzieki Mon )) Oni sie tam w Norwegii na przenosniach poetyckich wcale nie znaja, phii. Odpowiedz Link
jan.kran Re: Odpryski codziennosci XXII :) 17.07.07, 14:54 Phi , jak bys miala taki jezykowy stres jak ja ... Nekel po norwesku nojle po dunsku jere på norsk garde på dansk < pisze fonetycznie ... na papierze po norwesku i dunsku jest prawie tak samo , aaaa > ... Ze o Szwedach nie wspomne ... I takie jest cale moje zyciePP Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Odpryski codziennosci XXII :) 17.07.07, 18:35 Oj Kranie , nie stresuj. Wrzuc jeszcze troche finskiego do tego gara. Kiedy farbuje wlosy, zawsze sobie instrukcje na glos po finsku przeczytam. Tak do smiechu, bo fabowac na pamiec juz umiem. I odczep sie od szwedzkiego. My chociaz wyraznie mowimy PP ....no z wyjatkiem Skåne. Odpowiedz Link
gherarddottir Re: Odpryski codziennosci XXII :) 17.07.07, 19:14 Mam wlasnie doswiadczenie posiadania w domu dziecka finskiego i mozna poprostu zwariowac!!!. Jezu ja nic nie rozumiem!!!!!!) Juz nawet czytanie instrukcji do farby do wlosow by nie pomoglo. A najlepsze jest to, ze jakos sie dogadujemy ha ha ha!Chyba jednak niedocenialam mowy ciala.... Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: Odpryski codziennosci XXII :) 17.07.07, 19:28 Jezeli o farbie do wlosow mowa, to wczoraj przyciemnilam troche swoje kudelki (oryginalnie mam czarne, ale od slonka bardzo zbrazowialy i zachcialo mi sie mojego kolorku. Nie farba, tylko czyms, co ma sie zmyc po 20-ilus-tam myciach. No ale nie o tym chcialam. Powiedzialam mojej sis, ze M napewno nie zauwazy zmiany. I co? Moglam sie zalozyc! Nie zauwazyl! Nawet zwabilam go pod jakims tam pretekstem na balkon, zeby w swietle dziennym zobaczyl... Ale gdzie tam! )) Dopiero jak po jakichs 3 godzinach powiedzialam mu o tym - popatrzyl - "a rzeczywiscie"... Ech faceci... Odpowiedz Link
gherarddottir Re: Odpryski codziennosci XXII :) 17.07.07, 20:02 Moj ojciec kiedys, wiele lat temu gdy bylam nastolatka wchodzac do pokoju podczas gdy siedzialam wraz z kolezanka(miala podobny kolor wlosow jak ja tylko krotsze) zwrocil sie do niej "czesc coreczko" i pocalowal ja w glowe! A ja siedzialam na przeciwko i zanosilam sie od smiechu. Innym razem minelam go na ulicy i znajac jego roztargnienia powiedzialam "dzien dobry" On mi odpowiedzial i poszedl dalej. Jezu ale mielismy z nim zawsze duzo smiechu - najciekawsze jest to, ze w swojej pracy byl bardzo skoncentrowany i uwazny. Faceci tak maja! Odpowiedz Link
gosia_t Re: Odpryski codziennosci XXII :) 20.07.07, 12:58 Hej! Pozdrawiam Was cieplo dziewczyny i Sylwka. Czesto Was czytuje. Gorzej z pisaniem . Odpowiedz Link
jan.kran Re: Odpryski codziennosci XXII :) 20.07.07, 23:38 Witaj Gosiu ! A co nie masz czasu pisac ? Moze kiknij pare slow co u Ciebie. Kran Odpowiedz Link
gosia_t Re: Odpryski codziennosci XXII :) 21.07.07, 20:56 Hej! Od wrzesnia mam stala prace. A wiadomo jak nowa praca to nie mam czasu pisac. Odpowiedz Link
sylwek07 Re: Odpryski codziennosci XXII :) 21.07.07, 20:58 gosia_t to za miesiac bedzie 1 rok,mala rocznica,gratuluje pracy Odpowiedz Link
jan.kran Re: Odpryski codziennosci XXII :) 21.07.07, 05:16 Wlasnie napisalam niedano dwudziestopieciotysieczny post. Jetem na portalu piec lat , ciekawe co ja przez te lata naskrobalam Odpowiedz Link
jan.kran Re: Odpryski codziennosci XXII :) 21.07.07, 05:19 Kiedy przyszlam dzis na nocna zmiane natknelam sie znienacka na szefa mojej fabryki ktory wreczyl mi koperte W srodku bylo podziekowanie za to ze jestem pracowita i bon na obiad w calkiem przyzwoitej knajpie Pare kolezanek otrzymalo podobny gratis. Tylko sie zastanawiam kiedy ja mam isc na ten obiad skoro ostatnio zamieszkalam w fabryce... W domu widuja li tylko lozko. Kran Odpowiedz Link
gherarddottir Re: Odpryski codziennosci XXII :) Kran 21.07.07, 11:54 Gratulacje Kranie)) Kiedy moge zadzwonic? Odpowiedz Link
jan.kran Re: Odpryski codziennosci XXII :) Kran 21.07.07, 22:46 gherarddottir napisała: > Gratulacje Kranie)) > Kiedy moge zadzwonic? --------> Kiedy chcesz Dzis i jutro pracuje na noc , a w ciagu dnia generalnie jestem w domu. Pozdrow Meza Odpowiedz Link
wiedzma30 Torcikowo 21.07.07, 20:24 Chwile temu sobie usiadlam. "Produkowalam" tort na 18-te urodziny chrzesnicy mojego M. Oczywiscie jeszcze krem mi sie rozwarstwil i musialam jeszcze raz ubijac go pomalu przez kolejne 15 min... Mialam go zrobic szybko - krem - bo przypaletala mi sie moja "ulubiona" rwa kulszowa (kto miewa ten wie...) i stanie, siedzenie, ruch itd. to teraz zadne przyjemnosci. A tu trzeba bylo zacisnac zebiska i robic, robic. No, ale "dzielo" juz sie chlodzi w lodowce, a ja moge troche odetchnac. Tort wyszedl wysoki na 12 cm. Zostalo jeszcze tylko udekorowanie, ale to juz wieczorem. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: [*] 22.07.07, 20:53 ...... Zmarla tez wieloletnia przyjaciolka mojej Mamy - zapalam wiec przy okazji swieczke dla Pani Helenki Wogole to wszystkim odeszlym zapalam. Niech im swiatelko zawsze sie pali [*] Odpowiedz Link
gosia_t Re: Odpryski codziennosci XXII :) 27.07.07, 09:01 Bede sie przeprowadzac. kupilam nowe mieszkanie . Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Odpryski codziennosci XXII :) 27.07.07, 20:48 Gosiu! W dziob dostaniesz, jak juz sie pojawiasz to wydaj z siebie wiecej slow niz szesc. Czyzbys w wykladach ze mna konkurowala? Wyklady dozwalaja wiecej) A tak na serio to gratuluje, sama nie moge sie zdecydowac gdzie i jak chcemy mieszkac...i niech to cholera. Osiwiec mozna. Odpowiedz Link
mon101 Re: Odpryski codziennosci XXII :) 28.07.07, 22:13 Gratuluje Gosiu, wspoltowarzyszko niedoli. Ja sie tez przeprowadzam w koncu sierpnia. Sprzedalismy chalupe i wyprowadzamy sie do mieszkania o polowie obecnego metrazu. A jest nas tylko 1/4 mniej. W zwiazku z tym spedzilam tydzien urlopu na przegladaniu i wywalaniu starych papierzysk, czego tam nie bylo po szesnastu latach! Moge sie pochwalic ze mam teraz tylko dwa segregatory w odroznieniu od kolegi malzonka , znanego chomika, ktory po pierwszj selekcji ma nadal chyba z 10! Odpowiedz Link
gosia_t Re: Odpryski codziennosci XXII :) 29.07.07, 10:48 Mon ja mam to szczescie, ze sie przeprowadzam do wiekszego. No i do centrum, co skroci moje dojazdy do pracy z 30 do 5 minut. A jak bede miala ochote to moge isc pieszo do pracy. Mieszkanie jest odnowione wiec tez nie bede musiala robic wielkich wysilkow, zeby je upiekszac. Teraz wlasnie sprzedaje swoje obecne i tym sie troche martwie. Ale mam nadziej, ze bedzie wszystko ok. Odpowiedz Link
mon101 Re: Odpryski codziennosci XXII :) 29.07.07, 21:49 Trzymam kciuki za udana tranzakcje, ja szczesliwie mam juz to za soba. Tez zyskuje 30 minut na dojezdzie do pracy. W jedna strone! 5 godzin tygodniowo!!! Hurra! Odpowiedz Link
jan.kran Re: Jutro do roboty;(( 31.07.07, 23:32 Dzisiejszy dzien jest pod znakiem odejscia dwoch wielkich rezyserow Bergmana i Antonioniego... Odpowiedz Link
tamsin oby do wakacji ;-) 01.08.07, 03:46 a ja za dwa tygodnie na urlop smigam, troche przedwczenie jak dla mnie ale przy wejsciu do pracy mam juz odruchy wymiotne, wiec wiem ze powinnam isc na urlop, uff aha, musze troche schudnac aby sie w jakies bikini wscisnac bo cholera ile walkow mozna miec pomiedzy gora a dolem stroju kapielowego???? Odpowiedz Link
marjanna1 Re: Odpryski codziennosci XXII :) 01.08.07, 12:04 Slonce!!! Wreszcie)) A poza tym dzisiaj dostarczaja nowa lodowke.)) Odpowiedz Link
asica74 Re: Odpryski codziennosci XXII :) 07.08.07, 17:16 Wczoraj sfinalizowal sie maly project Wraz z ludzmi z HAWS, czyli organizacji od ktorej mam moje koty, robilismy kalendarz. No i jest! I az 3 zdjecia sa moje Piers wypinam do przodu! Z dumy Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Odpryski codziennosci XXII :) 07.08.07, 17:24 Gratulacje wielkie! Wcale sie nie dziwie ze capneli Twoje. A mozesz pokazac ktore? Czy moze wszelkie prawa zastrzezone nawet dla autora, chi chi? Odpowiedz Link
asica74 Re: Odpryski codziennosci XXII :) 07.08.07, 21:57 asia i mulinka, prosze na maila zajrzec Odpowiedz Link
mulinka Re: Odpryski codziennosci XXII :) 08.08.07, 02:55 zajrzane cuda obejrzane! gratulacje Asiu Odpowiedz Link
marjanna1 Re: Odpryski codziennosci XXII :) 08.08.07, 19:01 A marjanna to co? Od macochy? Gratulacje Asiu. Odpowiedz Link
wiedzma30 3 lata... 08.08.07, 04:25 Dzis minelo 3 lata mojego "wygnania"... W sumie to 2 lata i 11 miesiecy, bo przeciez bylam miesiac w PL. Odpowiedz Link
gherarddottir Re: 3 lata... 08.08.07, 13:37 No i jak sie z tym czujesz bo ja w 3 roku poczulam sie duzo lepiej glownie ze wzgledu na to,ze mialam prace znalam dobrze jezyk no i przyzwyczailam sie do malego wyboru jedzenia ha ha ha Odpowiedz Link
jan.kran Re: 3 lata... 08.08.07, 13:47 I jak Wiedzmo Ja po dziesieciu latach w Norwegii zaczynam sie lekko przyzwyczajacPP W DE potrzebowalam niecale piec lat... Nie wiem czy moj pomysl zeby za pare lat zmienic kraj jest dobry ... pewnie bede potrzebowala jeszcze wiecej czasu na oswojenie... Kran Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: 3 lata... 10.08.07, 17:37 A ja znam jezyk, szukam pracy i ciagle nie moge ogarnac ogromu i roznorodnosci potraw i polproduktow z calego swiata Nie pamietam kiedy ostatnio jadlam ziemnaki )) Odpowiedz Link
marjanna1 Re: Odpryski codziennosci XXII :) 09.08.07, 16:41 Uwaga, chwale sie.) Dzisiaj dostalam wyniki egzaminu panstwowego z niderlandzkiego. Zdalam spiewajaco.Ciesze sie jak cholera. Lece sie zapisywac na studia. Odpowiedz Link
jan.kran Re: Odpryski codziennosci XXII :) 09.08.07, 17:29 ))))) A studia jakie ? Kran Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Odpryski codziennosci XXII :) 09.08.07, 21:12 Spiewajaco i latajaco )) Gratuluje Marjannie i zycze celujacych w niebo studiow. Poradzisz sobie co bys nie wybrala, ale zdradz troche w ktorym kierunku, bo ze do gory to juz wiemy :o) Odpowiedz Link
marjanna1 Re: Odpryski codziennosci XXII :) 10.08.07, 10:42 Zapisalam sie na jezyk i kulture niderlandzka. )) Takze za kilka lat nikt mnnie nie zgnie. A poza tym marzy mi sie specjalizacja z tlumaczen. Juz mam kilka ksiazek do przetlumaczenia na oku. Odpowiedz Link
asica74 Re: Odpryski codziennosci XXII :) 10.08.07, 17:17 Marjanna, wypinam dumnie piers w twoim imieniu Zuch z ciebie Odpowiedz Link
jan.kran Re: Odpryski codziennosci XXII :) 17.08.07, 13:59 Przeczytalam prawie cala szosta czesc HP po angielsku , zostalo mi sto stron. Sama w to nie wierze ale naprawde zlapalam przynajmniej podstawowy plot. Na poczatku szlo mi jak z kamienia, ale mam bdb slownik angielsko - niemiecki i ten niemiecki mnie jakos wsparl. A po pierwszych dwustu stronach poszlo jak burza) Po niedzieli tom sodmy)) Kurna , moze ja mimo swoje starosci i sklerozy sie jeszcze choc podstaw angielskiego naucze... Kran Odpowiedz Link
marjanna1 Re: Odpryski codziennosci XXII :) 17.08.07, 22:15 No Kranie pieknie. Oby tak dalej Odpowiedz Link
jan.kran Re: Odpryski codziennosci XXII :) 18.08.07, 10:14 Wlasnie skonczylam Po niedzieli zaczynam ostatnia czesc. Kran Odpowiedz Link
monika_a_b Re: Odpryski codziennosci XXII :) 23.08.07, 07:22 Żyję, pracuję, korzystam z dni letnich o ile się nam tego lata jeszcze uda złapać... )) Pozdrawiam z Vancouveru, Moni Odpowiedz Link
jan.kran Re: Odpryski codziennosci XXII :) 07.09.07, 18:49 Od jakiegos czasu zadladam na KP ale tu jak w krypcie rodzinnej, nikt nie pisze... Ja tez nie bo co sie bede wychylacPP Real mnie wciaga brutalnie , a do tego mam tyle innych forumow ze ledwo nadazam. Ale z dawnego sentymentu sie melduje i pozdrawiam K. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Odpryski codziennosci XXII :) 07.09.07, 18:56 No fakt ! Ugrzezlo nam forum na mieliznie, jasna cholera. Ja sobie sama dalam awans i dlatego sie pilnuje....no lepiej pilnuje. ) Odpowiedz Link
sylwek07 Polska-Portugalia 2:2 09.09.07, 09:14 Aby teraz przeskoczyc mecz z Findlandia i mozna kupowac bilety na Mistrzostwa Europy w 2008 roku Odpowiedz Link