Dodaj do ulubionych

konto biezace?? w jakim banku

IP: 194.75.238.* 10.09.06, 13:36
w jakim banlu oplaca sie zalozyc takie konto, chodzi mi o taki bank ktory
pobiera jak najmniej oplat ....nie znam sie na tym ,mozektos mi cos
doradzi...wazne jest tez dla mnie aby zalozenie konta odbylo sie w miare
szybko
Obserwuj wątek
    • Gość: piracik Re: konto biezace?? w jakim banku IP: *.cable.ubr14.live.blueyonder.co.uk 10.09.06, 14:04
      ja polecę LLoydsa. Poszło szybko i sprawnie, obsługa była bardzo miła. Sami
      wypełnili wszystkie formularze, mnie dali tylko do podpisu. i wychodząc z banku
      miałem konto. Po tygodniu przyszła karta debetowa i konto było w pełni aktywne.
      Poza tym mają bardzo funkcjonalną stronę internetową i co jeszcze ważniejsze -
      prawdziwie anglojęzyczną infolinię.

Co do opłat to ciężko mi powiedzieć bo nie bankuję jakość szczególnie
      intensywnie. Do tej pory jedyne opłaty jakie poniosłem wiązały się z przesłaniem
      pieniędzy na konto w Polsce - 20 F (+20 dla jakiegoś agenta, ale to chyba ktoś
      spoza banku) i 1F za operacje na karcie poza granicami kraju i 2F za
      wyciągnięcie pieniędzy z bankomatu. W UK przelewy za darmo, prowadzenie konta za
      darmo, standing orders za darmo, internet za darmo, telebanking za darmo,
      overdraft za darmo. Nigdy nie brałem kredytu więc nie wiem jak z tym. Wiem, też
      że jest kara za przekroczenie limitu 10F.

Bardzo niemiło wspominam HSBC. Nie dość, że nie dali mi karty debetowej, tylko
      kartę do obsługi bankomatów, to jeszcze założenie konta trwało 2tyg.
      Znajomi chwalą sobie natwest.
    • sith_space Za podstawowe konta 10.09.06, 15:36
      SIE NIE PLACI.
      • Gość: d Re: Za podstawowe konta IP: *.nott.cable.ntl.com 11.09.06, 12:52
        w barclays trza uwazac aby nie zejsc ponizej zera-placi sie kare!!!
    • elaweybridge Re: konto biezace?? w jakim banku 11.09.06, 11:10
      current accounts sa darmowe.

osobiscie polecam HSBC.
      • aniajawo Re: konto biezace?? w jakim banku 11.09.06, 11:51
        a ja polecam barclays i stanowczo odradzam HSBC. aLE NAJLEPIEJ BEDZIE JAK
        OSOBISCIE SPRAWDZISZ SOBIE KILKA BANKOW I WYBIERZ ten (sorry za duze litery)
        ktory da ci najlepsza oferte (limit + karta).
        • elaweybridge Re: konto biezace?? w jakim banku 11.09.06, 13:41
          aniajawo napisała:

> a ja polecam barclays i stanowczo odradzam HSBC. aLE NAJLEPIEJ BEDZIE JAK
          > OSOBISCIE SPRAWDZISZ SOBIE KILKA BANKOW I WYBIERZ ten (sorry za duze litery)
          > ktory da ci najlepsza oferte (limit + karta).

nie wszystkim _na_dzien_dobry_ daja karty kredytowe.

HSBC nadal polecam :)
          • aniajawo elaweybridge 11.09.06, 15:25
            nie wszystkim _na_dzien_dobry_ daja karty kredytowe

To bylo zlosliwe. No ale to czeste na tym forum, zwlaszcza ze strony niektorych
            osob.

Nie chodzi o karty kredytowe tylko o sposob traktowania klienta. I jak dlugo
            mozna oferowac komus tylko konto basic? Ja wytrzymalam 1.5 miesiaca w HSBC, moj
            chlopak ponad rok. Caly czas mial basic, nie chcieli dac nawet visy electron.
            • aniajawo Re: elaweybridge 11.09.06, 15:29
              a jeszcze mi sie przypomnialo: Jak chcialam zamknac konto w HSBC i wybrac
              wszystkie pieniadze (ok £1,500 czyli nie jakas zawrotna suma), a byla to
              sobota, to mi powiedzieli, ze nie maja pieniedzy (w banku!!!!!!!! :) ) i musze
              wrocic w pon. Ja im na to, ze nie moge, bo pracuje, a oni tylko wzruszyli
              ramionami-we really cannot help you...
              A dodatkowo w moim miescie Barclays otwarty jest w sobote do 16, a hsbc tylko
              do 13.
              • Gość: piracik Re: elaweybridge IP: *.cable.ubr14.live.blueyonder.co.uk 11.09.06, 15:52
                Elastyczność to zazwyczaj pięta achillesowa największego na rynku. Dla mnie HSBC
                to taki angielski PKO, albo Deutche Bank. Kolos, dla którego każda zmiana to jak
                obrót słonia w składzie porcelany.
            • elaweybridge Re: aniajawo 12.09.06, 16:19
              aniajawo napisała:

> nie wszystkim _na_dzien_dobry_ daja karty kredytowe
              >
              > To bylo zlosliwe. No ale to czeste na tym forum, zwlaszcza ze strony
              > niektorych osob.

co w tym zlosliwego bylo?? takie sa realia a ty w tym zdaniu dopatrzylas sie
              jakiejs wyimaginowanej zlosliwosci... :o wiecej luzu.

> Nie chodzi o karty kredytowe tylko o sposob traktowania klienta. I jak dlugo
              > mozna oferowac komus tylko konto basic?

dokladnie o to chodzi i dokladnie sie z tym zgadzam i z pelna odpowiedzialnoscia
              _nadal_polecam_HSBC_ za caloksztalt a nie za karty kredytowe. skad ty takie
              teorie dziwne bierzesz??
              • aniajawo Re: aniajawo 12.09.06, 16:29
                . skad ty takie
                > teorie dziwne bierzesz??

z zycia.
                A zlosliwosci jak najbardziej sie dopatrzylam. Zabrzmialo tak (moze nie mialo,
                nie wiem), jakbys zakladala, ze poniewaz HSBC nie dalo mi zlotej karty
                kredytowej, bo uznali, ze nie spelniam warunkow, teraz ich krytykuje. Zakladam,
                ze Tobie taka dano, wiec ich chwalisz. Nie wiem czy przeczytalas co konkretnie
                mam do zarzucenia HSBC-gdzies tutaj o tym pisalam.
                Moze wzielam to zbyt osobiscie, nie mialam tez zamiaru rozpoczynac klotni z
                Toba. Kazdy ma swoje zdanie, zle i dobre doswiadczenia z bankami, i najlepiej
                jest po prostu przejsc sie po bankach i porownac oferty samemu. Za to sie nie
                placi i do niczego nie zobowiazuje.
        • gajowy_marycha Re: konto biezace?? w jakim banku 11.09.06, 14:53
          > a ja polecam barclays i stanowczo odradzam HSBC.

a ja, na podstawie osobistych doswiadczen powiedzialabym, ze wlasnie odwrotnie ;)
          • jagienkaa Re: konto biezace?? w jakim banku 11.09.06, 15:16
            a ja polecam Nationwide, bo nie bierze prowizji za wypłaty za granicą.
          • aniajawo gajowy_marycha 11.09.06, 15:22
            a to czemu odradzasz barclays?
            • gajowy_marycha Re: gajowy_marycha 11.09.06, 15:41
              trafilam na bardzo nieciekawa urzedniczke, ktora wprowadzila mnie w blad
              (celowo! gdyz miala z tego profit). Wyslalam skarge do menadzera oddzialu, na
              ktora nigdy nie otrzymalam odpowiedzi. Szkoda bylo mi czasu na rozpetywanie
              akcji i slanie pism wyzej, po prostu zmienilam bank (na szczescie dla mnie mozna
              tu przetransferowac konto bez potrzeby odwiedzania w banku, z ktorym chcemy sie
              rozstac).

Rzecz jasna, to nie oznacza, ze caly barclays jest do d., ale ja juz nie chce
              miec z nimi nic wspolnego.
              • Gość: trelemorele Re: gajowy_marycha IP: 62.189.241.* 11.09.06, 16:14
                HSBC rzeczywiscie najlepszy nie byl. Nie wiem jak teraz po rozpoczaeciu oferty
                passsport. Ja bym polecil FirstDirect - internetowy bank w grupie HSBC. Przez
                net i telefon mozna zrobic wszystko a jesli ktos potrzebuje oddzialu to ma
                wszystkie placowki HSBC. Call Centre na bardzo wysokim poziomie i ANGIELSKIE :)

Jesli chodzi o godziny otwarcia to z tego co pamietam oddzialy HSBC na Ealing i
                Canary Warth sa otwarte w soboty w normalnych godzinach i w pelni funkjonalne.
              • worm83 Re: gajowy_marycha 12.09.06, 14:06
                Ja mialem podobny problem w HSBC, ale rowniez to byla wina jednostki - nie
                calego staffu. Do tej pory uwazam, ze HSBC jest ok i prawde mowiac jak
                zaczynalem swoja przygode w UK (mieszkalem u 'znajomych') nie mialem zadnych
                rachunkow na swoje nazwisko, nie bylem w councilu itd. wystarczyl paszport i
                potwierdzenie zatrudnienia od pracoawcy. po okolo 1,5 miesiaca mialem pierwszy
                telefon w stylu 'moze ulepszymy konto' itp.

podsumowujac w hsbc:
                basic account - za darmo.
                paszport + potwierdzenie o zatrudnieniu. (teraz mozna zalozyc konto rowniez z
                pl)
                • kicior99 Re: gajowy_marycha 12.09.06, 16:30
                  przenioslem sie z HSBC do Nat-West i nie zaluje.
    • realprincess Re: konto biezace?? w jakim banku 13.09.06, 01:27
      Czy macie tez konta w Polskich bankach czy juz tylko w UK?
    • john_kidly Re: konto biezace?? w jakim banku 13.09.06, 21:21
      polecam barclaysa. Nie mozesz patrzec tylko na to czy są problemy z założeniem
      czy nie ma. Patrz też jaka jest potem obsługa. Z mojego doświadczenia najlepsza
      obsługa jest w Barclaysie

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka