Dodaj do ulubionych

jakie linie?

IP: *.crowley.pl 15.09.06, 11:14
mam pytanie jakimi liniami latacie do UK? I jak to jest z przewozem papierosow. lece z chlopakiem z ryanair'a oboje palimy. Szukalam na ich stronie czegos o tym ile mozna przewiesc papierosow ale nic nie znalazlam. Mamy 4 kartony i chcem wlozyc do kazdego bagazu po jednym. Moga sie czepiac? Wylatujemy juz jutro dlatego prosze o odpowiedz tych ktorzy cos wiedza na ten temat.
Z gory dziekuje i pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Zdzichu Re: jakie linie? IP: 84.13.227.* 15.09.06, 13:09
      Heja
      Linie lotnicze nic nie mają do ilości petów/alkoholu który przewozisz. To jest
      sprawa celników. Limity są chociażby tutaj:
      customs.hmrc.gov.uk/channelsPortalWebApp/channelsPortalWebApp.portal?_nfpb=true&_pageLabel=pageTravel_ShowContent&id=HMCE_PROD_009560&propertyType=document
      Czyli jednym słowem, karton petów na głowę. Ale sam przewożę zwykle 3 kartony, i
      raczej nie powinni się czepiać. Ostatnio miałem przeszukiwany bagaż (miałem 3
      kartony) i mnie spokojnie puścili.
      • Gość: aneta Re: jakie linie? IP: *.crowley.pl 15.09.06, 16:00
        DZIEKI:))
        • Gość: gosc Re: jakie linie? IP: 81.219.87.* 15.09.06, 21:16
          ale bardziej oplaca sie tyton na skrety 3 kg na glowe bez problemu
    • Gość: citi Re: jakie linie? IP: *.bulldogdsl.com 17.09.06, 13:09
      nieoficjalnie wiem że.... przez któreś lotnisko przechodzą nawet pełne walizki
      fajek. ktoś coś o tym słyszał?
      kumpel wiózł całą walizke fajek, i mowił ze ktoś obserwował kto odbierze
      walizkę z taśmy, i ... przeszukali go, złąpali jeszcze 3 inne osoby wyładowane
      fajkami. podejrzewam ze mogli prześwietlać bagaże po wyładowaniu z samolotu, bo
      prawdopodobieństwo złapania 4 osób z walizkami pełnymi fajek jest raczej mało
      prawdopodobne.
      w kazdym razie na polskim lotnisku maja polskie fajki z polska akcyzą przejda w
      kazdej ilości- celnicy nic wtedy nie sa w stanie zrobić. gorzej jak sa to fajki
      zagraniczne. co do granicy UK to zawsze trzeba sie tłumaczyć że to sa
      papierochy na własny użytek- najwiecej PODOBNO na taki bajer przeszło 16
      kartonów- z moich informacji wiadomo ze przy 8 kartonach nawet nie skomentują ;)

PS: i zawsze idzcie na prejście (bramke) dla obywateli unii europejskiej !!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka