Gość: ja IP: *.server.ntli.net 16.09.06, 17:31 czy ktos wie jak zainstalowac soft do modemu ntl na polskim xp? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nah Re: ntl broadband na polskim xp IP: *.bulldogdsl.com 16.09.06, 17:40 Tak samo jak do kazdego innego. Co za roznica pl czy en? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: ntl broadband na polskim xp IP: *.server.ntli.net 16.09.06, 17:46 -taka roznica ze pokazuje sie komunikat ze ta wersja jezykowa systemu operacyjnego nie jest wspierana przez soft ntl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nah Re: ntl broadband na polskim xp IP: *.bulldogdsl.com 16.09.06, 17:53 Sproboj w takim razie dodac jezyk en, ustawic jako domyslny i usunac pl. Jak si enie uda ... to lipa, bo nie wiem czy do polacen kablowych sa niezalezne sterowniki. Mialem przez pol roku Telewest (niby ta sama firma), ale nie pamietam jak tam bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Re: ntl broadband na polskim xp IP: *.server.ntli.net 16.09.06, 18:04 Miałem ten sam problem jak zainstalowałem w moim wynajmowanym mieszkaniu w Wielkiej Btrytanii internet Broadband firmy NTL. Wręczono 8cyfrowy pin oraz zostawiono płyte CD do zainstalowania modemu i programu do obsługi tegoż internetu. Instalator zmył się szybko oznajmiając że w razie problemów mam dzwonić pod numer płatny pomocy oraz oznajmił że nie powinno być z instalacją żadnych problemów. Po włożeniu płyty do napędu Program instalacyjny wyświetlił komunikat: "The language your operating system is not configured to use is not supported by this program." Czyli że program nie jest kompatybilny z systemem polskim Win Xp. Po rozmowie z obsługą techniczną tydzień później dowiedziałem się że ten program chodzi jedynie pod angielskimi systemami windows. Nie wiem czy to była tylko wymówka, dla mnie to ograniczenie było dyskryminacją gdy uzyskałem odpowiedź musi pan zmienić system na angielski. Zacząłem zmieniać język systemu, ustawienia regionalne ale nic nie skutkowało dopiero pogrzebanie w rejestrze dało mi rozwiązanie. nie wiem dokładnie do którego z kluczy odwoływał się ten program ale po zmianie kilku program zaczął chodzić:))) Oto poniższe klucze rejestru systemu Windows Xp Professional które zmieniłem. HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Discardable \PostSetup\ShellNew Wartość Language zmienić z 415 na 409 HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ThemeManager Wartość LastUserLangID zmienić z 1045 na 1033 HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Installer\Products\5149C053C7D38EE4AB9A00CB3 B5D2472 lub podobny z kluczem ProductName WebFldrs XP Wartość Language zmieniuć z 415 na 409 HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Nls\Language Wartość Default ustawić na 0409 Wartość InstallLanguage ustawić na 0409 HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Nls\Language Wartość Default ustawić na 0409 Wartość InstallLanguage ustawić na 0409 HKEY_USERS\.DEFAULT\Control Panel\Desktop Wartość MUILanguagePending zmianieć końcówkę na 409 Wartość MultiUILanguageId zmienić końcówkę na 409 Po dokonaniu zmian w tych kluczach instalka poszła. nie znaczy to że trzeba zmieniać je wszystkie, program zapewne odnosi się do jednego z nich. u mnie internet już śmiga nie mam czasu się doszukiwać o jaki klucz chodzi. Jak ktoś go wyodrębni to niech napisze. Mam nadzieję że zamieszczione tu info zapobiegnie "przymusowi" przeinstalowywania systemu tylko dlatego że che sie kożystać z usługodawcy internetowego NTL. PS. Niektorych w/w wartosci moze nie byc w Waszych xp-ekach, ale te co zmieniaja jezyk - sa - takze smialo mozecie dokonac wszystkich podanych zmian. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nah Re: ntl broadband na polskim xp IP: *.bulldogdsl.com 16.09.06, 18:07 Respoect. Nie pomyslalbym ze aby zmienic jezyk systemu mozna wpasc na grzebanie w rejestrze. No, ale Control Panel jest dla mieczakow :) Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: ntl broadband na polskim xp 16.09.06, 18:07 na co jeszcze komu win pl..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: ntl broadband na polskim xp IP: *.server.ntli.net 17.09.06, 18:34 nie po to płaciłem za win pl, żeby teraz wywalać kasę na win eng-po to-pojąłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: ntl broadband na polskim xp 18.09.06, 11:08 > nie po to płaciłem za win pl, żeby teraz wywalać kasę na win eng-po to-pojąłeś? nie pojmuje jak mozna zmarnowac tyle kasy na win pl. rozumiem na eng ale pl... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: ntl broadband na polskim xp IP: *.server.ntli.net 17.09.06, 18:35 dzięki jaca ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MI5 Re: ntl broadband na polskim xp IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 16.09.06, 23:07 Sproboj w takim razie dodac jezyk en, ustawic jako domyslny i usunac pl. Jak si > > enie uda ... to lipa, bo nie To sie nie uda. W ten sposob zmieniasz tylko uklad klawiatury, a nie jezyk systemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zlorf Flanelostopy Re: ntl broadband na polskim xp IP: *.range81-159.btcentralplus.com 16.09.06, 18:03 Bosze! co pol roku ten sam temat, nie chce sie poszukac? Zabawilem sie dla Ciebie w archeologa: "Wszystko sie da zainstalowac. Nawet na windzie PL. Instalowalem soft Telewestu i NTLu, wiec nie pisac, ze nie dziala, bo DZIALA. WinXP: Start - Panel sterowania - Data,godzina,jezyk i opcje regionalne - Opcje regionalne i jezykowe I teraz w Opcjach regionalnych i jezykowych/zakladka Opcje regionalne zmieniamy jezyk na EN Zakladka Jezyki - Szczegoly: Jezyk domyslny - zmieniamy na EN Zainstalowane uslugi - zmieniamy klawiature na EN Robimy RESTART kompa i instalujemy soft z CD Po udanej instalacji i polaczeniu z netem ODINSTALUJEMY caly ten NTLowski syf. Wywalamy wszystko i jeszcze skanujemy system Ad-awarem. Enjoy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: ntl broadband na polskim xp IP: *.server.ntli.net 16.09.06, 18:11 pie..sz bzdury, zrobilem tak zanim zadalem pytanie na forum i nic z tego geniuszu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Re: ntl broadband na polskim xp IP: *.server.ntli.net 16.09.06, 21:18 W moim przypadku zwykla zmiana jezyka z PL na EN w tych opcjach nie pomogla, a to na 100% dziala i wystarczy tylko zmienic 2 wartosci nie pamietam ktore, ale chyba 2 ostatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOWALSKI Re: ntl broadband na polskim xp- rozwiązanie IP: *.bulldogdsl.com 16.09.06, 19:03 po pierwsze NTL to SYF straszny Po drugie zadzwon pod numer Pomocy technicznej i popros o adres IP do rejestracji modemu jak ci go podadzą wpisz go w przeglądarce wyskoczy ci prymitywna strona rejestracyjna tam wpisz wszystkie dane które ci przysłali i bedzie działać . Płytke z softem wywal do kibla bo nawet pod Angielskim XP nie działa ... po 12 miesiącach zerwij z nimi umowe ( jak ci sie uda ) poszukaj lepszego dostawcy i postaraj sie zapomniec ze cos takiego sobie za fundowałes Pozdrawiam mam nadzieje ze pomogłem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: ntl broadband na polskim xp- rozwiązanie IP: *.nott.cable.ntl.com 16.09.06, 23:02 nie trzeba zmieniac zadnych ustawien w rejestrze, podlacz prawidlowo wszystkie kable, wpisz w pasku internet explorera 80.5.178.26 i powinno ci sie pokazac okno instalacyjne (plyta nie jest potrzebna!!!) wpisujesz swoje dane z listu ktory od nich dostalas, haslo i to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Re: ntl broadband na polskim xp- rozwiązanie IP: *.server.ntli.net 17.09.06, 18:37 W ten sposob tez nie dzialalo-bo tez probowalem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: ntl broadband na polskim xp- rozwiązanie IP: *.nott.cable.ntl.com 18.09.06, 12:49 czasem trzeba probowac kilka razy polaczyc sie z ta stronka a jak dalej nie dziala to byc moze masz nieaktywny modem( czy swiatelko "ready" miga?, jesli tak to znaczy ze raczej nie) , po przeprowadzce i otrzymaniu nowego modemu musialam dzwonic i podawac nr nowego modemu i dopiero wtedy moglam zainstalowac ntl uzywajac stronki powyzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk jeszcze jedno IP: *.nott.cable.ntl.com 18.09.06, 12:51 wazne czy uzywasz kabla sieciowego czy usb, bo jesli usb to trzeba zainstalowac sterowniki na polskim windowsie... jesli kabla sieciowego to rejestracja nie powinna byc problemem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: javus Re: ntl broadband na polskim xp- rozwiązanie IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 18.09.06, 13:50 Ja mialem tak samo z softem od tiscali do modemu usb... Lipa. nie bawilem sie za mocno podlaczylem modem do kompa z ang XP i udostepnilem polaczenie a w drodze byl juz modem/router kupiony na ebay-u. Tam sie podlacza tylko kabelek siecowy i po wpisaniu ip modemu/routera (np 10.0.0.2 lub 196.....) Wpisuje sie haslo i user details. Nie mialem NTL ale sadze ze tak samo bedzie to dzialac. Sadze ze sterowniki sa potrzebne jedynie do sprzetow podlaczanych przez USB jelsi laczysz sie z modemem (routerem) przez karte sieciowa nie ma najmniejszego problemu i mozesz olac ich wszytskie plytki instalacyjne. Pozdro Javus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOWALSKI Re: ntl broadband na polskim xp masz IP IP: *.bulldogdsl.com 16.09.06, 23:17 80.5.178.26 masz leniu Odpowiedz Link Zgłoś