Dodaj do ulubionych

jak założyć LTD? pomóżcie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 11:37
Pozdrawiam wszystkich na forum. Sprawa wygląda tak: dostałam niezłą ofertę
pracy w Londynie, mam zacząć od 25 listopada. Problem w tym, że muszę założyć
LTD company. Nie mam jak jechac teraz do Londynu, dałoby się to zrobić przez
internet? Znalazłam link na online registration, ale coś tu piszą, że 1000
funtów kapitału. Hmmm... to dużo, nie mam teraz takich pieniędzy. Szkoda,
żeby ta robota przepadła, co robić?, pomóżcie...
Obserwuj wątek
    • korkix78 Re: jak założyć LTD? pomóżcie 09.10.06, 11:41
      LTD ???
    • bylemwanglii Re: jak założyć LTD? pomóżcie 09.10.06, 11:48
      a nie czasami "self-employed"??
      • Gość: gość ltd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 11:58
        jest różnica pomiędzy limited company i self-employed. Da się założyć przez
        inetrnet, czy ktoś tak próbował, czy muszę lecieć na wsypy?
        • xiv Re: ltd 09.10.06, 12:08

1000 kapitalu mozesz wniesc aprotem (laptop, komp i juz masz)

co do zalozenia firmy online - da sie jak najbardziej, ale musisz miec jakis
          adres dla siedziby firmy (i miejsce gdzie maja wyslac dokumenty) - chyba, ze za
          dodatkowe pare setek kupisz sobie wirtualne biuro
        • bylemwanglii Re: ltd 13.10.06, 11:53
          Gość portalu: gość napisał(a):

> jest różnica pomiędzy limited company i self-employed.

Taka sama jak między Spółką z o.o. a działalnością gospodarczą.
    • Gość: gość Re: jak założyć LTD? pomóżcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 06:24
      to co nikt nie zakładał ltd w UK? na tym forum sa czasem tak idiotyczne posty,
      o cene bochenka chleba albo o lot z kotem, gdzie wystarczy jeden telefon i
      wiesz. a jak sie was pytam rodacy jak i ile czsu zajmie mi założenie firmy
      limited company to nikt nie pomoze. mam nagraną swietna prace, to jedyny
      warunek, zalozenie takiej firmy.
      • Gość: ZDENERWOWANA Re: jak założyć LTD? pomóżcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 08:20
        Dla każdego co innego jest ważne. Nie oceniej!!! Teraz nikt ci nie pomoże!
        Nie życzę powodzenia
      • Gość: W Re: jak założyć LTD? pomóżcie IP: *.range86-134.btcentralplus.com 10.10.06, 08:48
        Wcale nie musi byc 1000. Wystarczy 1 funt kapitalu. Mozna przez internet ale
        jesli chcesz byc dyrektorem LTD (co mniemam ma miejsce) to musisz miec adres w
        UK. Poszukaj pod 'companies registration' lub bezposrednio w 'companies house'.
      • xiv Re: jak założyć LTD? pomóżcie 10.10.06, 09:09

> to co nikt nie zakładał ltd w UK?

a czy Ty wogole czytasz co Ci napisalem??

> i ile czsu zajmie mi założenie firmy

a moze po prostu przyjedz tutaj - kup firme z polki? kosztuje to 150 funtów,
        bedzie miala od razu konto i wszystkie papiery; czas: pare godzin; nie mozesz
        zalozyc angielskiej firmy, ktora mialaby siedzibe w Polsce - to chyba logiczne?

> na tym forum sa czasem tak idiotyczne posty,
        > o cene bochenka chleba albo o lot z kotem,

i drogi Rodaku, twoje frustracje wyladowywuj gdzie indziej
      • aniajawo za nerwowo kolezanko 10.10.06, 10:26
        ja tez wczoraj zadalam specjalistyczne pytanie o APC z RICS-a. Raczej nie
        spodziewalam sie zbyt wielu odp, ale nie byl to powod to obrazania
        forumowiczow. Dziwie sie, ze po tym tekscie, ktos w ogole 'was bothered'
        udzielic Ci jakiejkolwiek odp. To jest prywatna sprawa zadajacego pytanie o co
        pyta - chleb, pies, kot, podatki, domy... - nie Tobie osadzac!
    • eliss2 Re: jak założyć LTD? pomóżcie 10.10.06, 10:07
      www.ukincorp.co.uk/s-1-pl
      • eliss2 Re: jak założyć LTD? pomóżcie 10.10.06, 10:16
        limited company można zarejestrować w specjalnej agencji rządowej Companies
        House, gdzie wysyła się stosowne aplikacje, podając, kto będzie dyrektorem, a
        kto sekretarzem firmy. Później załącza się memorandum opisujące, czym firma
        będzie się zajmować, a także zbiór przepisów szczególnych, którymi firma będzie
        się kierować w swej działalności, jeśli mają one odbiegać od przepisów ogólnych
        zawartych w Companies Act. Podaje się także siedziba firmy i liczba
        akcjonariuszy. Sama opłata w Companies House za rejestrację firmy wynosi 20
        funtów.Zdecydowana większość limited companies zaczyna z kapitałem 100 funtów
        (sto akcji po jednym funcie). To bardziej tradycja niż prawo. Zdarzają się także
        firmy z kapitałem 1000 funtów, jeśli chcą wyglądać bardziej wiarygodnie.Odradzam
        samodzielne zakładanie firmy w Anglii. Nawet firmy oferujące założenie limited
        company przez internet nie są dobrym rozwiązaniem dla kogoś, kto nie orientuje
        się w brytyjskim systemie.założyć firmę jest stosunkowo łatwo, ale co dalej z
        nią robić, to już skomplikowana historia. Wszystkim doradzam, aby skorzystali z
        porad firmy księgowej, aby poznać obowiązki formalne i podatkowe. Rozsądny koszt
        założenia limited company wraz z pełną dokumentacja i wstępną poradą waha się w
        granicach od 150-250 funtów.
        • xiv Re: jak założyć LTD? pomóżcie 10.10.06, 10:53

> Odradzam samodzielne zakładanie firmy w Anglii.

Zupelnie nie wiem dlaczego. Zalozylem pare firm przez internet i wszyscy moi
          znajomi zrobili tak samo - koszty okolo 60 funtów. Czas - 1 godzina wypelniania
          rubruczek na necie i trzy dni czekania. To nie jest rocket science.
    • john_kidly Re: jak założyć LTD? pomóżcie 10.10.06, 11:20
      Zalozenie Ltd jest bardzo proste. Mozesz to zrobic przez internet. I teraz 2 sprawy:

1. Nie musisz miec kapitalu 1000 funtow bo jest to tylko wartosc nominalna i
      mozesz ustalic ja na 100 albo 10 albo nawet 1 funt.

2. Potrzebujesz rowniez zeby firma miala siedzibe na terenie W.Brytanii, z czym
      mozesz miec problem.

Dziwi mnie ze chca od ciebie LTD. jestes pewien ze nie chodzi o selfemployment?

Jezeli LTD to daj znac na maila: redakcja@miecio.pl to ci jakos pomozemy - to
      jest na serio proste.

Pozdrawiam.
      • xiv Re: jak założyć LTD? pomóżcie 10.10.06, 12:14

jasne... sami samozatrudnieni siedza w IT :))) LOL
        • Gość: gość Re: jak założyć LTD? pomóżcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 13:11
          Nie oceniej!!! Teraz nikt ci nie pomoże!
          Najwidoczniej to nieprawda.

Bardzo jestem wdzięczny za odpowiedzi, urażonych rodaków na obczyźnie
          przepraszam.

Pozdrawiam
          • duende1 Re: jak założyć LTD? pomóżcie 10.10.06, 13:43
            dowiedz sie dokladnie, bo mozliwe, ze nie musisz zakladac wlasnej LTD, tylko
            mozesz pracowac przez tzw. umbrella company. przeczytaj np. na
            www.prosperity4.co.uk
            dla pracodawcy jestes wtedy LTd, a dla ciebie jest latwiej. umbrella zaklada ci
            jednoosobowa LTD, rozlicza ci podatki, wyplaca holiday pay i sick pay i zajmuje
            sie cala papierkowo podatkowa strona przedsiewziecia. znam duzo kontraktorow,
            ktorzy tak pracuja. powodzenia.
            • xiv Re: jak założyć LTD? pomóżcie 10.10.06, 14:06

dobrze gada - piwa jej!

z reguly kazdy posrednik prowadzi "umbrelle", ale... _bardzo_ chcesz sobie
              przeczytac uwagi ludzi na forum contractoruk.co.uk zanim sie zdecydujesz na
              jakas
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka