Gość: igi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 16:03 witam czy to prawda ze od stycznia zamykaja rynek pracy dla polakow ja mam wlasnie w styczniu wyjechac i niewiem co teraz dzieki za informacje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aznar33 Re: czy to prawda ze od stycznia zamykaja rynek p 29.11.06, 16:12 Nie. To nie jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: czy to prawda ze od stycznia zamykaja rynek p IP: *.proxy.aol.com 29.11.06, 16:13 juz za pozno na zamykanie, nie damy sie stad wykurzyc.....haha Odpowiedz Link Zgłoś
cdlxxvi Re: czy to prawda ze od stycznia zamykaja rynek p 29.11.06, 16:17 To niestety prawda. Do tego Szkocja znów będzie osobnym państwem, ruch zostanie zamieniony na prawostronny, a reforma monetarna z 1971r. zostanie cofnięta. Tylko że nie od stycznia, tylko od lutego - konkretniej od 30 lutego. Odpowiedz Link Zgłoś
korkix78 Re: czy to prawda ze od stycznia zamykaja rynek p 29.11.06, 16:31 I po co sciemniasz ludzi? Ten pakt wciaz czeka na podpis Ksieznej Diany. Moim zdaniem to moze nie wejsc w zycie, bo Torysi (odpowiednik polskich senatorow) maja za zle Izbie Lordow (odpowiednik Izby Baronow Paliwowych w Polsce) ze GB nie zgadza sie na negocjacje z zbrojnymi separatystami OPEC z Islandii Poludniowej w sprawie przejescia kontrolnego pakietu akcji NHS. Poza tym zacznijmy od tego, ze w przyszlym roku nie bedzie 30 lutego bo to jest rok przestepny. Najblizszy 30 luty bedzie dopiero w maju. Odpowiedz Link Zgłoś
kaffelek Bravo korkix, już dawno tak się nie uśmiałem 29.11.06, 19:47 korkix78 napisał: > > I po co sciemniasz ludzi? > > Ten pakt wciaz czeka na podpis Ksieznej Diany. > > Moim zdaniem to moze nie wejsc w zycie, bo Torysi (odpowiednik polskich > senatorow) maja za zle Izbie Lordow (odpowiednik Izby Baronow Paliwowych w > Polsce) ze GB nie zgadza sie na negocjacje z zbrojnymi separatystami OPEC z > Islandii Poludniowej w sprawie przejescia kontrolnego pakietu akcji NHS. > > Poza tym zacznijmy od tego, ze w przyszlym roku nie bedzie 30 lutego bo to jest > > rok przestepny. > Najblizszy 30 luty bedzie dopiero w maju. > SUPER Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mandi.ole Re: czy to prawda ze od stycznia zamykaja rynek p IP: *.range86-145.btcentralplus.com 30.11.06, 07:29 dlaczego ja na ten watek trafilam dopiero dzis rano i prawie oplulam kawa monitor? to mi bylo potrzebne wczoraj :) a z ta Szkocja to wcale nie jest taka paranoja. ostatnio czytalam gdzies w gazecie, ze tutejsi mozni bardzo byli tego chcieli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: czy to prawda ze od stycznia zamykaja rynek p IP: *.nott.cable.ntl.com 29.11.06, 16:35 dokladnie 30 luty jest ostatecznym terminem-kilkunastu moich znajomych juz otzrymalo listy z prosba o spakowanie sie wlasnie w/w terminie(mowa tu o ludziach bez NIN i HO),jedynym udogodnieniem jest to ,ze podstawia pietrowe autobusy w wiekszych miastach tak aby cala operacja byla widoczna i przebiegla sprawnie.Ponoc 31 lutego 2007 jezeli znajdzie sie ktos bez NIN orac HO zostanie nalozona na niego kara od tysiaca w gore,niestety nie jest to potwierdzone ,ale cala reszta ma sie w 100% prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mandi.ole Re: czy to prawda ze od stycznia zamykaja rynek p IP: *.range86-145.btcentralplus.com 30.11.06, 07:31 kare tysiaca czego? ;P a co z tymi z mniejszych miast? Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Od stycznia 30% Anglików ma pracować w PL!!! 29.11.06, 18:40 Od stycznia 30% Anglików ma pracować w PL!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igi Re: czy to prawda ze od stycznia zamykaja rynek p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 16:36 chodzi mi konkretnie o anglie czyli jak pojade 10 stycznia to bede mogl pracowac legalnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: czy to prawda ze od stycznia zamykaja rynek p IP: *.proxy.aol.com 29.11.06, 16:52 > chodzi mi konkretnie o anglie czyli jak pojade 10 stycznia to bede mogl pracowa > c > legalnie Oj, legalnie to tylko za zgoda ksieznej Diany. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great A od lutego nie wolno gejom nosić stringów... 05.12.06, 22:38 A od lutego nie wolno gejom nosić stringów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igi Re: czy to prawda ze od stycznia zamykaja rynek p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 16:40 ile czasu trzeba by zalatwic NIN i HO i co to wogle jest Odpowiedz Link Zgłoś
cdlxxvi Re: czy to prawda ze od stycznia zamykaja rynek p 29.11.06, 16:47 > ile czasu trzeba by zalatwic NIN i HO i co to wogle jest To taka Nina, że hohoho. Nie powiem, że wiem, ile się ją zalatwia, bo ostatnio moja Grupa Trzymająca Wladzę zagląda na forum ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trelemorele Re: czy to prawda ze od stycznia zamykaja rynek p IP: 62.189.241.* 29.11.06, 17:04 NIN - National Invitation Note. Nalezy otrzymac ja od swojego krewnego z UK lub proboszcza parafi, ktora zadeklaruje sie roztoczyc na dana osoba opieke. HO - Home Office( a dokladnie chodzi o WRS) . HO to organizacja zajmujaca sie zakwaterowaniem w UK (Urzad Domowy). Nalezy u nich zaaplikowac o miejsce zamieszkania i specjalna przepustke na opuszczanie domu w drodze do pracy. Moze sie to wydawac dziwne, ale bez tego nie przysluguje ci ubezpieczenie. Samo WRS to Workers Renting Scheme. Specjalny system, ktory pozwala firmom takim jak Tesco czy nawet male restauracje, wynajac sobie pracownika z Europy Srodkowej na okreslona liczbe godzin za £5.5 na godzine. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Infolinia Re: czy to prawda ze od stycznia zamykaja rynek p IP: *.in-addr.btopenworld.com 29.11.06, 17:34 > Moze sie to wydawac dziwne, ale bez tego > nie przysluguje ci ubezpieczenie. Informacja nie do konca prawdziwa - jesli nie zarejestrowales sie w HO ale pracujesz w promieniu 30 minut szybkiego spaceru od domu to ubezpieczenie Ci przysluguje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: czy to prawda ze od stycznia zamykaja rynek p IP: *.proxy.aol.com 29.11.06, 17:50 NIN - National Invitation Note. Nalezy otrzymac ja od swojego krewnego z UK lub proboszcza parafi, ktora zadeklaruje sie roztoczyc na dana osoba opieke. Dodac nalezy, ze Invitation Note powinno byc przez proboszcza poswiecone oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: czy to prawda ze od stycznia zamykaja rynek p IP: *.nott.cable.ntl.com 29.11.06, 17:20 www.toya.net.pl/~qqraczy/lekcja2.swf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: czy to prawda ze od stycznia zamykaja rynek p IP: *.nott.cable.ntl.com 29.11.06, 17:20 www.toya.net.pl/~qqraczy/lekcja2.swf ok?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: czy to prawda ze od stycznia zamykaja rynek p IP: *.nott.cable.ntl.com 29.11.06, 17:20 mamla pomoc www.toya.net.pl/~qqraczy/lekcja2.swf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igi Re: czy to prawda ze od stycznia zamykaja rynek p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 17:21 dzieki a ile czasu trzeba by to zalatwic Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: czy to prawda ze od stycznia zamykaja rynek p 29.11.06, 17:53 od groma i ciut ciut. Poltora miliona sekund powinno starczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
maecki Re: czy to prawda ze od stycznia zamykaja rynek p 29.11.06, 17:55 HAhaha. Nie sluchaj tych debili powyzej. Jaja sobie robia :))) Z ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 maecki! 29.11.06, 18:11 Ten temat byl tyle razy odgrzewany w tak rozlicznych miejscach, ze niedoswiadczonemu internaucie nie zajmie wiecej niz 5 minut aby do niego dotrzec. I jeszcze jedno - jak gosc nie potrafi sobie poradzic z tak prostym zagadnieniem, to czy da sobie rade w Anglii? Odpowiedz Link Zgłoś
maecki Re: maecki! 29.11.06, 18:46 W Anglii, w odroznieniu od Polski, kazdy niezdara da sobie rade. A jezeli nie da sobie rady, to juz ludzi z niego nie bedzie niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trelemorele Re: czy to prawda ze od stycznia zamykaja rynek p IP: 62.189.241.* 29.11.06, 18:17 ej, tylko nie jaja!! to forum moga czytac niepelnoletni!! Poza tym, wszystko powyzej to sama prawda. po co szukac w internecie wpisujac w google WRS i Home Office skoro mozna wejsc na forum i kilka zyczliwych osob posiweci ci swoj cenny czas i pomoze? W koncu jesli to pytanie pojawialo sie juz na tym forum 200 mln.ow razy to po co szukac odpowiedzi, skoro mozna zapytac raz jeszcze? Zazwyczaj wszystko da sie zalatwic na lotnisku zaraz po przylocie. Wystarczy zapytac oficera sprawdzajacego paszport. Dla nie znajacych jezyka angielskiego przykladowe pytanie: Hello Sir/Madam. I would like to apply for a new home. Would you be so kind and give mi a Home Office form? Hello Sir/Madam. Here is my NIN, signed by priest from my local parish in Poland. I am very happy to come to UK. Hello Sir/Madam. Please show me the way to the nearest WRS office(zazwyczaj znajduje sie dalej w hali lotniska) Milym akcentem byloby rowniez rozpoczecie rozmowy milym pytaniem: Hello, how do you do? The weather is nice today, isn't it? powodzenia!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igi Re: czy to prawda ze od stycznia zamykaja rynek p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 18:36 dzieki mam nadzieje ze z tym zamknieciem rynku pracy to nieprawda i zdaze zalatwic wszystkie formalnosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wk Re: czy to prawda ze od stycznia zamykaja rynek p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.06, 19:49 co to nie czytasz prasy, skąd to wytrzasnąłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
kaffelek Wnioskuję aby ten wątek przypiąć.... 29.11.06, 20:00 Wszyscy włożyli w niego dużo wysiłku. A nuż za tydzień znajdzie się inny niedoinformowany BRAVO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: head(s)quarters Re: Wnioskuję aby ten wątek przypiąć.... IP: *.cable.ubr07.dals.blueyonder.co.uk 29.11.06, 22:49 panowie prosza panow...a juz mialam chwile zwatpienia w idee milosci do mego narodu...zostala mi ona jednak w powyzszych ostrzalach jaj przywrocona.dobry material na kabaret.dlaczego dobry humor nie jest cecha rozpoznawcza Polakow?a moze jest?slyszycie to od obcokrajowcow? wyobrazam sobie teraz kolege z opadnieta szczeka,od kilku godzin wlepionego w ekran,blady,przygnebiony...wybacz Igi,nic osobistego,choc troche slabo masz chyba z zarysem sytuacjii w swiecie,a to najwazniejszy atut w bagazu.jestes europejczykiem stary,znaj swoja pozycje i prawa zanim gdziekolwiek sie wybierzesz.It ain't fuckin' Disneyland...man. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj do igi`ego IP: *.nott.cable.ntl.com 30.11.06, 01:32 zalezy o ktory rynek chodzi??w gdansku kolo zakladu karnego dzierzawe maja do stycznia 2009 roku-podaj jakies szczegoly,moze pomozemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vinieq Re: do igi`ego IP: *.plus.com 05.12.06, 02:43 Zdecydowanie najlepszy temat na forum. Gratulacje . National invitation note haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vxr Re: czy to prawda ze od stycznia zamykaja rynek p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 07:11 zrobia masową deportacje 2 milionów polakow wywala wszystkich zostana tylko zydzi i masoni trzeba bedzie udowodnic ze jest sie angolem 4 pokolenia wstecz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: czy to prawda ze od stycznia zamykaja rynek p IP: 82.160.244.* 06.12.06, 09:05 maja byc ograniczenia dla rumunow i bulgarow.Dla polakow bez zmian Odpowiedz Link Zgłoś