Dodaj do ulubionych

Credit Tax

04.12.06, 13:32
Pracuje w Tesco w Huddersfield,mam 38 lat.Wlasnie rozpoczalem starania o
dofinansowanie z tzw.Credit Tax,tzn chodzi o ta kwote ok.180 funtow
miesiecznie dodatku.Po rozmowie telefonicznej wyslali do mnie aplikacje.Jesli
ktos ma w tej sprawie jakies rady lub nie-porady a tym bardziej tá kase
rzeczywiscie dostaje, prosze o opinie.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: koneser Re: Credit Tax IP: *.bulldogdsl.com 04.12.06, 18:30
      wypełnij formularz który Ci przyślą
      jest bardzo łatwy
      w ciągu 3 tygodni dostniesz odpowiedz ile kasy otrzymales jak masz dzieci to
      będą to naprawdę duże pieniądze (i w tym wypadku skalkuluj branie nadgodzin bo
      może się okazać że jak przekroczysz próg bedziesz musiał oddać część
      dofinansowania, wiec branie overkow nie zawsze się oplaca)
      jeżeli teraz chcesz sprawdzić ile otrzymasz to kliknij tu
      www.taxcredits.inlandrevenue.gov.uk/Qualify/DIQHousehold.aspx

aha i jeszcze jedno wypełnij formularz szybko bo z każdym tygodniem zasiłek
      jest proporcjonalnie mnieszy
      • gleiwitz1939 Re: Credit Tax 04.12.06, 22:13
        Cześć.Jeśli możesz napisz więcej o sobie.Chodzi mi o żonę,dzieci.Czy są już tutaj,czy jeszcze w Polsce.Postaram Ci się doradzić w miarę możliwości.Aha,napisz od kiedy pracujesz w Tesco.Kolega napisał że wszystko jest dziecinnie proste.Być może,ale to tylko pozory bo pomimo że to bogaty kraj to nikt nie daje tutaj pieniędzy za friko.Pozdro.Art.
    • Gość: K Re: Credit Tax IP: *.cable.ubr08.haye.blueyonder.co.uk 04.12.06, 23:28
      Fiodor ja na odpowiedz w sprawie working tax credit czekam juz ok pol roku, za
      kazdym razem jak dzwonie slysze ze juz niedlugo. Nie wiem skad wziela ci sie
      kwota 180f - mi z kalkulatora wychodzi ze working tax credit 0 a kwalifikuje
      sie tylko do child tax credit w wysokosci 80f. Znajomi dostali odpowiedz ze
      working tax credit nalezy im sie w wysokosci 0 f... tak wiec nie wiem skad
      wziela ci sie kwota 180 f. Pozdrawiam
      • gleiwitz1939 Re: Credit Tax 05.12.06, 20:00
        Już kiedyś o tym zdaje się pisałem ale chciałbym przypomnieć że dla Inland Revenue punktem odniesienia jest druczek P60 zawierający dane o dochodach osiągniętych w zakończonym roku podatkowym tj. do 31.03.
        Jeżeli zatem ktoś podejmuje pracę dajmy na to w styczniu to jasne jest że jego dochód będzie niewielki i zakwalifikuje go do otrzymania w.tax credit w kwocie nawet wyższej od 180f.Dotyczy to zarówno singli jak i osób posiadających dzieci.Małżeństwa z dziećmi nie muszą się również obawiać o repayment czyli zwrot nadpłaconego tax creditu niezależnie od jego rodzaju gdyż w tym wypadku I.R. na poczet długu zaliczy następne lata wypłacania child tax credit i pieniądze zamiast do nas będą wracać do I.R. Natomiast w przypadku osób nie posiadających dzieci czy singli I.R.zażąda oddania całej nadpłaconej kwoty.Oczywiście można pertraktować obniżenie kwoty w czym rzeczona instytucja wydatnie pomaga przysyłając druki objaśniające za co i na jakiej podstawie można obniżyć repayment.Jeśli będą jakieś pytania czy watpliwości to chętnie odpowiem w miarę możliwości.
    • worm83 Re: Credit Tax 07.12.06, 11:10
      fiodor1969 napisał:

> Pracuje w Tesco w Huddersfield,mam 38 lat.Wlasnie rozpoczalem starania o
      > dofinansowanie z tzw.Credit Tax,tzn chodzi o ta kwote ok.180 funtow
      > miesiecznie dodatku.Po rozmowie telefonicznej wyslali do mnie aplikacje.Jesli
      > ktos ma w tej sprawie jakies rady lub nie-porady a tym bardziej tá kase
      > rzeczywiscie dostaje, prosze o opinie.
      > Pozdrawiam.

pracujwanglii.one.pl/?p=praca_wtc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka