Dodaj do ulubionych

obcinanie godzin

IP: 81.171.159.* 15.12.06, 16:36
pracuje przez agencje i zauwazylem juz drugi raz, ze mam na payslipie obciete
godziny.
nie spozniam sie, nie przedluzam przerw- wczytuje sie karta zawsze w czasie-
i mimo to obcina.
ktos moze tak mial?
czy mozliwe, ze agencje lubia walic w ch...?

( mam takie krzywienie z polskiego doswiadczenia z agencjami i tak podchodze
do tego...)

Obserwuj wątek
    • kerryman Re: obcinanie godzin 15.12.06, 16:49
      a ile masz tych godzin? i jak to sie ma do kontraktu? wiele osob nie wie np ze
      lunch jest nieplatny. np jestes w pracy 8 godzin a masz placone za 7.5. ale to
      pewnie wiesz.
    • Gość: Ssyku Re: obcinanie godzin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 16:53
      A to nie dziwota, że tak masz. Ja pracowalem przez agencje pracy i prawie co
      tydzien cos zabierali-taka polityka agencji, bo jak sie nie upomnisz o swoje to
      dalej beda zdzirac z Ciebie kase. Musisz koniecznie zkontaktowac sie z agencja.
      • Gość: profes79 Re: obcinanie godzin IP: *.cable.ubr01.perr.blueyonder.co.uk 15.12.06, 18:08
        Nie przesadzaj - zalezy od agencji. I zapewne od tego czy przy rozmowie o prace
        radzil sobie sam czy stalo czterech i sluchali jak piaty duka... Tak czy siak
        upomniec sie powinien.
        • Gość: pracujacymezczyzna Re: obcinanie godzin IP: 81.171.159.* 16.12.06, 16:26
          Anglielski znam.
          Przerwe mam zgodnie z umowa platna.

Wyjasnie to na pewno. Po pierwszym "obciebiu" uznalem, ze moze cos w systemie,
          moze pomylka, a ze nie bylo to duzo (0.75 h) no to dale spokoj- ale drugi raz
          to juz za duzo.

• kerryman Re: obcinanie godzin 16.12.06, 17:45
            powiedz ze ci sie nie zgadzaja godziny i ze chcesz miec wglad w wydruk z systemu
            - ktory jak mowisz opiera sie na twojej karcie wejsc/wyjsc. do wgladu masz prawo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka